Mio Moov 360 - eltévedni emberi dolog

Hirdetés

Bevezető

Naná, hogy a Mio Moov bevezetőjéből nem lehet kihagyni azt a tényt, hogy a Nav N Go-val való szerződésbontás hatásait tartjuk a gép vizsgálatánál a legfontosabb tényezőnek, illetve előtörténetnek. A CeBIT-en felszínre bukkanó ellentétek odáig vezettek, hogy a két cég a továbbiakban nem áll egymással üzleti kapcsolatban. A Mio igen régóta iGO alapokon nyugvó szoftvert pakolt a termékeibe, amely főleg hazánkban kellemes eladási adatokhoz segítette a céget, még az új, 8-as verzióból is jutott a C620-ba.

Mio Moov 360

De ennek a világnak vége. Az új Mio PNA-k már nevükben is újak, most 200, 300 és 360 névvel lépnek a piacra, először a legnagyobb típusszámú, elvileg legokosabb Moov került a boncasztalra az LCP Systems jóvoltából. Bízom benne, hogy jelen írásunk nem okoz örihari állapotot, de sajnos nem tudunk erről a termékről olyat írni, amely bárkit is arra sarkallana, hogy beruházzon rá, s ez kizárólag a Moov készülékekben dolgozó új, Navman által fejlesztett szoftvernek köszönhető. A Navman nem csak szoftvert, hanem készüléket is gyárt, a Moov 360 a jelek szerint az S80 átdobozolt, Mio stílusú külsőbe öltöztetett változata.

Mio Moov 360

Nehéz lesz itthon ugyanis ezzel a termékkel megtartani a Mio évek alatt felépített igen jelentős piaci pozícióját. A név és a marketing becsalogathat ugyan vásárlókat, de tartunk tőle, hogy hamar csalódottak lesznek, amikor először fordul elő velük, hogy a termék a megadott címet nem ismeri, kerülőutakon navigál és folyamatosan karattyol. Ez pedig jó eséllyel már a boltból történő hazanavigálásnál így lesz. Pedig nem mondhatjuk, hogy a Mio nem tett meg mindent annak érdekében, hogy megnyerje magának a hazai szaksajtót. Próbautat szerveztek, nagyszabású sajtótájékoztatón vehettünk részt, de már ott is előjöttek a termék hiányosságai, emlékeztetőül csatolnánk ide is azt a videót, amit ekkor készítettünk.

Persze azóta finomodott a termék, sok javítás történt, ami mind arra utal, hogy igenis figyelnek a visszajelzésekre. De, ez egyelőre még így is nagyon kevés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés