- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
Namelesske
addikt
Persze láttam, de le kell nyelni a békát, nem hiszem hogy gond lenne vele, hisz hivatalos oldalon van, csak nem merik felvállalni, ezért rásütik hogy nem hivatalos kiadás... De úgy emlékszem a hivatalos telepítéshez lehet letölteni firmware lemezképet is. Ha ennyire ragaszkodsz hozzá, akkor lehet csinálni a hivatalos úton.
Ebből a szempontból nem értek velük egyet én sem, de tisztelem hogy kitartanak az elveik mellett. Persze elvekből nem lesz töltött káposzta. De van jó oldala is, ugyanis létrejöhetett egy komplett családfa Debianra épülve. Úgy tekintek rájuk mint az AOSP Google apps Mentes Androidjára. Lehet hogy sokaknak alkalmatlan a napi használatra, de mégis csak arra épül a Google Android amint a Nexusokra raknak.
-
Namelesske
addikt
Igazából hiába lehet a szoftver 100% szabad, a gép hardvere attól még ugyanúgy non-free lesz, az összes vezérlőszoftverrel egyetemben ami rajta van... Vagy léteznek teljesen nyílt naprakész hardverek a piacon amiről nem tudok és teljesítményben felveszik a versenyt bármelyik consumer pc hwrel?
Kicsit csalódtam most a GNU/Linuxos tündérmesében, amit Stallman terjeszt a beszédeiben. Úgy tűnik picit megváltoztatott néhány dolgot a történelemben, hogy jobban érvényesüljön a mellőzött buddha szerep. Mindenki mást elegánsan kihagyott belőle. Én meg kérdés nélkül elhittem az Ő adaptációit.
De ez a lényegen nem változtat. Elképesztő hova eljutottak Torvalds első levele óta.
-
törölt tag
Az FSF azt vallja, hogy a GPL biztosítja a felhasználók számára a teljes szabadságot. Az ő elveik szerint akkor valósul meg ez a teljes szabadság, ha módosíthatod is a szoftvert, és ezt a lehetőséget biztosítod a többiek számára is. Így is lehet tekinteni a szabadságra.
De úgy is lehet rá tekinteni, mint ahogyan a BSD licenszben van: ha egy vállalat nem akarja közzétenni a módosított forráskódot, akkor nem teszi - szóval tulajdonképpen ő is azt csinál vele, amit akar, erre is lehet mondani, hogy szabadságot ad.
Az FSF, Richard Stallman a GPL-lel egy ideológiát képviselnek. Nekik egyáltalán nem az számít, hogy "jól meglegyenek a piacon" vagy hogy "fusson a szekerük". Bár az egész világot szabad szoftveressé tennék szívük szerint, de értelmezhetjük úgy is, hogy elsősorban az otthoni, önkéntes és/vagy maguknak fejlesztő emberkéknek, csoportoknak próbálják meg biztosítani a fejlesztés, felhasználás és terjesztés szabadságát.Illetve megjegyezném, hogy az Open Source mozgalom tényleg Stallman előtt is volt már, de ő, meg az FSF pont azon rugózik, hogy marhára nem elég, hogy valami Open Source legyen, mert ez nem feltétlenül biztosítja, hogy (az ő megfogalmazásuk szerint) teljesen szabad legyen egy szoftver. Pont ezért nem szereti(k) őket.
Egyébként nekem is igen szimpatikus a BSD licensz, mert ez egy ilyen "azt csinálsz vele, amit akarsz" licensz.
Pl. ennek köszönhetően jött létre az OS X [oʊ ɛs ˈtɛn] vagy az Orbis OS (PS4).
De az OS X-nek és annak is megvolt a maga igencsak nagy jelentősége az IT-s történelemben, hogy Stallman útjára indította a GNU projektet, illetve hogy Linus végül a GPL használata mellett döntött.Abban teljesen igazad van, hogy mostmár meg lehet lenni nélküle, meghogy egy kicsit faramuci erőltetni, hogy GNU/Linux disztrót mondjunk Linux helyett, de megpróbáltam leírni, amit tudok erről, és amin megakadt a szemem a kommentjeidben, illetve remélem, hogy azért beismered, hogy nagy szerepük volt ezeknek a számítástechnikában.
UI.: Lehet, hogy ezek az aktivisták, szabadságharcosok furcsák és nagyon szélsőségesen tudnak gondolkodni, de én úgy vélem, hogy a jó ügyet szolgálják, és megvan a helyük a világban.
szerk.: Szerintem azért nem kell haragudni rájuk, mert szívük szerint áttérítenék az egész világot. Illetve: Az FSF elfogadhatónak tartja még az Apache 2.0 és egyéb licenszek használatát is !
-
camiIIus
tag
'a debian sem indokoltan gpl-es,
elég sok kárt is okoz neki, hogy a
debian ennyire fafejűen gplnáci.'
Nem vagyok debi jános, de nagyon bejön amit csinálnak arrafelé. Egy példával megostorozhatnál a gpl related károk közül.'egy
rendesebb licenszű cuccot, pl. bsd-
st. 'És találjuk fel újra valamit, mert a Sony, vagy az Apple nem fog visszaadni a közösségnek semmit az is biztos. sadpanda
-
Namelesske
addikt
" szigorú, diktatórikus, pocsék"
Gondolom ennek köszönhető az emberibb de sátántólvaló opensource mozgalom.
(#128) ubyegon2
"Esküszöm, kíváncsi vagyok a W10-re, lehet már live módban kipróbálni?
Ha most elkezdeném letölteni, 10 perc múlva tudnám pendrive-ról böngészni vele ezt a topikot?"Sose értettem ezt a Live mint killer fícsör dolgot. A lényeg úgysem derül ki benne.
-
Namelesske
addikt
Hát szerintem a bash az emacs gcc gdb gimp gtk+ glibc grub gnome meg sok más nélkül nem lett volna életképes soha a korai linux. Persze lehet hogy tévedek. A GNU nem ér semmit kernel nélkül, a Linux kernel magába meg nem ér semmit programok nélkül. Sokan úgy vélik Debian GNU/Linux a GNU egyenes leszármazottja, így a Mint is.
-
Bocs, főnök, nem értettem, mi az a tisztességesen összerakott gép! Igaz, nem is milliókat gondolok költeni rá, jók ezek a ködös megfogalmazások, mert utána lehet lehülyézni a másikat.
kevés ram...-tényleg, mennyi az a kevés ram
Megnézed már végre, jó kapuban állsz-e?
Amúgy ííízi, főnök, iróniadetektor nincs abban a super gépedben?
-
Intel 520, Samum nincs, így ez a fw para nem érint.
Én is nehezen állok át az újra, de engem meg lehetett győzni, azóta hónapokig bíbelődtem az SSD/HDD különbségeivel. Legyen, akkor zötyögés ellen jó az SSD, tán ezért haználnak a ruszkik is az új repülő HK-ikban ilyent?
Lehet, hogy ti bankot robbantotok hetente, de szerintem átlag pénzű pógár nem hülye ramot venni, ha SSD is van. Persze arról eddig egyikőtök se beszélt, hogy ramból futnak a dolgok.
& (#97) (B)Namelesske (/B)- ez neked is szólt, egyébként valóban nem vagyok gondolatolvasó!
Ja, az előbbi mondathoz: a 8 giga ram 1,5x annyiba került, mint a 120 GB-os Intel 520. 22,5x több a memó áraMinek neked az SSD, a ram is bírja a zötyögést, nem?
Én amúgy nem vagyok SSD mániákus, de követtem az átlépést a 21.szd-ba!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest