Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Timer

  addikt

  válasz czandor #2 üzenetére

  Én se használom már, régebben, még Windows Phone idejében jött jól igazán, meg a nejemnek Huawei mellé, amivel soha nem tudott rendesen szinkronizálni egyik Charge sem. Azt viszont nem hiszem, hogy ezek az emberek fejlesztenének majd tovább mást... A Fitbit eddig bármit ígért, az nem úgy lett. Csak nézd meg, mekkora siker a saját app áruházuk. A Charge 5 itthon nem tudja az EKG-t, de az ára teljes... Elmennek ezek a pics*ba, húzzák le a rolót, engedjék a begyűjtött adataim exportját más rendszerbe, és végeztünk is.

  [ Szerkesztve ]

  Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2022-ben végre változtattam ezen. Már nem zavar.

 • Timer

  addikt

  válasz czandor #4 üzenetére

  Milyen jófej vagy már, hogy más véleményét kapásból "hisztinek" címkézed. Mondjuk ez téged minősít, úgyhogy erre érdemben nem is reagálok.

  Ami a lényegi részt illeti:

  "Windows phone-al szerintem semmi sem ment normálisan,"

  Ahogy mondod. Szerinted. Valahogy azért minden más BT eszközzel rendben ment akkoriban, igaz, azok nem okosórák meg karperecek voltak. Egyébként a Flex azzal is szépen ment, a Flex 2 / Charge 2 esetében volt vele gondunk már.

  "Bluetooth például kabaré volt. Küzdöttem én is vele. Nem azt mondom hogy nem a Fitbit hibája volt, de Huawei-é nagyobbrészt."

  Állítottam az ellenkezőjét? Nem. Azt mondtam, hogy akkoriban jött jól nekem személy szerint az app. Gyanítom, most is van olyan userük, aki Huawei telefonnal szenved, és mondjuk ezért kényszerűségből BT-vel géphez szinkronzálta eddig a Fitbit eszközét.

  "Amúgy ilyen egzotikus hardvert használók Magyarországon megszokták már hogy az az első hogy NEM Magyarországot állítasz be helynek, és akkor mennek rendesen a szolgáltatások."

  Az, hogy az ember már kapásból ott kénytelen kezdeni, hogy a hivatalosan itthon forgalmazott terméket más régióba kell állítania ahhoz, hogy a specifikációba foglalt tudáskészletét száz százalékban használni tudja, az egyértelműen a gyártó sara. Ha úgy hozom be repülőn / aliról / ebay-ről, és aztán a rossz régió miatt szívok vele, az meg az én saram. A Fitbit melyik is a két opcó közül? Na ugye.

  "Az adataidat meg exportálhatod, van rá felület weben. Sőt törölheted is időszak, típus szerint is."

  Ott a pont, ebben tévedtem. Illetve, inkább csak rosszul fogalmaztam. A lényeg az lenne, hogy egy garmin / samsung / bármi másra át tudjam forkolni az adataimat két kattintással, de oké, aláírom, hogy a CSV jó alap az ilyesmire, a többi már a konkurencián múlik.

  "de még nem használtál ezek szerint más rendszert."

  Attól, hogy más szolgáltatások még rosszabbak, nem mentesíti a hibái alól a piac egyik legtúlárazottabb szereplőjét. Az, hogy gyakorlatilag pionírból, trendteremtő szerepből oda jutottak, hogy a totális csőd elől egy felvásárlásba kellett menekülniük, ugyanezt mutatja.

  Lehetsz a céghez lojális, az a te dolgod. Ettől még tele vannak bugokkal a termékeik, és mondom még egyszer, nem ma kezdtem a gyártóval, és nem 1 darab termékre hivatkozva ekézem őket. Csak a teljesség igénye nélkül: Flex, Flex 2, Charge 2, Charge 3, Aria 1, Aria 2. Némelyikből több van / volt a családban is. Az első Flex és a C2 kivételével minddel vannak / voltak gondok. Azokkal is, de ott jellemzően "csak" a BT szinkron csúszott szét, volt rá troubleshoot.

  Ha már szóba jött a mérleg: volt Aria-d? Ha igen, akkor tudhatod, hogy az első random szórt 2 kilogrammot. Hol ide, hol oda. Szinte biztos, hogy szoftveres volt a bug, mert mindig kettő kilogrammról volt szó. Megoldotta a support évek alatt? Nem. Tele volt panaszossal az oldaluk. Mi volt rá a megoldás? Semmi. Kidobtak egy kettes modellt, de addig is tereltek, és konkrétan hülyének néztek mindenkit, aki panaszkodott. A kettes már pontosan mér, csak néha ugyanarra a wifire nem képes felcsatlakozni, és feltölteni az adatokat, amivel máskor vígan megy. Több routerrel teszteltem, mobilnettel is, így gyakorlatilag még a netre se lehet fogni. Újonnan vettem, amióta megvan, azóta ilyen. Nem egyedi eset.

  Másik példa, szintén saját részről: Charge 3 kijelző probléma. Ez se gyakori, csak kábé az összeset érintette egy időben. Nem véletlen van rá külön összefoglaló topic a gyártó fórumán. Nekem személy szerint kettőt cserélt a gyártó, nejemnek egy darabot. Becsületükre legyen mondva, hogy miután csak kicsit nézett hülyének a supportos, utána nulla forintért küldték a csere terméket, mindhárom esetben.

  Szóval, ennyit a "hisztiről"... És akkor a Premium paywall mögé költöztetett funkciókról még nem is beszéltünk.

  Mielőtt kérdeznéd, hogy akkor miért használom még? Azért, mert az alváskövetésük a tesztek szerint a legmegbízhatóbb, és nálam ez egyelőre mindent felülír. Pontosabban írt, mert ha minden igaz, a Samsung Watch 5 új szenzort kapott, ami kifejezetten erre a területre tartalmaz fejlesztéseket. Meglátjuk.

  [ Szerkesztve ]

  Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2022-ben végre változtattam ezen. Már nem zavar.

 • Timer

  addikt

  válasz czandor #6 üzenetére

  Köszi a linket, megnézem majd, de gyaníthatóan lesz még erre vonatkozóan néhány teszt a neten, kíváncsian várom őket.

  "Az nem védi meg, hogy valami tökéletesen ment, mikor az eszközök 99%-a egyáltalán nem."

  Na, ez honnan jött? Én ilyet nem mondtam. Azt írtam, hogy minden jól ment vele, amit próbáltam, kivéve a C2 / F2-őt. Vonalkód olvasóval is használtam, BT fülesek garmadájával szintén, és autós fejegységből is képes volt kiszolgálni még a finnyásabb Ford / Sony vonalat is. Más okoskarperecekkel lehet, hogy nem volt oké, azzal nem próbáltam. Szóval ott tartunk, hogy az eredeti, és ez az állításod egyaránt légből kapott volt. Vagy van példád, amivel nem ment rendesen még Fitbiten kívül?

  "Ez a magyarországi forgalmazás meg nem jelent semmit. Nem kell messze menni hogy korlátozásokba ütközz más márkáknál is"

  Mintha már említettem volna, hogy az nem érv a gyártó hiányosságaira, hogy más piaci szereplő is hulladék. Jé, pont az előző komentemben. Lépjünk ezen túl, szerintem.

  "készítettem egy appot ami javítja a Fitbit-teló kapcsolatot Huawei telefonokon,"

  Na, ezért viszont le a kalappal! :R Feleségem telefonjára én is telepítettem egy hazai fejlesztésűt anno, és mivel jól ment, meg is vásároltam. Valami csavarkulcs volt az ikonja, azt hiszem. Ha az a Te munkád, akkor elismerésem, hiánypótló volt. Redvás Huawei, ha jól tudom, a BLE-t felejtette el rendesen implementálni.

  "Ezt Fitbit-nél megoldották, működik itthon a Fitbit Pay."

  Erős túlzás. Egyik hazai bankkal sem működik natívan, tudtommal. A harmadik fél bevonásával való kókányolás ("A Fitbit Pay problémamentesen működik Magyarországon a független pénzügyi szolgáltatók kártyáinak segítségével. Így ha rendelkezel Revolut, TransferWise, bunq vagy Curve fiókkal, kihasználhatod a Fitbit Pay szolgáltatást." Forrás. ) azért nagyon nem ugyanaz. Ilyen módon lehet, hogy a samsung megoldása is működött volna, de kit érdekel már, amikor itt a GPay, végre?

  Félreértés ne essék: ha rákeresel a nevemre és a fitbit szavakra, mindenütt azt fogod látni, hogy én eddig védtem a gyártót. De ez az év, ez pusztulat részükről. Csak néhány tény: kiadnak tavaly egy Charge 5-öt, ami alulról karcolja (sőt, idén már konkrétan eléri!) a jóval fejlettebb technológiát használó okosórákét, de fele annyit nem tud, plusztban nem jár mellé a Premium, csak 6 hónapra. Ha benne lenne az árban az eszköz élettartamáig, akkor érteném az árban jelentkező diffit, de így nonszensz. A Charge 3 szerintem 40-45k körül elérhető volt új korában is, ez meg majdnem kétszer annyi lett. Ezért írtam, hogy a gyártó túlárazott, amire skábé semmi technikai alapja nincs. Charge 3. Amióta nálam van (megjelenése óta), már sokadjára sikerült elkúrniuk az értesítést. Másfél hete azt játszuk, hogy hívásra nem jelez, csak a hívás végét követően valamikor rezzen egyet. SMS-t percekkel később jelez. Mindezt két készüléken, két külön C3 is játssza. Testcall rendben van, karperecek és telefonok is újraindítva, app lakatolva a memóriában, akku optimalizálás alól kivéve. Ennél többet hadd ne kelljen már tennem mezei userként... Kíváncsian várom a Google óráját, az lenne az elsődleges továbblépési lehetőség, de az meg megjelenni nem akar.

  [ Szerkesztve ]

  Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2022-ben végre változtattam ezen. Már nem zavar.

 • Timer

  addikt

  válasz czandor #8 üzenetére

  "Kijött közben az alvásteszt. Nem kell megnézned: rossz, GW4 szintű."

  Köszi, akkor ezt is kihagyom. Marad a Pixel Watch.

  "Figy, szerintem felesleges véded a windows phone-t, nem véletlenül tűnt el. Semmi nem volt rá normálisan"

  Ha Te mondod... Érdekes módon én a L930-at még véletlenül sem azért adtam el anno, és tértem rá OP-re (és használok egyébként azóta is azt, jelenleg 7 Prót), mert nem ment vele bármilyen BT eszköz. A szoftveres ellátottság egy dolog, de az lett a veszte, nem az, hogy rosszul ment benne egy NFC, vagy egy BT. Amiket pedig BT szolgáltatásokat írtál, Te is tudod jól, hogy a kanyarban se voltak még. 2016-ot írtunk akkor... Egyébként Fitbit app volt rá, és meglepően jól ment általában véve, a notification kezeléssel sem volt baj, mert azt meg nem tudta! ;-D Na mindegy, engedjük el, nekem nem volt azokkal a készülékekkel se bajom.

  "Igen a Fitbit Pay-el túloztam, DE meg lehetett oldani, míg Samsung-al nem, és most sem."

  Oké, szerintem ez akkor se fullos megoldás, én például inkább fizetek old school módon (muhhahhha) telefonnal, mintsem beékeljek még egy külsős céget a tranzakcióba. De megértem, ha valakinek ez fontos.

  "Nekem a Charge5 tökre tetszik. Ha nem kellene okosfunkció, tuti vennék. "

  Ha hiszed, ha nem, nekem is tetszik. Csak nem ennyiért. 40 ezerért már rég megvettem volna, dacára annak, hogy ez még mindig egy faék a konkurensek között, még a negyvenezres mezőnyben is. De 70-ért ez egy rossz vicc.

  "A Fitbit-es vesszőfutásod teljesen megértem, csak annyi különbséggel, hogy nekem tavaly és idén kezdett el normalizálódni az app, előtte volt kegyetlen rossz."

  Érdekes, mert 7 Prón és 8T-n is rendben volt kábé év elejéig, akkor kezdődött nagyon durván ez a notification-para. Az egy dolog, hogy friss Androidra váltásnál mindig volt vele nyűg (anno OP3-nál és 5t-nél is a fejlesztői beállításokban kellett hangkodeket (hogy miért azt, az passz) váltani, talán SBC-re, vagy valami ilyesmire) átmenetileg, de egyrészt se a 7 Pro, se a Feleségem 8T-je nem kapott most nagyobb upgrade-et, másrészt néhány frissítés után régebben is helyrejött a világ rendje. Most meg minden második frissítés elkúrja, majd javítják, és ismét nem jó... Hihetetlen, kábé mint az MS-féle Printer Nightmare...

  "Ha így nézed, nem is túl drága az a 45ezer forint"

  Ja, annyi nem lenne érte drága. Csak hogy nem annyi, és éppen ezért mondom azt, hogy b@szzák meg az egész platformot, ha a hibák javítása nem megy, de az árakat két generáció alatt duplázták.

  [ Szerkesztve ]

  Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2022-ben végre változtattam ezen. Már nem zavar.

 • Timer

  addikt

  válasz czandor #11 üzenetére

  Ha az eladhatóság irónia volt, akkor csak nézd meg, mennyiért mennek az eladó sense-k, charge-ok. Használtan nem szívesen vesz az ember ilyet, a többség legalábbis. Én dr tudtam soha eladni, inkább toltam tovább családba. Egyébként boltból én is ritkán veszem, Vaterán és Jófogáson szoktam nézni, mikor esik be bontatlan példány. A Charge 2 /3 /Flex 2 is így került hozzám, gari nélkül, de jóval a bolti ár alatt. Szerencsére a C3-ból volt bolti példány is, amikor gariztatni kellett Fitbitnél, jól jött a számla.

  Pixellel igazad lehet, ez a napi szinten töltögetés nekem se fekszik. De azt sokkal jobban gyűlölöm, hogy az értesítések késnek vagy nem is jönnek, és sajnos semmi okom feltételezni, hogy a C5 mentes ettől a hibától. Úgy könnyű 7 napos üzemidőt elérni, ha ímmel-ámmal van csak kapcsolat a mobil meg az eszköz között...

  [ Szerkesztve ]

  Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2022-ben végre változtattam ezen. Már nem zavar.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés