Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Timer

  veterán

  válasz czandor #4 üzenetére

  Milyen jófej vagy már, hogy más véleményét kapásból "hisztinek" címkézed. Mondjuk ez téged minősít, úgyhogy erre érdemben nem is reagálok.

  Ami a lényegi részt illeti:

  "Windows phone-al szerintem semmi sem ment normálisan,"

  Ahogy mondod. Szerinted. Valahogy azért minden más BT eszközzel rendben ment akkoriban, igaz, azok nem okosórák meg karperecek voltak. Egyébként a Flex azzal is szépen ment, a Flex 2 / Charge 2 esetében volt vele gondunk már.

  "Bluetooth például kabaré volt. Küzdöttem én is vele. Nem azt mondom hogy nem a Fitbit hibája volt, de Huawei-é nagyobbrészt."

  Állítottam az ellenkezőjét? Nem. Azt mondtam, hogy akkoriban jött jól nekem személy szerint az app. Gyanítom, most is van olyan userük, aki Huawei telefonnal szenved, és mondjuk ezért kényszerűségből BT-vel géphez szinkronzálta eddig a Fitbit eszközét.

  "Amúgy ilyen egzotikus hardvert használók Magyarországon megszokták már hogy az az első hogy NEM Magyarországot állítasz be helynek, és akkor mennek rendesen a szolgáltatások."

  Az, hogy az ember már kapásból ott kénytelen kezdeni, hogy a hivatalosan itthon forgalmazott terméket más régióba kell állítania ahhoz, hogy a specifikációba foglalt tudáskészletét száz százalékban használni tudja, az egyértelműen a gyártó sara. Ha úgy hozom be repülőn / aliról / ebay-ről, és aztán a rossz régió miatt szívok vele, az meg az én saram. A Fitbit melyik is a két opcó közül? Na ugye.

  "Az adataidat meg exportálhatod, van rá felület weben. Sőt törölheted is időszak, típus szerint is."

  Ott a pont, ebben tévedtem. Illetve, inkább csak rosszul fogalmaztam. A lényeg az lenne, hogy egy garmin / samsung / bármi másra át tudjam forkolni az adataimat két kattintással, de oké, aláírom, hogy a CSV jó alap az ilyesmire, a többi már a konkurencián múlik.

  "de még nem használtál ezek szerint más rendszert."

  Attól, hogy más szolgáltatások még rosszabbak, nem mentesíti a hibái alól a piac egyik legtúlárazottabb szereplőjét. Az, hogy gyakorlatilag pionírból, trendteremtő szerepből oda jutottak, hogy a totális csőd elől egy felvásárlásba kellett menekülniük, ugyanezt mutatja.

  Lehetsz a céghez lojális, az a te dolgod. Ettől még tele vannak bugokkal a termékeik, és mondom még egyszer, nem ma kezdtem a gyártóval, és nem 1 darab termékre hivatkozva ekézem őket. Csak a teljesség igénye nélkül: Flex, Flex 2, Charge 2, Charge 3, Aria 1, Aria 2. Némelyikből több van / volt a családban is. Az első Flex és a C2 kivételével minddel vannak / voltak gondok. Azokkal is, de ott jellemzően "csak" a BT szinkron csúszott szét, volt rá troubleshoot.

  Ha már szóba jött a mérleg: volt Aria-d? Ha igen, akkor tudhatod, hogy az első random szórt 2 kilogrammot. Hol ide, hol oda. Szinte biztos, hogy szoftveres volt a bug, mert mindig kettő kilogrammról volt szó. Megoldotta a support évek alatt? Nem. Tele volt panaszossal az oldaluk. Mi volt rá a megoldás? Semmi. Kidobtak egy kettes modellt, de addig is tereltek, és konkrétan hülyének néztek mindenkit, aki panaszkodott. A kettes már pontosan mér, csak néha ugyanarra a wifire nem képes felcsatlakozni, és feltölteni az adatokat, amivel máskor vígan megy. Több routerrel teszteltem, mobilnettel is, így gyakorlatilag még a netre se lehet fogni. Újonnan vettem, amióta megvan, azóta ilyen. Nem egyedi eset.

  Másik példa, szintén saját részről: Charge 3 kijelző probléma. Ez se gyakori, csak kábé az összeset érintette egy időben. Nem véletlen van rá külön összefoglaló topic a gyártó fórumán. Nekem személy szerint kettőt cserélt a gyártó, nejemnek egy darabot. Becsületükre legyen mondva, hogy miután csak kicsit nézett hülyének a supportos, utána nulla forintért küldték a csere terméket, mindhárom esetben.

  Szóval, ennyit a "hisztiről"... És akkor a Premium paywall mögé költöztetett funkciókról még nem is beszéltünk.

  Mielőtt kérdeznéd, hogy akkor miért használom még? Azért, mert az alváskövetésük a tesztek szerint a legmegbízhatóbb, és nálam ez egyelőre mindent felülír. Pontosabban írt, mert ha minden igaz, a Samsung Watch 5 új szenzort kapott, ami kifejezetten erre a területre tartalmaz fejlesztéseket. Meglátjuk.

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák