Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
Hű, ezen fölcsillant a szemem, hátha!
Régóta Ubuntut használok alap Unity-vel a céges laptopon, és vannak idegesítő bugjai (részben talán a gyenge Kaby Lake támogatás miatt, fene tudja, mindenesetre várom a 17.04-et, abban ez meg kell oldódjon), de ami nagyon hiányzik, hogy képernyőfüggő skálázást lehessen beállítani!Mert a cégnél rákötött külső monitor 22", míg a laptop saját kijelzője csak 15" - viszont mindkettő ugyanúgy FHD fölbontású, így teljesen más skálázásra lenne szükség...
Unity alatt azonban csak a menük skálázhatóak kijelzőfüggően, az ablakok tartalma fix...KDE-ben van esetleg mód ilyesmire?
-
cami][us
senior tag
Talán a brexit is benne volt, de a pénz zöme olyan hülyeségekre ment el, ami a saját kis rendszerüket szolgálta, miközben a lényeg a debiantól jött, vagy más külső projectből. A Gnome meg nem kér a Canonical-os agymenésből, van náluk elég nagy őrület nélkülük is. A kernel tree-hez meg Canonical nem sokat tett hozzá, szóval max max a betűtípusuk marad meg, mint hasznos eszköz. Már régóta megy a hiszti, még olyan dolgokon is, mint a plasma mobile. Jobb is ha visszavesznek.
Az első bug, pedig patch nélkül marad -
Frawly
veterán
Igazad van, a csak billentyűzettel vezérelt géphasználat gyorsabb, nem csak a terminál esetében, hanem ez a lényege a vim-nek és a tiling ablakkezelőknek is. Ami miatt sok ember nem tudja megszokni, az az, hogy csak akkor kényelmes, ha tudsz gépírni (azaz 10 ujjal vakon gépelni), akkor viszont minden gyorsabban megcsinálható vele, mint az egerészéssel és GUI-val.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem abban a világban nőttem fel. A 3.1-es Windows volt az első oprendszer amit használtam, onnantól fogva mindig volt gui.
Szoktam használni a terminált, de pl. bonyolultabb parancs szintaxisokat nem tudok megjegyezni és általában kitalálni sem, mert nem az én logikámmal csinálták őket és emiatt gyakran a parancshoz tartozó manpage se mond sokat nekem mert pont az nem szokott bennük lenni, amire és ahogy tényleg használják az adott parancsot...
Írtam már shell szkripteket is amiket lehetne hívogatni terminálból, de annak a szintaxisa meg szó szerint fájdalmas. Oké, el vagyok kényelmesedve a C-vel meg a freepascallal, de akkor is fájdalmas.
Szóval nekem fasza, hogy nyitok egy dolphint, nyitok benne új oldalt, alatta terminált, az rögtön oda is ugrik ahol vagyok a mappák között, jó ez így. Mikor csinálok pl. csomag feltöltést a Chakra ccr tárolójába, akkor egy ablakban meg tudok csinálni mindent.
-
icemad
nagyúr
Az attól függ, hogy mit akarsz másolni. Pl. ha én a telefonomon lévő képeket a készítésük ideje szerint szeretném átmásolni/szortírozni a pc-n, havi almappákba, akkor nekem az ablakos megoldás egyszerűbb. (pl. az augusztusban készült telefonos képek kerüljenek az augusztus nevű mappába a pc-n.) Biztos van rá egyszerű parancs, de én még nem találtam meg...
-
-
pengwin
addikt
Pedig az kánon/uborka szokta tolni azt a szekeret, amire szüksége van... mármint ha az valami user szeme elé kerülő dolog.
Meg írnak pár gnome shell extension-t és máris ugyanott lesznek funkcionalitásban, mintha befejezték volna a Unity 8-at, és simán részesülnek az upstream projekt minden fejlesztéséből.
Szerintem anno a Unity nem volt rossz döntés, de azóta a Gnome 3 kinőtte magát, sokkal használhatóbb lett. Pl. már nincsenek kompatibilitási gondok a kiegészítőivel egy-egy gnome frissítés után, vagyis egy alapból kicsit buta, de nagyon jól konfigurálható DE lett belőle, kár lenne csak makacsságból tovább használni a Unity-t.Ezért is jó jel Shuttleworth bejelentése: arról tanúskodik, hogy nem fognak makacsságból olyan projekteket erőltetni a végtelenségig, amik csak lassítják az érdemi munkát, viszik a pénzt és ezáltal húzzák lefelé az egész céget. Mellesleg talán azt is mutatja, hogy múlik a Canonical akkut NIH-szindrómája.
A desktopnak ez csak jót jelent, nem forgácsolódnak az erőfeszítések annyira, azt meg ne tessék elfelejteni, hogy az ubuntu eredetileg is Gnome-ot használt, úgy kezdett el sikereket elérni, vagyis ez az egész nem jelenti a desktop Ubuntu végét, sőt!
-
hallador
addikt
A VMware is ezt csinálja a Workstation telepítője lassan, ahogyan haladunk egyre nagyobb lesz, pedig a 11 óta alig változott valami, csak hozzáigazítják az éppen aktuális kernelverzióhoz semmi több, hogy ne kelljen állandóan, helyi változókat exportálgatni, meg kernel modulokat patchelgetni, hogy egyáltalán elinduljon.
A 12.01 370 MiB volt,
a 12.1 380 MiB,
a 12.5.3 már 477 MiB.Nagyobb már mint egy ESXi image.
Így múlik el a világ dicsősége.
A VirtualBox se kutya ilyen szempontból.
(#490) Syl
Magyarul nem is kerestem bocs, de ha megy az angol, akkor ez szerintem nagyon érthető, és 10 perc alatt átfutható, mondjuk hiányzik egy két dolog belőle, de az alapok igen jól le vannak benne írva.
Understanding Linux File Permissions
Itt van magyarul is, de az angol azért klasszisokkal jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest