Új hozzászólás Aktív témák
-
kokyt
senior tag
Mond el légyszi háromszor a tükörbe, hogy dominancia, hátha akkor lesz. Office dominancia van, desktop-on, táblagépen nincs. Windows dominancia van desktop-on, táblagépen nincs. Microsoft dominancia van desktop-on, táblagépen nincs. Attól, hogy konzumer szempontból fontos IT szektor mind a három (desktop, tablet, mobil), még ne vedd őket egy kalap alá. Előbbin rendszer tekintetében az Apple és az MS az úr, utóbbi kettőn a Goggle, és az Apple, és ha követed kicsit az eseményeket, akkor tudod, hogy az Ms bár szeretne, de nem nagyon rúg labdába. Miért baj az, hogy egyszerűen csak pontosan ugyan azokkal a módszerekkel próbál majd élni a tablet piacon, mint a többi szereplő? Termékkapcsolás miatt? Apple domináns a zenelejátszók terén, kérte (esetleg kötelezte) őket valaki, hogy a rendszerűkbe engedjenek be másik zeneboltot?
Kibicnek, semmi sem drága, úgyhogy Mozilla meg inkább jobbra el, és reszelgesse a saját rendszerét (Jééé, egy böngésző alapú OS. Vajon itt lehet majd más böngi az alapértelemezett?), ne a másét
(#70) sheratan:
Igazad van. A Google a szolgáltatások ingyenessége miatt kicsit más elbírálás alá esik. Bizonyos szempontból viszont (legalábbis szerintem) az Android sikerének hátterében nem kicsit benne van a Google rendszereinek integrációja is. -
kokyt
senior tag
válasz
#16820480 #64 üzenetére
Mindenki azt integrál, ami éppen kéznél van. Éppen ezért írtam, hogy a vásárló a termék árában kifizeti a licencet, ami meg magában foglalja az office-t, így ez tulajdonképpen nincs ingyen. A hírek alapján a W8 RT amúgy sem az olcsó android ellenfele lesz, és ha a Microsoft tényleg kijön Android alá is az Office-al, akkor már füstöltek is, mert árelőnyben van az Android-os Office-os tablet, akár külön kell megvenni, akár nem.
Más szemszögből meg semmi nem kötelezi a felhasználót arra, hogy Ms Office-t használjon, minden platform rendelkezik kellő számú alternatívával.Szerk.:
Élhetnék megint a navigációs példával. Furcsa módon a Nokia esetében senki nem emelt kifogást az ellen, hogy integrálták a symbian-es modellekbe, majd a wp7-esekbe is a saját navigációs megoldásukat, ezzel mint termékkapcsolással ellehetetleníteve a konkurenciát. Miért? Mert a konkurencia olyat tett le az asztalra, hogy azt akár pénzért is megérje megvenni. A lehetőség még mindig adva van, olyat kell csinálni, ami jobb mint az Office. Az hogy ez nem megy (most ne menjünk bele a formátum harcba, mert abban senki nem szent), az már nem az Ms hibája. -
kokyt
senior tag
Nekem tiszta a kép, ismerem a "történelmi" tényeket, de Te levehetnéd a szemüvegedet, mert valószínűleg egy kicsit torzít, de legalábbis mindig kicsit sötétebb rajta a kép a Microsoft dolgaival kapcsolatban.
A tablet piac, az nem desktop, értsd úgy, hogy nincs fölény. Kialakult piaci helyzet van, itt lehet úgy venni, hogy tiszta lappal kezdenek. Itt minden piaci versenyző megkötésekkel él, ki szigorúbbakkal, ki lazábbakkal. Na most, az Ms belép egy olyan versenybe, ahol az egyik uralkodó cég enged ugyan böngészőt telepíteni, de az csak olyat, ami az ő motorjukat használja, valamint olykor-olykor kirugdalja a konkurenciát jelentő megoldásokat a piactérről (zárójelben megjegyezném, hogy az Ms-t anno az ingyenes, valóban termékkapcsolt, ám bár érdemben cserélhető Explorer miatt szét is akarták cincálni). Ezzel szemben a másik domináns kompánia egyre másra köti össze, integrálja a (adattal) fizetős rendszereit, és adja mindezt ingyen szívjóságból. De, mivel az Ms be akar szállni ide, neki meg kell(ene) nyitnia a zárt api-kat, hogy Operáék, Mozilláék, és mindenki úgy hackelje keresztül magát a böngészőikkel ahogy akarja, pénzért kell(ene) osztogatnia az Office csomagját, mert "nem úgy van ám", és még ki tudja mit találnak ki.A továbbiakra ötleteim lennének:
- mi az hogy csak .NET? azonnal legyen rendszerszinten integrálható a JVM is, mert ez így visszaélésre ad okot
- a default rendszerszintű keresőmotort lehessen lecserélni a Google megoldásával
- legyen rendszerre vonatkozó uninstall gomb, vagy árulják a tabletek OS nélkül is, mert így korlátozzák/ellehetetlenítik a piac többi szereplőjétEttől már csak akkor röhögtem jobbat, mikor az Opera kifogásolta, hogy Chrome OS-en nem lehet az ő megoldásuk az alapértelmezett böngésző.
-
kokyt
senior tag
Egyszerűen nem értem, hogy miért nem érted meg: az Ms új belépő a tablet piacra, ezért dominanciáról nem beszélhetünk. A már jelenlevők között minden platformra létezik irodai szoftvercsomag, az Ms is tervezi mindegyikre portolni, így nincs senki kizárva, csupán annyi, hogy a sajátjába integrálja is. De ugye ezért a licenc díjon keresztül fizetni is kell a gyártónak, az Ms felé, amit ugye a user fizet majd ki a tablet árában. Ez lenne a baj? Ez erőfölény? Hát akkor integráljon mindenki a sajátjába, megtehetnék, mert a böngésző miatt is csak az Ms kapja a pofonokat, mindenki másnak el van nézve, még a tablet piac kvázi 100%-át uraló Apple és Google párosnak is. Ennyi erővel a navigáció gyártók is támadhatnának mindenkit, mert ingyenes alternatívákkal és termékkapcsolásokkal ellehetetlenítik őket, de nem, ott tapsolni kell, mert végre valamit ingyen kapunk.
Máskülönben desktop környezetben a fizetős Office model a libre malmára hajtja a vizet? Hajthatná, de nem teszi. -
kokyt
senior tag
Nem nézlek hülyének, ha így lenne nem érveltem volna, hanem félvigyorral elfordulok a monitortól.
Kérlek magyarázd el nekem, mi alapján kellene elmarasztalni az Ms-t, ha:- a nagyobb platformok mindegyikén elérhetővé válik az Office
- minden platformon vannak ingyenes alternatívák
- a saját platform sem zárt, szabadon lehet rá portolni bármelyik megoldástSajnos attól tartok, hogy erre vagy nem tudsz felelni, vagy csupán egy indokod lesz: csak.
-
kokyt
senior tag
És azt nem úgy tudná elérni, hogy elzárja csak a saját platformjára, és mást nem enged be? Vagy már az is baj, hogy ha valaki hajlandó érte fizetni (tudom, eretnek vagyok), akkor akár iOS-en vagy Android-on is használhatja?
Ne haragudj, tényleg ne, de az az épületes baromság, mint amit itt össze hater-kedtetek, na az nem semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Xiaomi 120W gyorstöltő, adapter, töltő - Újszerű
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Karctalan kijelző? Hydrogel fóliával gyerekjáték. Most 3.000 Ft-tól minden telefonra/okosórára!
- Gyorstöltős Power Bank - 10600mAh / 22.5W - Kedvező ár!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest