- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Továbbra is a bill+egér mióta legacy nem gyártják őket vagy mi? 10év múlva is ezt fogod használni, az égvilágon semmi legacy(out-of-date hardware still in use) nincs benne.
Most őszintén nem tudom, hogy mit szeretnél kihozni.
Nem igazán tudom kihámozni az elég üres katyvaszból.
"hatékonyan lehet legacy i/o eszközökkel is és touch módban kezelni"
Azt azért elmesélhetnéd, hogy hogy a jó francba hidalod át csettintésre a 27" - 7" távolságot, a DPI különbségekről nem is beszélve. Alapjában a WPF és a WinForms rákfenéje is az, hogy DPI "unaware", mert egyszerűen nem volt prioritás akkoriban. Ugyan úgy ahogy pl. Adobe termékek csesznek skálázódni Mac-en, mert saját UI elemeket használnak(tudom van amit frissítettek), úgy Windowson halmozottan nagyobb probléma, mert a legegyszerűbb alkalmazás se skálázódik sehova kb.
A default Metro célja meg az volt, hogy rászoktassák az embereket, mivel 1 sugarú nem vált nem babrál, megszokja és kész, tök mindegy hogy jó vagy rossz. iOS-en van választásod, ha változtatnak valamit? Nincs, megszokod vagy megszöksz.
Egyszóval a feljebb taglat DPI problematikára abszolút megoldás a Metro, minden szintre, és nem touch only.
(A milyenségéről nem vitatkozok, mert zsigerből idegen és ronda számomra.)"esetleg akarhatok olyan appot, ami mindkét módban jól működik"
Továbbra is 27" - 7" áthidalásának problematikáját leírhatnád. A különböző felületű appoknak semmi akadálya, 8.1-től IE is értelmesen vált a két mód között, ezt bármelyik app megcsinálhatja.
Nem nincs jövője az öszvéreknek, csak ezt még nem akarja belátni senki. Nincs "One fit for all!".
Azt meg végképp nem látom, hogy OSX, mivel lépett volna előrébb ebbe az irányba."egyáltalán nincs is legacy i/o eszközökkel jól kezelhető felület az androidban"
He? És miért ne lenne használható az alap felület azzal? Minimálisan lassabb kurzorral hadonászni, de különösebb probléma nincs, a bill meg egyértelműen kényelmesebb sokkal. -
Glenda
addikt
Nem, Windows 8 feature. Charms bar, fentről második.
Sharing content (XAML) -
törölt tag
Én sem nagyon értelek téged, leírtam. A Kamera appal.
Alap, iOS, tudod.
Számtalan ingyen app tudja már azt amit írtam. Ezért nem értem, h miért nem lehet beállítani h mennyi időnként lőjön képeket (mer ha jól néztem a Kamerában lévő time-lapse egy gyorsított videó).
De ez még csak b1, bármi lehet. -
Zjunior
veterán
Hahó.
Mondanál akkor egy Windowsos újítást, ami über alles?
Pl h megszűnt az XP?
Vagy h az XBox One-t nem tudom összelőni normálisan a Win 8-al?
Vagy h még azon megy a 8.1-en a vita, h lesz Start bánat vagy nem?
Köszi, de elegem volt a windowsból, ha nem gond,mondom ezt úgy, h azt használok XBox One-al.
Vagyis szeretném, de nem megy.
Widgetekre visszatérve, nagyon hidegen hagy.
Újításról beszélünk, ami elkezdődött egy másik cégnél!
Sry, témát lezártam! -
Parallaxis
addikt
Most is úgy kezdődött a widgetek körüli párbeszéd, hogy valaki megemlítette, hogy az Androidból vették át a widgeteket az iOS-be, amire az a válasz érkezett, az OSX-ben már sokkal hamarabb, már 2005-ben volt Dashboard....
Rendszer szinten az Apple használta először a widgeteket.
Ha jól emlékszem egy régi cikkre, akkor az egész widgetes dolog szabadalmi háttere az Apple tulajdonát képezi és a Google is fizet a használatért (pontosabban van, vagy volt valami megállapodás egymás adott technológiájának használatára).
Az Active Desktopnak az ég világon semmi köze nincs a dologhoz, az arra született, hogy adott webes felületet aktívan a desktophoz lehetett csatolni. A widgetek nem erről szólnak, nem így működnek, a hasonlítás ehhez eléggé vicces és erőltetett.
Az más kérdés, hogy az Apple konkrétan lenyúlta a Konfabulator teljes koncepcióját és kinézetét, arról nem tudok, hogy ezzel kapcsolatban volt-e megegyezés/vásárlás, vagy per.
---
A notifikációs terület widgetekkel kiterjesztése sem új dolog, ami új, az az, hogy mostantól külsős fejlesztők is elérhetik ezt a lehetőséget, nem csak a rendszerhez tartozó pár app.
A megoldás meg jobb, mint a home screenes dolog, mert nem foglal helyet, nem tolakodik az ember elé mindig és ha szükséges, akkor bármikor elérhető anélkül, hogy vissza kelljen lépni a kezdőképernyőre. -
Navaren
aktív tag
Ez azért így nem teljesen igaz, nem csak az #iOS témában jönnek elő az androidos vitá(zó)k, pont a napokban fogtam a fejem a frissen megjelent Lumia - cikk tesztjének fórumát böngészve, ott is vért pisilve kűzd(ött - lehet, részben moderálva lett a dolog) pár andoid - hű arc, hogy a Google csodarendszere igenis "bezzegebb", részletekre ne térjünk ki.
Ezt az egész vitát egyébként komplett hülyeségnek tartom, ötletem sincs, hogy melyik tábor mi a búbűnatnak akarja a másikat meggyőzni. Egy komoly szakmai vita mehet már csak "elmepallérozásként" is, de ennyiszer megpróbálni belerúgni a másikba voltaképp ugyanazon indokokkal egész egyszerűen ostoba húzás.
Az Apple sokszor önmagának a legnagyobb ellenfele volt azzal, ahogy valóban hajlamos volt világmegváltó, saját lépésként tálalni máshol (de másképpen, és azért hozzá kell tenni, közel sem olyan népszerű, flottul működő szolgaltatásként!) már használt ötleteket, technológiákat, és voltaképp szerintem ez alapozza meg a mai napig az anti-alma réteget.
De pont a tegnapi keynote szerintem baromi korrekt volt ilyen téren. -
azopi74
addikt
Egyébként meg nem nagyon érdekel, hogy hogyan másolnak egymásról a különböző platformok gyártói, tegyék nyugodtan, amíg jól csinálják, jobb lesz általa a termékük, és így jobb lesz nekünk, fogyasztóknak is, nem pedig pereskedéssel foglalkoznak. Mondjuk a widget pont olyan dolog, amit a hátam közepére sem kivánok, androidon is az első dolgom, hogy rögtön tiltom le. Sajnos kezdem azt látni, hogy kínjukban már minden hülyeséget lemásolnak egymásról a szereplők, olyan dolgokat is, amit nem kéne.
-
legiaap
félisten
Úgy látszik te kaptál napszúrást. Ki a fene mondta, hogy az apple találta ki? Vagy ha valaki anno kitalálta akkor azt már nem is lehet használni?
Ez állandóan előjön apple topikban. Nekik nyilván újítás annak ellenére, hogy már korábban létezett máshol, de ettől még nem ők találták ki és nem is mondták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BestBuy topik
- Tőzsde és gazdaság
- Apple MacBook
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gyúrósok ide!
- Fali konzol lapos tévékhez
- További aktív témák...
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- iPhone 11 pro max Gold , független 64GB
- Apple IPhone 14 PLUS PURPLE 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 96% AKKU
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest