- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
ubyegon2 #128 üzenetére
Nem intelligens, hanem balf@sz...
Ugyanis, ha leállítottam a rendszert és ezzel kikapcsolom a gépet, akkor az full leáll, kilép az OS-ből, gép teljesen leáll (HDD kikapcsol, minden LED kialszik stb.).
Onnan már tökmindegy, hogy a fedelet lehajtom, vagy újra fel, amíg a power gombot ismételten meg nem nyomom, be sem kapcsolhatna újra a gép. Illetve, ha alvóba rakná, vagy hibernálná a Mintet, akkor annak kéne újra betöltenie, megjelennie a bejelentkezési ablaknak, nem a teljes gép indul újra, a rendszerbetöltővel stb. Szóval ez egy bug...Fájlrendszer csatolással újabb Linuxoknál nekem nem volt bajom. Az említett 2 külső rack-nél is szépen felcsatolja egyből. A leválasztás mikéntje az már asztali felülettől is függ. Mert pl. a Xfce, Cinnamon panel, KDE csak egy sima unmount parancsot ad ki és az USB-s eszköz még a rendszerben marad újra felcsatolhatóként. A Mate, Cinnamon és Unity asztali és fájlkezelő jobb klikkes menü már teljesen leválasztja a külső merevlemezt (unmount + detach), ahogy az udisks parancs unmount és detach opciói is. Ezzel teljesen eltűnik a meghajtó a rendszerből, se az asztalon, se a fájlkezelőben, se a terminálban nem látszik, valamint LED kialszik, motor leáll. Ezután már elvileg nem lehet visszacsatolni, csak akkor, ha az USB kábelt újra bedugom.
Ez a folyamat meg is történik, ahogy leírtam, tehát teljesen leválasztja a rendszerből, de utána önkényesen ismét elindítja a külső meghajtót és felcsatolja. Na ez az, ami a fura, mert ezt elvileg nem lenne szabad és csak ennél a kettőnél csinálja. Vagyis nem alapból a fájlrendszerkezelése szar, hanem csak ezen két vezérlőt kezeli furán a Linux maga. Ami azért kicsit kellemetlen. Azt hittem újabb kernel, újabb összetevők esetén nem (Ubuntu 15.04), de ott is dettó ugyanezt csinálja. Szóval +1 bug...Hogy jön ide a Win10?? Ott nincs live mód, csak Linuxoknál láttam ilyet. Előbbinél a live mód a Virtualbox és társai, vagy a külön partíció, VHD, pendrive-ra, külső merevlemezre telepítés.
-
Namelesske
addikt
válasz
ubyegon2 #130 üzenetére
Általában azért van a dokumentáció, hogy megtudd nézni milyen verziót hordoz a rendszer. Google-be rákeresni gyorsabb mint letölteni, bebootolni róla...
Egy Windows telepítés nálam lassan 1 hétbe telik. Ott van a gépemen a Windows 10 már nem is emlékszem mikor raktam fel, de még mindig használhatatlan mert nem bírja felrakni a 2 giga office frissítést. Nincs gui, nincs beállítás, nincs semmi visszajelzés róla, csak folyamatos 1.5 giga ram használat (pluszban) és 100-os CPU használat. Egy nagy fos az egész frissítési modell. PAIN IN THE ASS az egész.
-
Namelesske
addikt
válasz
ubyegon2 #114 üzenetére
Háááááááááááááááááááááááááááát
Miért kell az embereket elszoktatni a gondolkodástól, és miért kell ennyire magabiztosan közölni egy rohadtul szubjektív dolgot. Nem szeretem az ilyet. De dicséretes, hogy van ilyen is, csak a minőséggel van bajom. Ráadásul nem "adásidőhöz" volt kötve a cikk. Bármennyi infót belerakhattak volna.
-
Namelesske
addikt
Nem kaptad meg délután amit írtam, mert lejárt a limit és elmet a sok oldalas hsz, de teljességgel SSD mellett vagyok, rendszermeghajtónak nem is kell jobb. Csak még lehet élni nélküle kategória. A Samsung úgy szopatja a felhasználóit mint a telefonjaival. Éles bétateszt 1 éves körforgással.
-
bambano
titán
"Persze arról eddig egyikőtök se beszélt, hogy ramból futnak a dolgok": jaja, nem beszéltem róla, mert azt nem hallod, hanem írtam, feltételezve, hogy el is olvasod. idézet magamtól abból a hsz-ből, amire válaszoltál:
"tisztességesen összerakott gépnél nagyjából nullát ér." és
"akkor ér(het) sokat, ha alulméretezett és/vagy egyes helyeken pazarló megoldás van a gépben. kiemelten: kevés ram és másik oprendszer."szerk: " nem is én fújtam a Samunkra az imént.": nem te, hanem a prohardveren és az itcafe-n írtak sok rosszat róluk. persze nyilván átsiklottál felette, mivel téged nem érint, ezt megértem.
de nyugodtan focizzál tovább a kérdésben, rúgjad az öngólokat.
-
bambano
titán
azta 10 teljes másodperc bootnál, cserébe eheted a kefét nap mint nap, hogy sikerült-e már eltalálni a firmware-ben azokat a dolgokat, amitől nem vész el az adatod...
van egy marék samu ssd itthon, vagy kapisgálod, miről beszélek, vagy nézz utána.
meg van egy intel is.az alaplapom meglehetősen sokáig molyol az inicializálással, miután a grub menü bejött, már másodperc alatt betölt a rendszer.
"ez a nagyjából nullát ér kicsit mosolyra húzta orcámat!": csináljuk már azt, hogy nem vágod félbe értelemzavaróan az állításomat, jó?
ehhez még társul az is, hogy gyakorlatilag nem tudok egy topicban sem kérdezni, gyakorlatilag nem tudok olyan kérdést feltenni, amire kis idő múlva ne jutna egyetértésre nagy vállveregetés közben pár ssd mániákus, hogy ssd-t kell bele tenni. tökmindegy, hogy mit kérdezek, mindig az a válasz, hogy ssd.
namelesske jól mondja: vegyél több ramot. ezt az ssd nevű betegséget meg körzeti orvos kikúrálja.
-
Namelesske
addikt
Szerintem arra gondolt, hogy ha gyors processzor és elég memória van a gépben, és nincs kikapcsolva minden kétpercben akkor átlagos felhasználás mellett nem érzékelni a HDD hátrányát mivel úgyis a memóriából dolgozik már főleg a gép. Nem a rendszerindítás a sebesség mércéje, az csak egy praktikus extra
-
törölt tag
Ó, egy tizenévesnek annyi ideje van ám, simán jut rendszerhegesztésre is
Egy időben volt olyan, hogy pár naponta újrahúztam a rendszerem, csak próbálgatás miatt. Emellett még jutott bőven idő játékra is. Akkoriban ráadásul nem 10 óra volt egy-egy játékban, hanem sokkal több
-
Namelesske
addikt
Ma hajnalba sok módszert kipróbáltam, a legegyszerűbb volt kikapcsolni az fstab-ban a swap-et valóban, de gyorsan leteszteltem mi történik ha megtelik a memória... nagyon idegesített, hogy nincs "egérút", kikapcsolni a swap-et nem egészséges bármennyi memóriája is van az embernek. 90% memória felhasználás mellett, csoda hogy a TTY-t betudtam hozni, hogy kijelentkeztessem magam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest