- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VBalu987
csendes tag
Sziasztok!
Arra jutottam, hogyha lenne egy ilyen atom proci, mondjuk a Z530-as, és mellé 1 Gigabájt memória, passzív CPU hűtés, egy gigabites ethernet, + 3 sata csatlakozó, 2 1TB-s merevlemez és egy DVD író, akkor teljesen jó lenne torrentezésre 24/7-ben!
Vélemény erről?
Üdv: VBalu987
-
-
törölt tag
Konfig: Intel D945GCLF ( Atom 230 1,6GHz ), 1x1GB Kingmax DDR2-1066 ( 533MHz 4-4-4-12 ), 80GB Maxtor merevlemez, Deer 360W tápegység, WinXPSP2
Fogyasztás Prime95 alatt: 44W
SuperPI 1M: 1:32.734
Everest:
Memória olvasás: 3566 MB/s
Memória írás: 2837 MB/s
Memória másolás: 1197 MB/s
Memória késleltetés: 122,6ns
CPU Queen: 3522
CPU PhotoWorxx: 2114
CPU Zlib: 8466
FPU Julia: 537
FPU Mandel: 129
FPU SinJulia: 285Megnéztem az utasításkésleltetési időket is. Erősen látszik hogy egy éhenkórász arhitektúra. Integer utasításokban remekel, de FPU-ban harmatgyenge. Az SSE egység is csak 64 bites!
-
törölt tag
Jut is eszembe, úgy láttam hogy az Intel D945GCLF mini-ITX lapot már kapni...
-
sksporky
tag
Van már egy Atomos videó,ahol 39W a gép összteljesítménye.Várom már nagyon,egy jó kis netezős gépet össze is rakok,ha Mo-n is bejön.
-
TomBoy1986
veterán
-
zoltanz
nagyúr
Már bejeltették a kétmagos Atom procikat is azért az egész impresszív közepes P4 -es szintű lesz alkalmazásokban, életszerű alkalmazásokban.
A Hipert-Threading technológiát támógató változat már kapható, nemtudom ezzel nem lehet több virtuális magot előállítani, lenne haszna.
-
CHIPman
nagyúr
Hmm... Ez nagyon jól hangzik... Amint kicsit lejjebb megy az áruk és megjelennek a 2magosak, asszem nagyszülőknek netezésre jó lesz
Esetleg ezeken kisebb játékokat is lehetne futtatni?(CounterStrike)
-
Esmein
nagyúr
-
hdcsaba87
aktív tag
Nemrossz, csak a teljesítménye is legyen majd elfogadható.
-
Rive
veterán
Röviden. Letört kondis proccból négy-öt N-magos járt a kezeim között, 2.4/400-tól 3/800-ig vegyesen. Működtek. Valóban nincs most a kezeim között egy se, mert jóóól el is adtam őket. A 'procctervezésben' meglehetősen általános irányelvek vannak a pufferek méretét illetően. Akkor is, ha nyákra, akkor is, ha hordozóra rakjuk őket. Akkor is, ha én rakom őket, és akkor is, ha más. Ha pedig az elkók helyét nem érted itt - kapacitáscsökkenés táp-pufferkörben témakör alapdolog - akkor tényleg nincs miről tárgyalnunk.
-
Rammm
csendes tag
Elnézést mindenkitől, de most tényelg utoljára, mivel Rive kolléga legalább akkorát ferdít, mint a jólétes politikus(ok). Bár tudom, hogy ezt a válaszában ismét meg fogja tenni, de hátha őt is meg lehet győzni, hogy lehet azért terveznek valamit rá arra a szerencsétlen chipset-re, hogy az rajta is legyen
Tehát a személyes válaszaim:
Egyébként az elektrolit kondit én nem keverném bele a sztoriba -mivel a tárgynál maradva nincs elektrolit kondi, valamint nem hiszem, hogy te tervezél procit az intelnél, ezért a min 200% a procikra nem biztos, hogy igazPersze egy 1GHz-es működő letört kondis N magos procid sincs, mivel arról mélyen hallgatsz
Elhiszem, hogy a szalag mellett sok TV-t látsz - nem én csinálom a TV-ket, de még nem is javítom/analizálom már őket. Ezért jó munkásember csak te lehetsz kettőnk közül
amit mond, abban nem minden kóser - (ha jól tudom ez még nem judeland), tehát a kondi elmozdulása, vagy a valószínüleg nem működik volt a helytelen?
... és folytathatnám, de magam részéről lezárom, elnézést, ha valakit untattam vagy zavartam!
Azért ez a proci, ha tényleg ilyen lesz, akkor nem lesz rossz, mert elég sok maradt benne egy mostani X86-hoz képest ahhoz, hogy még az asztali PC-ben is elég erő maradjon egy irdai gépbe -sőt-, bár a csak sorrendi utasításvégrehajtás nem tudom hogy fog tetszeni a vistának
Kellemes hétévégt mindenkinek: Rammm
-
Rive
veterán
Egyébként az elektrolit kondit én nem keverném bele a sztoriba
Én viszont - tekintve, hogy a TV is tanult szakmám - nagyon is belekeverném, mivel a kapacitásának csökkenése - öregedése - pont ugyanazt okozza, amit az a félrefittyedt SMD kerámia ott. A túlméretezést meg azért mondom, mert volt a kezemben olyan procc - írtam is föntebb - amiről fele letört már. Nem is egy, nem is egyféle olyan procc. Ja, meg véletlenül én is úgy kétszáz százalékra szoktam méretezni ezeket a vacak kerámiákat.Elhiszem, hogy a szalag mellett sok TV-t látsz, nekem viszont kifejezetten a problémás dolgok adják a melót. Nem, nem csak TV-k. Ami azt illeti, mostság főleg mikroelektronika. A durvájából. Bocs, hogy proccb@szogtatós elektrogüzülős szakbarbár mérnökember létemre egy TV-gyár jómunkásemberének szólni mertem, hogy amit mond, abban nem minden kóser
És bocs, hogy a marketingbaki elismerése mellett a nem kóser részt még ki is merészeltelem egészíteni
-
Rammm
csendes tag
Hát ha azt mondom, hogy napi kb 3000 TV-t látok épp készülni, az ország dél-dunántúli részén, akkor elhiszed, hogy egy még oly "lealacsonyítot" kondi is tud nem kevés galibát okozni ? (fogadjunk, hogy egy 1gHz-es sincs a N magosok között,mert ugye az a mag arra készült = az a specifikációja)
Egyébként az elektrolit kondit én nem keverném bele a sztoriba, mert a kerámia kondi nem veszt az értékéből a használat alatt. Ezért a tervezéskor is sokkal kevésbé méretezik túl, főleg ebben "azutolsófillértismegspórolni" világban.
De mindegy, végülis a reklámoktól agyonégetett agynak teljesen mindegy mi jön ki, csak olcsó legyen, még akár hibás is lehet az sem baj. Simán beveszik újnak a már vagy 5* elsütött "újítást" is.Bocs, hogy szóltam, most megint 5 évig nem szólok
, ti meg faljátok híreket, legyetek okosak, és még csak véletlenül se szóljatok egy elismerő szót sem egy hiba felfedezésekor bárkinek ...
-
Rive
veterán
Emlékszel a 'telikondis' meg a standard Northwood proccok körüli macerára? Próbáltad kimérni a különbséget?
A legtöbb procc fele kondival - akár a nem-telikondisak is fele kondival, ami azt illeti: volt a kezemben néhány targonca-súlytott példány - vidáman muzsikáltak. Ami azt illeti, még tuning is fért bele.
Hasonló tapasztalatom volt K7-el is, ami azt illeti.
Ui.: a TV-ben a szűrőkondi - az a fajta, ami sercegni szok' - ténylegesen zavarszűrésről szól. Jel-zavarszűrésről. A PC-ben viszont táp-zavarszűrésről. Gy.k. pufferkondi. Szóval láttál már TV-t perfektül üzemelni harmadolódott/negyedelődött kapacitású elko-pufferekkel? Mert én már igen, és nem egyet, nem kettőt
-
Esmein
nagyúr
Ú.... ilyet én is kérek. Asztali deszkát alá!
-
Rive
veterán
A hasonló társai futhatnak, amin jól be van forrasztva/ültetve, de hogy ez a db nem tudja a gyár által meghatázott összes paramétert teljesíteni, az minimum nagyon valószínű!
Azok a szűrőkondik, amik közül egy nincs jól beforrasztva, cirka 200 százalékos tartalékkal kerülnek fel a hordozóra. Jó eséllyel a chip tökéletesen működőképes és hozza az elvártakat.Ami viszont a marketing-bakit illeti... No, az ciki
-
Rammm
csendes tag
Igen, biztos így akarták gyártani és kiállítani "esztétikai hibásan". Sőt nem is kell az rá, csak tartalék alkatrésznek tervezték, és nem azért van rajta, hogy a zajokat szűrjék/tápingadozást csökkentsék :-)
A hasonló társai futhatnak, amin jól be van forrasztva/ültetve, de hogy ez a db nem tudja a gyár által meghatázott összes paramétert teljesíteni, az minimum nagyon valószínű! -
Myers
senior tag
Ezeket az Atom procikat mennyire lehet majd húzni?
Az 1,6-os elmegy 3,2-őn, nem?
-
Cane
őstag
Engem is érdekelnek ezek a megoldások, a tuning helyett már effelé hajlok. Az ideális számomra az lenne, ha lenne egy izmos játékgép és egy netezősszerű alacsony fogyasztású pc-m. Természetesen menne éjjel nappal mind a kettő
Viccet félretéve, arról hogy mennyit fogyaszt havonta a pc-m, inkább számítógépezek, mint hogy az erre fordított áramszámlát vagy annak többszörösét befektessem a vendéglátásba. (kocsmázás)
Annak viszont semmi értelmét nem látom már, hogy a gépemet bekapcsolva hagyjam és azon számoltassak. Régebben csináltam: proci a maximumra húzás, monitor kikapcsolás, áramszámla év végi elszámolás, állam a földön megkeresés.
-
Rammm
csendes tag
Nem tudom, hogy másnak is feltűnt, de ez a chipset nem hiszem, hogy működhet
Ha jobban megnézitek, az alsó sorban a 4. chip kondi balról finoman fogalmazva nincs a helyén!
Gratula az intel marketing és quaity csapatnak
-
azbest
félisten
(#68) Integra:
Hibrid alatt elektromos és robbanómotoros meghajtású csodára gondolsz? Mert ha igen, akkor az energia előállítása és tárolása (és ezeknek a nem túl jó hatékonysága) miatt lehet hogy nem is környezetbarátabb. Csak nem a városban jelenik meg a szmog és a szennyezés.
A gázüzemű talán életképesebb (ebből még talán készletek is vannak), a biodízel gyártása szintén kétes megoldás.(#99) orbano:
Ahogy (#77) rudi jól megfogalmazta, nem kell vakon hinni a környezettudatos mesének sem. Sok dolog van ami írtó környezetbarátan üzemel és 10 év alatt visszahozza az árát is... csak azt felejtik el megemlíteni hogy a gyártása rengeteg energiafogyasztással és veszélyeshulladék képződéssel jár. (pl: napelem?)
Egyébként is arról volt szó hogy milyen jól lehet spórolni egy energiatakarékos eszközzel. Ez általában nem igaz, mert vagy legalább annyival drágább, mint amennyit spórolni lehet vele vagy több ideig tartana a megtérülés, mint az életciklusa.
Környezettudatosság más téma. A legegyszerűbb kikapcsolni azokat a dolgokat amit nem használunk. A tápegységeket is (kapcsolós elosztó).
Általában a jó ár teljesítményű dolgok, jó fogyasztás/teljesítmény mutatóval is rendelkeznek (és az árban sem kérnek ezért extra profitot). -
Vevőjelölt
tag
Majd meglátjuk, hogy mennyire támogatják más PC alkatrész gyártók. Ha jól tudom, akkor a VIA kénytelen maga gyártatni az Epia platformhoz a hozzávaló kisméretű házat is.
-
-
simonzé
addikt
Nagyon sajnálnám ha ez iy egy újabb EEEPC maszlag lenne. Ott 200 USD-ról indultak a hírek, de mire piacra került 400+ lett belőle. Az Atom meg már létezik, és most beszélnek 45 USD-ról. Azért ennyiért nagyon baráti, és az átlag netezős videózós, zenélős user igényeinek megfelel teljesítményileg is.
Mondjuk Vista alá gondolom nem ajánlott, de még XP helyett is pl Ubuntu Linuxot tennék rá. Úgy nemcsak fürge, hanem még stabil is lenne. -
remélem a PR maszlag mellett hamarosan ph! teszt is lesz és végre meg lehet itélni, mire is képes az ATOM
(PR maszlag = ami az atomrol egész internetszerte olvashato)
-
adalbert1
veterán
Jó neked, hogy ennyi szabadidőd van.
Másrészt osztom feel good véleményét, az utóbbi pár év játékfelhozatal egyszerűen siralmas, a régi játékoknak meg még sok is a gépem, szerintem a bekapcsolva töltött idő 70%-ban nem igazán kúszott 10-15% fölé a prociterhelés. Szóval tudnék mit kezdeni egy sokkal kisebb fogyasztású, kevésbé powerfull cuccal is.
-
Ősember
őstag
válasz
Stalker-2572 #92 üzenetére
vagy csak egyszerüen most az a csucsmodell és azok mindig drágábbak
-
Stalker-2572
veterán
1,86GHz-es több mint másfélszerannyi, mint az 1,6-os
ez nekem azt sugallja, hogy igencsak ott van valahol OC határ is.
-
feel good
aktív tag
Én is sokáig cserélgettem a megabrutál hardvereket, aztán vagy egyszerűen csak kinőttem a játékokból, vagy meguntam a finanszírozását a mutatványnak, de hirtelen nem érdekelt a 3d-s teljesítmény..
A mostani gépemben van 1 darab lecsavart tápventilátor, 1darab hdd, 1 darab passzív vga, és egy minimumra csavart gyári intel processzorhűtő. És így is ragyogóan megy minden, beleértve azokat, amikkel játszom már 5-6 éve.
A bazinagy CRT monitoromat 20e ráfizetéssel széles tft-re cseréltem, a 72 centis 100hz-es tévét meg eladtam, és tv tunerral nézek tévét a gépen.
(az új autóm is öt litert eszik) Most akkor környezettudatos lennék, vagy csak meguntam a fölösleges pazarlást? -
djtoomi
addikt
Úgy hogy 450-500w-ot eszik csak a gép plussz a szünetments, a 2 monitor, a hangfalak és mindez napi 24 órában, 7 napon keresztül(mert sokan nem tudják mi az a 24/7....
Myers:Le lehet pattanni...
Amúgymeg aki azt mondja hogy sporol a villanyszámlán, ok persze, nálam 10k-nál én is nagyon szivesen emgetenném, na de 2400ft-on, most sporol 150-et, ahelyett hogy mikor nem emgy a gép, kikapcsolná, annak nem látom értelmét....
-
KMT
addikt
Hogy jött ez a 10k?
Túlzással számolva a géped normál használatkor (idle,netezés...) fogyasszon 200 W-ot, játék alatt 400 W-ot.
Játszol mondjuk minden nap 6 órát (ez is ugye reális...) és a maradék 18 órában meg simán megy a gép, nem kapcsolod ki soha.
1 kWh 42 ft kb.0,2*18*31*42 + 0,4*6*31*42 = 7812 ft.
Szóval legrosszabb esetben is max havi 8k.
-
mcsabee
senior tag
Azért tartja meg a gépet, mert teszem azon tolja a gamékat ^^. Mert abban nincs ráció, hogy valaki napi 1-2 órát gamel, es akkor jó gépen akar játszani, de a jó gépe helyett vesz egy szerényebb teljesítményűt, mert annak kisebb az áramfelvétele. De persze embere válogatja. Én például a személyes nézőpontomból vizsgáltam meg a kérdést, mert kemény 150k hufért vettem a gépet, és bármikor játszhatnékom van, bármivel tudok játszani. Viszont (és itt most nem akarok hülyeséget beszélni, szóval ha tévedek akkor elnézést kérek) ezzel az atommal nyilvánvaló, hogy nem fogom a Crysis olyan bitang szép grafikával játszani :-). Hacsak nem teszek mellé bitang jó videókarit, de akkor meg már teljesen mindegy hogyha egy nagyobb energiafelvételű proci van benne és nem atom. Persze a megfogalmazott véleményem csak egy kiragadott lehetőseg a sok közül, ezt az atom dolgot kb ezer féle irányba kezdhetnénk el terelgetni :-).
-
simonzé
addikt
Már bocs, de ha megveszed 80-ért az új gépedet, akkor minek a régi? Azt eladod mondjuk 40-ért, máris egy év alatt megspóroltad az új gép felárát.
De a lényeg nem ez, hanem amire páran már rávilágítottak: Környezettudatosság. Ha már mennie kell annak a gépnek 14 órán át, akkor miért ne használnám azt amelyik feleannyit eszik? Ilyen egyszerű az egész. Nem vagyok környezetmániás, de hangulatvilágításnak energiatakarékosat használok, a gépemnél meg LED-es világítást szerkesztettem, így éjszaka nem kell más fényforrás hogy gépelni tudjak. Áramfelvétele: null koma null. -
shtml
őstag
Nem az a gond, hogy az EU növelni akarja a kompakt fénycsövek részarányát, hanem az, hogy kizárólagossá akarja tenni használatukat.
Engem mindig is zavart az izzólámpák sárgás színe, mivel nagyon eltér a napsütés természetes színétől, amelyhez évmilliók alatt hozzászokott a szemünk. Ugyanúgy zavar az izzók rossz hatásfoka, szóval nekem ideális fényforrás a fénycső (nem a kompakt).
DE nem akármilyen fénycső! Háromsávos vagy jobb csövekkel világítok, 4000 Kelvin vagy efölötti színhőmérséklettel. Továbbá nem fojtótrafóról hajtom meg őket, hanem a kisebbeket kompakt fénycsőből kivett meghajtóval, vagy (és erre kezdek áttérni) direkt e célra szolgáló elektronikus gyújtókkal. Mindkét megoldás jóval 20kHz fölötti frekvenciát jelent, vagyis nincs vibrálás és természetesen bekapcsoláskor villogás sincs.
Gyanítom, hogy az EU igyekezetét egyes ipari körök is táplálják, a jó üzlet reményében. Én nem vagyok a kompakt fénycsövek ellen, de látni kell, hogy nem valók mindenhová. Ahol gyakran kapcsolgatják a világítást, ott még ma is jobb az izzólámpa. Udvarban, pincében vagy egyéb fűtetlen helyeken pedig határozottan hátrányos a kompakt fénycső, mivel hidegben jelentősen romlik a hatásfoka és sokkal lassaban éri el az üzemi fényerejét - gyakran mire rendesen kezd világítani, már le is oltják.
Az meg egyenesen mulatságos (vagy ki-ki vérmérseklete szerint bosszantó), hogy ha bemegyek egy világítási "szaküzletbe", túlnyomó többségben vannak az olyan világítótestek, amelyekbe kompakt fénycsövet nem is lehet betenni, mert jobbik esetben kilóg a fénycső vége és ez igen ronda, rosszabbik esetben pedig nincs is elég hely a fénycsőnek.
(#74) spirit007
Sajnos nálunk a jobb minőségű kompakt fénycsövek is szinte kizárólag 2,700 K színhőmérsékletben kaphatók. Én ezért sem használok ilyeneket, nekem épp ez a sárgás szín bántja a szememet. -
kohi
tag
szuper kis atomok
vajon a nagyobb testvérei milyenek lesznek majd.
más: nekem erről a "minek törődni az árammal" témáról mindig az jut eszembe, amikor valaki azért folyatja a csapot mert úgyis általány van, ugyanez gázzal, stb vazz nem csak azért kell spórolni mert úgyis fix pénzt fizetsz érte, vagy azért mert a bőröd alatt is pénz van, hanem azért mert igenis foglalkozni kell a környezettel!
-
mcsabee
senior tag
OFF: Telefunen: Nekünk csak és kizárólag energiatakarékos izzóink vannak, és abszolút semmi baj nincs a fény színével. Eleinte egy kicsit fénytelenebbnek tűnt, de semmi egetrengető különbség. Hupsz amúgy hazudtam, mert nem mindenhol van olyan izzó, pl olvasáshoz kis lámpába rendes izzó van, de a nappaliban nem 5 db sima körte, hanem 5 db energiatakarékos, és szerintem szinte semmi különbség sincs :-) És abban tényleg van igazság, hogy nem gagyi olcsót kell venni :-).
ON: Ez a proci nem hülyeség, de ha teszem azt, összeraksz egy gépet 80k hufból netezésre ilyen procival, és havi szinten teszem azt megspórolsz 4k hufot az áramon, az kemény 20 hónap alatt hozza vissza azt a pénzt amit ráköltöttél, és csak ezután kezdesz el ténylegesen spórolni, saját pénztárcát nézve, azt nem vettem bele, hogy így ugye kevesebb áram fogyik el globálisan (persze a rendes PC-d ami sokat fogyaszt megvan, csak nem azzal töltesz 24/7, hanem tényleg arra használod, amire kell). De ha valaki csak 2k hufot fog meg az áramszámláján a az új gép miatt, akkor már 40 hónapot kell arra várni, hogy ténylegesen elkezdj spórolni, hogy az a 2k huf megmaradjon a kicsike pénztárcádban. Szóval nem hülyeség ez a proci, de nagyon időtállónak kell lennie, hogy egyéneket nézve megérje megvenni, szerintem!
-
rudi
nagyúr
válasz
Telefunen #71 üzenetére
Nem szabad elfelejteni, hogy az esetek 90%-ában ELSŐ A PROFIT aztán jön a zöld maszlag, mert azzal egyre jobban el lehet adni a dolgokat. Jönnek páran a hibrid autókkal, hogy sokan veszik. Kik veszik? Rengeteg halivúdi sztár a PR ügynökük ajánlására, mert az divatos, jó reklámértélű, XY védi a természetet. Közben meg egyelőre még nem bizonyított, hogy tényleg annyival környezetbarátabb lenne. A takarékos izzókkal kapcsolatban osztom a véleményed, rond a fényük, ezért nem is használom őket. DE! normál égőből csak 40 wattosat használok, TV-m TN paneles LCD, monitoromat azonnal lekapcsolom amint felállok a géptől, amit meg hibernálok. Ja, és a legfontosabb, hogy nappal vagyok fenn és nem éjjel égetem a lámpát
-
as_Rock
őstag
válasz
Telefunen #75 üzenetére
Ha végigolvastad amit belinkeltél láthatod, hogy túl vannak lihegve a problémák, illetve már aktualitásukat vesztették (régi izzók okozták a problémákat, és azokat is csak bizonyos ritka esetekben) egyedül a tájékoztatási hiányosságok tűnnek igazán lényegesnek, de az könnyen pótolható.
-
Telefunen
őstag
válasz
spirit007 #74 üzenetére
Nem ilyen kézzelfogható dolgokra gondoltam, egyszerűen jobban szereti a szemem az izzó volfram fényét. De hogy ne lásd olyan rózsásan a helyzetet.
Én egyébként sem veszek semmilyen energiatakarékos izzót, nemhogy tesco gazdaságost, én a legköltségesebb, de legegézségesebb utat választom a körtékkel -mert az egészségem megér ennyit.
-
spirit007
senior tag
"energiatakarékos izzónak nincs olyan szép, meleg fénye mint a hagyományos körtének"
Hú vazze , tudod mi a [színhőmérséklet link] ?
Rá van írva mindegyiknek a dobozára ... csak nem a tacskó gazdaságos 159Ft-osat kéne venni .(inkább Philips/Tungsram) -
Godefroy
senior tag
válasz
Telefunen #71 üzenetére
Hibrid autó nagy átbaszás, de ezt mindenki tudja marketing.
Már egy részecskeszürős dizel is kevesebb Co2 jutatt a levegőbe mint egy Prius, 2/3 annyiba kerülve miközben nem kell virsli gumikon közlekedni és 3 évente cserélni az aksikat (ami környezetszennyező).
Az enrgiatakrékos izzó meg van ami szép színű, de nálunk a vakito fehér divik.
Halogénnek a lexebb a szine, vegyesen használva lehet ésszerüen a szemet is kimélve élni. -
Godefroy
senior tag
Mindkét tábornak van igazsága.
Mert valóban jó a spórolás, de vannak határok.
Havi 1000 forint megtakarítás azzal is el lehet érni, hogy nem 24/7 ben megy gép hanem Amikor szükség van rá.Nem kell függőnek lenni tőle.
És azt sem szabad elfelejteni az uj gép (alcsonyabb fogyasztású) beszerzése is pénzbe kerül előállítása környezetet szennyezi megint.Tehát mérlegre kell tenni, hogy mi éri meg.
a download/netetzés, nálam laptpról megy, fogyaszt 70 wattot max, de jellemzően 35.
ha valami számításigényes dolghoz kell, akkor ott a nagygép.Tehát csak ésszel.
És kiváncsi leszek egy teljes konfig fogyasztásra, mert szép a proci alig eszik de a chipset ram, stb mennyi?
-
Telefunen
őstag
Hibrid autó semmire sem jó, csak vakítani, energiatakarékos izzónak nincs olyan szép, meleg fénye mint a hagyományos körtének -ergo nem kínzom vele magam. Ott a duna, ott a tisza, ott az alföld, mi meg szénerőművekkel nyerjük az áramot.. ezért hagy ne én büntessem már magam.
-
Ősember
őstag
ebben nem is az lenne a legszebb, hogy kicsit fogyaszt, hanem hogy abszolut passzivan lehetne müködtetni
nekem ez tetszik benne a legjobban
az meg csak plusz áldás, hogy csökkent a villanyszámlán valamennyit.
van amikor egész nap csak áll a gép, megy a netrádio és néha szétnézek neten, de erre ugye felesleges a mostani gép... lényegében én is zsivesen látnék itthon egy ilyet -
Integra
titán
valszeg hibrid autót sem érdemes venni, mert nem hozza vissza az árárt.
sőt.
mégis vannak akik megveszik és csak remélni tudom hogy egyre többen gondolkodunk hasonlóan.
lassan hozza be az energia takarékos izzó is az árát, ha eltörjük akkor meg már ugye sohamégis megvesszük. és ez így jó, és remélhetőleg, ha minél többen veszik, idővel még olcsóbb lesz az előállítása
-
Integra
titán
sokáig én is ilyen turbomen voltam, fúúú, 1500 wattos táp meg 5 gtx kártya toronyóra aranylánccal...
aztán most úgy vagyok hogy új amd csipszet, alacson fogyasztásra hegyezve, de a htpc-s céloknak tökéletesen megfelelve és minél egyszerűbb, tisztább konfig, minél alacsonyabb fogyasztással..
divat? teszek rá, jó érzés, még ha csak picit is spórolok a villanyból és valszeg én soha nem fogom észrevenni a számlámon -
as_Rock
őstag
válasz
Neil Watts #56 üzenetére
HybridCF, na bumm, a név a legkevésbé lényeges
-
Godefroy
senior tag
200 as MMX-el is elment.
Emléxem, amikor a 166 ost kellett lecserélnünk kint a 97 es Ifabon a standon, mert az akadozva játszotta a DVD-t, a 200 as simán vitte. És mivel a cégnek nem volt saját otthonimat kellett beraknom
(a film Cliffhanger japánul, mert mást nem kaptunk-nem volt, nagyon kellemes volt -
feel good
aktív tag
kéne egy ilyen az asztali gépembe
-
Godefroy
senior tag
Az 1,6 os és az 1,86 os ára között miért ilyen nagy a különbség
-
luw2win
őstag
Z530 bestbuy
grat intel
-
azbest
félisten
Azzal egyetértek, hogy anyagi szempontból nem biztos hogy megéri venni kisfogyasztású eszközöket a jelenleg használtak helyett... mert az életciklusa alatt nem biztos, hogy visszajön a befektetés.
Más kérdés, ha új rendszer összelállításáról van szó, akkor érdemes a fogyasztásra is figyelni (ami egyúttal a hűtés/hangerő szempontjából sem mindegy).
De ha jelentős felárat okoz az energiatakarékos megoldás, akkor anyagilag megint csak nem előny, viszont cserébe csendesebb lehet.Mellesleg ha a videókártya tud overlay módban filmet játszani, akkor nem lehet gond 500Mhz környákán már a dvd lejátszás. (overlay: nem a proci számolja a nagyítást hanem a videókártya, de a dekódolást ez még nem segíti)
I740 vga-mmal 225MHz-re lassított CeleronA procimmal is simán ment a dvd lejátszás. (ez már kicsit besegített a procinak is, '98-99es technológia). Ma már a HD lejátszás gyorsítása a szempont, de az újabb integrált videókártyák is megoldják.
-
nike_
addikt
Nagyon jó, lehet veszek a telómba egyet
-
-
-
FefeeX
veterán
Ez a jelenlegi VGA-mmal lenne szép, nem kellene hogy együtt izzadjon az alaplapival, de mondjuk a VGA lekapcsolhatna, mikor 2D-t használok, csak mert annyira nem esik vissza a radeonok energiafelvétele mint amennyire lelassulnak...
RMClock-ot meg használtam notinál, csak ugye ott is az a bibi, hogy a kijelző meg a VGA szívja a több áramot... Mondjuk így is, 1 óra 40 percről kb 2 órára, vagy szélsőséges esetben 2 óra 10 percre lehet feltornázni az akksi életerejét...
Ja amúgy az új intel prociknál meg már nem is kell RMClock, mert automatikusan támogatják a szorzó+fesz visszavételt... Tuning esetében mondjuk már kicsit bajosabb ez a dolog is
-
simonzé
addikt
válasz
Reset Elek #46 üzenetére
Ott a pont.
-
FefeeX
veterán
válasz
Reset Elek #46 üzenetére
Én azt nem mondtam, hogy annyi pénzem van, hogy csak szórom össze-vissza, viszont amire az asztalimat haszálom, arra sajnos ez a proci nem ad megoldást. A villanyszámlám nem egy gép miatt ennyi, hanem 3 miatt, nem mind az enyém ezért nem én fizetem egyedül a villanyt, viszont nem tartom éjjel-nappal bekacsolva a gépet, ezért nem is érdemes azért lassítanom rajt, hogy amire használom arra ne legyen jó. Persze megértem azt - illetve nem mindig - aki 24/7 használja a gépet és ezért kell neki minél kevesebbet fogyasztó megoldás - de a 2400 forint szerintem havonta kicsit kevés - egy jó géppel annál többet lehet spórolni... Legalábbis ha ez az egész bejön. A végén egyébként eljutunk odáig, hogy router helyett érdemes lesz gépet összerakni
-
as_Rock
őstag
Rakj fel rmclock-ot ingyen van és azzal a szorzót és a procifeszt is automatikusan tudod a szükséges teljesítmény függvényében szabályozni és máris rögtön max. 45W-os lesz a prockód
Nem tudom mivel játszol, de ha csak régebbi játékokkal, akkor szerezz be egy ATI 780G-s vagy ha elég akkor 690G/690V-s csipszetű lapot, az integráltGPU hw-ből támogatja a dvd-lejátszást, és játékok is viszonylag szépen futnak rajta, ráadásul kevésbé fűt, mint az Nvidia csipszetek. A 780G tud olyat, hogy az integráltGPU és egy Radeon 3450/3470-es kártya hybridSLI-ben együtt dolgozik, illetve ha nincs 3D használat lekapcsolja a diszkrét VGA-t.
-
Reset Elek
aktív tag
FefeeX!
djtoomi!Ideje lenne belátni, hogy a takarékoság nem a szegények szégyene.
Ha te kiskorodban nem tanultad meg, hogy sok kicsi sokra megy, vagy nincs elég eszed ahhoz, hogy pár kattintással lefaragj egy-két ezrest a villanyszámládból, az nem baj, csak nem itt kezdj el májerkodni, hogy te ezt is megengedheted magadnak.
Vagy éppen anyu-apu engedik meg neked... Attól függ, ki fizeti azt a + 10000 forintot.Simonizé nem arról beszélt, hogy húúúú, most nincs 1000 forintja a gépre, hanem arról, hogy ezért a plusz pénzért cserébe nem kap semmit. Nagyrészt üresjáratban megy a gépe, így fölöslegesen zabálja az áramot, amit egy energiatakarékos procival amúgy megspórolna.
Ehhh....
Minek is magyarázok olyanoknak, aki havi 10000 forintokat költenek arra, hogy 3dmárkot futtassanak.......... -
Amd bácsi geode procijait fejlesztethetné kicsit tovább (még ha lenne rá keret). Azokkal is lehetne szép dolgokat csinálni.
Hasonló megoldás kellene mint a Via "egybeszületett" cuccai. Epia-m10000Kis fogyaszású chipsetnek már ott áll készen 700-as széria. (AMD 780G) meg Hd gyorsítású integrált videó. Csak egy jó proci kell mellé.
-
spirit007
senior tag
-
Levin01
őstag
Akkor én egy spúr barom vagyok, mert meghosszabbítattam a kábeltévé előfizetésemet és így 4700Ft helyett 2700Ft-ba kerül havonta. Mekkora állat vagyoki mert ott spórolok ahol tudok.
Azért jó látni, hogy valakinek egyáltalán nem számít ha itt-ott spórolhat a rezsiköltségeken.
-
djtoomi
addikt
Én gépem havonta simán megeszik 10k-t.
De 2300ft az semmi, nincsen havonta 2300ft-od a gépre?Ha meg nincs, akkor meg nem kell pc, ha meg van, akkor miért is siránkozol?A gépet élvezed használni, ha meg nem, akkor a munkahely fizeti....Amúgy ez nem feltétlenül neked ment csak nem értem azokat az embereket akik siránkoznak a villanyszámlán.De nem értem mi ezzel a gond, ok én gépem 10k-s fogyasztása, az már valóban sok, de 2300ft, nadekéremszépen.... -
FefeeX
veterán
évente 12000 forint az nem sok, nekem a havi számlám kb annyi...
Azonban notiban mindenképpen előnyös lenne, főleg irodai alkalmazásokhoz és filmnézésre. Mondjuk oda kellene az 1,8 ghz-es, ami remélhetőleg letolja a DVD filmet és a DivX kódolást is. Így nem kéne mellé mondjuk nagy akksi sem, 4400mAh akksival menne 24-36 órákat - már ha a többi alkatrészt is kiváltanánk a hasonló csiíkszélességű cuccokkal meg SSD-vel. Amit viszont nem értek: Miért kell a cache-t kiüríteni, mikor az max 0,1W fogyasztásmegtakarítással jár, aztán mellette a rendszermemória meg relatíve zabálja az áramot... -
simonzé
addikt
Az említett tesztben ezt írják összegzésképpen:
"Competition is a very good thing and it's rare that Intel plays the underdog in an industry, but with Atom it most definitely is. The road ahead will be a long one for Intel and its new baby, but the future does look very bright"
"A verseny nagyszerű dolog, ritkán esik meg hogy az Intel alárendelt szerepet játszik egy bizonyos területen. Az Atommal viszont nagyjából ez a helyzet. Hosszú út áll előtte, de a jövő nagyon fényesnek tűnik." -
orbano
félisten
hát ez nagyon szép és egyben nagyon gyér is. ahogy a cikk írja is, ez még messze nem az a forradalmi cucc. jó a processzor, de a környezete "visszafogja". Hiányzik belőle az IMC, amire nagy szüksége lenne, de nem is ez a legnagyobb probléma, hanem hogy ratyi a chipset mellé. Oké, hogy kis fogyasztásra és egyszerűségre tervezték, de könyörgöm, 130nm
Illetve szerény véleményem szerint memória frontos is produkálhatnának mellé valami igazán kis fogyasztásút.
de ahogy elnézem a távlati terveket, ez azért elég szépen össze fog jönni.
-
simonzé
addikt
Na akkor számoljunk kollégák!
A mostani X2-4400-as gépem TDP-je 65 watt (csak a proci) ami mellé a VGA még kb 40W-ot tesz. A gépet lényegében netezésre, filmnézésre, videószerkesztésre és néha játékra használom. Teljesen nyilvánvaló, hogy a játékon és a videószerkesztésen kívül minden másra tökéletesen megfelelne egy Atomos gép. Az egyéb feladatokra havi 20 órában bekapcsolnám a mostanit, miközben AtomPC menne napi 12-14 órában.Épp most ért véget egy 31 napig tartó fogyasztásmérés a Simon Ranchen, ami kimondottan a PC és a hozzá kapcsolódó dolgok (hifi, wireless füles, TFT monitor, modem, router, LED-es barkács asztali világítás, stb) fogyasztását mérte tipikus használat mellett. Kijött, hogy a PC fogyasztása havonta 2300 Ft-omba kerül...
Végiggondoltam a napi 12-14 órás géphasználat 95+%-ában üresjáratban fut a gép, csak áll magában (töltöget néha), és várja a skype hívásokat, időnként netet böngészget, videózgat, képeket jelenít meg. Eközben a 65W TDP-jű proci minimum 25-30W-ot eszik.
Ha az Atomot egy integrált VGA-val hajtanám meg akkor a fogyasztásom minimum felére csökkenne, ami havi minimum 1000Ft megtakarítást eredményezne, ami évente ~12000, három és fél év alatt ~42000, 9,29 év alatt pedig ~111480 ft megtakarítást jelent. Szóval gyere ATOM, nagyon várlak! -
Thulcandra
senior tag
Ehh, szép meg minden, de milyen chipsettel még is? Szerintem az AMD 780G chipsetje a legütősebb most erős, de energiatakarékos kompakt gép építéséhez, viszont ez a proci azzal nem kompatibilis. AMD proci meg egyelőre nincs ilyen alacsony fogyasztással.
Valami teszt azért jó lenne ezekről az atomokról.
-
shteer
titán
válasz
Neil Watts #18 üzenetére
the Intel Atom that this chip uses a 441-ball µFCBGA socket
de ez nem teljesítményre lett kihegyezve, arra ott vannak a 45nm-es core procik
én majd az eeepc fél notikban szeretném látni
-
robyeger
addikt
nálam ott kezdődik egy mai processzor(laptop) teljesítménye, hogy ön erejéből le tudjon játszani egy dupla rétegű DVD filmet, kétlem hogy ezek az atom procik képesek lennének rá, lehet hogy IGP támogatással meg tudnak bírkózni vele?!? A kék lézeres lemezekről nem is beszélve. Majd a dupla magos kivitelben, én több fantáziát látok. Amúgy sajnálom szegény VIA Isaiah prociját, hiszen az már szuperskalár végrehajtású, viszont a 133Mhz FSBjével nem tudom elképzelni, hogyan lesz képes felvenni a versenyt ezekkel a 400 vagy 533Mhz Atom procikkal. Intelnek van elég árbevétele, miért akar minden szegmensben uralkodni?!
-
gV
őstag
sztem egy elég részletes bemutató
-
Male
nagyúr
válasz
Neil Watts #16 üzenetére
OK
...csak sokan tényleg így gondolják...
Myers: a szmájlitenger ellenére is olyan volt a hsz, mintha komolyan gondolná... ha nem volt az, akkor nem veszi magára
-
törölt tag
hála intel bá' furcsa viszonyának a tdp-hez, még mindig nem tudjuk, h 100%-on vajon mennyit eszik...
-
válasz
venember83 #5 üzenetére
miért? mivel csatlakozik?
-
-
-
Myers
senior tag
válasz
Neil Watts #13 üzenetére
Szerintem nem kell mentegetőznöd.
Ott voltak a smile-k a mondandódban. A beszólók nem értették. Úgy látszik nincs humoruk. -
-
válasz
venember83 #5 üzenetére
sorry all!
nem vagyok normális
jól van na beindultam, hogy ha jó pár ilyet összeraknánk akkor mi jönne ki belőle... sorry...
-
rudi
nagyúr
Akkor most már csak azt mondja meg nekem valaki, hogy a 45 nm-es proci mellett az a dupla akkora, vélhetőleg legalább 65 nm-es chip mennyit is eszik...
-
Male
nagyúr
válasz
Neil Watts #3 üzenetére
....és máris megközelítené egy lassabb négymagos Xeon teljesítményét
(Nem leszólni akarom, mert ahová tervezték, oda nyilván elég lesz a teljesítménye, csak vicces, hogy alig vagyunk túl a Netburstön, és máris sokan megfeledkeznek róla, hogy az órajel önmagában nem sokat mond egy proci teljesítményéről...)
-
Integra
titán
ez belerakható pda-gps-gsm-vga kombós eszközökbe?
-
shtml
őstag
Már várom a hozzá való pici alaplapokat. Lehet, hogy a nemrég vásárolt D201GLY2-m nem is lesz olyan hosszú életű? 24/7-ben járó asztali böngészőgépnek, letöltőgépnek, saját FTP-szervernek stb. kiváló lenne egy ilyen processzorral szerelt kisméretű alaplap, ráadásul jótékony hatással lenne a villanyszámlára.
-
spirit007
senior tag
Szuper kis cucc
Jó is lenne az asztali gépembe .
Viszont a gyorsítótár kikapcsolása (rendszer membe másolás után) igen csak beránthatja a kéziféket .
Már csak a VGA gyártóknak kéne valami hasonlóan kis fogyastású cuccon gondolkodniuk . -
orbano
félisten
válasz
Neil Watts #3 üzenetére
te mit ittál?
-
orbano
félisten
remélem hagyományos PCt is lehet majd építeni belőle jó áron
bár a teljesítméyére azért kíváncsi leszek...
-
venember83
nagyúr
válasz
Neil Watts #3 üzenetére
Mert az Atom LG775ös szerinted?
1,86x8=14,88 GHz - ezt nem is kommentálom.
Remélem a chipset is alig fogyaszt.
Integra: Igen, olyasmire fejlesztették.
-
dokar
addikt
nagyon durván jó a fogyasztás
-
Szia!
Én is kérek rögtön nyolcat a Z540-ből!
Kár, hogy nincs LGA775-ös server alaplap, amibe belemenne 8 ilyen gyöngyszem... Mert ugye 1,86x8=14,88 GHz
Azért az jó teljesítményü "szörny" lenne nem? Pláne úgy, hogy lenne (mint említettem) LGA775ből pl. asztali 8 procis+hozzá 3db 8800GT+8GB 1066os DDR2es RAM+1raptor+2*500GB WD Caviar+vízhűtés...
Ugye milyen jó gépet lehetne kihozni belőle?
-
Guruka
senior tag
Én is szeretnék a HTPC-mbe egyet.
-
Kinder
senior tag
nem rossz
kérek belőle
Új hozzászólás Aktív témák
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió eladó. Csatlakozók: 4db HDMI, LAN, 3db USB, ANT-TV, VGA, AV T
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest