Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt sohasem értettem meg, hogy egy gyártónak miért éri meg titokban tartani egy eszköz vezérlésének részleteit. Mert általában ebben az esetben nincs hozzá linuxos támogatás.
Nem arról van szó, hogy nyílt forrású legyen minden fejlesztés (habár én támogatnám...), hanem csak annyi, hogy az API legyen nyílt.
-
petipetya
nagyúr
Nálam tökéletesen működik a fényerő állítás és a kártyaolvasó a HP ProBook 6460b alatt. Az ujjlenyomat olvasót sosem próbáltam működésre bírni, így azzal nincs tapasztalatom. A 64 bites Linux Mint 17.3 van fent a gépen. Teszteltem a "Sarah" (18) nevűt is, ám az lassabbnak bizonyult a 17.3-nál. A "Serena" (18.1) nevezetűt nem próbáltam.
Visszatérve a 17.3-ra, a frissítéskezelőben csak az 1-es és 2-es szintű dolgokat engedem frissíteni. Amikor a 3-as is engedélyezve volt, akkor a kernel folyamatos frissítése után belassult a gép. Azért fent hagytam a rendszert kb. 1 hétig, hátha csak placebo - de nem. Egyszóval egy ilyen gépen a Linux Mint 17.3 Cinnamon az 1/2-es szintű frissítésekkel vígan elketyeg még 2 évig (addig lesz support erre a verzióra).
Mindezek mellett a vásárlás után kb. 1 hónapig fent hagytam a gépen lévő Win7 próbaverziót is, ám az iszonyatos lassulásokat és akadásokat produkált - pedig kalapáltam és optimalizáltam a rendszert, hátha. Az pedig csak hab volt a tortán, hogy az egyik frissítéssel elszállt a kijelző fényerejének állíthatósága. Mivel csak a helyet foglalta a Win7, már az örök vadászmezőkön pihen.
-
hallador
addikt
Ezt belátom, de azt is, hogy azért vannak értelmesebb gépek 200 000 Környékén is, amit már többen is megvesznek. Ha benézel a milyen notebookot vegyek fórumtémához, akkor az első ajánlott small business gép a HP ProBook 400-as sorozat lesz, na most 170 000 Ft körül indul Windows nélkül. Windows-al 240 alatt nincs... Szóval, akkor persze értem, hogy 300 000 ezerért kevesen vesznek gépet, de ki vesz gépet 240 000 ezerért, ha amúgy 200 000-rért is elviheti. Abban a kategóriában pedig vesznek az embereke notebookot.
-
hallador
addikt
Mondjuk én meg igen, és még sokan mások is. Ráadásul nem a horror fél milliós, egy milliós gépekről van szó, hanem egy megfizethetőbb gépről, nem véletlenül ezt linkeltem. A lényegen nem változtat kifizetteti a Microsoft a Windows árát. Ezt meg van aki nem akarja kifizetni 2 - 5 évente. Pláne akkor, ha van olyan ingyenes megoldás is, ami megfelel a felhasználó céljaira.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest