- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
Nem az a gond, hogy az EU növelni akarja a kompakt fénycsövek részarányát, hanem az, hogy kizárólagossá akarja tenni használatukat.
Engem mindig is zavart az izzólámpák sárgás színe, mivel nagyon eltér a napsütés természetes színétől, amelyhez évmilliók alatt hozzászokott a szemünk. Ugyanúgy zavar az izzók rossz hatásfoka, szóval nekem ideális fényforrás a fénycső (nem a kompakt).
DE nem akármilyen fénycső! Háromsávos vagy jobb csövekkel világítok, 4000 Kelvin vagy efölötti színhőmérséklettel. Továbbá nem fojtótrafóról hajtom meg őket, hanem a kisebbeket kompakt fénycsőből kivett meghajtóval, vagy (és erre kezdek áttérni) direkt e célra szolgáló elektronikus gyújtókkal. Mindkét megoldás jóval 20kHz fölötti frekvenciát jelent, vagyis nincs vibrálás és természetesen bekapcsoláskor villogás sincs.
Gyanítom, hogy az EU igyekezetét egyes ipari körök is táplálják, a jó üzlet reményében. Én nem vagyok a kompakt fénycsövek ellen, de látni kell, hogy nem valók mindenhová. Ahol gyakran kapcsolgatják a világítást, ott még ma is jobb az izzólámpa. Udvarban, pincében vagy egyéb fűtetlen helyeken pedig határozottan hátrányos a kompakt fénycső, mivel hidegben jelentősen romlik a hatásfoka és sokkal lassaban éri el az üzemi fényerejét - gyakran mire rendesen kezd világítani, már le is oltják.
Az meg egyenesen mulatságos (vagy ki-ki vérmérseklete szerint bosszantó), hogy ha bemegyek egy világítási "szaküzletbe", túlnyomó többségben vannak az olyan világítótestek, amelyekbe kompakt fénycsövet nem is lehet betenni, mert jobbik esetben kilóg a fénycső vége és ez igen ronda, rosszabbik esetben pedig nincs is elég hely a fénycsőnek.
(#74) spirit007
Sajnos nálunk a jobb minőségű kompakt fénycsövek is szinte kizárólag 2,700 K színhőmérsékletben kaphatók. Én ezért sem használok ilyeneket, nekem épp ez a sárgás szín bántja a szememet. -
shtml
őstag
Már várom a hozzá való pici alaplapokat. Lehet, hogy a nemrég vásárolt D201GLY2-m nem is lesz olyan hosszú életű? 24/7-ben járó asztali böngészőgépnek, letöltőgépnek, saját FTP-szervernek stb. kiváló lenne egy ilyen processzorral szerelt kisméretű alaplap, ráadásul jótékony hatással lenne a villanyszámlára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest