- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokyt
senior tag
Mond el légyszi háromszor a tükörbe, hogy dominancia, hátha akkor lesz. Office dominancia van, desktop-on, táblagépen nincs. Windows dominancia van desktop-on, táblagépen nincs. Microsoft dominancia van desktop-on, táblagépen nincs. Attól, hogy konzumer szempontból fontos IT szektor mind a három (desktop, tablet, mobil), még ne vedd őket egy kalap alá. Előbbin rendszer tekintetében az Apple és az MS az úr, utóbbi kettőn a Goggle, és az Apple, és ha követed kicsit az eseményeket, akkor tudod, hogy az Ms bár szeretne, de nem nagyon rúg labdába. Miért baj az, hogy egyszerűen csak pontosan ugyan azokkal a módszerekkel próbál majd élni a tablet piacon, mint a többi szereplő? Termékkapcsolás miatt? Apple domináns a zenelejátszók terén, kérte (esetleg kötelezte) őket valaki, hogy a rendszerűkbe engedjenek be másik zeneboltot?
Kibicnek, semmi sem drága, úgyhogy Mozilla meg inkább jobbra el, és reszelgesse a saját rendszerét (Jééé, egy böngésző alapú OS. Vajon itt lehet majd más böngi az alapértelemezett?), ne a másét
(#70) sheratan:
Igazad van. A Google a szolgáltatások ingyenessége miatt kicsit más elbírálás alá esik. Bizonyos szempontból viszont (legalábbis szerintem) az Android sikerének hátterében nem kicsit benne van a Google rendszereinek integrációja is. -
Lirion
addikt
válasz
#16820480 #70 üzenetére
Pont, hogy nem olyan, mivel az office eredetileg windowsra is igencsak drágán érhető el, míg a google cuccai mindenhol ingyenesek.
A példád sem igazán jó, mivel olyan termékeket hozol benne, amik önmagukban is fogyaszthatóak, használhatóak. AZ MSO önmagában semmit nem ér, kell mellé egy OS is, borozni viszont úgy is tudsz, ha nem mész étterembe.
Ráadásul, ha már étterem, az MS-nek is megvan a maga étterme (windows, mac os), itt inkább kisbüfék vagy gyorséttermek (android, ios, wp7, stb.) jöhetnének szóba.De az a szép a példákban és hasonlatokban, hogy úgy lehet őket csűrni-csavarni, hogy azt mutassák, amit láttatni akarsz.
-
törölt tag
szerintem ez meg inkább olyan, mintha a gmail/gmaps/stb androidon lenne ingynes, a többi platformon pénzt kérnének érte.
írok egy példát, hogy más szemszögből is lásd: tfh, neked van egy éttermed, ami jelenleg elég jól megy. nekem van egy pincészetem, ami (valamilyen okból) olyan jól megy, hogy szinte már csak tőlem vesznek bort, mert mindenki azt szereti/szokta meg/stb. lehet mástól is bort venni, lehet, hogy legalább olyan jó, mint az enyém, de a vásárlók az enyémet keresik akkor is. ezek után kitalálom, hogy nyitok én is éttermet, viszont itt ingyen adom a bort az ételekhez, míg tőled pénzt kérek érte továbbra is, hogy ezzel magamhoz csalogassam a vendégeket. nyilván nem lennél mérges érte, és tök nyugodtan elfogadnád, mert hát akad azért alternatíva, és hasonlók.
-
-=RelakS=-
veterán
a microsoft kiad egy táblapc-t is, vagy csak véletlen a Win7 start menü azon az iPad-en?
(gy.k.: kép a hírben) -
Lirion
addikt
Jobb lenne, ha elkészítené az officet kizárólag win8-ra, monduk 5 euro-ért és a többi os-t lesz*rná? Azért aztán senki nem szólhatna egy büdös szót sem, hogy más platformra nem készít programokat...
Szóval így, ahogy most áll a helyzet épphogy a többi gyártónak kedvez és nem él vissza a dominanciájával.Egyébként az sem mellékes ám, hogy rengeteg office alkalmazás van iOS-re és androidra is...
-
floatr
veterán
Van némi bája a dolognak, amikor kijelented h nem nézel senkit hülyének, aztán kacarászol egy nagyívűt a komment végén egyet. Mivel láthatóan nem akarod megérteni a dominanciával kapcsolatos problémákat, illetve a mozilla érvelését, illetve azt, hogy a ms miért nem integrálhat amit és ahová csak akar, nem mernék arra vállalkozni még pénzért sem, hogy próbáljak ezen a felálláson változtatni.
-
kokyt
senior tag
válasz
#16820480 #64 üzenetére
Mindenki azt integrál, ami éppen kéznél van. Éppen ezért írtam, hogy a vásárló a termék árában kifizeti a licencet, ami meg magában foglalja az office-t, így ez tulajdonképpen nincs ingyen. A hírek alapján a W8 RT amúgy sem az olcsó android ellenfele lesz, és ha a Microsoft tényleg kijön Android alá is az Office-al, akkor már füstöltek is, mert árelőnyben van az Android-os Office-os tablet, akár külön kell megvenni, akár nem.
Más szemszögből meg semmi nem kötelezi a felhasználót arra, hogy Ms Office-t használjon, minden platform rendelkezik kellő számú alternatívával.Szerk.:
Élhetnék megint a navigációs példával. Furcsa módon a Nokia esetében senki nem emelt kifogást az ellen, hogy integrálták a symbian-es modellekbe, majd a wp7-esekbe is a saját navigációs megoldásukat, ezzel mint termékkapcsolással ellehetetleníteve a konkurenciát. Miért? Mert a konkurencia olyat tett le az asztalra, hogy azt akár pénzért is megérje megvenni. A lehetőség még mindig adva van, olyat kell csinálni, ami jobb mint az Office. Az hogy ez nem megy (most ne menjünk bele a formátum harcba, mert abban senki nem szent), az már nem az Ms hibája. -
törölt tag
de nem egymáshoz kellene alkalmazkodniuk, hanem valami szabvány féleséghez, hogy a formátum miatt ne billenjen senki felé a mérleg nyelve. ahogy webes formátumok terén lassan kezd kialakulni egy irányvonal, úgy nem ártana dokumentumok terén is hasonlót elérni.
kokyt: nem a teblet piacon van fölényben, hanem az office piacon, és ezzel tudná eetlegesen versenyelőnybe juttatni a tablet piacos termékeit, hogy ingyen ad hozzá olyan szoftvert, amiért másik platformon pénzt kell fizetni.
-
kokyt
senior tag
Nekem tiszta a kép, ismerem a "történelmi" tényeket, de Te levehetnéd a szemüvegedet, mert valószínűleg egy kicsit torzít, de legalábbis mindig kicsit sötétebb rajta a kép a Microsoft dolgaival kapcsolatban.
A tablet piac, az nem desktop, értsd úgy, hogy nincs fölény. Kialakult piaci helyzet van, itt lehet úgy venni, hogy tiszta lappal kezdenek. Itt minden piaci versenyző megkötésekkel él, ki szigorúbbakkal, ki lazábbakkal. Na most, az Ms belép egy olyan versenybe, ahol az egyik uralkodó cég enged ugyan böngészőt telepíteni, de az csak olyat, ami az ő motorjukat használja, valamint olykor-olykor kirugdalja a konkurenciát jelentő megoldásokat a piactérről (zárójelben megjegyezném, hogy az Ms-t anno az ingyenes, valóban termékkapcsolt, ám bár érdemben cserélhető Explorer miatt szét is akarták cincálni). Ezzel szemben a másik domináns kompánia egyre másra köti össze, integrálja a (adattal) fizetős rendszereit, és adja mindezt ingyen szívjóságból. De, mivel az Ms be akar szállni ide, neki meg kell(ene) nyitnia a zárt api-kat, hogy Operáék, Mozilláék, és mindenki úgy hackelje keresztül magát a böngészőikkel ahogy akarja, pénzért kell(ene) osztogatnia az Office csomagját, mert "nem úgy van ám", és még ki tudja mit találnak ki.A továbbiakra ötleteim lennének:
- mi az hogy csak .NET? azonnal legyen rendszerszinten integrálható a JVM is, mert ez így visszaélésre ad okot
- a default rendszerszintű keresőmotort lehessen lecserélni a Google megoldásával
- legyen rendszerre vonatkozó uninstall gomb, vagy árulják a tabletek OS nélkül is, mert így korlátozzák/ellehetetlenítik a piac többi szereplőjétEttől már csak akkor röhögtem jobbat, mikor az Opera kifogásolta, hogy Chrome OS-en nem lehet az ő megoldásuk az alapértelmezett böngésző.
-
floatr
veterán
Nem tudom miért nem sikerül elolvasni, amiket korábban írtam, vagy csak write-only üzemmódban vagy...
Mindig van pár olyan ember, aki folyamatosan köti az ebet a karóhoz, amikor előkerül a téma, és valahogy az istennek nem sikerül megérteni, amiről szó van -- mintha a fizetése múlna rajta. A ms több ponton piaci dominanciát vívott ki magának -- többször is elítélt módon, bár most nem ez a lényeg -- és többször meglépte azt, hogy a bejáratott domináns szoftveréhez/platformjához új belépő szoftvereket kapcsolt vagy ingyen, vagy kifogásolható körülmények közt. A jelenlegi office-os probléma az, hogy az office-nak piaci erőfölénye van, amit arra tudnak kihasználni, hogy a tabletes/telefonos rendszert felfuttassák.
A másik probléma a mozilla által megfogalmazott kifogás, amikor azt kérik számon, hogy teremtsék meg a versenyegyelőséget a "kliens PC" piacon. Ők ugyanis egy kalap alá veszik böngészési szempontból a desktop és tablettás rendszert, de utóbbi esetben egy sajátságos megkötés miatt csak az exploder fér hozzá olyan API-hoz, ami egy JIT-compiler működtetéséhez szükséges lenne.Ettől függetlenül én nem érzem különösebben szívügyemnek a két dolgot, mert hálistennek lassan a helyére kerül a ms is, de sokan tartanak tőle, hogy a módszereik révén ismét túl nagy erőre kapnak, ami mindenkinek csak árthat.
(#61) mrhitoshi sajnos vagy sem, a ms jelenleg olyan helyzetben van, hogy eléggé figyelnie kell arra, hogy milyen feltételekkel mit kínál. Ha -- ahogy az induló felvetés is megemlékezett a lehetőségről -- ingyér adják a w8 tablettákon, és "vaskosabb" összeget kér a többi platformon érte, akkor könnyen meghághatják őket a fondorkodások miatt.
-
mrhitoshi
veterán
És olyankor miért nem jön elő ez, mikor az olajról van szó ? Kényszerhelyzetbe kerítve az embereket, hogy csak azért is a buzi olajjal utazzunk.
Ez egy újabb pont, hogy legyen min rágódnia a sajtónak semmi több. Sose szerettem ezt az álszentséget.
(#16) anulu ezzel tökéletesen egyet értek. Ha valakinek kell a teljes értékű office vegyen WP8-as tabletet. Nem értem miért probléma az, hogy egy olyan terméket, mint az MSO miért ne árusíthatná az MS más platformokon, még akkor is ha nagy a részesedése.
Irracionális számomra. -
kokyt
senior tag
Egyszerűen nem értem, hogy miért nem érted meg: az Ms új belépő a tablet piacra, ezért dominanciáról nem beszélhetünk. A már jelenlevők között minden platformra létezik irodai szoftvercsomag, az Ms is tervezi mindegyikre portolni, így nincs senki kizárva, csupán annyi, hogy a sajátjába integrálja is. De ugye ezért a licenc díjon keresztül fizetni is kell a gyártónak, az Ms felé, amit ugye a user fizet majd ki a tablet árában. Ez lenne a baj? Ez erőfölény? Hát akkor integráljon mindenki a sajátjába, megtehetnék, mert a böngésző miatt is csak az Ms kapja a pofonokat, mindenki másnak el van nézve, még a tablet piac kvázi 100%-át uraló Apple és Google párosnak is. Ennyi erővel a navigáció gyártók is támadhatnának mindenkit, mert ingyenes alternatívákkal és termékkapcsolásokkal ellehetetlenítik őket, de nem, ott tapsolni kell, mert végre valamit ingyen kapunk.
Máskülönben desktop környezetben a fizetős Office model a libre malmára hajtja a vizet? Hajthatná, de nem teszi. -
törölt tag
persze, mert elegánsan semmibe veszik a konkurenciát, lévén, hogy lényegében egyeduralkokók az irodai alkalmazások területén. nem kell sehogy hirdessék magukat, elég ha megnehezítik a konkurencia dolgát (például kompatibilitási problémákkal), és meg tudják tartani a felhasználói bázist.
-
törölt tag
jah, de most nem tabletekről beszélünk...?
amúgy Kingsoft office? abból van tablet meg asztali változat is, mondjuk az asztalit nem bírom nagyon, teljesen átszabja a LO által készített dokumentumokatde elvileg MSO-val kompatibilis.
amúgy szerintem a másik feléről is meg lehet fogni a kérdést: az MSO, mint fizetős megoldás, maximálisan kompatibilis az ingyenes LO-szal? meg tudja hibátlanul nyitni a LO által elmentett fájlokat?
-
kokyt
senior tag
Nem nézlek hülyének, ha így lenne nem érveltem volna, hanem félvigyorral elfordulok a monitortól.
Kérlek magyarázd el nekem, mi alapján kellene elmarasztalni az Ms-t, ha:- a nagyobb platformok mindegyikén elérhetővé válik az Office
- minden platformon vannak ingyenes alternatívák
- a saját platform sem zárt, szabadon lehet rá portolni bármelyik megoldástSajnos attól tartok, hogy erre vagy nem tudsz felelni, vagy csupán egy indokod lesz: csak.
-
anulu
félisten
válasz
#16820480 #50 üzenetére
LO 3.5
"annyi office alkalmazás van, hogy csak na"
ahelyett, h lenne 1 vagy 2, de az maximálisan és tényleg ki tudná váltani az MSO-t. amíg ennyire széttagozott az egész open-source, addig nem teljesen értem, hogy miért gondolják, hogy valamelyik is tényleges konkurenciát tud jelenteni.
-
floatr
veterán
Ha az office-nak semmi köze nem lenne a ms-hoz, vagy a részesedése 5-10-20% lenne, senki egyszóval nem illetné az egészet, mivelhogy a piaci erőfölény/dominancia, és az azzal való visszaélés (alzheimer-aware) ugye nem állna meg.
Tisztára, mint amikor főiskolásokat oktattam rendszerprogramozásra, és mindig visszajutottunk a gyári nulla állapotához...(#51) anulu Nemá, télleg. Két különböző dokumentumkezelő rendszer saját formátumokkal, feature-set tekintetében a felhasználói igények szerint javarészt egymást kiválthatják. A formátumkezelés a két szoftver között részlegesen átjárható, ezek alapján a mso is egy ipari hulladék, mert egy foshalom tud lenni, amit odf-et megnyitok rajta, de ugorjunk már, nem ez a téma...
-
anulu
félisten
"Az meg a másik, hogy a LO minőségét állandóan az alapján akarják sokan megítélni, hogy egy word/excel által készített fájlt hogyan jelenít meg."
miért? mi más alapján? tekintve, hogy úgy hírdetik, hogy teljesen ki lehet váltani vele a fizetős MSO-t, ezek alapján 100%-ig elvárná az ember, hogy úgy nyissa meg a nem LO-val készített dokumentumokat is, ahogyan azt eredetileg elkészítették.
érthető persze, csak nem elfogadható. vagy akkor ne zengjék mindenhol, hogy mindenhol ki lehet váltani vele az MSO-t.
-
törölt tag
-
anulu
félisten
"Röviden? Nem"
akkor viszont ismét nem tudom elhagyni a kettős mérce kérdését... elméletileg a szabályok mindenkire ugyanannyira kell(ene) vonatkozzanak. ha a zalternatív böngésző / irodai csomag / media player / akármi nem tud magától részesedést szerezni, akkor megy a versenyfelügyelethez, hogy "brühűűű, képtelen vagyok használhatót csinálni, és elnyomnaaaaak!". az MS sem megy sírni sehova, hogy a Chrome és az FF megelőzte a browserek piacán. próbál fejleszteni és valami jobbat kihozni az IE10-zel.
-
floatr
veterán
Nézd, amikor én utoljára CV-t készítettem egy built-in template alapján, akkor az minden volt, csak nem "semmi bonyolult". Nem azt mondom, hogy akkor nyugodtan rendezze szénné a LO, de a dokumentáltsági fok alapján én meg tudom érteni, hogy nem stimmelnek a dolgok.
Az meg a másik, hogy a LO minőségét állandóan az alapján akarják sokan megítélni, hogy egy word/excel által készített fájlt hogyan jelenít meg.
(#47) kokyt nem az a baj, hogy nem érted, hanem az h implicite hülyének nézel embereket, akiket nem értettél meg.
-
kokyt
senior tag
És azt nem úgy tudná elérni, hogy elzárja csak a saját platformjára, és mást nem enged be? Vagy már az is baj, hogy ha valaki hajlandó érte fizetni (tudom, eretnek vagyok), akkor akár iOS-en vagy Android-on is használhatja?
Ne haragudj, tényleg ne, de az az épületes baromság, mint amit itt össze hater-kedtetek, na az nem semmi. -
törölt tag
De miért àllnak àt ettöl könnyebben a Wp-re/Win8-ra?
Az 1etlen, amit el tudok képzelni, az az h mielött megveszem/felteszem a Win8-at/WP8-at, hozzàszoktatom magam a droidon. De ez meg kicsit fura...
Bàr lehet, h a cikk arra gondol, h ha megnyitom ezt a csodàt a droidon, többé nem is tudok majd nélküle élni, és vàltok a WP-re, mert ott minden ilyen.
Vannak ilyen MS-es dolgaik, mindig abbòl indulnak ki, h az ö cuccaik jobbak, csak szokni kell.Telefonoknàl ez nem feltétlenül ìgy müködik. (Még ha a csempéket meg is tudnàm szokni [kétlem], a fix hàttértàrat biztos nem.)
-
Syl
nagyúr
Én nem vagyok egy nagy dokumentum-spíler, de word és excel állományokat (dropboxon keresztül) konvertálás és varázslat nélkül nyitom meg, szerkesztem és mentem vissza a Galaxy Tab 8.9 táblagépemmel. Gyárilag van rajta egy teljes értékű Polaris Office.
(#33) oO7
Mivel már van egy Androidos táblám, eszembe sem jut Win8 táblát venni
-
-
oO7
őstag
-
törölt tag
iOS mellett Android-alapú táblagépekre és telefonokra is elérhető lesz, mely a Windows 8 és Windows Phone 8 platformra történő átállást is megkönnyítheti
Miért is? Mert amùgy az azt hasznàlòk nem làttak még Office-t?
Valòszìnüleg nem ezért nem vàltanak, de hajrà MS...
Nem biztos, h hülyeség ez, bevételnek bevétel (màr ahol). -
floatr
veterán
Nyilván ezért fejleszti az IT apraja nagyja, mert szar, és nem kell senkinek sem. Az meg, hogy kinek mi jön be... Abban egyet tudunk érteni, hogy sokszor nem az ár a döntő, de nem abban az értelemben, ahogy te használod
(#23) sheratan szerintem az oracle-ös csata lekötötte őket is, és vszeg ők sem érzik nagyon a tabletek hívó szavát
-
anulu
félisten
-
anulu
félisten
"a konkurenciánál ezt prémium áron kínálnák"
valahol láttál már árat? én nem. addíg puszta találgatás, főleg ha a fenti találgatások (read-only) igaz.
"Nemrég azt olvastam, hogy az EU mégiscsak felfigyelt a böngiproblémára, és érdeklődve várja a fejleményeket."
majd 1-2 év múlva, miután kijött a platform, akkor lehet reális képet kapni arról, hogy hogyan is állnak a piaci erőviszonyok.
jó lenne már végre hagyni legalább egy picit, hogy a piac szabályozza magát, ill a felhasználók döntsék el, hogy mit akarnak. ha valakinek nem fog tetszeni, h várhatóan 5-700 USD-be fog kerülni egy W8 tablet, az nem veszi meg. nem kap Office-t, használjon nyílt kódú akármit. ha neki az tetszik.
lehet velem nem egyet érteni ofc, de nekem ez a véleményem.
-
floatr
veterán
Azért lásd be, hogy nem ugyanaz, amikor egy szoftvert ingyen kapcsolnak egy amúgy is fokozottan felügyelt platformcsalád egy tagjához, de a konkurenciánál ezt prémium áron kínálnák. Mellesleg ismét csak magukat kapálnák el, ha a LO meg ingyé jönne közben..
Nemrég azt olvastam, hogy az EU mégiscsak felfigyelt a böngiproblémára, és érdeklődve várja a fejleményeket.
-
b4zsi-
őstag
válasz
tomistarkapi #5 üzenetére
Az egész csomag vagy programonként 10 euro? IOS-en a Pages meg a többi programonként 8-10 euro. Ezek mellett elég olcsónak tűnne egy komplett office csomag 10 euroért
-
oO7
őstag
OneNote már most is van iOS-re...
nagy valószínűséggel amúgy azért ezt nem úgy kell majd elképzelni, hogy valami teljes értékű dolgot kapnak ezek az eszközök, valószínűleg a cél csak annyi, hogy főleg megtekinteni és legfeljebb alap szinten szerkeszteni tudják az Office dokumentumait (docx, pptx, xlsx)
ezzel szemben Windows RT (8 on ARM) alatt egy teljes értékű Office fog figyelni (előtelepítve, ingyen), szóval azért ha valakinek igazán szempont az Office, akkor még mindig kecsegtetőbb választás lesz egy Windows-os tablet, mint egy iOS-es vagy Androidos...
-
pingwin011
aktív tag
Ez csak nekem teljesen közömbös? DocsToGo pl mennyivel gyengébb? Nekem az is teljesen megfelel..
-
Syl
nagyúr
válasz
Plusz az iOS és az Android verzió majd nem tud menteni.
-
floatr
veterán
válasz
Na arra tuti rászállnak a felügyeleti szervek...
-
tomistarkapi
tag
win 8-on ingyen ios android 10 euro
-
b4zsi-
őstag
Ennek nagyon örülnék , ha tényleg bekövetkezne. Azonban biztos jó magas áron fogják kínálni, hogy drágább legyen, mint a saját irodai szoftverük
-
-
bongeszo
aktív tag
Ha valóban jön az nem fog kedvezni a win tableteknek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest