Hirdetés
- Android szakmai topik
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiédetis
senior tag
Figyelj, már tökmind1.
Nem tudom mi kapható hivatalos forgalmazásban, nem figyelem. Azt gondolnám, lett volna olyan hely, ahonnan némi reklám fejében, biztosított lett volna, de ismétlem, ezt nem tudhatom, és már mindegy, mert lassan kifutTi tudjátok mennyi készülék ment hozzátok más forrásból, mint hivatalos
-
Dare2Live
félisten
"Otttartunk, hogy amit keresnél pénzt, annak a 60-70%-a adóba megy és akkor még csak egy telót vettem."
Nekem nem lenne evvel a 60-70%al bajom, ha azt érzem, hogy ezért kapok jól müködő EÜt, jól müködő oktatást és valós szociális védőhálót. De nem kapok. És itt felmerül a kérdés. Mire fizetem én be a megkeresett pénz 60-70%át? MIlyen jogon veszik azt el tőlem?...
Ezt a pénzt Tiborcz, Orbán, Mészáros... elveszi, ellopja tőlem. Vesz belölle hotelt, kempinget, gyárat, jachtot, repülőt.
Innen pedig a legkissebb lelki furdalásom nincs akárhonnan rendelni és 0 vagy 19%os áfát nuku arijust fizetni. -
novinyul
veterán
válasz
Viktor0610 #45 üzenetére
Nagyjából ennyi lenne a hivatalos ára, de egyelőre nincs hír hogy kapna a bolt(ahogy a kisebb országok boltjai sem kapnak
)
-
Tiédetis
senior tag
Ahogy írtam is a 29-es posztban. Tartom a véleményem minden tekintetben.
Jobban örültek volna sokan, ha az nyamvadt pocok f2pro teszt elkészült volna. Ha összevetem a dolgokat, ez felesleges volt, ahhoz képest. (megértem a problémát, ha tehetném, én is kifakadnék sok dolog miatt, de akkor kb. kettőnket rúgnának ki, itt gondolom ez a veszély nem áll fenn szerencsére)Felesleges vita lesz csak ebből a témából, indulatok gerjesztve, egyszerűbb lenne zárni a topicot. VÉLEMÉNYEM szerint.
(#45) Viktor0610 80-ért tudnék venni 2 év garival, nem hivatalos helyről.
-
-
lo_jo
senior tag
Az artisjus adóval úgy szoktak vagdalózni emberek, hogy azt sem tudják, mennyi az annyi. Jelen állás szerint egy 512GB telefon után kőkemény 4000 forintot kell fizetni, ha ez a nettó árra vonatkozik, akkor bruttóban is alig több, mint 5 mátyás a tétel. Itt meg nagyságrendekkel nagyobb különbségekről beszélünk.
A vizesekről pedig csak annyit, hogy amikor az Apple elérhetővé tette az EKG-t a magyar piacra forgalmazott órákon, akkor a náluk vettek nem működtek. Kiderült, hogy valóban nem magyar piacos órát árultak, viszont pontosan ugyanannyiért, mint a hivatalos Apple webshop és a hivatalos viszonteladók. Bár ha jól tudom, legalább ingyen cserélték magyarra, amikor ez kiderült. A másik nagy webshopban pedig PC alkatrészeknél dívik a basic garancia, azaz a nem ide szánt termékkel úgy elhajt a gyártó, hogy öröm nézni, lehet a boltnál verni az asztalt.
-
NGA
addikt
Az X3 most spanyolból 64 gigás HUF 81,583.27. Az itthoni ár meg 89e lesz. Így már nem éri meg rendelni. Ez a 65-68e-es ár már nem érvényes. Így aki szeretné ezt a telefont, már jobban megéri itthon megvennie.
-
-
d@vee
őstag
Rárakódó ilyen olyan sarc? Na de kérem
Elmész dolgozni. A munkáltatód az állam felé fizet utánad egy jóféle összeget, adót. Majd megkapod a fizut. Abból megint leszed az állam magának szép összeget avagy adót. Aztán kitalálod hogy elmész telót venni, persze a telón már alapból lesz a drága artisjus ADÓ. Kifizetnéd azt is, de arra még jön a 27% államnak fizetendő ADÓ.
Otttartunk, hogy amit keresnél pénzt, annak a 60-70%-a adóba megy és akkor még csak egy telót vettem.
Milyen szép szó, adó. Pedig nem én adom, hanem elveszik.
Nem szeretem a politizálást, felgyújtanám mindet. -
Roga
lelkes újonc
Először is igaz!
Másodszor viszont nézünk azért felfelé, de páran azon ámulunk, hogy más gyártók képesek a hazai terhek és sarcok ellenére is szürkézés nélkül értkékesíteni. Ők azért képesek erre, mert foglalkoznak a piaccal és nyújtanak egy olyan szolgáltatás csomagot a termékeik mellé, amiért a vásárló hajlandó kifizetni az árat.
Időben elérhető termékek, megbízható garancia és többnyire használható ügyfélszolgálat...stb stb. A Xiaomi pedig tesz ránk magasról és utána csodálkozunk, ha szürkén veszi az ember.
-
rajd
tag
Azért én még egy lépcsőfokkal feljebb is mennék. Miért létezik egyáltalán szürke import? Sajna kis hazánkban van ennek a régiónak a legmagasabb állam felé befizetendő kötelezettsége egy termék után, nem beszélve a plusz rárakódó ilyen-olyan kötelező sarcokról még, amik ugyan csak feltolják a "hivatalos" árat végül. Azt senki nem kérdőjelezi meg (na jó, látok itt is rávilágító 1-2 hsz-t), miért kell nekem itthon a mélyrepülő Forintban kapott keresetemből ekkora pluszt fizetnem egy telefonra, összehasonlítva egy (ide mindenki gondoljon valamelyik országra) állampolgárához képest? AZ a baj hogy nem a szürke import a probléma, az csak a jelenség. Attól hogy kiírtom a parlagfüvet, az allergiám még megmarad... Sajna ezt a márkakereskedő, vásárló, gyártó, szürke import kereskedő szinten nem lehet megoldani, így marad az egymásra mutogatás, felfelé nem néz senki.
-
dabadab
titán
-
Tiédetis
senior tag
Aki picit realitásokban él ebben az országban, az már régen tudja a választ ezekre a kérdésekre. Én legalábbis tudom. Nem volt a cikk elejére írva, hogy rétegeknek vagy kimondottan nekem nem
Fura, hogy a szerző egy évek óta működő rendszerre most csodálkozik rá
Ahogy írtam, mindegy.Pész
-
Kövek alatt.
De tényleg, nagyon nem követtem az egészet, legutóbb mikor telót kellett vennem, megnéztem, mi az ami nem kínai, és billentyűzetes, egy ilyen volt, megvettem, azóta jól elvagyok vele.Durva, hogy feljöttek. Néha megnézek egy-egy tesztet, hogy 2 kamera, 4 kamera, 53612452615 kamera, és úgy vagyok vele, hogy nekem ez túl sok innováció, majd jövök 5 év múlva.
Na jó, egy Razr 5G-t elfogadnék nagy duzzogva.
(#) Viktor0610 egyetértek, kivéve ha tényleg valami innovatív cuccról van szó, amilyen még nem volt előtte.
Mondjuk akkor sem venném annyiért, de akkor látnám, hogy mire fel az ár. -
Tiédetis
senior tag
Van egy piaci rés, ami a hüvely kiszorítása miatt keletkezett. Ebbe ugrott bele a sájomi (is). Ez üzlet a nagy kommunista pártnak. Mindegy ki hozza a lét, csak jöjjön. Eddig eladta magát a jó ár/értékarány. Most ez már kevés lesz. Az a gond, hogy leszűkült a piac. Itthon most 2-3 márka osztjónapot. De őket ez a piac nem érdekli, ez nem piac itt.
Nekem az jött le a cikkből, hogy sajnálni kell szegény sájomi képviseletet, mert... Sajnálja a fene.
Ahogy többen leírták, a gari egy olyan céghez, ami inkább hírhedt, mint etalon, nem nagy felhajtóerő. Inkább bízok abban, aki sufnizik, de kérdés nélkül javít, cserél, beszámol. Komplett.
Mindazonáltal gyors volt a cikk, de továbbra is hiányolják sokan a poco f2-t, bár lassan már kifut. Azért az nem egy cubot kategória volt, ha értitek mire utalok.
Na mindegy. A szerző kiadta egy cikkben a dühét ezek szerint. Ennyi? -
válasz
FoxiestFox #11 üzenetére
Szerintem bármelyik gyártó telefonja 300k fölött omegalul.
-
Sinistral
csendes tag
Legutobb a hivatalos xiaomi boltba visszavittem garanciaban egy fulhallgatot, mert szolt a tokjaban, becsukott allapotban - a magnes nem huzta vissza elegge, igy nem tolt vissza es csatlakozva maradt. Azt mondtak, biztos csere lesz. Erre szoftverfrissitessel probaltak megoldani, ami nem jott ossze... 2. alkalommal visszavittem, akkor csereltek a rossz oldali fulhallgatot. Szerintem pont annyira van a hivatalos helyen garnacia, mint a nem hivatalos helyrol.
-
laci laci
addikt
Azért mert itthon mindent kifizet rá (adót),akkor már hivatalos helyről származik?🤔Na ne már..A külföldi áruház is kifizeti a kinti adót,ès onnan rendelem áfával+minden sallangal együtt.Ez csak annak fáj,aki nem tudja elég gyorsan itthon árulni,nem tudja normális áron árulni (nem rak rá legalább 30% nyeresèget),nem tud raktárkèszletet kialakítani (hazai megjelenés után),nem tudja a saját lovát megülni.Ne jöjjön senki azzal,hogy mert nem hivatalos forrásból van,mert a külföldi áruház (nem kell felsorolni szerintem) is hivatalosan a xiaomitól rendel 20 raklap telefont és azt árulja,lehet nincs rá hazai garancia,de amit az itthoni garancia lefed az szinte semmi.Lásd például akksit nem cserél egy éven belül,mert valamit kitalálnak rá.Összesègèben èn az összes xiaomi mi szèriás telefonomat(mi3-mi10 ultra-ig) kintről származó helyről vettem itthon.Egyiknek se volt semmi baja,nem kellett használni a garanciát,mennyit spóroltam vele?!🤔
-
válasz
FoxiestFox #11 üzenetére
Jó reggelt, hol éltél eddig? Már vagy 2 éve elérte a kínai felső kategória a nem kínai márkák árait.
-
d@vee
őstag
" A Xiaomi igazán suttyó, igazán telibeszarós, igazán mindent felrúgó értékesítési és kommunikációs politikájára óhajtottam rávilágítani."
Ez már teljesen más megvilágításba helyezi. Sajnos nekem az jött le, hogy vegyük a hivatalos boltból, minden mashonnan csak áfacsalással szerezzük be olcsóbban.
Viszont ezzel egyetértek, ott tartunk hogy az árazása már a Samu-Apple-Huawei szintjén van, de a hozzá járó, ha nevezhetjük szolgáltatásnak az sehol sincs.
#16) Roga jól írta. -
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ezért vannak 10-20-30 k-val olcsóbban is termékek, oké. De a 70-80-100k-val olcsóbb termékek esetén nem csak az van, hogy hopp, az osztrákoknál olcsóbb kicsit, vegyünk onnan készletet.
A cikkben egyébként semmi "marketing" nincs, a Poco X3 bemutatása volt az utolsó csepp, másnap megvehetted Alin, Magyarországra meg hivatalosan talán megjön decemberben. A Xiaomi igazán suttyó, igazán telibeszarós, igazán mindent felrúgó értékesítési és kommunikációs politikájára óhajtottam rávilágítani.
(Meg arra, hogy mennyire tehetetlen az államapparátus az áfacsalókkal szemben. Egyetlen pécsi eset 4 milliárdos tétel volt, most gondold el, hogy mennyi lehet a teljes összeg évente...) -
Roga
lelkes újonc
Régóta vártunk már egy ilyen cikket, köszönjük!
A Xiaomi hazai képviselete ritka színvonalas választ adott, nem is vártunk mást. Kár, hogy a kérdésekre pont nem válaszoltak.
Szomorú, de a Xiaomi valójában magasról tesz bármilyen más piacra, ami nem Kína vagy India. Nevetséges az üzleti stratégiájuk. Ha az Apple, Samsung ( és Huawei ) árán akarják dobálni a termékeiket, akkor egy olyasfajta kommunikációt el is várna tőlük az ember, melyet az említett cégek alkalmaznak. Értsük ez alatt a HIVATALOS ( nem xy kft. ) regionális honlapot, a régió nyelvén írt termék ismertetőkkel, hírfolyammal és persze a szürke importot kiszorító közzétett SZERZŐDÖTT partnerlistával, netán egy linkkel ami a partner boltjára irányít. Még nyugodtan ide írhatnám azt is, hogy ezek a cégek, akik komolyan veszik a piacot bejelentenek egy készüléket és az kis időre rá már meg is érkezik ide kis hazánkba ( általában magyar nyelvű reklámfilm társaságában, sokszor még középkategóriás készülék esetében is ). Továbbá ezeknek a cégeknek van hivatalos ügyfélszolgálatuk is, így adott termék kapcsán nem xy kft. eladóját kell zaklatni, hogy aztán megkapjuk a jól ismert választ "Nem tudom"
-
-
Érdekes cikk, köszi! A titkolózás, a visszafogottság, az underdog attitűd talán nem véletlen: nem akarnak a Huawei sorsára jutni.
(#11) FoxiestFox
Minden telefon kínai... -
d@vee
őstag
Dehogy trükközés. Most várja meg más bolt is, míg megjelenik itthol és vegye onnan, mert épp nem saomi hivatalos partner, csak kitalálja hogy sok más tekó/műszaki cikk mellett akar árulni xy telefont? Aztán az így eleve drága itthoni árra még rakja a saját hasznát?
Ugyanmár, az nem túl nagy trükk hogy megveszek valamit kintről és eladom haszonnal, de még így is 20-30-40 ezerrel olcsóbban tudom adni mint más bolt. Kint már megadóztatták, itt eladom számlásan de még akkor is olcsóbb és akkor még benne van a pakliban az, hogy kevesebb haszonnal dolgozok mint hivatalos bolt. Mivel a nagyobb eladott darabszám behozza a pénzt.Dolgoztam műszaki boltban kereskedelmi űgyintézőként és nem, nem kell itt trükközni meg ilyenek. Nem egyszer volt, hogy külföldi, full legális partner olcsóbban adott dolgokat, mint a szerződött és hivatalos márka saját nagykere. Kinti partner vett több ezer-tízezer darabot, itthol csak pár száz, persze hogy olcsóbban kapta. Olcsón is adta tovább, ittholra megvéve, beárazva és eladva számlásan is olcsóbban jött ki, mint maga a márka nagyker árazása.
Jól írták feljebb, ez ilyen félig marketingfogásos cikk.
Gari meg smafu. A tavaly vett Soocas X3-as fogkefém elromlott. Emailre alig válaszoltak, telót persze csak sokadik, napokon keresztüli telefonálásra vették fel. Elpostáztam, egy hónap múlva jön a számlámra a pénz. Semmi válasz hogy javíthatatlan lenne, vagy kérnék-e másik készüléket? Semmi, pénz vissza aztán csináljak vele amit akarok.
És itt a cikk érvényes mert megvettem én is most Aliról, EU raktárból. 4 nap alatt ittvolt és gari mindegy is, mert itthol se csinálták meg. -
GreatL
őstag
Megvettem itthon az Mi 9-et... hivatalos 2 év gari, 0%-részletfizetés. Annyival nem volt drágább, talán +30 ezer forint. Régebben többet rendeltünk kínából, egyikkel sem volt gond.
-
Kínai teló 300k fölött, omegalul
-
Tiédetis
senior tag
Jó, nem kell mindent szó szerint érteni! "kuka" - így rendben? Fiók aljában az RN3SE mert nem kaptam hozzá már usb csatlakozót, de ez akkor is "kuka"
Ha meg szar, nem fogom eladni. Bár ha azt veszem, hogy kedves fórumtárs úsztatott telefont árult hibátlanként, garival.. Na az már kimeríti a szándékos átvágás kategóriáját.------------
Miközben annak egy "érdeme" van, a trükközés. Mégis mit látnak a nagy magyar életben? Háromszoros túlárazásokat, lopásokat, garis igények magasból le...sát. Van egy követendő példa, amit követnek sokan. -
"Belefér egy kis javítás, ha nem, kuka, veszünk másikat."
Én azért használom ameddig lehet, vagy eladom, és más használja boldogan tovább.
Műszaki cikket nem szívesen dobok kukába, és ez nem álszentség, de van elég hulladék már.@ProEvoFan: Aki nem gyári garit ad, az boltit, és feltehetőleg szürkeimport, vagy áfa... Viszont ezzel a végfelhasználó nem foglalkozik, ő azt nézi, hogy olcsón kapja, elégedett lesz, mert a készülék jó, innentől a trükköző boltot fogja dicsérni... Miközben annak egy "érdeme" van, a trükközés.
-
novinyul
veterán
Jelenleg a WayteQ és a Bravotel kft. a hazai hivatalos importőr. WayteQ javarészt a kiskereskedelmi részt szolgálja ki, míg a Bravotel a szolgáltatóknak szállít java részt.
Tiédetis: Sajnos vannak rossz tapasztalatok a szervizzel, de ezek viszonylag ritkán fordulnak elő, ráadásul erről a forgalmazó rohadtul nem tehet. Ők beküldik a nekik kijelölt szervizbe és várják hogy elkészüljön. Az hogy nem kell a gyári garancia, na az elég sokszor szokott érdekes szitukat hozni. Mikor beüt a baj, na akkor jönnek rá a boltba hogy lehet nem kellett volna spórolni. De mindenki maga dönti el hogy hol vásárol -
Tiédetis
senior tag
Komoly...
Azért nekem és sokaknak volt már dolguk ezekkel a "hivatalos" szervizes izékkel. Alapból keresik a kifogást. Sérülten jött vissza a készülék, leszedték a fóliát, pedig ott nem is bontottak. Rám hazudták, hogy megúsztattam biztos. Szóval azért van a magyarban egy nagy adag valós ellenszenv rossz tapasztalatok miatt. Így aztán érthető a hozzáállás: leszarom a "gyári" garit - mire is vonatkozik? gyári hibás alkatrészre, na neee - mert az esetek 98%-ban kibír 2 évet gond nélkül, tehát a gari majdnem lényegtelen. Annyival olcsóbban megkapni, hogy belefér egy kis javítás, ha nem, kuka, veszünk másikat.
Ez a cikk számomra olyan marketinges cikk. Bocs -
ProEvoFan
nagyúr
Köszönöm, ez jó lett!
Most már értem pl a Turbado miért adja ugyan azt a Xiaomi és más márkát 100ezer forintért, amit az MM, Extreme Digital...stb...140-150ezerért.
A cikk után szabadon; tehát aki nem gyári garanciát ad a telefonhoz, akkor az valószínűleg szürke import? -
Beszerzési forrással viszont elképzelhető.
__________________________________________________________Cikkhez: Sajnos ez a valóság, egyszer jellemzi a magyar helyzetet, de szerintem ez lehet máshol is előfordul, ami népszerű, azzal lehet trükközni... A pécsi eset erős, 4 milliárd pezeta az rengeteg... De lehet nekik ez is aprótallér volt.
A Xiaomi hozzáállása meg hát... Kommunikációban kellene fejlődni, és erről nem a disztribútor tehet.. a HQ-ban kéne rendet tenni.
Vagy eldönteni, hogy mennyire fontos az EU piac, mert ennek a nyitásnak így sok értelme nem lesz, ha a két piacot egyenlőtlenül kezelik.
Én, és a többi a fórumozó is masszív véleményt alkothatunk, biztos lesz köpködés és sárdobálás is... Csak sok értelme nincs.
-
Jó cikk lett!
Annyi furcsaság még, hogy múltkor 10-20% különbség volt a hivatalos shop (xiaomi.hu) és az aqua által adott ár között, az utóbbi javára. Pedig nem gondolnám, hogy ők adóval trükköznének.
-
novinyul
veterán
Rég várt cikk
Köszi Bog!
-
Gicz
addikt
Artisjus...
Hát én becserélném a nincs garit arra, hogy az artisjus nem kap lóf@szt sem. Hogy működhet ez itthon, hogy előre megbüntetnek mert majd úgyis lopott zene lesz a telefonon. Egyrészt Apple music es spotify előfizetésem van, másrészt a hallgatott zenéim 1%-a magyar. Komolyan ezeket az ingyenélő hülyéket elküldeném kapálni, ne az én pénzemen élősködjenek jogtalanul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma És miért érkeznek a hivatalos csatornákba sokkal később az új termékek? Miért a Xiaomi-ra jellemző ez a jelenség a leginkább?
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Samsung S22+ telefon tokok
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest