- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
King Unique #724 üzenetére
Ajjaj ismét?
Szerencsére nem vagyok egyedül... Most kire fogod? Ezek az MS szellemek...
-
hallador
addikt
Szerintem a Microsoft a Mobile üzletággal a business piacon eléggé tud szakítani az ilyen termékek miatt.
Nekem is van egy Lumia 930-am, és teljesen jó telefon lenne, ha lennének rá appok is.
Igazából még egy helyen látok ebben a platformban potenciált az oktatásban. Ahol most a Chrome OS is ott van, ahhoz hasonló koncepcióban szerintem lenne potenciál.
-
hallador
addikt
Szerintem igazad van.
Nem is kezdő szint szerintem sem, az a helyzet, hogy az átlagfelhasználónak szerintem nem is az a célja, hogy értsen hozzá, nem is érdekli, mert nem is ez a feladata. Szerintem egy átlag ember, nővér, tanár, villanyszerelő, vagy bárki, aki nem érdeklődik az informatika iránt, pontosan így látja ahogyan te is. És szerintem ez pont jól is van így,Mindössze a különbség itt annyi, hogy a Linux ingyen van. És egy átlagfelhasználó, aki elfogadja a Linuxot, hogy nem minden program fut rajta, de ha ez elég az átlagfelhasználóknak, akkor jól is járhat vele, már csak azért is mert ingyen van.
Mindenkinek a saját döntése. De én örülök, hogy használod.
-
hallador
addikt
A VMware is ezt csinálja a Workstation telepítője lassan, ahogyan haladunk egyre nagyobb lesz, pedig a 11 óta alig változott valami, csak hozzáigazítják az éppen aktuális kernelverzióhoz semmi több, hogy ne kelljen állandóan, helyi változókat exportálgatni, meg kernel modulokat patchelgetni, hogy egyáltalán elinduljon.
A 12.01 370 MiB volt,
a 12.1 380 MiB,
a 12.5.3 már 477 MiB.Nagyobb már mint egy ESXi image.
Így múlik el a világ dicsősége.
A VirtualBox se kutya ilyen szempontból.
(#490) Syl
Magyarul nem is kerestem bocs, de ha megy az angol, akkor ez szerintem nagyon érthető, és 10 perc alatt átfutható, mondjuk hiányzik egy két dolog belőle, de az alapok igen jól le vannak benne írva.
Understanding Linux File Permissions
Itt van magyarul is, de az angol azért klasszisokkal jobb.
-
hallador
addikt
válasz
King Unique #479 üzenetére
Ez azért is érdekes, mert az nincs ingyen, hanem az állam fizeti ki. Ismét ferdítesz, de ha megjegyzi valaki neked áll feljebb.
Valamint nekem az ELTE progmaton a Linux volt az előnyben részesített rendszer, az oktatók is ezzel dolgoztak. Szóval nem kell általánosítani.Ha most meg jöhet a miért szóltam hozzád mert terjeszted az igét miatt....
-
hallador
addikt
válasz
tonyqa23 #306 üzenetére
Szerintem az előttem szóló kolléga okosat mondott.
Én ezt követném a helyedben:
Itt is egy használhatóbb videó hozzá. Szerintem sem érdemes megborítani a hdd-det. Max ha tettszik, akkor majd feltelepíted. Ezt meg nyugodtan tudod törölni a-nélkül, hogy a Windows-odat bármi bántaná.
Egy kezdő embernek teljesen felesleges az egyesek által ajánlgatott ilyen olyan partíciókkal foglalkozni mély szinten, mert ahhoz tapasztalat kell. Pontosan az ilyen tanácsok miatt utálják meg az emberek az éppen megtanulni kívánt operációs rendszert. Mert mindjárt azzal akarják megismertetni, hogyan kell byte szinten a hdd-t darabokra szedni, ez meg nem érdekli a legtöbb kezdőt, engem sem ez érdekelt az első linuxos éveim során. Ez kialakul, ha érdekel.
De először inkább nézd meg, hogy a rendszer tettszik-e, mert ha nem, akkor csak sokkal több fejfájást okozol magadnak...
-
hallador
addikt
válasz
King Unique #202 üzenetére
Na mi van megint csak kiforgatással tudsz válaszolni, ez a normális válasz, meg a beszélgetés neked? Na itt látszik ki nem tud normálisan beszélgetni... Ugye Ugye?
Azt azért szerintem ne akarjuk bemesélni, hogy jobban kezelné a nem saját fájlrendszerét,
Rajtad kívül kiállított ilyet?
Az SSD-k ára mostanában valóban kicsit felment, de azért pl. egy 120 - 256 GB-os meghajtó még mindig megfizethető áron van.
Amit nyilván Te döntesz el?
HDD + Win10, ezek szerint próbáltad, és azt is, amikor a HDD miatt egy frissítés, vagy egy nagyobb program telepítése 10 * annyi ideig tart?
Szerintem ne akard bemesélni a saját meggyőződésedet senkire, mert erre senki nem kíváncsi, minden egyes Linux topikban. Uncsi...
Valamint ha már társalogsz, akkor próbálj meg értelmesen, nem kioktatóan, az ilyen mondatokat meg tedd el GT-nek:
Amúgy kb. kit érdekelnek a X-es programok....
Talán nem kellene minden egyel Linux topikban úgy megjelenni, hogy elkezded össze hasonlítgatni a rendszereket, majd kivétel nélkül kifejted, hogy a Windows a legtámogatottabb, ugyanolyan, gyors, ami a lomha nagy frissítések miatt már nem igaz, az 5*ös helyfoglalás miatt már nem igaz, majd felháborodsz, hogy valaki mer szólni, hogy nem egészen így van...
Hívd fel az A-TEAM-et hátha segítenek.... Hogy a csúnya embereknek más véleménye is lehet mint neked... Szörnyű ez a világ...
-
hallador
addikt
válasz
-Skylake- #184 üzenetére
Igen ingyen is jár! Ha jobban megnézed. Ja hogy nem a Windows, az meg a Microsoft, meg a Windows használók problémája...
Ha pedig a Windows-ra értetted, akkor eltévedtél, pont én mondom, hogy nem ingyen van, ha visszaolvasol..
A Linux sok mindenkinek nem felel meg, de akinek igen, annak meg megfelel, na ilyen vagyok én is ennyi. Akinek nem felel meg az azt használja ami neki jó, ilyen egyszerű...
Én nem játszok,
Nem használok Adobe, AutoDesk szoftvereket.Amire nekem kell pontosan elég ingyen is. Ez van...
-
hallador
addikt
Ezt belátom, de azt is, hogy azért vannak értelmesebb gépek 200 000 Környékén is, amit már többen is megvesznek. Ha benézel a milyen notebookot vegyek fórumtémához, akkor az első ajánlott small business gép a HP ProBook 400-as sorozat lesz, na most 170 000 Ft körül indul Windows nélkül. Windows-al 240 alatt nincs... Szóval, akkor persze értem, hogy 300 000 ezerért kevesen vesznek gépet, de ki vesz gépet 240 000 ezerért, ha amúgy 200 000-rért is elviheti. Abban a kategóriában pedig vesznek az embereke notebookot.
-
hallador
addikt
Mondjuk én meg igen, és még sokan mások is. Ráadásul nem a horror fél milliós, egy milliós gépekről van szó, hanem egy megfizethetőbb gépről, nem véletlenül ezt linkeltem. A lényegen nem változtat kifizetteti a Microsoft a Windows árát. Ezt meg van aki nem akarja kifizetni 2 - 5 évente. Pláne akkor, ha van olyan ingyenes megoldás is, ami megfelel a felhasználó céljaira.
-
hallador
addikt
válasz
King Unique #163 üzenetére
És a Windows 10 Pro 45 000 Ft-nyi indokom van rá, hogy miért ne azt használjam egy új gépnél... mint bármelyik más operációs rendszert, engem érdekel, hogy nem kell kifizetnem ennyi pénzt. Hát ez van mások vagyunk... Úgy beszélsz a Windows-ról, mintha még a Microsoft fizetne, hogy az emberek használják... Persze vannak Microsoftos Evangelisták akik szerint nem is létezik más alternatíva semmire, csak hát ma már mikor az ember vesz egy Business gépet, akkor már keményen felszámolják a Windows árát, az az, nem 10 - 15000 a különbség a sima gép, és a Windows-os között...
Amúgy kb. kit érdekelnek a X-es programok, amikor desktopon mondhatni a Windows szoftveres támogatottsága a legjobb. Illetve nekem egyelőre nem nagyon kell semmi, ami csak a másik rendszer only. Max. pl. a Blackmagic tetszett meg teszteléshez, de Windowsra is natívan elérhető az AJA, ami elég hasonló.
Akkor most fordítsuk meg, kit érdekel a Windows, ha én a Linux-al is elégedett vagyok?
Egyébként a másik gondolathoz meg annyit, hogy az max. afféle féligazság. Nem kötelező senkinek A-tól Z-ig minden OS-t és programot végigpróbálgatnia csak azért, hogy elmondhassa milyen nyitott szemléletű. Illetve teljesen érthető, hogy ha valakit kiszolgál egy bizonyos rendszer és annak szoftverválasztéka, akkor nem akar erővel mást használni.
Szóval az emberi lustaság nem egyenlő a jó megoldással, nem véletlenül tart a magyar emberek gondolkodása ott ahol. Tanulni kell, és nem azért mert az jó az államnak, meg másnak, hanem azért mert aki értelmesebb az spórolni tud vele... Aki nem annak marad a sírás, csak én erre annyira nem vagyok kíváncsi...
Az emberi lustaságot ne keverjük össze a fejlődéssel, ezt láthattuk 1950 - 1989 között a vasfüggöny mögött, Magyarországon pedig még ma is ezek szerint itt ott a lustaság hova vezet...
Nem kell ráerőltetni senkire az egyik oldalt, ha az a másik ingyenes dologgal is elégedett... Ez van...
-
hallador
addikt
válasz
King Unique #69 üzenetére
Na ja, csak a Linux évek óta bug mentesen tudja kezelni a legtöbb alapfelállásban az NTFS-t, ameddig a Microsoft meg hét... Vérizzadás, és még szar is marad a legtöbb esetben...
(#115) King Unique
A másik OS max. tárhelyből foglal kevesebbet, de az egyre nagyobb tárolókapacitás és egyre kedvezőbb árak miatt már az sem feltétlen akkora előny.
Pláne most, hogy az SSD árak 20 %-al mentek fel alsó hangon. Azért ez már elérte a Gál Tamásos szintet, minden kötözködés nélkül... Pedig a srác akkora vetítőgép, hogy a nagyon nagy MS valódi mérnökök is kiakadnak rá...
A 8 GB != 35 - 40 GB-al. A 64 GB-os SSD és a minimum 128 GB-os SSD között jelentős a különbség árban. Azaz ha számodra a 4 - 5-szörös helyfoglalás nem jelentős, akkor mi az?
Tényleg érdekel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZTA! Dell XPS 13 Plus 9320 13.4" Profi Notebook -70% Brutál i7-1260P 16/512 FHD+ Iris Xe
- Asztali pc
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest