- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Netfone
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
Új hozzászólás Aktív témák
-
Metal213
tag
Ahogy nézem friss előfizetéssel, a yettel hozza messze a legjobb árat...
-
Gergőke88
addikt
válasz
Essentials #543 üzenetére
Ezt meg hányszor fogjatok leírni?
Minden bemutató után ez van… -
7Heads Drago
veterán
válasz
Essentials #543 üzenetére
-
Essentials
aktív tag
válasz
7Heads Drago #529 üzenetére
Az 1000 dollár az a kezdőár, amivel USA-ban startol, de mivel minden államban eltér az adózási rendszer, ezért a tax lokációnként változik. Californiában például adómentes, tehát $1000-ért megvetehed az üzletben, vagy kiszállítják neked, de sok más államban drágább. Ha az USA-ban megnyitod ugyanezt az oldalt mondjuk Alabamában, akkor az add to bag után rádobja neked a helyi tax-ot is. Ez olyan $100-150 körüli különbség lehet maximum.
Az ezer dollár kezdőt úgy kell értelmezni, mintha itthon 27%-os ÁFA, és artisjus nélkül kerülne forgalomba a termék.
-
Freddy S
tag
Gusztustalan hogy az iphone 14 nek nem zoom-os kamerája van, hanem távolítós
.
-
David75
őstag
Ugyan nálunk nincs áremelés, sőt ha az inflációt is számolom, akkor kevesebb az az £1000 amibe idén a 14pro kerül, mint az az £1000 amiért a 12pro-t vettem két éve. Ettől még rohadt uncsi lett, egyedül egy 40-50wattos gyors töltés kellene magsafe-en keresztül, de esélytelen. Készülékbeszámítással még olcsó is lenne, de így se kell, viszont még akár 2 évre is tökéletes a 12 pro, akárhogy is, de az apple gyártja a legtartósabb telefonokat. Ha 2 éve s20-at veszek azt már tuti lecseréltem volna…
-
7Heads Drago
veterán
Össze-vissza beszélsz.... az egyik helyről az átlag bért hozod itthonról meg szakmunkás bért?
Mellesleg mifelénk 40-50 k ért van van szaki. Mellesleg nálunk az átlagfizu most 300-350 közt van. És tudom hogy itt sok embernek nem drága az iPhone. De ettől függetlenül sír a boltban az árak miatt és szidja a kormányt. -
vakablak93
őstag
Ez érdekes, nem gondoltam volna hogy az embereknek ennyire bejött az előző generációban megjelent "mozis mód", jópár átlagember kezéből kipottyant macskás vidit láttam eddig és az volt a benyomásom hogy a többség még a fókuszt se tudja odatenni ahová kell, így elég sok hogyis fogalmazzam a "csillár/komód a háttérben éles de a téma nem" jellegű dolog sült ki belőle.
Persze tudom hogy ott a lehetőség az utólagos fókuszra stb, ami tök jó de ahogy én látom ez már minimum a hobbifotós/videós szint hogy utólag elkezdje összevagdosni/fókuszt snittenként helyretenni az ember.
Ennek okán azt gondoltam hogy ez a funkció a point&shot kategóriában az átlagembereknek nem való hiszen rosszabb eredmény születik avatatlan kezekben mint egy sima alap video esetén.
Az még oké hogy nem a legszebb az eredmény, eléggé filterhatasú, de szerintem telefonok esetén a használhatósága érdekében ráfeküdhetnének a fókuszra mert nagyon ki tudja hozni a hibákat egy ilyen filter.Ennek elénére az idei generációban már nem csak Fhd-ban van jelen hanem 4K-ban.
Kinek mi a véleménye erről?
-
kchris78
veterán
Hat en nagyon kivancsi leszek a valos tapasztalatokra. Kamera teren foleg hogy epp most fikazzak a 13pm kamerajat az ottani topicban
. En S21Urol valtottam de engem most lenyugoz hogy ujra iphone jellegu a szinhasznalat (nincs az azonnali elokeszites instara/facebookra
), es sotetben valo mukodes is sokkal jobb.
-
Hallosz
senior tag
válasz
7Heads Drago #528 üzenetére
A 3 év nem úgy van, hogy 1 év teljeskörű garancia és plusz 2 év jótálás:
-
nozs23
addikt
válasz
7Heads Drago #528 üzenetére
Ez egy baromsag.
Tokeletesen kijon a matek. Amugy nem egy rocket science, ha megprobalsz utana szamolni.
Mar a 13-as szeriat is 3 ev garival kellett adniuk. -
Gergőke88
addikt
válasz
Miután a címet megadod hozzáadja az adott állam adóját.
-
válasz
De attól függően melyik államban vagy úgy megy rá 0-9% vat.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
LurkerSheik #430 üzenetére
Jééééé és tényleg ezt az árak megvitatásánál kihagytuk. A 3 év gari miatt is lehet nálunk itthon ennyire drága az új iPhone. Senki nem hozta fel eddig érvként.
-
autotaxmo
őstag
Itt nagyon sok hozzaszolast lehetne ennyi erovel torolni, mert konkretan az elmult 500 hsz-ben mielott belefolytam, az emberek mar politikai csatakba bonyolodtak egymassal. Mindegy, megertettem a moderator hatalmanak gyakorlasat.
Egy erdekes cikk:
https://24.hu/tech/2022/09/08/apple-iphone-14-pro-max-plus-aremeles-inflacio-mobil-magyar-arak/Remelhetoleg ezt nem fogja torolni a moderator uriember
-
Roland8622
aktív tag
Most ilyen árak mellett picit bánom, hogy nem a 13Prot vettem anno a sima helyett. Még mindig meglenne (az a fránya makró nagyon hiányzik a simából
) . Ez van. Majd lássunk egy 14pro kamera tesztet és kiderül mire az újdonság varázsa.
-
autotaxmo
őstag
válasz
collecting #497 üzenetére
Huha, vannak itt bajok azt hiszem, ha ugy gondolod hogy itthon a legtobb embernek az iphone nem statusz dolog akkor mi? Ne magadbol indulj ki...
Szeirnted az emberek nagy tobbsege nem reszletre veszi meg a fel millios telokat?!? Segitek, pontosan a legtobb ember reszletre vagy kulonfele szolgaltatos csomagban veszi. Nem olyan gyakori hogy valaki besetal es kp-ra letesz tobb szazezret. Ne legyel naiv. Az hogy esetleg Te igy csinalod vagy a gazdag szuk barati korod, az meg nem reprezentativ a nagy atlagot nezve itthon. -
sakal83
addikt
válasz
collecting #502 üzenetére
Most P30am van. Ha ez kihal, akkor leszek bajban mert csak az iphone marad
-
collecting
tag
Igen, igazad van, egy anyagi szint felett nem tema a kinek milyen telefonja van.
En szoktam rátenni mp3-at, van egy program (Waltr2), amivel csengohangot, mp3at drag&droppolni lehet a telefonra itunes nelkul (létezik még itunes?), mindent a helyere tesz.
De egy applemusic elofizu melle mondjuk nem nagyon hianyzik rátöltős megoldás, nagyon ritkán, régebbi albumoknál előfordulhat.
A méret. Hát, volt 12minim is, de pár hónap után Pro Maxra valtottam, kenyelmetlen volt a kicsin kb minden.. szoval erdemes lenne raprobalnod egy 6.1 collosra. -
sakal83
addikt
válasz
collecting #500 üzenetére
Ezt irtam en is :)
Egyébként tenyleg sokan veszik erőn felül, ahogy mast is (regebbi luxusauto, ingatlan stb) volt olyan munkatarsam aki egybol vette hitelbol es a torleszto a fizujanak 10-12%at elvitte, kozben nyafogott a telefonszamla miatt:)
Azert a 10-12% enyhe tulzas egy telefonra, amit barmikor leejthetsz:) (az ingatlannal is a 30% az egeszseges hatara...)
En sem ertem miert tesznek ilyet. Mar evek ota gyotrodom hogy vegyek egyet de mindig elriaszt hogy nem lehet mp3at hallgatni rajta ha jol tudom
Pedig az SE epp jo méretű számomra. ( az androidosok teniszütő méretűek.., nem ertem miert nincs 6 alatti.)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négy új modell, változatlan amerikai árakkal és műholdas kommunikációval. Meg félig-meddig eltűnt szenzorszigettel.
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Automata kávégépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4238
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4237
- iPhone 13 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4236
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest