Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mcsabee

senior tag

válasz simonzé #83 üzenetére

Azért tartja meg a gépet, mert teszem azon tolja a gamékat ^^. Mert abban nincs ráció, hogy valaki napi 1-2 órát gamel, es akkor jó gépen akar játszani, de a jó gépe helyett vesz egy szerényebb teljesítményűt, mert annak kisebb az áramfelvétele. De persze embere válogatja. Én például a személyes nézőpontomból vizsgáltam meg a kérdést, mert kemény 150k hufért vettem a gépet, és bármikor játszhatnékom van, bármivel tudok játszani. Viszont (és itt most nem akarok hülyeséget beszélni, szóval ha tévedek akkor elnézést kérek) ezzel az atommal nyilvánvaló, hogy nem fogom a Crysis olyan bitang szép grafikával játszani :-). Hacsak nem teszek mellé bitang jó videókarit, de akkor meg már teljesen mindegy hogyha egy nagyobb energiafelvételű proci van benne és nem atom. Persze a megfogalmazott véleményem csak egy kiragadott lehetőseg a sok közül, ezt az atom dolgot kb ezer féle irányba kezdhetnénk el terelgetni :-).

• mcsabee

senior tag

OFF: Telefunen: Nekünk csak és kizárólag energiatakarékos izzóink vannak, és abszolút semmi baj nincs a fény színével. Eleinte egy kicsit fénytelenebbnek tűnt, de semmi egetrengető különbség. Hupsz amúgy hazudtam, mert nem mindenhol van olyan izzó, pl olvasáshoz kis lámpába rendes izzó van, de a nappaliban nem 5 db sima körte, hanem 5 db energiatakarékos, és szerintem szinte semmi különbség sincs :-) És abban tényleg van igazság, hogy nem gagyi olcsót kell venni :-).

ON: Ez a proci nem hülyeség, de ha teszem azt, összeraksz egy gépet 80k hufból netezésre ilyen procival, és havi szinten teszem azt megspórolsz 4k hufot az áramon, az kemény 20 hónap alatt hozza vissza azt a pénzt amit ráköltöttél, és csak ezután kezdesz el ténylegesen spórolni, saját pénztárcát nézve, azt nem vettem bele, hogy így ugye kevesebb áram fogyik el globálisan (persze a rendes PC-d ami sokat fogyaszt megvan, csak nem azzal töltesz 24/7, hanem tényleg arra használod, amire kell). De ha valaki csak 2k hufot fog meg az áramszámláján a az új gép miatt, akkor már 40 hónapot kell arra várni, hogy ténylegesen elkezdj spórolni, hogy az a 2k huf megmaradjon a kicsike pénztárcádban. Szóval nem hülyeség ez a proci, de nagyon időtállónak kell lennie, hogy egyéneket nézve megérje megvenni, szerintem!

Új hozzászólás Aktív témák