- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Milyen alkalmazásokat és honnan töltöttél le? Ha a csomagkezelőben, akkor arra érdemes figyelni, hogy nem minden alkalmazásnak van grafikus felülete, ezeket parancssorból tudod használni. Illetve vannak olyanok, amik widgetként a panelra tehetők, de úgy emlékszem ezeknek is van külön telepítője az csomagkezelőben (is). Ha meg böngészővel töltöttél le, akkor az a megadott letöltés mappában kell legyen.
Az iso fájlos dologra, ha USB-re akarod tenni, akkor ott az unetbootin nevű program, vagy van valami usb disc creator is, de ezek nem mindennel működnek maradéktalanul. Ami nekem eddig legjobban bevált az a parancssoros dd alkalmazás, a dd if=fájlnév.iso of/dev/sdX, amit az iso fájlod könyvtárából kell kaidni, és az X helyére az usb lemez betűje kell (pl. sdb, sdc, sde...), attól fügően, hogy hány partíciód van és milyen sorrendben.
Ha optikai lemezre szeretnéd kitenni, akkor ott a brasero vagy k3b, azok elég egyértelműen működnek. -
törölt tag
válasz
#40553216 #86 üzenetére
Mondjuk pont tapis kütyükben a lehető legrosszabb ötlet bal felső sarok környékére tenni kezelőszerveket. Ha jobbkezes vagy, ahogy amúgy az emberek többsége, akkor azt éred el legnehezebben. Et nem értem amgúy az almában sem, csináltak egy nagy szifont, és a vissza gomb az appokban ott van bal felül. Akkor már inkább tettek volna mindent alulra. Ja, várjunk csak, olyan is volt már
-
törölt tag
Ó, egy tizenévesnek annyi ideje van ám, simán jut rendszerhegesztésre is
Egy időben volt olyan, hogy pár naponta újrahúztam a rendszerem, csak próbálgatás miatt. Emellett még jutott bőven idő játékra is. Akkoriban ráadásul nem 10 óra volt egy-egy játékban, hanem sokkal több
-
-
törölt tag
Csípje csak, amjd az Arch teljesen ki is égeti
Ez egy IT portál, ugyan már miért ne férne el rajta iylesmi? Sőt, lehetne BSD is, csak az még szűkebb közösség talán.tomtyi: És ez a felállás miért nem fért volna meg a gnome-shell alatt? Simán meg lehetne oldani pár pluginnel. Viszont nem igazán tartom jó megoldásnak, hogy ott egy állandó sáv felül, akkor már széles monitoron inkább egy KDE tálca oldalra rendezve. Unity alatt midnen más helyre került, a menüsor, az ablakvezérlő gombok, stb. Még az is jobb lett volna, ha az oldalsó dokk ikonjaira teszik a gombokat valahogy.
-
törölt tag
Szerintem az Arch esetében eléggé küzdeni kellene a szavakkal, hogy két-kattintásos telepítőnek állítsuk be
Amúgy persze igazad van, de azért nem kell senkit hülyének nézni, akinek van valamennyi affinitása a dologhoz, az meg fogja érteni a dolgot, és nem akadálynak veszi, hanem kihvíásnak. Oké, nem elsődleges rendszernek egyből, de egy taratlék vinyót bepattintva a gépbe mehet is a játék. Én is így kezdtem az Ubuntuzást, amikor még nem ment sem a hangkrátya, sem a webkamera, meg még pár dolog nem akart magától működni, ment a keresés, próbálgatás, aztán egyszer csak működött. Sokkal nagyobb öröm az ilyen, amikor nagyjából érti is az ember, hogy mit csinál, és tényleg sikerélmény megcsinálni.
Kicsit úgy gondolom ezt az egészet, mint ahogy eredetileg a Raspberry Pie-t csinátlák, hogy fiataloknak oktatási céllal, mert manapság már egyre kevesebben mennek le ennyire alapokig, hoyg meguk építsenek fel hardvert: ugyanez igaz a rendszerre is. -
törölt tag
Népszerűsítés az nem csak azt jelenti, hogy a középkorú, informatikához teljesen analfabéta felhasználók számára írunk cikket, amiben lényegében a telepítés bővebb magyarázata van, meg pár újdonság leírása. Szerintem rengeteg fiatalabb, akár tizenéves, vagy még azalatti korú olvasó van itt is, akik lehetnek fogékonyak többre is, mint egy alap meg felhasználóbarát disztró. Az ilyen fiatal geek rétegből kerülnek majd ki a fejlesztők, programozók, és nem baj egyáltalán, ha látnak lehetőségeket, akár egy Arch formájában is. Nem egyszerű, főleg kezdőknek nem, de kihívás.
Én amúgy szívesen látnék nagyon Arch cikket, Manjaro használóként, de más disztrókat is. Szóval ha valaki ért annyira hozzá, és van ideje, akkor tessék csak cikket írni
-
törölt tag
Jó kis disztró ez! A szüleim gépére én is mintet raktam most, azzal könnyen elboldogulnak, nem eszik sok erőforrást sem, és egész tempósan megy minden, ami nekik kell (régi vacak Atom cpu).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest