Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azopi74

addikt

válasz Zjunior #185 üzenetére

??? Napszúrást kaptál? :F Inkább megfordítom a kérdést, te mit akarsz bizonyítani? Vagy itt a Windows nevének leírása istenkáromlásnak minősül ? :D

Egyébként meg nem én kezdtem a widget témát. Lehet itt történészkedni, visszamenni Ádámig - Éváig. Az OS gyártók mind 2005 körül tették be default az asztali operációs rendszereibe a widgeteket. Az Apple is a Microsoft is.

Előtte zömmel third party alkalmazások voltak, a legnagyobbak: Stardocs DesktopX (stardock), Konfabulator (később yahoo widgets), Google Desktop Sidebar, stb... A legrégebbi ezek közül a DesktopX , 2000-ben jelent meg. És igen, továbbra is fenntartom, hogy a három évvel korábbi Active Desktop próbálkozás tekinthető bizonyos szinten ezek elődjének, persze akkor még merőben igen kezdetleges eszközök voltak elérhetőek, a megvalósítás is igen gyerekcipőben járt, és teljesen a webre (és az akkor még igen szegényes webes technológiákra) és online kapcsolatra támaszkodott, így aztán jól meg is bukott az egész. De ez más kérdés...

Amúgy meg elnézést kérek minden kedves Apple fanatictól, hogy leromboltam azt az illúziót, hogy az Apple találta fel a widgeteket is :D

:W

Új hozzászólás Aktív témák