Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Most már tényleg bemutatkozhatna ez a mutatós Moto
- SamMobile: biztosan Exynosszal érkezik a Z Flip7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Lite - bűvös hatos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
feco88
tag
helló, sziasztok. Témába vágnék ha nem gond, mert nem nagyon vok tályékozott és most jött össze a keret egy GPS-re. Nézegetek sok fele, hogy mit lenne érdemes megvenni. Nekem még sose volt, de sokszor jól jött volna és igazán a szívem egy Mio GPS-hez húzna, de olvasom, hogy elégé elgányolt lett az új szoftver. Igazán 50-55 ezret adnék egy GSP-ért és ti mit ajánlottok? Csak itt Magyarországon használnám és többet nem is akarok érte adni. A kérdésem az lenne hogy vehetek-e ebben az árban Moov 330-at kelet UE térképpel, vagy esetleg valami olcsóbb gépet ajánlottok, és térképet meg vegyek hozzá külön, ja és milyet? Előre is köszönöm a választ
Üdv.: Fecó -
czipaocsi
aktív tag
Sajnos magyarország csak egy kis része a Mio piacának. Itt némi hátrányba került most ezzel a lépéssel, de nyugaton vagy akár keleten más a helyzet, ott pariban van, sőt. Az Apple-t sem lehet (pláne most h elindult már) azért anyázni, mert nem volt elérhető az iTunes. Egyszerűen nem miattunk történnek a dolgok a nagy gyártók fejlesztőrészlegeiben...
Ami magát a szoftvert illeti én továbbra is álíltom h jó megoldások vannak benne, bár tény, h még nem kiforrott...
Azt meg, hogy ki pártolt el kitől sztem hagyjuk, úgyse tudjuk a teljes igazságot, akko meg minek teóriákat gyártanija és jogos: Kinek a pap, kinek a paplan!
-
Pompi
nagyúr
"A térkép állományról ne is beszéljünk, szinte azonos!"
A szinte azonos az kicsit barokkos túlzás. Pont az a legnagyobb baj egyelőre a Moov-val, hogy nem azonos a térkép alatta. Legalábbis Magyarország szinten, ami ugye azért elég fontos dolog itthon, nekünk.
A Moov TeleAtlas állománnyal dolgozik, az iGo pedig TopMapos térképekkel. Előbbi méretben is és úthálózatban is kb. feleakkora, mint az utóbbi. -
vagamo
őstag
válasz
czipaocsi #91 üzenetére
IGO 8-ból hiányzik a sok csilli-villi, ami szerintem tök felesleges (kép nav. és fonetikus címkeresés) Viszont tudja, útszakasz kizárása (nap/óra szerint), skin módok, amik nagyon sok rejtett funkciót előhoz! Nézz itt körbe! Nem a 3D-röl beszélek az csak parasztvakítás, de szé-nagyon szép! De funkcionálisan is többet tud és használhatóbb! És MAGYAR!
A térkép állományról ne is beszéljünk, szinte azonos! Frissítés mindkettőhöz valamikor várható! A digitális térkép licenszek összegéről megy állítólag a vita, minden navigációval foglalkozó cég és dig. térkép készítők közt!Maradjun annyiban, hogy két különböző termék és "Kinek a pap, kinek a papné!"
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
czipaocsi #89 üzenetére
Ne haragudj, de lehet bármilyen csillivilli, harderevesen pöpec és bónuszfunkciókkal felspécizett a szoftver ha:
1. nem ismeri a keresett utcát
2. hülye útvonalon visz
3. random időközönként meghalA Moovnak most már nem egy sima iGO-val kell versenyeznie, hanem az iGO 8-cal. Azért ez csúnyán más kategória, és ha tudnád, hogy miket hallottam a minap a még fejlesztési stádiumban levő új verzióról, akkor...
És nem csak én húzom le, Gubro most nyúzza a Moov200-at, s finoman szólva nem tűnik elragadtatottnak.
Különösen gusztustalannak és cikinek tartom, hogy az utóbbi időben új regek hirdetik a moov nagyszerűségét. Fel nem foghatom, hogy mit gondolnak, bakker, online-ból élünk, egyből kiszűrjük a kamuregeket, többet árt mint használ a moov egyébként is megtépázott hírnevének... tényleg erre van szükség?
