- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Google Pixel topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz DigitXT #48688 üzenetére
Kötekedni aztán végképp eszembe se jutott, tanácsot adtam, persze nem olyat amilyet vártál, hanem olyat, amilyet én gondoltam adni. Ez továbbra is így lesz, de ez természetes, nem célszerű fennakadni rajta, mert lehetséges, hogy a veled szemben más véleményű tanácsadó hasznosat mond - főleg, ha a tanácsadó nem zavartatja magát attól, hogy a tanácskérésed a topik céljaival ellentétes.
"Bocsi, de ez a 6,1"-os tepsi hogy viszonyul nálad a DEFY arányaihoz?" Éppen arra utaltam, hogy ennyi pénzért itt az alkalom kimozdulni a Defy arányaiból, és szert tenni egyúttal egy tabletre is. Én ezt tenném, ti esetleg nem, de a javaslat logikus volt, az alábbiakban következők miatt is.
A Defy leváltásával az a baj, hogy újkorában is kimagaslóan jó ár-érték arányú volt, és még most is az, hiszen ahogy most már kicsit elavultá válik, még tovább olcsóbbodik. Tehát, ami többet tud és erősebb, az jóval drágább, és persze az se por- és vízálló, vagy ami még por- és vízálló is, az különösen drágább. Az általad megcélzott árkategóriában igazából nincs mire lecserélni a Defy-t. Ezért nem csak elvi, hanem gyakorlati okokból se praktikus itt arról tanácsot kérni, hogy mire váltsad le a Defy-t, kivéve, hogy azt most már látom, hogy esetleg a hardveres hiba miatt időszerű lehet az új telefon vétele, bár én továbbra is azt gondolom, hogy a megvakult LED-eket kicserélni valószínűleg érdemesebb lenne, mint beruházni egy lényegében ugyanennyit nyújtó telefonba.
A Desire X ugyanazt az elavult Adreno 203-as grafikus csipet tartalmazza, mint a Huawei Y300, amely hasonló tudású, ellenben jóval olcsóbb, tehát ilyen megközelítésben a Desire X sem igazán jó célpont,még ha az van is a Vodánál. Hasonló tudással, nagyobb kijelzővel (de még nem tepsi), kicsit olcsóbb a Huawei Ascend G510, azt érdemesebb, ha már a Vodafone választéka a terep. Egymagos, de mégis frissebb hardver és olcsó az LG Optimus L5 II. A Nokia Lumia 520 hardvere vállalhatóbb lenne az áráért, de neked nyilván Android kell, nem Windows.
Mindazonáltal mindegyik csak "vegyes" a Defy-hoz képest, úgyhogy továbbra is tartom, én ebben a kategóriában mégiscsak a Defy megtartását javasolnám, ha nem túl drága a hardverhiba a megjavíttatása. 40-50-60ezer forint körül csak olyat kapsz, ami részben kevesebbet tud, mint a Defy.(A készüléktanácsadás révén amúgy is úgy éreztem magam, mintha a hifi topikban lennék, erre megjelenik Cyrin... )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DigitXT #48686 üzenetére
Huawei Y300 elég jó ár-érték arányú, persze az a Defy-hoz képest nem nagyon előrelépés, legalábbis vegyes, negatívuma az elavult grafikus processzor. A Huawei Mate ellenben vitathatatlan, és egyúttal azáltal szert teszel egy tabletre is.
User error téma: azt írtad, hogy a frissítés óta lassú. A Defy természetesen nem lassabb a 2.2-vel, mint a 2.1-gyel, sőt... A kamera app is működik természetesen, ha minden rendben levő módon történik a frissítéskor és után, lásd például clear data/clear cache...
-
törölt tag
válasz DigitXT #48682 üzenetére
A Defy egy pörgős telefon a 2.2.2-vel is, tehát azt gondolnám, hogy egyszerűbb és "olcsóbb" megoldás lenne, rendbetenni szoftveresen, ami el lett rontva a frissítéskor.
Persze új telefont szabad venni az új telefon végett, de ne ilyesmi legyen a kiindulópont, hogy a Defy a frissítés óta lassú, mert az user error, ami ugyanúgy megtörténhet az új telefonnal is. -
fenergie84
addikt
válasz DigitXT #48680 üzenetére
Igaz, nem itthonról vannak, de én Lenovo A820-ra váltottam, az asszony meg ZTE V970-re defy-ről.
Mind a ketten nem bántuk meg. Bár azt hozzá kell tennem, hogy nem annyiba kerül a dolog, h bemegyünk a szolgáltatóhoz és kihozunk egy telefont.Mivel neki kell a teló, én is inkább a könnyebb utat választanám
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz DigitXT #24859 üzenetére
Azoknál "nullázta" vagy hagyott el kontaktokat akik csak a Motorola saját kontakt kezelőjében tárolták azokat. Mivel ha külön nem állítod be, akkor az azzal felvett elemeket NEM SZINKRONIZÁLJA a Gmail-el, mert az a f0s képtelen érdemben megosztani az alap Androidos telefonkönyvvel! Sőt, 2.34-en olyat sem lehetett csinálni, hogy a már meglévő kontaktokat szinkronizálja, vagy csak tűzze be az Androidos telefonkönyvbe... csak a helyes beállítás után felvetteket fogja.
Szóval erre érdemes figyelni. Ha számítógépen belépsz a Gmail fiókodba és ott a címtárban megtalálod a teljes telefonkönyved hiánytalanul akkor nincs mitől tartani, mert onnan semmiképpen sem törlődik és bármikor visszaszinkronizálhatod.
-
DaDa
senior tag
válasz DigitXT #24859 üzenetére
Erre nem merek semmit mondani, nekem sem és sok más usernek sem vesztek el, de voltak, akiknek igen. Ha elveszted, akkor is csak a motorola address book-ból, ha van google accountod és tárolod ott is, akkor csak egy sync kell és visszajön...
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
kano
nagyúr
válasz DigitXT #19221 üzenetére
Ettől még nem vízálló a Defy. De erről már vagy 100x beszéltünk.
Narxis
Épp azt írta az a valaki, hogy csak az egyik van kinyomva (USB vagy jack).
Viszont itt a fórumon volt valakinek akinek nem volt normálisan rányomva az USB vagy a jack fedő és beázott. Innentől kezdve nincs garancia!Mindenki kipróbálhatja a vízállóságát, lehet, hogy nem fog beázni elsőre, de ha beázik nem javítják meg gariban! -> Senki sem vállal felelősséget a víz okozta károkért és ezt a Voda egyértelműen bele is írja a csomagba.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz DigitXT #19194 üzenetére
Senki nem garantálja a vízállóságát a készüléknek. Sőt a Voda direkt le is írja, hogy a készülék nem vízálló!!!
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
vepe
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Óra topik
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest