Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
-
Mobilarena
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok, elindult egy direwolf20 szerver, ha valakinek lenne kedve írjon, whitelist van.
-
Sziasztok!
Jelenleg 20€ a játék, van rá esély, hogy olcsóbb is lesz?
Vagy a mojang nem szokott akciózni? -
Geryson
addikt
válasz
Víz Elek
üzenetére
Online szerverek vannak annyian, mint égen a csillag. Google-el találsz egy pillanat alatt, mondjuk ezek nyitott szerverek, azaz ergo bárki bemehet és sajnos lehet köztük olyan figura is, aki a rombolásban és a szemétkedésben fogja jól érezni magát.
Van itt kicsi (ámde überprofi
) körünkben egy srác, neki van nyitott vanília és zárt vanília szervere is. Én a zárton nyomom, kicsi a forgalom (néha nulla), de cserébe mindig annyi gyémántom van, amennyit én beletettem és már nem borotválja meg. El kell dönteni, hogy mit szeretne az öcséd, ámde ez mod mentes vanília, azaz full gyári! -
Mottie
őstag
válasz
Víz Elek
üzenetére
Szia!
1-1 mod van 1.8-hoz is, de a nagy többség 1.7.10-nél tart.
Minecraft forumon, moddolási szekcióban, curseforge-n, hasonló helyeken lehet modokat találni, nagy többségükhöz kelleni fog maga a Minecraft Forge vagy pedig komplett mod-packokat különböző launchereken (FeedTheBeast, AT Launcher,stb).Multizáshoz alapvetően nem árt egy eredeti account, onnantól már csak a szerver címe kell na meg hogy a megfelelő modok fent legyenek amik kellenek az adott szerverhez.
Persze meg lehet kerülni a játék megvásárlását, ahhoz pedig az ismerős által futtatott szerverre kell csatlakozni

-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy öcsém feltelepítette velem a Minecraftot a gépre, 1.8-as verziót telepítettem, majd kérte tőlem, hogy rakjak be neki valamilyen állatvilág módot, meg, hogy csináljam meg, hogy multizhasson.
No, én ehhez a játékhoz egyáltalán nem értek, ezért is szeretném a segítségeteket kérni, hogy 1.8-hoz lehet egyáltalán módokat betenni, ha igen, akkor honnan tudnám ezeket beszerezni, és hogyan tudnám telepíteni őket?
Ha pedig nem lehet az 1.8-hoz ilyen állatvilág, stb módokat telepíteni, akkor melyik az a verzió, amihez a legtöbb módot lehet párosítani?
Illetőleg még ez a multis dolog érdekelne, hogy hogyan is lehetne online játszani ezzel.
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Üdv.
-
Geryson
addikt
válasz
üzenetére
Jaja, 1.8 óta ugye elszaladtak, ha "felfújta magát" a creeper. Ezt én speciell annyira nem komáltam, merthogy barlangászás közben én szerettem ha a sok támadó mob közé bejött a creeper és önmaga felrobbantása közben vitte magával a csapattagokat is. Gondolom hasonló panaszkodás lehetett az oka, h visszatették - pedig jó nagy hírrel harangozták be az
1.8 előtt, h mekkora fain móka lesz majd. Nem lett az...
-
mekker
őstag
Nálam (és sokaknál) valami bug van a vízzel 1.8-ban, és frissítéskor néhol játszhatatlanul laggos volt. Szerencsére azóta sikerült 1-2 dolgon állítani, hogy jól fusson, de remélem javítják az ezzel kapcsolatos hibákat.
+1:
(#13260) Valaki ötlet ehhez? -
Geryson
addikt
-
Simi37
őstag
Bexarok

10 azaz 10szer próbáltam paypallal fizetni és 10szer próbáltam a Maestrommal is...de állandóan visszadobja a paypalon elvileg 7500 van a maestrón meg 20k az mc most 6k miért nem engedi!?!!?

Maestroval World Of Tanksra tudtam venni aranyat nem egyszer...
-
csoki
senior tag
válasz
üzenetére
fastcraft van, segít a worldgenben igen, de nem oldja meg hogy a bázisomban akadok meg sűrűn (5-10 percenként kb) aminek a környékét már rég legeneráltam
sevadus (twitch streamer) még optifine is tolt mellé de így akadt neki is az izom gépén singleben
dw20 fórumon egy srác írta, hogy a waila miatt van a NEI-s lassulás, írta hogy újabb verzió kell és configból egy sort átírni, de akkor se jobb nekem...
NEI amúgy is bugos, mert meghülyül ha úgy lépsz ki inventoryból/craftolásból ha duplán kattintasz a keresőre alul és "szűrésen" hagyod -
törölt tag
a semmitől megakadás az 1.7.10 miatt van, k*rvalassú, főleg a worldgen. Fastcraft mod kell neki, segít rajta.
a másik részben azért van, mert a NEI lassítja be ennyire ami bugosrettenet, de érdekes, hogy Chickenbones modjai (NEI pl) minden egyes új verzióval egyre bugosabb és lassabb. nyitva hagyod az inventoryd 5 percre és azt veszed észre, hogy átégett az alaplapon a proci... -
Amur
addikt
Látom hogy van új direwolf modpack(1.7.10-re?). Igaz még béta, de ez nem jelent semmit, mert ha nem lenne kiírva is az lenne.

Megér már egy misét? Aki próbálta kérném a véleményét.
Egy kis szünet után kezdenék valamivel. A TPPI nagyon bejött.
Valami hasonlót keresek. -
föccer
nagyúr
válasz
Geryson
üzenetére
Az, hogy melyik a slime chunk azt sehonnan nem tudod. Én is csak reménykedem, hogy ahol slimot találtam, az jó lesz. Ha nem, akkor cigiszünet.

A chunk határokat meg F3-at megnyomva tutod megnézni. Ott írja valamelyik sorban, hogy az adott chunknak melyik blokkján állsz. Értelem szerűen, ha átfordul 15 -> 0-ra a blokk sorszáma, akkor chunkot váltottál. Illetve vannak olyan bugok, ami chunk határra érzékenyek, bár ezek inkább csak a modoknál jellemző (pl a tekknik-es BC csövek sokszor droppolnak chunk határon).
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Geryson
üzenetére
A map seed-ből elvileg ki lehet számolni, hogy hol vannak slime chunkkok. A 0-40 level között minden fényviszony mellett spawnolnak, a mocsaras biome mellett 40-60 között 7 vagy alatti fény mellett is spawnolnak, természetesen ha megfelelő chunkon van. Emelett a szokásos player distance szabályok érvényesek a slimokra is, mint a mobokra általában.
Egyébként azt nem tudtam, hogy okosítottak rajtuk és már nem ugranak le. De ez legyen a legnagyobb probléma.
Lemosót még lehet csinálni, igaz ki kell rá találni valami okosságot, d emegoldjuk.ps: a mellettem lévő mocsárban találtam slimot. Elkezdtem kiásni neki a területet. Remélem jó chunkot kezdtem kiásni. Ha nem, az szívás.

üdv, föccer
-
Geryson
addikt
válasz
föccer
üzenetére
Na, este nézegettem slime farmos videókat és nekem összességében az jött le, hogy bedrock és level 40 között kell építeni a csapdákat és állítólag 1.8 óta nem fognak leugrani, azaz vagy kaktusz és hopper a megoldás, vagy timerrel összekötött vízleöblítéses szinteket kell csinálni. Hasonló információid vannak Neked is? Csak merthogy akkor szívesen beszállok egy építésbe (persze ha szeretnéd), merthogy slimeblokk nekem is kellene egy jó pár. Mondom, az tuti, hogy nekem a feljáró lépcsőm az slime chunk, de nem tudom még, hogy hogyan lehetne pontosítani, hogy melyik ott a slime chunk és melyik az, ahová csak átugranak.
Simi37: Megjelent az összeg a PayPal számládon? Merthogy nekem egy kínai most visszautalt pénzt és az az összeg most fel van tüntetve a számlámon és írja is, hogy bármikor elkölthetem. Azaz először Neked is ott meg kell jelennie ahhoz, hogy utána el tudd költeni vásárlásra.
-
föccer
nagyúr
Megtaláltam a következő liftet, amit szeretnék megépíteni.

Nem 1-2 nap lesz az tuti, de szerintem megcsinálom.

üdv, föccer
-
Simi37
őstag
Hát Én ezt nem hiszem el
Utaltam a paypal számlára 4-5 napja tehát már meg kellett volna érkeznie (vagy megérkezett nem tudom) De még mindig visszadobja a Mc vásárlását 
-
Geryson
addikt
válasz
Serricon
üzenetére
Kinyírtam vagy 800 csirkét plusz 2 bárány maradt per szín.
Föccernek is írtam, hogy meg kell értenie, hogy én hónapok óta nem láttam embert ezen a szerveren rajtam kívül, így tesztelgettem egy kicsit (bár azon meglepődtem, hogy ilyen hamar ki lehet akasztani egy Vaníliát is!) -
föccer
nagyúr
Taliga szerverén vajon miért lett mára ilyen nagyon lassú a vonat?

üdv, föccer
-
mekker
őstag
Helló!
Vanilla MC 1.8 kis lanszeróhoz szeretnék olyan kis commandblock-redstonet, hogy mondjuk ha a kezedben fogsz egy "Iron Maiden"-re nevezett lemezt, akkor megszólal egy Iron Maiden szám az egész mapon.
A redstone már megvan hozzá, már csak azt nem tudom, hogy hogy rakjak be egyedi zenét (nem a discek helyére szeretném, azok már foglaltak).
A resource packban itt kéne berakni a hangokat:
/assets/minecraft/sounds/pathtothesound.ogg
sounds.json itt pedig lehet módosítani, hogy mikor mit játsszon le.Van olyan hang, amit nem igazán használ a játék és kikapcsolható? Vagy tudok hozzáadni saját hangot/módosítani a meglévőkhöz tartozó eseményeket?
Remélem érthető mit szeretnék. -
törölt tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
tech modokkal megoldod úgy, hogy ne égjen át a proci az alaplapon mikor megy.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Serricon
senior tag
válasz
Geryson
üzenetére
Én a Spigotra fogtam, de ezek szerint a Vanillán is előjön..
Ott van hogy felmegyek, és egy mezőn annyi állat van, hogy nem látszik ki alóluk a fű se.. nyomok egy butcher-t és írja hogy 2000-3000 állat törölve..
De nagy gondot nem okoznak, inkább több legyen, mint egy se.
-
Geryson
addikt
válasz
Serricon
üzenetére
Hát igen, ebbe azért belefutottam...

Akartam is írni már Neked, hogy 1.8 óta nem tudom mi történt, de brutálisan sok a mob (pontosabban az állatok). Emlékszel, hogy kérdeztem, hogy miért nincs squid? Most a házam körül van vagy 20 állandóan, csinálom is a farmot gyorsan. Ugyanolyan cirkusz volt az ocelot és a wolf is, el is megyek wolfért, megnézem, hogy most találok-e (ugye anno napokig kerestem és egyetlen egyet sem találtam).
-
nbarnabas
tag
válasz
Geryson
üzenetére
vanillában még annyira sem vagyok otthon, de ez az egyik szervertour videóba volt belinkelve
-
törölt tag
válasz
kmisi99
üzenetére
előtte kellett volna megnézni mit tud

ballanszolás volt a lényege a solarnak is, elég jól termel egy is, a 14 darabbal már el lehetne lenni szépen minden további beruházás nélkül azért az úgy elég olcsó

de ezt is lehet automatizálni, a daylight sensor olcsó és nappal ad rs jelet... ha azt véletlenül invertálod akkor este adja bele a cellbe azt amit nappal termelt. innentől már csak annyi cell kell amennyit ezek termelnek összesen és át tudnak adni, azzal kész is.
-
kmisi99
addikt
Az extra utilities es solar generator hogy működik? Ha leteszem tölti magába az RF et de nem adja ki, ha redstone jelet kap akkor meg kiadja az áramot pl energy cell be de nem tölt. Akkkor ez most mire jó? pár percenként át kell állítgatnom? Minden gyémántom ráment vagy 14db ra.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
jah és mindegyik harci gépen van mindenféle jóság, rakéták, bombák, szőnyegbombák, géppuskák, flair ami kell, van hozzá töltény külön, és persze a túloldalra meg elhárító egységek mint légvédelmi lövegek, rakétaállások amik lockolnak a gépekre, brutál ágyúk....
kéne hozzá 4-4 vagy több ember aztán lehetne mókázni vele rendesen

-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
janos1988
üzenetére
Old meg

Viz alatti légzésre van sisak enchant gyorsabb mozgásra csizma enchant vagy beszursz fej magassagba egy torchot a fal közvetlen kozeleben

A viz erdekes mcben... Ugy soha nem tűnnek el sajnos az melós nagyon... Gyak fel kell tölteni az egeszet es ujra kiasni...ugye ha két viz között van egy lyuk azt feltölti stb szal szivas.
Torolni max külső lrogikkal
-
janos1988
addikt
Nincs vmi megoldás a tengeri templomok lebontására? Állandóan nyomja a bányászfáradtságot a fő mob és ha iszok tejet akkor eltűnik a víz alatti légzés ital hatása is. Körberaktam egy területet homokkal de a víz sem tűnik el belőle. Ez így elég idegesítő és sose fogok tudni ott rendesen bányászni.
-
Geryson
addikt
válasz
escape
üzenetére
Pont tegnap kellett kő megint a szobromhoz és csináltam gyorsan egy eff V, unbreaking III, silk touch csákányt és Blacktől tanultak alapján levittem a beacont a pinyóba, bekapcs a Haste II és kompletten kiástam a pincém alapterületét még egyszer 3 és fél óra alatt. De persze ez olyan vanillásan, faljavítások, padlócsere, fáklyák szépen, rendszerben.
Na most ez nem olyan kevés, ha azt mondom, hogy a pincém olyan 80x40 blokk és 5 magas. Konkrétan egy csákányt kompletten elfogyasztottam, azaz már javítani sem lehetett a hülye új szabályok miatt.

Egy vanillásnak ez is big öröm!

-
törölt tag
teljesen vanilla földtúrós, semmi duplázós őrület, viszont tele kocsikkal, helikopterekkel, fegyverekkel, amik végre működnek is
bdoubleo meg pár haverja nyomja szerveren lehet jókat mókáznikár hogy az előző háborús szerverre se volt túl fogékony a fórum

-
föccer
nagyúr
válasz
kmisi99
üzenetére
Kispályás vagy.

Az öreg motorosoknak 1-2 régi kép:

A rendszer igazán szervergyilkos részéről nem találtam képet.
Ha jól emlékszem, akkor a teljes rendszer nem is épült meg végül teljesen, mert a szerver nem bírta. Amikor leálltunk, akkor a 20 tick-nek jó ha a fele megvolt másodpercenként, úgy, hogy egyszerre nem is kapcsoltunk be mindent.üdv, föccer
-
kmisi99
addikt
válasz
üzenetére
Kösz a részletes infókat utánuk nézek. Azért hanyagolom a boileres és hasonló megoldásokat mert mindenki mindig azt használja mert egyszerű de ezzel együtt unalmas is. Pl windmilleknek óriási tornyot építettem a solar paneleknek egy vizi platformot aztán tökre lekötött hogy alkothatok nem pedig a pincébe bedobok valami reaktort vagy kemencét.Van egy energiaszobám is kb 30 resonant energy cellel. Már csak azt nem tudom mire használható fel pár ezer rft? Nagyban nem tudok gondolkodni nem tudom mi az ami meg tudna enni ennyi energiát? Egyedül a mining drillt ismerem ami veszettül sokat eszik.
-
törölt tag
válasz
kmisi99
üzenetére
azért népszerű mert az hozza a legtöbbet
ha valami kihívás kell akkor ott amit írtam. nether starral hajtott generátorok... kihívás hogy hogyan farmold automatán (hint megoldható) hogy hogy szedd ki a brutális mennyiségű energiát, tárold, monitorozd, és annak függvényében spawnoltasd a witherteket, stb...kisebb termelésre vannak solarok kicsik nagyok mekanism oldalon vagy hidrogén generátor, az új tppi-ben nem tudom van e gregtech de akkor fúziós reaktor.
minden attól függ hogy kezdésnek vagy a végére akarod, és tudod e farmolni ami kell hozzá... pl extra utilities ad egy tonna generátort. endertől lefele minden, és elég könnyen össze tudsz hozni egy spawnert alá és a loottal etetni a generátort, ami eteti a spawnert ami...
azon túl
-
törölt tag
válasz
kmisi99
üzenetére
sok cucc lehet ilyen, ami a leghatékonyabb szerintem a faszénnel hajtott hp boiler- turbina kombó... mffr fafarm aztán hajrá. ha csinálsz spawnert akkor nether star generator is lehet

bármi lehet megújuló, amit tudsz farmoltatni. potion generátor a boszikkal meg potion gyártósorral is akár, stb
-
kmisi99
addikt
FTB ben milyen megújuló energiaforrás lehet még? A mekanismos szélerőművet és solarpanelt már használtam van még valami más? Elhatároztam hogy csak ilyeneket fogok használni most.
-
föccer
nagyúr
válasz
üzenetére
Régen is apród voltam, csak pihentettem egy kis ideig.

ON: Taligát szeretném megkérni, hogy segítsen a spawn-hoz bekötni a vasutamat. Elvittem a falig, de a spawn proteckt miatt nem tudom befejezni az induló oldalt, illetve nem tudom kitáblázni a dolgokat.
Köszi.

üdv, föccer
-
törölt tag
a goldfarmom folyamat megállt, úgyhogy kicsit hergeltem... senki de tényleg senki ne tegyen már le még egy torch-ot vagy blokkot bárhova, akárhova, akármiért plíz még a bedrockra se. komolyan ne. goldot vinni ameddig bírjátok, xp-t amíg mozogni tudtok továbbra is
köszönöm a megértést 
-
Serricon
senior tag
válasz
molnartibor
üzenetére
Ja.. nekem van egy eredeti normál használatra, meg egy másik az inkognitó módhoz..

-
Serricon
senior tag
válasz
molnartibor
üzenetére
Be is tudsz loginolni egyszerre több néven? nem eredetivel is?
Amihez neki kell, ahhoz gondolom jó, mert külön szerverre csatlakozik, de én ugyanarra több néven.
-
molnartibor
tag
válasz
Serricon
üzenetére
Nem kell khmm verzió csak egy batch file amivel az appdatát áthelyezed a process idejére máshova és a batch fileból indítod el a loadert ha kell akkor beírom minek kell benne lennie otthonról és milyen file szerkezet kell! és azt annyiszor indítod el persze külön mappákból ahányszor akarod
Üdv Tibor
-
Geryson
addikt
Egy pár érdekesség:
Fogalmam sincs, hogy ő hogyan kerül ide. Direkt fotóztam a koordinátákat is, a 8-as szinten állok!!! Ház, lovasfarm, ilyenek rohadt messze vannak.
Még hogy a sárkány nem spawnol újra!
Az "elsőt" maszati és rembrandt brown nyírta ki, a tojás ott van RB kéglijében, én megtaláltam. Tegnap mentem ender pearl-t szedni, erre látom, hogy van megint sárkány!
Hát ahhoz képest, hogy hogy féltem tőle, elég nudli egy ellenség...Amit viszont nem tudtam lefotózni, hogy építem a szobromat és néha rámtámad egy olyan ezüstmoly szerű izé, ami az end portal közelében is van. Nem is értem, hogy honnan jön, már másodszorra támadott meg. Ez valami új ellenség? Arról nem is beszélve, hogy ez az építmény nem "gyári", hanem most építem és mégis van benne ilyen cucc. Talán annyi, hogy nem ezüst, hanem lila vagy valami ilyesmi...
Serricon: Én is gondoltam a virágboltira, de ezzel az MCEdit-tel tökéletesen megoldódott a szitu. Néha rá kell mérnem (számolnom), olyankor kilépek egy pillanatra, de ez tényleg ritkán van.
-
VoidXs
nagyúr
Sziasztok! Ez hogyan javítható?

Új hozzászólás Aktív témák
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ez 1.7.10 szerver

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Legalább lvl =10 körül csinàltad?

Ha jól emlékszem, akkor a teljes rendszer nem is épült meg végül teljesen, mert a szerver nem bírta. Amikor leálltunk, akkor a 20 tick-nek jó ha a fele megvolt másodpercenként, úgy, hogy egyszerre nem is kapcsoltunk be mindent.