-
czipaocsi
aktív tag
hmmm, akko álljon itt egy pozitív vélemény a Moov-ok mellett, nem friss reg-ről, ráadásul tapasztalatból beszélve. Bár ahogy észre lehetett venni, eddig is pozitív véleménnyel voltam a Moov-ról, nagyobb problémát nekem még nem okozott, mint bármelyik másik elődje vagy konkurenciája.
Olyan szubjektív dolgokról is esik itt szó, mint kezelhetőség, meg a hangnavigáció által használt kifejezések. Hát ennek semmi értelme, mármint erről vitatkozni. Persze az objektíven megítelhető hibák, mint a magyar térkép lefedettsége és egy-két apróság döntő lehet és szót is érdemel, de ez az "esztelen lehúzás" akkor sem vezet sehova...
a pozitívumokról meg sehol nem esik szó, pedig nagyon sok minden van benne, ami máshol nincs.
Nekem személy szerint könnyebben kezelhető, mint az iGo, bár tény, igényel némi hozzászokást, mert persze hozzá volt szokva az ember "ahhoz", de ez mindennel így van. Új autó, új lakás, új csaj....mindig megszokást igényel, de nem feltétlenül rosszabb, sőt!
Pl tervezésnél nem törli automatikusan a régi címet (iGo-val ellentétben), hanem azt is figyelembe veszi, ezért lehet az h Budáról Budára Pesten át vezet az út...
a fényképes navigációt most meg a Garmin kezdi el utánozni, nagy ötlet, én használtam már és ezt más gyártók is látják...
POI-król meg annyit, h annyi POI-t töltesz rá a netről, amennyit csak akarsz - elvileg.
A sebességkorlátok és hasonlók: én sosem támaszkodnék egy kütyüre ezeket illetően, hiszen ezek annyira változékonyak, h nincs az a szoftver ami tökéletesen le tudná azt követni.
Tény: ha várnak még pár hónapot és csiszolják a szoftvert, elkerülhettek volna sok problémát, de használható, praktikus, vannak benne jó ötletek, gyors, jól kezelhető, jól is néz ki (sokaknak szempont) és garanciális háttere is rendben van (sok mással ellentétben), szerviz segítőkész. Pont. Van akinek ez elég. Én közéjük tartozom. -
Bog
HÁZIGAZDA
Komolyan furcsa, hogy érdekes módon friss regek dicsérik itt a Moov-ot... érdekes módon ugyanolyan IP-ről... érdekes módon aki tényleg be tud számolni tapasztalatokról, az egyáltalán nem pozitív... érdekes módon az újonc regek nem tudják alátátmasztani a mondandójukat, mi viszont igen.
Kedves Leita és egy egyéb alteregók:
felesleges itt küzdeni, tényleg. Van egy termék, amely navigációra készült, de eltévedsz vele. Biztos van akiknek jó, a "fedezzük fel hazánkat véletlenszerűen" mozgalom nagy elégedettséggel használja, mert minden nap találkozhatnak a meglepetés erejével. A frissítést mi is várjuk, de ideje lenne végre felfogni, hogy a térképet nem a Mio csinálja, hanem a TeleAtlas. És rohadtul nem hetente jön a frissítés, hanem félévente. Addig meg eltévedsz. Megelégedéssel, bakker, mert sebaj, majd frissítünk. Ez másnak lehet, hogy be lehet adni, de a szakmának nem. -
leita
csendes tag
én arra lennék kiváncsi, hogy értem én, hogy mindenki orr-baszájba szidja az új miót, de emellett rengeteg elégedett emberrel találkoztam, sőt, több elégedettel, mint nem, vagyishogy akkor miért ne lehetne valakinek maximálisan megfelelő?főleg, hogy még majd frissíthető is lesz a software.
-
-
Tuzsi
csendes tag
Sziasztok,
Elnézést az előző hosszúra sikeredett leírásért, az abszolút hiányos hazai POI adatbázist még nem is említettem és inkább most már nem is fogom. A felbérlésről annyit, hogy semmi mást nem tettem, csak vezettem kb. 1500 km-t ezzel a kütyüvel és most leírtam a tapasztalataimat. Az utolsó szóig igaz amit írtam.
A hangos navit valóban kikapcsoltam sokszor mert nagyon veszélyes figyelni arra amit mond és közben ellenőrizni, hogy azt is mutatja-e. Megmondom őszintén, hogy tényleg elgondolkodtam azon, hogy megvárjam-e az update-et vagy "váltsak" egy másik szoftverre még annak árán is, hogy elvesztem a garanciát. Elvileg a default állapotot vissza lehet valahogy állítani a Moov-on, de még nem próbáltam ki. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
mokamiklos #81 üzenetére
Na persze, pláne.
Én tényekkel támasztom alá a véleményemet. Nem egy-két hibával, az mindenhol van, hanem képekkel és adatokkal. Meg mondjuk ismerem a "konkurenciát" is.
Mellesleg a felbérlésről csak annyit, hogy kukkantsd meg, hogy milyen reklám fut a főoldal jobb felső sarkában.
Welcome to the real world of professional media. -
vagamo
őstag
válasz
mokamiklos #81 üzenetére
Szerintem nem túloz, sokfelől, hallottam már én is a Moov sorozatos hibáiról és kényelmetlen használatáról! Nagy érvvágás volt tőlük, hogy félretették az IGO alapot! Olvasgass, majd rájössz! [link]
Bocs a konkurens linkért -
Bog
HÁZIGAZDA
Nem árt tisztában lenni azért a dolgokkal.
Egy térkép szarsága nem egy peccs kérdése. Térképet nem úgy rajzolunk, hogy "hopp, itt kimaradt egy utca, húzzunk be egy vonalat", hanem annak a vonalnak vannak házszámai, van kategóriája, tudni kell, hogy van-e rajta fekvőrendőr, illetve mennyi az engedélyezett sebesség, hogy azt a tervezés során figyelembe tudja venni a szoftver.
Ez nem 2 perc alatt lesz meg, nem is fél év. Több.S addig? Addig mi a bánattal navigáljak? Vegyek meg most egy gépet, hogy maaaajd jó lesz? Röhej.
-
myways
csendes tag
nézd, semmi sem tökéletes. a hangot ki lehet kapcsolni, amíg nem lesz hozzá normális frissítés, a software pontosításához meg (mivel gondolom teljesen nulláról kellett újat alkotniuk) biztosan kell egy kis idő, biztosan lesz jófajta patch hozzá rövidesen. nekem egy francia nyaraláshoz maximálisan megfelelt és talán 2szer mondott rossz irányt, akkorsem annyira rosszat, hogy eltévedjek vagy balesetezzek.
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
Tuzsi
csendes tag
Sziasztok,
Új vagyok a fórumon de szeretném megosztani a tapasztalatomat veletek. Elég korán beruháztam egy Moov 360-asra és nemrég bejártam vele fél Ausztriát (Stájerország) és fél Magyarországot (Dunántúl). Sajnos az XXX Kft. által megnyugtatásként honlapjukra feltett felugró ablak ellenére megerősítem a tesztben írtakat. Finoman fogalmazva a Mio új szoftvere elég gáz. A hibás hangutasítások miatt nemegyszer rossz irányba kanyarodtam volna Ausztriában ha követem a hallottakat. Még szerencse, hogy vannak útjelző táblák...
Szintén Ausztriában az alagutakat nem jelezte a térképen. Nemhogy nem vette figyelembe, de egyáltalán nem is jelezte, hogy alagút jön. Úgy gondolom ezeket a fix dolgokat lenne a legegyszerűbb felvinni az adatbázisukba.
Többször előfordult Ausztriában és itthon is, hogy azt mondta és mutatta, hogy kanyarodjak rá nem létező utakra vagy utcákra. Szintén nagyon idegesítő dolog.
Itthon a sebesség-túllépést egyszerűen össze-vissza jelezte, egyáltalán nem vette figyelembe egy település KRESZ szerinti határait. Sokszor jelezte, hogy menjek 50-nel, holott már rég kint vezettem az országúton.
Szerintem a legidegesítőbb dolog a hangos navigáció. Nagyon sokszor mondja, hogy kanyarodjak erre vagy arra, holott a KRESZ szerint semerre nem kéne kanyarodnom. Már ott tartok, hogy ha mond valamit, mindig megnézem, hogy azt is mutatja-e. Elég gáz mert nem tudok a vezetésre koncentrálni rendesen. Ez főleg nagyon idegesítő ha az ember idegen környezetben autózik.
A körforgalmat egész egyszerűen felejtsük el, már rég kijöttem a körforgalmakból mire tájékoztatott, hogy hagyjam el azt. Ennek nyilván technológiai okai vannak, de akkor minek rakják bele ezt a funkciót.
Itthon nem mutatta a folyókat, a Rábát nemes egyszerűséggel egy tónak jelölte.
Összefoglalva a hír igaz, ez egy elképesztően rosszul sikeredett szoftver. Nagyon megköszönöm ha valaki segít, hogyan mókolhatnám rá a "mostoha testvérét". -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
kottadani #60 üzenetére
Itthonra ne vedd meg. Tényleg. Nem azért fikáztam le a Miot, mert haragudnék rájuk, ott figyel a reklámjuk a főoldalunkon, de ennek semmi köze ahhoz, hogy a hazai térképadatbázis igen komoly frissítésre szorul.
Jelenleg három hazai térkép létezik: TopMap, Navteq és TeleAtlas.
Az első a legjobb - ezt használja az iGO. A másodikat használja a Nokia, vagy a Thinknavi, ez sem annyira vészes. A TeleAtlas viszont a mellékutak kapcsán, a házszámozásokkal s ilyesmivel 42%-nál tart a hazai lefedettséggel. És ez bizony nagyon számít. -
czipaocsi
aktív tag
válasz
kottadani #60 üzenetére
a térképadatbázist illetően Nyugat EU-ban nincs különbség a készülékek között (mármint iGO és Moov között) mert mindkettő ugyanúgy a TeleAtlas adatait használja, bár a Moov-nál ezek a legtöbb ország esetében a legfrissebbek...
szarnak nem szar, vannak hibái, jellemzően mo-on, amúgy rendben van a készülék teljesen
-
kottadani
csendes tag
sziasztok! most akkor ajánljátok ezt az új miot, vagy inkább leszarozzátok?mostanában vennék vmi kis ketyerét a spanyol utamhoz, de mindenről írnak összevissza jókat, meg rosszakat...
-
Integra
titán
zindex felső sávjában is fel-feltűnik a moov banner..
nagyon próbálják nyomni -
vagamo
őstag
A frissítéssel kapcsolatban csak ennyit:
Sancho véleménye:
Van egy tippem, miért késik a térképfrissítés! Nem csak ez késik! A Garmin-féle is, ősz az ÚtInfó is. A TMC is késik. Szerintem nem tudnak megegyezni a licenc árban, és megy az idő. Befogtam Nagy a csönd a témában mindegyik oldalon, senki nem nyilatkozik. Szerintem ez lehet a háttérben.ui.: Azért írtam új postot, mert nem találtam meg időben!
-
vagamo
őstag
IGO-ban nekem a szabadság tetszik a legjobban, a készítők, hadják a változtatásokat! K09 szorgalmának köszönhetően ezek 1 helyen megtalálhatók!
Moov-ról: nem tetszik, az írtak alapján! Mio Moov 360 - iGO nélkül mi lesz? Más már idézet ebből a cikkből, de a konkurencia miatt linkel nem szolgált!
És természetesen ebből a cikkből is ez jött le! -
John Fowler
tag
Egyetértek, pontosan ez az a szemlélet amit az informatikában nem volna szabad megengedni. Tudod ez a "szar, de a többi sem jobb"; meg a "semmi sem tökéletes". Kérdem én: miért nem???
Ahogyan mondod is, miért nem lehet legalább törekedni rá? Oké hogy egy navin, vagy pl. oprendszeren, egy grafikus engine-on, stb. nem múlnak emberéletek, de miért nem lehet úgy nekiindulni, hogy mi akkor is megoldjuk amit mások nem tudtak?A 2006-os IGO-ból nekem ez a szemlélet jön le -még ha nem is sikerült 100%-osan megvalósítani, de érezni hogy legalább a szándék megvolt.
A navman-nál egyelőre nem ez a látszat, de lehet hogy csak a kezdet volt nekik nehéz.
mod: belemostam sok oda nem illő dolgot az eredeti hsz-mbe...
-
BekrePál
csendes tag
Hát ezzel el is lehet tévedni.. De mivel nem? Nem lehet minden tökéletes, de ők legalább törekednek rá..
-
-
k.
őstag
Uram isten.
Ezt hogy irhattam le.Utcát akart lenni nem uccát
Egyébként akartam még irni hogy azért is lesz szar a amagyar forgalmazónak mert jópárran majd frissitik a térképet és vérgáz lesz ha a frissités után a jólmegszokott gps-ük fabatkát sem fog tudni.Gondolom a forgalmazó is kap majd kedves üzeneteket. -
k.
őstag
Huh hát számomra csalódás a gép.A térképnél reménykedtem hogy hátha jobb lesz.Semmivel sem jobb sőőőt.Nekünk Sony U93 van annál is van olyan hogy valamit nem ismer de az nem bp-n van hanem vidéki kisfaluba.Budapesten nem volt olyan ut amit nem ismert volna.Még olyan kis uccát is lát ami 2 házból áll.És az Sony ami már nem is fejleszt gps-t.A miotól kicsit többet vár az ember.De hát el@rni emberi dolog.
-
Integra
titán
válasz
John Fowler #28 üzenetére
jó kérdés
de a maga idejében a desti volt a legjobb -
Bog
HÁZIGAZDA
Sorry, ha az inkriminált mondat kiverte a biztosítékot. Már nincs ott.
De sajnos be kell látni - és direkt illusztráltam képekkel, rajzoltam hozzá, összehasonlítottam - hogy ez a térképadatbázis, ezzel a tervezési algoritmussal, amely a fél országot meg akarja velem kerülni, itthon használhatatlan. És persze, lehet szidni az iGO-t. De cserélje le bátran akárki erre, 1 nap után kéri vissza a sokat szidott hazai terméket, az tuti.
És olvastam so called konkurens oldalon is cikket róla. Ott elintézték annyival, hogy Budáról Budára menve átvitt a szoftver Pestre és vissza, szevasz. Ott nem mentek bele részletesebben. Hát én viszont igen. Mert egy ilyen terméknél ez a legfontosabb. -
a termék a korábbi inkarnációihoz képest kvázi használhatatlan, azon a piacon, ahol értékesítik. ha ez nem nagy probléma (itt, most és nekünk, magyaroknak, de hát egy magyar portál az aréna), akkor semmi sem az. erről, ahogy írtad is, abszolút nem tehet az LCP, sőt, ők fogják sajnos igazán meginni a levét a Mio - Nav n Go szakításnak.
-
az inkriminált mondatot javítottam, jogos, ne fogalmazzunk szélsőségesen. a cikk amúgy objektíven írja le, h miért problémás egy eddig itthon fényes pályát befutott megoldásnál, ha hirtelen kirántják alóla a jó hátországát. jó a hardver, jó egy csomó dolog, de hazavágja a térkép. sajnos.
-
shtml
őstag
Hogy világos legyen, mire gondolok:
Mi fórumtagok az Alapelvek tiszteletben tartásával bárhogyan leszólhatjuk vagy szidhatjuk a terméket, akár csúnyábban is annál, mint ahogyan a cikkíró tette. Egy blogban is simán elment volna az inkriminált mondat. (Stílusunkkal max. magunkat minősítjük.) Hogy miért? Azért, mert bennünket nem köt a tárgyilagosság követelménye, és azért is, mert mi max. fizető használói lehetünk az eszköznek, a pénzünkért pedig ugye...
-
John Fowler
tag
Teljesen egyetértek azzal amit írtál.
Még egy apróság amit az Igo a kezdetek óta nem tud megoldani, de pl az ezeréves destinator is tudta: ha kanyarodik az út, felülnézetben nagyon lassan forgatja utána a térképet (és akkor is darabosan). Egyrészt igénytelenül néz ki így, mésrészt funkcionális szempontból sem jó, mert nagy ráközelítésnél nem látom rendesen az előttem lévő részt.
A destinator nem tudom hogy az autó mozgási irányából számolta ki olyan finoman a kanyarodást, vagy csak feltételezte hogy a tervezett úton megyek; de mindenesetre ez nagyon profin volt megoldva benne.
-
shtml
őstag
Idézet a cikkből:
"De beigazolódik az örök mondás: szarból nem lehet várat építeni."
Jól írja simonzé, ezt a mondatot egyetlen jóízlésű újságíró sem írhatja le. Kulturált hangnemben is le lehet húzni egy eszközt, ez az ordenáré stílus nem ide való.
-
sakic
csendes tag
"a menüben úgy festett, hogy már kiiktatva van ez a funkció" Inkább "ki van iktatva"
-
Integra
titán
válasz
TheVeryGuest #24 üzenetére
nem véletlenül mondtam, hogy vakok közt a félszemű is...
hidd el, tisztában vagyok a helyzettel
de ettől még ez tény marad.
vagy mert nincsen jobb, ezért a gyengeségeit meg sem szabad említeni?
sőt, nem, hogy megemlíteni nem szabad, de még kijavítani sem?
mert nem igazán erőlteti meg magát a navngo.. -
TheVeryGuest
senior tag
Ezek után kíváncsi vagyok, hogy mi nálad az etalon. Van olyan navi.sw., ami megüti?
Engem is szopatott már be az iGo, de szerintem nem lehet elvárás, hogy tökéletesen navigáljon bármilyen körülmények között. Különösen igaz ez a magyar közlekedésre, ahol olyan útvonalak meg kereszteződések vannak, amitől értelmes közlekedésmérnökök sikoltozva szaladnának ki a világból.
Sőt alapvetően abban hiszek, hogy az ember ne induljon el otthonról anélkül, hogy ne tudná az útvonalának lényegesebb pontjait fejből. -
simonzé
addikt
1. A problémáidat Andrea okozza. Soha ne bízz nőben, Moha bá nem hazudik.
(Remélem a nejem nem olvassa)
2. Nekem sosincs gondom a főutvonalakkal, mindig tudja merre menjek. A 2006+-ban az egyetlen problémám hogy ahol balra nem egy, hanem két utca nyílik (V alakban) akkor nemtom melyikre akar navigálni, mert mire az irányt jelző nyíl beáll a valós haladási irányba, akkorra elnéztem a sarkot. -
Integra
titán
válasz
John Fowler #15 üzenetére
teljesen egyetértek.
2005 volt az elsőm, aztán a 2006+ lett a tuti
ez az igo8 meg...
pfffffffffffffff, valami elképesztően rossz lett.
és nekem mondhatják, hogy mennyire átgondolt.
nos, felhasználóbarát szempontból sehol sincsen.
de változtatni kellett, mert tolták a marketinget a nagyokosok, és ez lett az eredménye..
vannak benne valóban okos dolgok, de ötvözni kellett volna nem eldobni és mindent újra rakni.
a poi mentés valóban jobb lett meg a cím megadás.
de a menük, beállítások, az egész egy kurva nagy káosz.
nem veszem magam hülyének és pont ezért mondom, hogy a 2006+ zsenilálisan jó volt, ez meg a futottak még kategória így.
én rettenetesen sajnálom, hogy így elrontották.
arról meg nem is beszélek, hogy a házszámozás csapnivaló továbbra is (szart sem ér kb), és ha jobbra kell kanyarodni akkor sokszor továbbra is fordulj balrát mond a kedves andrea..
mint ahogy egy jobbra vagy balra kanyarodó főútnál nem azt mondja, hogy tartsd vagy kövesd a főútat jobbra, hanem kanyarodj.. LOL... 3 éve nem tudják megcsinálni.
a legszomorúbb, hogy semmi jelét nem látom arra, hogy bárhol is megírták volna, hogy igen, valszeg a frissítésnél beleraknak egy 2006+ és igo8 olvasztást választhatónak.. -
simonzé
addikt
Szerintem annyi lehet az ok, hogy a Mionak kellett egy szoftver, hogy ne házon kívülről kelljen venni. A nokia megvette az egyik jelöltet, az iGo meg nem eladó, így vettek egyet ami szembejött. Az már csak ezután derült ki, hogy a dobozban hulladék volt. körültekintő vásárlás lehetett.
-
simonzé
addikt
Érdekes cikk, érdekes termék. Ha jól tudom egy cikknek elfogulatlannak illik lennie, de ez nagyon nem ilyen. A termék navigációra MAGYARORSZÁGON használhatatlan. Én független kívülálló vagyok, jól elvagyok az Igo 2006+-szal, és az Airis navimmal. akármennyire hazahúz a szívem és büszke vagyok az iGo-ra, még nekem is szemet szúrt ez a mondat: "szarból nem lehet várat építeni". Még ha igaz is, ezután a forgalmazó helyében akkor sem adnék több Mio terméket a PH kezébe. Ez magánvélemény.
Meg kell értenie mindenkinek, hogy a M.o-n eladott évi nemtom 20-30'000 navi nem tétel egy ilyen cégnek. A német/olasz/angol/francia/stb térképpel feltételezhetően minden rendben van, és a mennyiséget ott adják el. Minket meg lesajnálnak, csak a magyar forgalmazó jár rosszul.
Maga a kütyü nagyon nem kéne, és elvből nem is fogok soha Mio terméket venni..
-
czipaocsi
aktív tag
válasz
Mulderpapa #14 üzenetére
így már értem: a görgetésnek ez a lényege, h nem kell a görgetősáv, hanem iPhone-szerűen lehet görgetni az egész kijelzőt. A görgetősáv csak extraként van ott, de azt nem kell használni, így sztem jóval egyszerűbb és gyorsabb, nem tudom próbáltad-e, de ajánlom
térkép: nekem más a tapasztalatom, de osztom a véleményt, h vannak hiányosságai...de minek nem?
-
John Fowler
tag
Az Igo bár messze nem tökéletes, de tényleg egy átgondolt, igényes program.
A legnagyobb baja egyébként hogy nagyon könnyen hozzá lehet szokni. Olyannyira, hogy a 2006+ után még a 2008 is gáz (legalábbis nekem).Gondolom a függőség oka nem véletlen. A 2006-ban valahogy minden pont ott van és úgy működik ahol és ahogy józan paraszti ésszel várható, mindenféle manualnézegetés vagy hasonló nélkül egyből megtalálni benne mindent. Egyedül a címmegadás kevésbé logikus, de meg lehet szokni.
Eddig akárhány alternatív szoftvert próbáltam (beleértve a 2008-at is) mindig volt valami olyan hülyeség ami nem tetszett, és nem bírtam úgy beállítani hogy nekem jó legyen -ezért előbb-utóbb mindig visszatért az Igo 2006+. -
Mulderpapa
aktív tag
válasz
czipaocsi #12 üzenetére
Azon, amit én néztem, a menüknél jobb oldalt nem volt látható a görgetősáv, csak akkor, ha már "ráböktem".
Navpix:
"Ötletes a NavPix is, amely fotók feltöltése után a képek megjelenítésével segíti az egyes címek beazonosítását, de…"
Nem magával a szoftverrel van a legnagyobb baj, hanem leginkább a térképpel.Illetve inkább úgy mondom, hogy a magyar térképpel, mert a többit nem tudjuk. -
Integra
titán
válasz
(Kolombusz) #7 üzenetére
ha csak annyi lenne
de jóval rosszabb az igo is
sajnos -
czipaocsi
aktív tag
én is használtam már az új Mio-t, de nekem tetszik a szoftver, ötletes megoldások vannak benne, amiről a cikk nem is nagyon tesz említést, csak fikázás van és szinte semmi pozitív nincs kiemelve, pedig van benne egy csomó hasznos dolog.
Navpix: neten keresel bármilyn képet, áttöltöd és odanavigál, kipróbáltam, tök jópofa
Címkeresés: igaz h nem dobja fel az opciókat automatikusan, mint az iGo (valszeg ezért nem is talált meg vmi címet a szerző, mivel itt külön kerestetni kell vele), de ha elütsz egy betűt, ami vezetés közben azé sanszos, akko is kidobja, ha rákeresel, az iGo meg ha nem precízen írtál be vmit, meg volt lőve, de igaz ez a nyelvekre is, tök mindegy milyen nyelven írsz, működik, cím, POI-k, mindegy, megtalálja.
tervezés, köztespontok, POI-k keresése, újratervezés? nálam flottul megy minden, annyira egyértelmű és egyszerű az egész
Nyilván, új szoft lévén vannak hiányosságai, de ezek frissítésekkel valszeg ki lesznek küszöbölve, az iGo sem tökéletes, a 3D-s térkép is csak parasztvakítás, igazából semmire sem jó, bár tény, az adatbázisuk nagyon megbízható.Mulderpapa: a láthatatlan scroll-lal mire gondoltál, érdekelne, nem tom mi az
-
azbest
félisten
A szövegbeviteli képernyő QWERTY gombkiosztást kapott
A képen qwertz van
-
Petester
senior tag
válasz
Mulderpapa #8 üzenetére
Vagy Garmin... Ha most kellene navit vennem, e mellett tenném le a voksot, már csak a kiszámíthatóbb Mo-i térképfrissitíés miatt.
Persze nekem egyik sincs, Navteq térképes ketyerém van, de ezt a Mio-t elnézve a tavalyi térképek a Navteqnél sokkal előrehaladottabbak...És még a Navigon szoftver is jobb, pedig voltak/vannak vele fentartásaim. De tényleg, ezek után hazamegyek és megsimogatom a lelkem...
-
Mulderpapa
aktív tag
Hozzánk a boltba 200-as és ez a 360-as gépezet érkezett.Elkeztem nézegetni a 360-at, de 2 perc után felidegesített az apró hülyeségeivel, mint pl. a láthatatlan scroll a menüben, ezek után a 200-as valahogy nem érdekelt.
Ezek szerint megoldásként maradnak a noname PNA-k, amik legalább iGO-t, vagy iGO alapú szoftvert futtatnak? -
Integra
titán
válasz
(Kolombusz) #4 üzenetére
azért ez a 99,9% kicsit erős..
az igo is vérzik jó pár sebből, csak vakok közt félszemű is.. -
Integra
titán
én most is kíváncsian várom a mio-navngo szakítás tényleges okát
-
(Kolombusz)
veterán
Én csak azt nem értem, hogyha a navngos srácok tudtak csinálni egy olyan profi programot, mint az iGo, akkor más cégek évek alatt miért nem?
Jó, az iGo-nak is megvan néha egykét tervezési és navigálási hülyesége, de azért az esetek 99.9%-ában lehet rá támaszkodni.
Autópályán szólt Lengyelországban, hogy fordulj balra, az utolsó pillanatban fogtuk fel, hogy hé, akkor jobbra, mert az lemegy a pálya alá és ezt ő balra fordulásnak értelmezni. Meg az egyirányú utcákkal van néha gondban, bár elképzelhető, hogy ez a régebbi adatbázis hibája.
-
neduddki
nagyúr
HI!
nem a c620 lett volna ami 8?
udv
neduddki
p.s.: vay hasznaljuk brmijjen igeidog?
-
Stiky
senior tag
Ez ebben a formában egy vicc.
Tehát a reklámban, ahol a fiatal pár a kocsijukkal az erdőben kolbászol és megtalálják Elvis -t, akkor több mint valószínű a Moov hibájából keveredtek oda. Nem önszántukból. Vágom én
-
szumoo
senior tag
"örihari"
Téged is elkapott ez a hülyeség?
Nem értem, hogy adhattak ki ilyet, aminek elég korlátozott a térképe...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÚJ Bontatlan Apple Watch Ultra 2 TiTanium 49mm !! aktiválástól 1ÉV Nemzetközi APPLE GaranciáVAL
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- TUNINGOLT Dell Vostro munkához, tanuláshoz, netezéshez (2029-ig támogatott Win 10 és Office 2024)
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest