- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
E2E4
aktív tag
Kisbea, OPiiOP: Üdvözöllek benneteket a "klubban".
-
E2E4
aktív tag
(#2403) Ixion77
Ez most kb. olyan, mint amikor megjelenik az autópiacon egy újabb Lexus. A régi is luxus, de az újabba talán még több mindent beletesznek, bár ettől még a V10 így is bitang jó maradhat. Nem kis erőfeszítés kellhet még jobbat kihozni a V10-től, mivel az szerintem minden idők egyik legjobb okostelefonja. Lássunk néhány lehetséges irányt:1. Felső hangszóró rácsba bujtatott értesítési LED vagy a másodlagos kijelző olyan szoftveres "upgrade"-je, amely pl. a kijelző bal részén egy min. 160x160 pixeles színes felületet villant fel.
Következmény: értesítések távoli érzékelési lehetősége2. Újabb Soc (Pl. Snapdargon 821)
Következmény: még gyorsabb rendszer. Nagyjából ennek nem sok gyakorlati haszna lenne, mivel a jelenlegi SoC a kiváló optimalizálással így is tökéletes, sőt "smooth"-abb sok más gyártó erősebb, de ezzel szemben hitványabb optimalizálású okostelefonjánál.3. Még nagyobb elektromos kapacitás az akkumulátorban. 4000+ mAh
Következmény: még hosszabb üzemidő / SOT. Jómagam a 6-8 órás SOT-al így is elégedett vagyok, de ha nagy szükésgem lenne rá, akkor egy 2,1 A-es kimenetű powerbank-el még elekromos hálózat hiányában is pikk-pakk feltudom tölteni a V10-et, szóval ezt sem érzem annyira szükségesnek.4. Még jobb Hi-Fi minőség
Lehet ezt még fokozni?5. Külső hangszóró oldalról előre kerülése esetleg megkettőzése (alul/felül is egy) a HTC Boomsound-jához hasonló megoldással.
Következmény: még jobb akusztikai élmény fej/fülhallgató nélkülözésekor. (Persze a mostani megoldás is jó.)6. IP 67 (68
) vízállóság
Csak hogy ez is legyen...7. Az LG által kifejlesztett, kijelzőbe integrált ujjlenyomat érzékelő első gyakorlati megvalósítása.
(#2411) LógaGéza
Próbáltad már a Csak eszközkezelők (Csak GPS) opciót?
Ott is ugyanezt a hibát tapasztalod?(#2413) Litván Zongora
Most próbáltam ki. Nekem egyből kéri a jelszót a "Wi-Fi hotspot beállítása"-nál.Utána meg is jeleníti ezeket:
Wi-Fi Név
SSID adás (pipa)
Biztonság (pl. WPA2 PSK
jelszó
Jelszó megjelenítse (pipázható)
Max. felhasználó
Bővített opciók megjelenításe (pipázható): AdócsatornaMindezek végén a "mentés"-el elmenti, és ki is írja felvillanó üzenetben, hogy "Elmentett konfiguráció".
-
E2E4
aktív tag
(#2397) darthsmoke
Nem hinném, hogy bárki is megharagudott volna azért, amiért megosztottad ezt az unikális vételi lehetőséget, maximum egy pillanat erejéig bánhatta, hogy lemaradt egy ilyen jó ajánlatról.
Ez a hely egy olyan - mondhatni speciális - topik, ahol az esetleges pillanatnyi düh - leginkább csak - ilyen formában tud manifesztálódni, mivel a készülék közel abszolút tökéletes.
Jómagam azonban cseppet sem bánom, hogy anno ennél drágábban jutottam hozzá. Egyrészt, mert a vásárlás óta annyi örömöt és Hi-Fi élményt adott ez a kis "bestia", hogy az pénzben kifejezhetetlen; másrészt legalább azóta lett egy (remek) téma-összefoglaló, nem különben egy (rátermett s persze emellett kellően szerény
) Topikgazda is, ami - főleg a kellően kifejtett téma-összefoglaló - már nagyon hiányzott.
(Azóta szignifikánsan csökkentek a (visszatérő) kérdések, és bátran állíthatom, hogy lassan egy "öröm ünnep" találkozó színhelyévé vált ez a virtuális hely.akkor egy szürke téglalap jelenik meg alatta, és nem történik semmi...
Rakhatnál fel egy screen-shotot, de így első blikkre gretzky77 fórutárs válaszát látom rá megfelelőnek.(#2399) luimapeiz
HiFi alatt 2x jobb a hangerő és hangzás mint HiFi nélkül... ilyen van?
Igen, úgy tűnik, neked a SoundMAGIC E80 ilyen lett a V10-el.
(A megfogalmazás némileg szakmaiatlan, de van az úgy, hogy az emocionális hatás felülírja a szakszerűséget.)
Próbáltad már a SoundMAGIC E80s-et? Csupán specifikáció alapján azt kell mondjam, hogy la a kalappal a fülhallgató előtt
Zseniális "feature" az, hogy egy kis mikrokapcsolóval megoldották a CTIA / OMTP (Apple de-facto szabvány / Open Mobile Terminal Platform: a V10 is ezt alkalmazza) közötti átkapcsolás lehetőségét, mivel sok esetben csak az Apple kiépítését használják a fülhallgató gyártók, mintha a legtöbb okostelefon iPhone lenne. (Ami persze messze nincs így.) A PC headset elosztókábel pedig csak hab a tortán.
Tudsz olyan helyet, ahol kipróbálható ez a típus? -
E2E4
aktív tag
Némelyiken jót mosolyogtam...
A teljesség igénye nélkül:
- Sok felhasználónak akadt baja a bal felső sarokban lévő ikonnal
- Szintén közkeletű probléma, hogy hívás után nem kapcsol vissza a kijelző, ezért nehéz a hívásmegszakítást elvégezniVan legalább egy valaki a V10 hivatalos topikjában, aki tapasztalt ilyen hibákat?
Ezt a beállítást a Beállítások - Haladó menükön belül kikapcsolhatod azzal, ha a “Gyenge WiFi kapcsolatok mellőzése” opciót deaktiválod, vagy kikapcsolod a “váltás mobilhálózatra” lehetőséget.
Android 6.0 alatt ott nincs ilyen opció.Hardveres hiba mód
Ha a kijelződ tönkrement vagy sérült, akkor érdemes használnod ezt a lehetőséget, ugyanis alapvetően funkciókat képes számodra biztosítani.
A hangerőszabályzó gombokkal tudsz a menüpontokon ugrálniHa a kijelződ tönkrement vagy sérült...
Egyébként "hasznos kis cikk", csak párszor van benne egy kis bújtatott reklám.
MIndamellett a bevezető egész korrekt lett:
Megjegyezzük, hogy az LG V10 az egyik legjobb zászlóshajó a piacon, és a legtöbb esetben a lentiek egyikével sem kellene találkoznod.Csak az "egyik" szót kell kivenni ahhoz, hogy ez a mondat minőség/ár/szolgáltatás arányban egy objektív kijelentés lehessen.
Epilógus:
Érdekes, hogy ebből a cikkből is kihagyták az egyedülálló Hi-Fi tulajdonságokat. Két eset lehetséges:
1. A cikk író felületes volt;
2. Még mindig nem egy általános elvárás ez egy okostelefonnal kapcsolatban. (De ez szerintem nem lehet kifogás, ha a készülék előnyeit szándékozunk felsorolni.) -
E2E4
aktív tag
Szia!
Éppen most lett kitárgyalva darthsmoke fórumtárs jóvoltából a legideálisabb vételi hely.
(Szerintem ennyi pénzért, gyári LG garanciajegyes telefont senki sem vett még ebben az országban.)
Ha EU modell, akkor az csak fekete és fehér?
Igen, Magyarországon ez a két szín érhető el, melyek természetesen EU régiós modellek. (Lsd. Téma-összefoglaló, készülék-típusok.) -
E2E4
aktív tag
válasz
darthsmoke #2378 üzenetére
Próbáltad OTA-n frissíteni?
Ha tényleg eredeti LG garancia jegyet kaptál, akkor az eladó az LG szerződött disztibutora, tehát a készülék regisztrálva van az LG FOTA rendszerében, így mennek rá OTA is a frissítések.
A garancia jegyen mennyi garancia idő van feltűntetve?
Van rá lehetőség, hogy feltöltsd a garamcia jegy szkennelt képét az érzékeny adatok kitakarásával?Ennyi pénzért, ilyen feltételek mellett V10-et venni, szinte hihetetlen.
Ha minden klappol, akkor lehet, hogy megfogtad az Isten lábát.
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2359 üzenetére
Az EQ panelnél, a bal oldali 31 Hz-es csúszkától balra: "Erősítés" felirattal prezentált egy csúszka.
Ezzel +/- néhány dB korrekció elérhető, tehát erősíteni is lehet a kimeneti hangot.
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2357 üzenetére
Ó, ha csak ez a probléma, akkor ajánlanám a HD 700-at, annak már csak 150 Ohm az impedanciája, amit tuti, hogy meghajt a V10. (Amúgy is ezt akartam az előbb ajánlani, csak valamiért megcsúszott a copy-paste.
)
Amúgy a HD 600-as 300 Ohmos impedanciája sem lehet olyan vészes.
Legutóbb egy gyors próba erejéig kipróbáltam egy 600 Ohm-os fejhallgatót (egy régi AKG-t) a V10-el. Természetesen maximális (75/75) hangerőn nagyon nem szakította ki a dobhártyámat, de egy körülbelül közepes hangerősséggel képes volt meghajtani a nagy impedanciás "hangerőművet". Ha pedig még szükség lenne némi hangerő többletre, akkor a Poweramp "Erősítés" (virtuális) potmétere még mimig ott van, bevetésre készen... -
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2353 üzenetére
Ez semmi ilyet nem jelent, mivel az említtet forgalmazó ugyanúgy nem az LG szerződött partnere, mint a legtöbb hazai webes illetve GSM boltos értékesítő. Tehát az OTA frissítés nem garantált (vagy csak nagyon késve fog megérkezni), lévén a telefon nincs regisztrálva az LG FOTA rendszerében!
Most akkor édesem kétségbe esni?
Á, dehogy!USB kábelen és LG Bridge-n keresztül a készülék hibátlanul frissíthető lesz.
(Lásd TIR: Android verziók / 2. pont.)
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2344 üzenetére
Szerintem ez nem V10 specifikus anomália.
Két eshetőség állhat fenn:
1. anatómiai probléma (nem hallod a hangosabb hangot) : Ettől tekintsünk el.
2. Az általad használt SE IE7 fülhallgató megérett a cserére...Határozottan a figyelmedbe ajánlom a FÜLhallgató topic ez irányú felkeresését, valamin a TIR-ben olvasható Nem ajánlott márkák alfejezetet. "Sennheiser (rossz ár/érték arány, főleg alsó kategóriában)" ("Mondom" ezt AKG-t használva, amikor ahhoz is hasonló van írva. Ezt nem is szeretném megkérdőjelezni, de legalább az általam próbált 2 db alacsony impedenciás (32 Ohm) AKG-nál, (fej- és fülhallgató) hallható szignifikáns különbség van a low és high gain között, és nem csak a hangerő terén...)
Ha továbbra is a Sennheiser-nél szeretnél maradni, ajánlanék egy FEJhallgatót.
De a fentebb jelzett helyen, valamint a FEJhallgató topik-ban optimálisabb ajánlást is kaphatsz. -
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2342 üzenetére
Hogy normális -e vagy sem, azt nem szeretném megítélni, mindenesetre ha egy (alapból low-gain erősítésen meghajtott) alacsony impedanciás fül/fejhallgató high-gain megnövelt kimeneti erősítéssel van meghajtva, akkor az nagyobb hangerővel szól.
-
E2E4
aktív tag
Ha már esti fényviszonyok...
Kis leírás: A V10 kézben tartva, simple mód, teljes sötétben, az itteni képen 1200x675-re csökkentett felbontással.
A háttérben a kivilágított tiszadobi Andrássy kastély látható. A fotó az angol kert végéből készült. A bal oldali toronyban van egy toronyóra. Bár már nincs benne mutató, de az eredeti felbontásban, arra a kis "hangya töknyi" helyre rázoomolva, látszanak a számok, és - ha lennének mutatók - le lehetne olvasni a pontos időt.Még egyszer hangsúlyozom, spontán és kézben tartva lett kattintva egy kép...
Ha most
gegentleman nem lennék, azt mondanám, hogy tessenek ezt utánam csinálni, ugyanilyen sötétben, ugyanitt, Samsunggal, meg iPhonnal, meg... De köztudottan jószívű vagyok, így nem mondok ilyet. -
E2E4
aktív tag
válasz
stemplar07 #2323 üzenetére
Pontosan így van, ahogy mondod.
De szerintem már hallja a különbséget (Ami a dinamikát illeti, a különbség viszont irgalmatlan.
) csak még valószínűleg nem látta meg azt a csodálatos feliratot, hogy "Nagy ellenállású készülék".
Erre adott választ gretzky77 fórumtárs. Persze mindez le is van írva a - szintén csodálatos - téma-összefoglalóban is, az egyik FAQ-ban:
Hi-Fi üzemmódnál, honnan tudom azt, hogy melyik "üzemmódba" kapcsol át a készülék, egy csatlakoztatott audio eszköz esetén?
-
E2E4
aktív tag
válasz
littleshagy #2317 üzenetére
1. 6.0 felrakása előtt és után volt FR? (Ha nem, legyen!)
2. A SIM kártyát próbáltad más készülékben is? Ha igen, ott is előjött ez a hibajelenség? (Ha még nem, próba - cseresznye.)Lehet, hogy túl ügyesen akar "aludni" a teló és azért kapcsol le mindent?
Azért olyat nem csinál, hogy ne lehessen felhívni előre. (Nem tapasztaltam ilyet még.)
hát ez egy kis csoda! Ebben viszont teljesen egyetértünk.
(Valójában az, aki még nem próbált V10-et, érthető módon csodálkozhat azon, hogy férfi emberek emocionálisan nyilatkoznak egy tárgyról. Ki kell próbálni, és...)
-
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #2302 üzenetére
...Vagy még ennél is jobbra. (A fórumtárs 25%-on tette töltőre. Tehát még lett volna akár 1-1,5 óra hossza SOT pluszban.)
A lényeg az, hogy nagy általánosségban kibírja a készülék az esti töltésig.
Nagy talány, hogy hogyan sikerült a hivatalos teszten átlag 3 órás SOT-ot összehozni, illetve az egyik kolléga miképpen tarthatja az átlag 2,5 órás "minimál rekordot", amikor a legtöbb felhasználó ennél érzékelhetően "combosabb" üzemidőről "anekdótál".
-
E2E4
aktív tag
Ahogy a fórumtárs írta, ugynúgy NEM használható alap esetben itthon, teljeskörűen a H962, mint a H961N. A fekvencia kiosztásból gyárilag hiányzik a B20.
Mókolással esetleg... Ehhez lásd téma összefoglaló "Buhera" fejezetét. (Saját felelősségre!)
-
E2E4
aktív tag
válasz
Litván Zongora #2287 üzenetére
Éjjeli töltés: +1
vagy a helymeghatározást (ez utóbbi flight módban működik?)
Igen, a helymeghatározás repülő üzemmódban is működik, de természetesen ki is kapcsolható.Repülési módban: "A hívások és üzenetek nem érhetők el. Minden olyan vezeték nélküli kapcsolat, mint a Wi-Fi, a Bluetooth és az adatkapcsolat ki lesz kapcsolva. A Wi-Fi-t és a Bluetooth-t újra bekapcsolhatja."
Apropó repülő üzemmód!
Tud valaki olyan megbízhatóan működő app-ról, ami Android 6.0 alatt képes ezt az üzemmódott időzítetten be/ki kapcsolni?
(Beugratós kérdés. Az Android a 4.2.2 verzió óta nem engedi ezt 3rd party appoknak.De hátha mégis...
)
-
E2E4
aktív tag
Üdv a klubban!
Duplán is örülök a jelenlétednek.
A moderátori státuszod megnyugtat, hogy ezután már kevés eséllyel bukkanhat fel itt troll, r-go mehetek pl. nyaralni hosszabb ideig is.Ha bármi olyan kérdésed lenne, ami még nem lett megválaszolva a TIR-ben, vagy a topikban, akkor tedd fel bátran: vagy a csapatból valaki, vagy én biztos megpróbálunk korrekt választ adni.
-
E2E4
aktív tag
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2265 üzenetére
Automata kijelző fényerőn volt, és kinti- valamint benti használatban egyaránt ment a készülék, bár kétségtelen, hogy - a kánikula miatt is - inkább fedett helyen használtam, ahol az automata fényerősség miatt, a LED háttérvilágítás fényereje - s így fogyasztása is - mérsékeltebb lehetett.
Hajnalban úgy vettem le a töltőről, hogy este végig rajta volt. Ez is számít. Hogy miért? Mert ha a töltésnél éppen csak eléri a 100%-ot az akkumulátor kapacitása, és akkor választjuk le a töltést, akkor lényegesen hamarabb kezd el reálisan merülni (100% -> 99% ...), mint abban az esetben, ha 100%-on még ment a töltőn. (Ezt többször megtapasztaltam.)
Tevékenységek:
Telefonálás, Viber, Messenger, Facebook Lite, Youtube fejhallgatóval (AKG K66), böngészés (Chrome és Opera mini), zenehallgatás (PowerAmp)A YouTube ment a végén a legtöbbet, hogy lemerítsem az akkut. (Volt, hogy magára is hagytam a telefont, és közben mást csináltam, mert már nem bírtam nézni, merülni meg nem nagyon akart.
) Nagyjából 3-4 óra hosszáig (!) ment a YouTube, és mégis csak 4%-on volt a statisztika szerint, talán azért, mert Chrome böngészőből volt megnyitva, (nagy és kis nézetben begyesen, de legtöbbször teljes kijelzős módban) nem a külön YouTube kliens ment.
Hogy ez engem zavar -e az, hogy mit ír a statisztika? Egyáltalán nem.
Csak azt tapasztalom, hogy a telefon megy és megy, mint a kisangyal.
Eddig csak az volt, hogy az autós töltőben ott árválkodott töltés nélkül. Pedig ott van a 4 kivezetéses BlitzWolf szivargyújtós töltő, egy dedikált Quick Charge QC 2.0 kimenettel, és ott van az autóban egy Nokia USB - micro USB 2.0 kábel, ugrásra készen, hogy szolgálatba léphessenek. De ez ügyben csak árválkodnak a közép tartó boxban. Néha megtörlöm könnyes szemeiket, amikor már nagyon elszontyolodnak azért, mert a V10-el nem adatik meg a randevú. Tulajdonképpen csak egyszer estek eddig nagy szerelembe a V10-el, akkor, amikor a téma-összefoglalóba írandó Quick Charge QC 2.0 töltési időtartam miatt, teljesen feltöltötték a V10-et. Előtte, utána eddig még nem voltak használva, csak akkor, ha más tulaj, más készülékében álltak csatasorba, illetve a szivargyújtó töltő még akkor is, amikor egy másik kábellel, az autós GPS navigációs egység töltésében serénykedett. (Mert hogy a GPS gyári töltője nyugdíjba vonult akkor, amikor Blitz Farkas vonyítása vérbe fagyasztó kiáltással száműzte őt a színtérről.)
Epilógus: soha nem volt szándékom a készülék üzemidejét tesztelni, s tulajdonképpen most sem ennek indult az egész. Csak annyira meg vagyok vele elégedve ez ügyben is, hogy úgy döntöttem, ezen értéket megosztom. Ettől még biztos vagyok benne, hogy a saját farkasom nem duzzadt nagyobbra, vagy legalábbis azt nem teszteltem. De - magunk közt maradva - annak precíz tesztelését inkább másra bíznám.
-
E2E4
aktív tag
A téma-összefoglaló relevánsan frissült.
A FAQ-ban módosításra került:
- Mennyi üzemidőre képes a V10?
Valamint bekerült két újabb FAQ is:
- Milyen tokot érdemes venni a telefonhoz?
- Érdemes -e Android 5.1.1-ről 6.0-ra frissíteni? Mik az előnyök illetve a hátrányok?A FAQ elemeiben ezek a kérdések ez elejére lettek sorolva.
Topikgazda
-
E2E4
aktív tag
de ugye V10 volt az első jelölt.
Sokszor az első megérzés a helyes.Akkuban hogy bírja?
Éppen most fejeztem be ez irányú tesztelés sorozatomat, így egészen pontos választ tudok adni.
A mai érték olyan lett, hogy kénytelen leszek átírni a téma-összefoglalót.Beszéljenek a képek: (amíg le ne szedem
)
A lényeg: 4%-os akkumulátor töltöttségnél: 18 óra 58 perc akkumulátor használat, és 8 óra 1 perc 5 másodperces SOT.
Kell ennél több?
Nekem például nem. Alig bírtam már a végén, hogy lemerüljön.S7, htc 10, i6s nem tudom, hogy adna-e annyi pluszt amennyivel többe kerül.
Nem szeretnék elfogult lenni, és tény, hogy annyira nem ismerem a felsorolt készülékeket, mint a V10-et. De bátorkodom picit "moderálni" a mondatodat:S7, htc 10, i6s tudom, hogy annyival kevesebbet adna, amennyivel többe kerül.
Miben adna kevesebbet?
A teljesség igénye nélkül:
- Ütésállóság
- Kopásállóság
- Másodlagos kijelző (Amit most már, hogy megszoktam, eléggé hiányolnék, ha nem lenne.)
- A legjobb Hi-Fi minőség az okostelefonok között (Bátran jöhetnek a felsorolt készülékek egy tesztre.)
- Kiválóan optimalizált rendszer (Pl. a Samsung TouchWiz-e ehhez képest programozói rémálom.)
- Kitűnő kamera (Bátran tesztelném a felsorolt készülékekkel együtt pl. sötétben, vagy gyér látási viszonyok között - de ezt a G4-ből már magad is megtapasztalhattad.)Inkább nem írok többet, mert mert nem szeretnék elfogultnak tűnni, mindamellett nincs szándékomban senkit sem meggyőzni.
-
E2E4
aktív tag
Rendben, akkor a zenelejátszó tesztjével ne bonyolítsuk tovább a dolgot.
Ha csak nem beszervezzük őt.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Litván Zongora #2253 üzenetére
Ha valóban lejátszik FLAC-et, akkor más lehet a leányzó fekvése.
A "van egy analóg audioeszközünk" mondásomra nem emlékszem, (konkrétan ezeket a szavakat így nem írtam le
) de tény, hogy a kimeneti hangképet a zenelejátszó is befolyásolhatja. (Bár ha szakmaiak szeretnénk lenni, akkor ugye az nem az analóg, hanem a digitális "részben" van, a DAC egység előtt.)
A lényeg a lényeg:
Most, hogy így felhoztad ezt a zenelejátszót, felmerült bennem az-az ötlet, hogy érdemes lenne a Hi-Fi vak-teszt projektbe akár ezt is felhozni.
Viszont van egy olyan érzésem, hogy ehhez még érzékenyebb "fül" kellene, még inkább tudatosabban válogatott zenei hangfájlok, illetve eléggé megbonyolítaná a tesztet, már csak azért is, mert több tesztelendő lejátszó merülhetne fel. Eddig azt érzem, hogy az alábbiak kerültek képbe:- gyári zenelejátszó (ami már alapból sem olyan rossz, csak van az a kis probléma vele az EQ használata kapcsán [24/32 bit hangforrás esetén])
- PowerAmp (Play áruház: jelenleg 999 Ft, elégedettség: 4,6)
- PowerAmp Alpha 703-al
- Neutron (Play áruház: jelenleg 2190 Ft, elégedettség: 4,6 )
- Player Pro (Play áruház: jelenleg 1200 Ft - elégedettség: 4,5)S mint említettem, mindezeket szigorúan vak-tesztben összemérni.
Nem szeretnék elfogult lenni a V10 irányába, (nyilván eddig sem voltam az) de ha van olyan telefon, amin ezt érdemes lenne tesztelni, akkor az okostelefonok jelenlegi kínálatát nézve, - figyelembe véve azok Hi-Fi képességeit - nem nagyon jöhetne más szóba a V10-en kívül - pláne meg nem ebben a topikban.
Kedves közösség! Mit szóltok a zenelejátszó esetleges vak-tesztjéhez?
-
E2E4
aktív tag
Az USB csatlakozó nyilván nem romolhatott el, ha a legelső telepítés előtt működött.
A problémát az oldotta meg, hogy a PC-n mindent uninstallálni kellett, majd ismét telepíteni. Ezt követően minden működött rendesen, tehát úgy néz ki, hogy ez egy Windows-os anomália volt. (Talány, hogy miért okozott galibát az USB driver frissítése.)
Az LG Air drive is hibátlanul működik. (Az előbb azért nem működött, mert a 6.0-ás Android feltelepítése óta nem lett beállítva a szinkronizáló e-mail cím a PC-n és a V10-en egyaránt. Tehát ez az egy része "user error" volt.)
Összegzés: ez nem egy V10-es hiba volt.
Mondjuk azért némileg öröm, hogy itt a topikban, nagyjából az ilyen jellegű, "hibának" nevezett kis "probléma szöszök" okozzák a legnagyobb meglepetéseket.(Egyszerűen eddig még nem került napvilágra komolyabb hibajelenség a V10 használóinak hozzászólásai alapján.)
Taci - azért köszönöm a segítő szándékot.
-
E2E4
aktív tag
Valaki próbálta már feltenni az LG Bridge által ajánlott USB Drive-ot, ami a telepítést követően, ilyen programnéven érhető el a Windows "Programok és szolgáltatások" alatt?
"USB illesztőprogram frissítése. Egy szükséges frissítés áll rendelkezésre az USB illesztőprogramhoz. Frissíti most? [Igen]"
Ha igen, tapasztalt valami anomáliát?
Én ma feltettem Windows 7 x64 alá. Onnantól kezdve lehetetlen volt csatlakoztatni USB-n a V10-et.
Hibaelhárítás: USB driver uninstall, és ezt követően újra működik az USB összeköttetés.A probléma csak az, hogy amíg nem teszem fel ezt a - balul sikerült - frissítést, addig nem használható az LG Bridge!
Tipp (topp
)?
-
E2E4
aktív tag
válasz
Litván Zongora #2243 üzenetére
Ez egy nagyon új és egyedi vélemény.
Jómagam még csak nem is hallottam erről a Player Pro-ról, így bekukkantottam a Play áruházba, és az előlapon lévő vélemények között az egyik megütötte a szemem:
"Flac-et nem játszik ezért csak 3 csillag"Nos, ha ez tényleg így van, akkor - ha lehet - még inkább megdöbbent a véleményed.
Nagyjából nulla specifikációs leírást láttam az appról a zenei formátumokkal és egyéb lényeges technikai pereméterekkel kapcsolatban. (Viszont annál több csili-vili sallang van felsorolva.)
Ha most jön valaki, és azt állítja nagy határozottságában, hogy nem kell a FLAC, mert az mp3 az jobban szól, akkor elmegyek sportgimnasztikai magánórákat venni, hogy úgy dobhassak egy hátast, hogy az ne fájjon.
Kedves fórumtárs, ugye nem te leszel az, aki ezt állítja? -
E2E4
aktív tag
Szia!
Először is, jó helyen jársz, s mert olvastad a téma-összefoglalót, virtuális pacsi és bő válasz illet meg:
Kb. olyan, mint ha biztonságos szex nevében egy vastag óvszerre felhúznál egy vékonyabbat is.
Komolyabban: Itt a fórumon már olvashattál pár gyakorlati törés tesztről. A legutóbb én is megtapasztaltam egy enyhébbet: autós tartóban volt a V10, de nem nyomtam rá az oldalsó gumi szorítókat. Tolatás volt nagy hévvel, telefon kiesett, rá a combomra, onnan koppant még párat a közép konzolon.
Végeredmény:
Telefon: még hajszálkarc sem lett rejta.
Én: kis fájdalom, benyomódásos sérülés a bőrfelületen, amely csak 10-20 perc múlva múlt el. Ha hevesebben tolatok, tán' még meg is sebesít a V10 beste teste.Szóval védelem kellhet, önmagamra, hogy ne sebesítsem meg vele magam ilyen esetben.
Tehát, ha szeretnél 7 $ 19 centet költeni az extra védelemért, és bevállalod azt, hogy így a telefon határozotan csúnyábban fog kinézni, (szerintem) akkor tedd. Bár, ha az a kijelző nem hajlik rá az előlapra, akkor szélsőségesen durva leejtés esetén, nagyjából semmit sem ér akkor, ha a V10 "pofára esik" mondjuk egy rücskös gránit felületen. Ellenben más tokok akár még ekkor is segíthetnek. (lásd Spiegen)
Hasznos lehet még a kereső használata is. (Tokra eddig 78 találat.)
-
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #2209 üzenetére
Ezt a Greenify appot, (ahol az "alkalmazas fagyasztas+kepernyo lezarasa" anomáliát tapasztaltad) próbáltad már ezt:
Alkalmazások \ Alkalmazások konfigurálása \ Optimalizálások mellőzése \ Greenify elé pipát tenni?
illetve a com.lge.fingerprintsettings-t is kipróbálni pipálni, ha nem lenne jó?a kcsg facebook appot mindig fagyasztom vele
Alternatíva: Facebook uninstall, majd:
Facebook Lite install
esetleg Messenger install.
(Mindkettő akkukímélőbb az első opciónál.)raadasul en jobban is szeretem ugy lezarni, hogy rabokok az ikonra, mint hatul tapizni.
Hogy mi?
Kijelelő lezárása sima dupla koppal? -
E2E4
aktív tag
(#2235) Fail3D!
Hogy sikerült elérnem?Pl. böngészéssel, és Skype helyett Viberezéssel. Nem készítettem részletes beszámolót közben, de a SOT idő hiteles, és a mérés is az, mivel közben nézegettem, (pl. 2 perc múlva) és az idő ralisan lett megjelenítve. (+2 perc)
A kijelző fényereje automatikusra volt állítva. Kezdetben én is manuálisan, 54% fix-en tartottam ezt, az erre vonatkozó hozzászólások miatt is (pl. "az automatikus miatt a szenzor sokat fogyaszt") de ez az estemben egyáltalán nem igazolódott be. Mondjuk a legtöbbször nem tűző napon aszalódva tapiztam a kijelzőt.
(#2236) gretzky77
Olvass figyelmesebben: "Az ezt követő alkalommal teljesen lemerítettem," tehát az egy másik alkalom volt. Akkor fotózás, internet, Viber, zenehallgatás, stb. voltak, de a pontos listát akkor sem jegyzetem le naplóba.Szumma: semmilyen akkumulátor merülési anomáliát nem tapasztaltam a V10-el, sem 5.1.1-es Android, sem 6.0 alatt. 5.1.1 alatt kizárólag a DAC Fix for LG V10 app zabálta az akkut, de erre az alkalmazás amúgy fel is hívta a figyelmet. Szerintem az 5.1.1 és ezen app, emiatt is hanyagolandó, hiszen a 6.0 alatt ez már tökéltessen implementálva lett.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2200 üzenetére
Tessék:
Tehát 10%-nál: 19 óra 26 perc akkumulátor használat, és 4 óra 16 perc 6 másodperces SOT.
Ez jelenleg bármelyik telefon esetén bőven az elfogadható szint lenne.Az ezt követő alkalommal teljesen lemerítettem, de mivel 3%-ról hamar leesett a töltöttség a kikapcsolási szintig, így nem volt lehetőségem screenshot-ot készíteni. Csak leírni tudom: a SOT kb. 5 óra 10 perc körül volt.
Bekapcsolt másodlagos kijelző, Wi-Fi, 4G és GPG; valamint telefonálás, böngészés, zenehallgatás, stb.
(Mondjuk Skype-ot egyszer sem használtam, úgyhogy az a rész kissé érdekes, de ilyet nem tapasztatam máskor, és a SOT-al így is bőven elégedett valtam.)Update: A QuickMemo+-t is rendszeresen és megelégedéssel használom, soha semmilyen merülési anomáliát nem tapasztaltam eddig.
Ha megnézted a képeket, kérlek jelezd, és akkor leveszem innen, hogy a fórum ne screenshot-okkal legyen teleszemelve.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Outblast #2213 üzenetére
Régi telefonon használtam BatterySaver (sokat nem ért mert mindig újra elindultak a progik)és Cleanmaster progit, ezeket érdemes erre feltenni?
Régi telefonon ezt én is használtam.
A V10-nél ezek okafogyottá váltak.(A 4 GB RAM, és nagy ritkán a beépített "smart cleaning" bőven elég.)
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2212 üzenetére
Nem. Ha azzal használid a fülest, nagyon kevés lesz a meghajtás, tehát pont az ellenkezőjét éred el.
Várd meg az L-Exendert, mert csak azzal megy a high-gain trükk!
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2200 üzenetére
Ritkán engedem 10%-ig esni az akkumulátor töltöttséget, de ha erre mód lesz, szívesen teljesítem a kérésedet. De szerintem sokat ne dilemmáz ezen... (Lsd. következő bekezdés.)
nehany honap alatt ennyire elhasznalodott.
Kizártnak tartom! Ott valami gubanc lesz. Ahogy írtam, sétálj be az LG-hez, vesd fel az akkumulátor problémát. Ha bemérik, és igazolódik az, amit állítasz, szerintem simán kaphatsz egy új akkumulátort, s onnantól kezdve - remélhetően - minden jó lesz. Ehhez csak egy IMEI és/vagy sorozatszámot tartalmazó számlára van szükséged.Ugye kaptál olyat a használt telefonodhoz is?
-
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #2201 üzenetére
Kezdem a sort.
Android 5.1.1 -> 6.0
Előny:
- Minden app-nál kompatibilis a Hi-Fi üzemmód
- Másodlagos kijelzőn a hét napjainak rövidítése már nem angolul, hanem magyarul jelenik meg. (Ma már "Pén" van. Lehet, hogy a mai az Pén-zes nap lesz? ...)
- Ha lehet, az akkumulátor futási idő egy paraszt hajszálnyival jobb is, mint 5.1.1 Android esetén volt (bár nagyon részletes analizálásba nem mentem.)Hátrány:
- nulla.
(Egyetlen pici említésre méltó. PowerAmp-hoz az Alpha 704 kiegészíővel a zenelejátszó összeakadt, csak az Alpha 703-al ment jól. Egyik kolléga még ezt is megoldotta (újratelepítéssel) ennek ellenére én azt, ami nem megy azonnal "pöpec" módon, már nem tudom nyugodt szívvel ajánlani a téma-összefoglalóban.)Elismerésem a türelmedért, hogy eddig vártál, valamint egyen nagy "pacsi" az LG-nek, hogy egy olyan telefonra, amely hivatalosan nincs benne a FOTA rendszerben, mégis kijött OTA-n a frissítés.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Akinnyo #2202 üzenetére
5. lsd.: táma-összefoglaló: 4. VÁSÁRLÁS / GARANCIA
Felmerülő egyéb kérdések és a készülékről való bővebb ismeretanyag tekintetében, kérjük forduljon
orvosárához vagy gyógyszerészéheza téma-összefoglalóhoz.Elfogulatlanul néhány tényezőt ajánlanék megfontolásra vásárlás előtt, avagy quic FAQ op3 vs v10:
1. Támogatás / hazai szervizelés! / rendszer frissítés...
2. Összeszerelés minősége
3. Kivitelezés (katonai sztenderd szerinti ütésálló kivitel, karcálló acél oldalél, acél felső és alsó rész, speciálisan megerősített Gorillla Glass 4 kijelző borítás, remekül használható és a task menedzselést felgyorsító second screen, ....)
4. "zene" vs. a világ legjobb Hi-Fi audioképességű telefonja
5. Nagy kijelző méret ellenére is kompakt, kézre álló kivitelezés (oldal él hosszabban fogva a tenyeret nyomja / nem nyomja).....
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2192 üzenetére
Nem hinném, hogy az lenne a gubanc.
Nekem a V10 az első telefonom, amiben állandóan be van kapcsolva a GPS, úgy, hogy a Hely / Alacsony energiabecslésű hely: bekapcsolva van. Szinte hihetetlen, de nem vettem észre releváns fogyasztás növekedést ahhoz képest, mint amikor nem volt bekapcsolva. (Megdöbbentő, de így van.)
Csak még pár egy kérdés:
1. Milyen típusú a készüléked? (H960A / H961N)
2. Ország kód? (pl. CZE, ROM, stb.)
3. Gyártási dátum? (dobozon: S/N: első három kód)
4. Újonnan vetted?Csak hogy legyen már konkretizálva a készüléked.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2181 üzenetére
Ui.: Ha jól emlékszem, miután volt egy FR -> újra telepítés -> FR, a csökkentett módban való újraindítást is nézted már, és úgy is járattad egy napig, hogy megbizonyosodj arról, hogy egyik app. sem akad. (Vagy először nem is telepítettél fel semmit, és úgy tesztelted a készüléket legalább egy napig.)
Ugye? -
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2181 üzenetére
Bevallom, engem személyesen annyira nem izgatott eddig ez a téma, hogy ezt még csak nem is próbáltam.
Ebből is látszik, hogy még mindig van mit tesztelnem, nyomkodnom a V10-en. (Csak most kissé belemerültem a Hi-Fi teszt projektbe, illetve őszintén szólva, a Hi-Fi az jobban megdobogtatja a szívem, mint a kijelzőidő, ami nálam - mint írtam - eddig tök rendben volt. De most már biz' Isten nézegetni fogom ezt is, feltéve ha eszemben lesz.
)
Mivel szinte mindent kipróbáltál már szoftveres téren, lehetséges, hogy valamilyen hardveres probléma lesz a telefonnal. (Akkumulátor?)
Úgy tűnik, előbb utóbb - a megfelelő képernyőmentésekkel a "zsebedben" - elkerülhetetlenné válik az, hogy besétálj az LG márkaszervizébe egy baráti kézfogás erejéig - is.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2179 üzenetére
Jajj Istenem! Ilyen képernyőkép "cunamit" utoljára a G4 topikban láttam. Itt nem nagyon vagyunk ehhez hozzászokva.
Persze elfogadom azt, amiről írsz, bár olyat nem tapasztaltam, de gyanítom, hogy más sem sűrűn.
Egy kérdés: "4 orahoz kozeli sot" ezt az értéket honnan vetted? (A 4 óra amúgy jó lenne, de normál, és nem energiatakarékos üzemmódban.)
Az "Akkumulátor használata" / "Képernyő %"-nál lévő értékkel szoroztad be az "Akkumulátorral való használat"-nál lévő idő értéket? (Csak hogy tiszta legyen.)
-
E2E4
aktív tag
A téma-összefoglaló elején, egy zárójeles OFF-topikos megjegyzésben, egy link lett elhelyezve arra vonatkozóan, hogy az LG-nél a G5 iránya nem találkozott a vásárlók igényeivel.
Tehát jelenleg a G4 után a V10 az egyetlen alternatíva az előrelépésre, "házon belül".
Legalábbis addig, amíg még kapható!...(Ezt persze a toipk rezidens tagjai eddig is tudták, tehát ez a megjegyzés csak az újonnan idelátogatóknak szól.
)
A vaktesztes topikba is érdemes beleolvasni. Eléggé felgyorsultak ott is az események.
TG
-
E2E4
aktív tag
válasz
stemplar07 #2176 üzenetére
Örülnék, ha részt tudnál venni, pláne az említett két jó fülessel. (Találgatok... Audio Technica?
)
Neked mikor lenne jó? (Egyeztessünk privátban.)Nem biztos, hogy most azonnal lesz, de már alakul a létszám. Ha bekukkantasz a topikba, láthatod, hogy egy elég komoly "high-end" füles is felbukkanhat.
-
E2E4
aktív tag
A téma-összefoglaló relevánsan frissült.
Kiegészítések kerültek az alábbi fejezetekbe:
- 1.8 Hi-Fi audio
- 4. VÁSÁRLÁS / GARANCIATopikgazda
-
E2E4
aktív tag
válasz
Outblast #2173 üzenetére
OFF-topikba tettem a hozzászólásodat. Kérlek, hogy legközelebb az ilyen - nem közérdekű - hozzászólást eleve abba írd.
Köszönöm.Ui.: Több ilyen késeses sztorit olvasni a mobilkereskedésről ezen a fórumon. Most már bírd ki, hamarosan te is "teljes értékű" V10 tag leszel...
-
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #2165 üzenetére
Kérlek, hogy jelentkezz a megfelelő topikban.
Köszönöm. -
E2E4
aktív tag
[Hi-Fi on]
Bevezető:
Ezt a témát egy hozzászólásra reagálva írom meg. Egyik fórumtársunk szakmaiságot nélkülöző hozzászólása tulajdonképpen kapóra jött, és azt mutatja, hogy még mindig mennyire tisztázatlan a téma. (Ezt sok esetben tapasztalom.) A témát egyébként is ki szerettem volna fejteni.
A hozzászóló nevét sem idézem, (sőt, még véletlenül sem szeretném megbántani ezzel) mivel az általa leírtak jól reprezentálják az az általános tájékozatlanságot, amit a témában járatlanok gondolnak, s ez esetben kinyilvánítanak, mint általuk valóságosnak vélt igazat.
Megpróbálok tiszta vizet önteni a pohárba. Remélem, sikerülni fog.Mostanában többször voltam komolyzenei koncerten.És azt vettem észre hogy az eredeti ,élő,közel sem szól olyan jól mint egy normál minőségű felvétel egy átlag fülessel.
Lehetséges, hogy a koncertbeli tapasztalatod azért adódott, mert:
a.) Nem megfelelő akusztikájú térben, nem megfelelő kihangosítás volt a koncerten
b,) Olyan helyen ültél, ahol kedvezőtlen volt az interferencia a kedvezőtlen akusztika miatt
(Koncertre járók az első sor közepére esküsznek, hogy ott a legjobb a zenei élmény.)szvsz a lejátszók már előrébb vannak mint a valóság
Ez hatalmas tévedés. Nincs így és soha nem is lesz így, legalábbis addig, amíg a jelenlegi elektronikus eszközökkel történik a zene rögzítése és lejátszása. Ugyanis minden elektronikai hangkeltő eszköz csak reprodukálni próbálja a valóságot, de a technológiai sajátosság miatt az soha nem lehet 100%-os. (Lásd téma-összefoglaló, Hi-Fi audio fejezet bevezetőjét.)Könnyen elképzelhető, hogy olyan zenei fájlokat hallasz, amelyek agyon vannak masterolva (lsd. hangerőháború). Ezek a manipulált hanganyagok ugyan hangosabban szólhatnak, mint az eredeti, de cserébe eltűnik belőle a dinamika, torzul a hangtér (vagy akár szinte el is tűnik) és csak annyi lesz a végeredmény, hogy nagyobb hangerő hallható, összemosottabb zenei alkotóelemekkel. A "jobban szól" ez esetben csupán egyenlő "hangosabban szól"-al. De ennek semmi köze nincs a minőséghez, mivel a zene természetellenessé válik, tehát egyre "messzebb" kerül a valóságtól.
Csakhogy az ilyen manipulált hanganyagokhoz szokott fül számára valóságoshoz közeli hangkép, - ahol a zene a nagyon halk és a nagyon hangos részeket is tartalmazza, - már rossz hangzásúnak tűnik. (Ezt az érzéki csalódást természetesen jómagam is tapasztaltam.) Ezért az, hogy veszteségmentes tömörítésű (FLAC) fájlt hallgatsz, önmagában még semmit sem mond el arról, hogy milyen a zenei forrás, volt -e az agyon masterolva, vagy sem. Ha sikerül egy adott zene régebbi kiadású CD-jét (vagy begrabbelt vinyl anyagát) összehasonlítani egy újabb kiadású, "remastered" kiadvánnyal, akkor ezt magad is hallani fogod.
Nagyon nem véletlen az, hogy egyre-másra kerülnek elő azok a - gyakran vinyl rip - FLAC fájlok, amik még nem remastereltek.Nézzünk egy konkrét példát, két azonos, de különböző forrású zenei fájllal:
(1)
Előadó: Pet Shop Boys
Album: ART (2CD, UK, 07243 594837 2 6 "digitally remastered")
Év: 2003
Zene szám: Jealousy - 4 perc 15 mp
Zenei fájl: FLAC - CD rip: 44,1 kHz / 16 bit / 925 kbps; fájl mérete: 28.860 kByte(2)
Előadó: Pet Shop Boys
Album: Discography (The Complete Singles Collection) (2LP, Italy, 2-162 7979941)
Év: 1991
Zene szám: Jealousy - 4 perc 17 mp
Zenei fáj: FLAC - vinyl rip: 192 kHz / 24 Bit / 4986 kbps; fájl mérete: ~ 156.421 kByte (Számított érték a 2. lemez B oldalának egyben történő grabbelése által adódott 816.798 kByte összesített fájlméretből.)Mit látunk a 2. esetben? Nagyobb mintavételezési frekvenciát (ennek eredménye a 0-96.000 (!!!) Hz-es frekvencia átvitel, míg az emberi fül hallási tarománya csecsmő korban kb. 20-20.000 Hz!) és mintát, ami természetesen szignifikánsan nagyobb fájlméretet eredményez. Itt már bőven a nem hallható tartományban is történik mintavételezés, amit azért van, mert a már nem hallható tartományban lévő hangok felharmonikusai a hallható tartományba esnek, így a zenei képre hallható módon kihatnak. (Analóg eszközök pedig elméletileg képesek akkora frekvenciatartomány átvitelére, persze az már más kérdés, hogy maga a vinyl lemez mekkora frekvencia átvitelt képes értékelhető jelerősséggel a lemezjátszó hangszedőjének átadni. Apropó! Az analóg zene szerelmesei a mai napig állítják, hogy a vinyl lemezjátszón lejátszott zene dinamikája jóval nagyobb, mint a CD-é. Ezt jómagam is tapasztaltam. Azonban érdemes megemlíteni azt is, hogy jelen példát nézve, 1991-ben még nem volt divat a "hangerőháború", tehát nem is masteringolták agyon a hanganyagot.)
A lényeg az, hogy a két azonos szám hangképe jelentősen különbözik. Nagyjából felesleges a további elméleti értekezés. Meg kell hallgatni, és minden világos lesz.
Ezek után talán már érthető, hogy - többek között - miért szeretném megszervezni a létrehozott OFF topikban a zenei szeánszt. Mert Hi-Fi-ben a lényeg nem "fejben" (specifikáció) hanem fülben dől el.
[Hi-Fi off]
-
E2E4
aktív tag
Bocsánat, igazad van, figyelmetlen voltam.
Megéltem ezt is, hogy végre valaki elismer egy figyelmetlenséget és még ezért bocsánatot is kér. Csodálatos!Ha ezzel kötöm össze, akkor a vezeték nélküli részt be sem lehet kapcsolni, hangerőt sem lehet ott változtatni.
Bár nem rendelkezem a jelzett JBL SYNCHROS E50BT (?) fejhallgatóval, és a specifikációja is hallhat erről, azért elég egyszerű a helyzet:BT kapcsolat esetén: a jel a Snapdragon 808 Soc-ban lévő DAC/AMP pároson keresztül, BT adatkapcsolaton át eljut a fejhallgatóba, amikor - a BT miatt is - akkumulátoról működik az eszköz, s ilyenkor a helyi hangerőszabályzó is üzemkész.
Vonali kapcsolat esetén: a jel a Sabre DAC/AMP pároson át vezetéken eljut a fejhallgatóig, amikor a benne lévő membránok Ohmikusan vannak összekötve a V10-el. Ekkor felesleges az akkumulátoros üzem, így nem is működik úgy, valamint a hangerőt sem lehet állítani. (Az a V10-en állítható.)
10essel kötöttem össze
Hogy mivel? -
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #2157 üzenetére
Végre!
zoleeno1-ben nem lehet csalódni.Én is vidéki vagyok, kb. 182 km-re vagyok Gyulától, míg Budapesttől csak 180-ra míg te 229 km-re vagy Budapesttől.
Szerintem a törzsközönség (tesztelők) Budapestiek lehetnek, ők meg a legtöbbször nagyjából csak Bp. határáig hajlandóak elmenni. (Tisztelet a kivételnek.)
Szóval nekünk kellene majd elmennünk Budapestre, ha ezt logisztikailag össze tudjuk hozni.
Szerinted fog ez menni? -
E2E4
aktív tag
válasz
BigBlackDog #2152 üzenetére
Egy érzékeny műszerrel, aminek neve: fül.
A hallás valóban nem digitális, hanem "analóg".Kérhetnék esetleg tőletek megoldásokat adó, segítő hozzászólásokat is, és lehetőleg a jelzett topikba?
Vagy ez ennyire nagy kérés lenne?V10 felajánlás rajtam kívül??
-
E2E4
aktív tag
OK, de én már érzékenyen figyelek az esetleges moderálandó dolgokra.
(Lásd malphitee trollkodásos ámokfutását, aki vélhetően még a moderátornál sem tudott leállni, mivel a nevénél vastag, piros betűkkel az olvasható, hogy (* A felhasználói fiókot véglegesen felfüggesztettük. )
Szóval tessenek kérem óvatosan fogalmazni.
-
E2E4
aktív tag
A S7-et megeszi reggelire és ki is szarja, kamera terén.
Na de kedves fórum társ, hogy írhatsz ilyen moderálatlanul.A Samsung S7 egy remek telefon azoknak, akik csak Samsungokat keresnek.
Akik hajlandóak kipróbálni egy LG-t, azon belül egy V10-est, azok megtapasztalhatják azt, hogy a V10 sokkal-sokkal jobb:
- fotó készítésben
- videózásban
- Hi-Fi zenében
- ütésállóságban
- megjelenésben
- rendszerben (Mondjuk a Samsung "Taccs Vizeleténél" (szleng) nem sok rosszabb modifikált Android rendszer van. Na tessék, én sem tudom moderálni magam.)
- árban
- a szerviz hozzáállásában (Kifogás kezelés kontra szolgálatkészség)
- .... kihagytam valamit?Persze nyilván ha a Samsung S7 topikban felteszed a kérdést, akkor lehetséges, hogy majd meggyőznek az ottani hívők, hogy mirt is vedd meg az S7-et.
Javaslat: vedd kézbe minkét telefont, használd, teszteld (főleg a Hi-Fi képességet BEkapcsolt Hi-Fi üzemmódnál - ja, az csak V10-nél van.) s végül hallgass arra, aki számodra leghitelesebb, az-az önmagadra.
-
E2E4
aktív tag
válasz
d@minator #2146 üzenetére
1. Igen, ráadásul egy külön kijelzőn. (De nem úgy, mint a G5)
2. A MIL-STD-810G szabvány szerinti ütésálló a készülék. Páraállóság nem lett specifikálva.
3.Neeeem. Két eset lehetséges.
ad 1: A tesztelő nagyon sok Vodkát ivott akkor, amikor a V10-el fotózott, és valamit nagyon elbaltázott
ad 2: A Samsung fizetett hirdetését láthatták.
(Keress vissza a topikban a megosztott képek között. Ha szeretnéd, én is feltölthetek valahova ideglenesen néhány, csak automatán lőtt képet.)
4. Sem az LG G4, sem az LG G5. a V10 a jobb választás. Fogtam mindhárom készüléket, zeneileg még teszteltem is őket. (lsd. első hozzászoktatásomat a toikban.)Apropó! A Táma-összefoglaló jó barát!
-
E2E4
aktív tag
válasz
Ixion77 #2144 üzenetére
A vakteszt kérdésének felvetése nem az én fejemből pattant ki, én csupán igyekszem azt megszervezni, koordinálni és amit tudok, adni hozzá, hogy többek felvetésére és kérésére végre kikelhessünk az elméleti világ pocsolyájából, és egy próbával objektív képet kapassunk erről, ezáltal egyszer s mindenkorra le lehetne zárni az összes többi ebből fakadó vitát és esetleges "troll"-kodást.
Amúgy a jelentkezők között lévő szentkuti11 feltételezhetően részt vett már pár teszten. (MobilArena.)
A kifogások és elméleti brain storming után fókuszáljunk a megoldásra!
Ha szükséges, be fogom tudni úgy állítani egy további tesztben a hangerőt úgy, hogy a "Hi-Fi be" és "Hi-Fi ki" üzemmódos V10-ek koppra egyforma hangosan fognak szólni, így kizárható lesz az, amiről írsz.
Egyéb észrevétel?Ha van, akkor kérlek, hogy további konstruktív hozzászólásodat a jelzett topikba írd.
Köszönöm. -
E2E4
aktív tag
Kedves topiklakók!
Az LG V10 OFF topik: Hi-Fi vakteszt fórum megszületett.
Kérek minden Hi-Fi-t használó érdeklődőt, hogy részvételi szándékát oda jelezze, illetve erősítse meg.
Köszönöm.Jómagam felajánlottam a vakteszthez - a teszt idejéig - V10-esemet, de még szükséges egy másik V10 tulaj is, aki kész felajánlani a teszt idejére a V10-esét. Ki lesz az?
Személy szerint bízom benne, hogy akad egy "régi motoros", vagy friss tulaj... Legyen már egy objektív teszt a telefonról, amit az itteni topik lakói is referenciaként használhatnak, sőt, akár bekerülhetne a hivatalos tesztbe is, amit ugye Legendd írt! Mivel az érdeklődő tesztelők között ott van szentkuti11 MobilArena házigazda is, így erre meg van minden esély.Szóval, gyorsan jöjjön a másik V10 tulaj, és hagy szóljon az a teszt!
Topikgazda
-
E2E4
aktív tag
LG - nek Europa-i garancia jegy és hozzá tartozó számla IMEI számmal kell . ha külföldi, EU-s származású a telefon!
Magyarországon elégséges az ÁFÁ-s számla (lehet 0%-os is) de a számlán FEL KELL tüntetni az IMEI vagy gyári számot.
(A fenti számon már én is hívtam őket többször, és ezeket is egyeztettem már az LG Magyarország telefonos referensével. Kb. egy hete még ez volt az álláspont. Meglepődnék, ha ma már más lenne a fáma.)
-
E2E4
aktív tag
A rozsdamentes oldalél karcálló, így elvileg nem eshet baja.
Persze ez csak próba-cseresznye alapon derül ki, tartós használat mellett.Természetesen a biztos megoldás az, ha "kipárnázod".
Érdemes lehet megnézni referenciaként a gyári Quick Window flip tokot...
-
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2126 üzenetére
Látom szerkesztetted, mikor először írtam neked, még nem volt benne ez:
de a snapi 810 hez kepest is gyakrabban melegebb ez a telo.
Micsoda?Pont azért tette bele az LG a Snapi 808-at, hogy ne "forrjon fel a telefon agyvize" a Snapi 810 miatt.
Amit írsz, az elég érdekes megtapasztalás. -
E2E4
aktív tag
válasz
Fail3D! #2124 üzenetére
A rendszer 6.0, fr volt csinalva.
- 6.0 előtt és utána is?Ilyen gyors merülést én sem tapasztaltam még. (Még intenzív használat mellette (zenehallgatás high-gain üzemmódban, fotó, videó, internet, folyamatos: 4G/LTE, Wi-Fi, helymeghatározás bekapcsolt Qualcomm iZat mellett)
- GPS be van kapcsolva?
- Ha igen, Qualcomm iZat be van kapcsolva? (Szerintem legyen.) -
E2E4
aktív tag
Felhívás!
A FÜLhallgató topic-ban tett látogatásom alatt, felvetődött egy közösségi vak teszt lehetősége, melynek szándéka objektív képet kapni a V10 Hi-Fi üzemmódjáról. (Hogy tényleg hallani -e a különbséget, vagy csak az egész placebo.)
Jómagam felajánlottam ehhez a V10-esemet, de szükséges még másik V10 tulaj is, aki kész felajánlani a teszt idejére a V10-esét. (Persze mindketten a közelben maradnák, hogy vissza is kapjuk a készülékeinket.
)
Az azonos feltételek biztosítása miatt, legyen mindkettő V10-en:
a.) PowerAmp zenelejátszó a 703-as alpha kiegészítővel;
b.) azonos hangfájl (amit ajánlanék a tesztelőknek, az a FLAC: CD illetve vynil rip, 16 illetve 24 bit bitmélységgel) de felőlem lehet más is, több zenei stílusban, amit a tesztelő ismer és szeret, s amit kér;
c.) A high-gain kipróbálása is lehetséges, amihez szükséges 2 db azonos L-Extender illetve az átkapcsoláshoz egy impedancia illesztő. (Véletlenül 3 db L-Extendert rendeltem, amiből 2 db azonos, aranyozott csatlakozós, s persze van impedancia illesztőm is) - Tehát ezeket én biztosítani tudom;
d.) Ugyanaz a fej/vagy fülhallgató. (Praktikusan a tesztelő hozza magával a saját, hőn szeretett hangkeltő eszközét.) Minél több tesztelő lesz, annál több fej/fülhallgató kerülhet képbe.Egy ilyen teszt végre pontot tehet az elméleti szakmai értekezések végére, valamint hiteles képet adhatna a valódi hangminőségről.
Számunkra pedig lehet egy olyan hozadéka is, hogy különböző fej/fülhallgatók V10-es hangzásáról is kaphatnánk egy tiszta képet.
Aki kedvet érez ehhez, kérem jelezze felém - praktikusan privátban.
A Hi-Fi szerető Topikgazda
-
E2E4
aktív tag
Nem értettelek félre.
A jelzett FAQ-ban az is le van írva, hogy a másodlagos kijelzőnek miért nem állandó a fényereje. Ezért ajánlottam azt válaszul.
Röviden: hasonló a szituáció, mint a fő kijelzőnél az automata mód, annyi különbséggel, hogy ott csak két megvilágítási szint van.A hozzászólásodból ara lehetett következtetni, (legalábbis szerintem) hogy a jelzett típusú Bluetooth fülesen használnád a high gain trükköt. Csak előzékenységből felhívtam rá a figyelmedet, hogy ez így nem fog menni.
Örülök, hogy ha elolvastad és értelmezted is a téma-összefoglalót.
Ha mindenki így tenni, akkor végre eltűnhetnének a vissza-vissza térő redundáns kérdések, s a topik csak egyre újabb témákat vethetne fel. Mint egy kaland regényben. - A könyvben sem írnak le újra és újra azonos részeket, csak akkor, hogy ha nyomdahiba van. -
E2E4
aktív tag
(#2098) luimapeiz "Az ipar - a mobil alkalmazások számára elérhető - legnagyobb teljesítményű audio fejhallgató vagy „vonali kimeneti” meghajtása."
Szakemberek böngészhetik a specifikációs leírást, akik pedig még így is kétkednek a minőségben, azok legalább adjanak egy esélyt, hogy meghallgassák a V10-et, bekapcsolt Hi-Fi üzemmódban.(#2105) Doller
Viszont az az érdekes, hogy kikapcsolt kijelzőnél a másodlagos nem állandó fényerőn van, hanem néha világosabb, néha tompább, a szivárgás is így változik. Nem tudom, mitől lehet, nem jöttem rá az okára..A másodlagos kijelző fényerejének változását lehet írtátok korábban, csak átfutottam rajta. A szivárgás ott van, sötétben látható...
Válasz: Téma-összefoglaló / FAQ / Akkor mi a helyzet a fényszivárgással? Az nem gyári hiba? Miért nem Super-AMOLED-ből csinálták?
(Az okot az imént zárójelben odaírtam a jelzett FAQ-hoz.)
Tegnap meg azt vettem észre mikor kivettem a zsebemből, hogy világít a vaku és fényképező módban van. Pedig kikapcsoltam a kijelzőt, a fényképezőt egész nap nem is használtam.
Lehetséges ok: zsebben történő "képernyő zár" feloldódás / fotó üzemmód bekapcsolása. (Ez akár a másodlagos kijelző "elsimításával" majd az adott helyen történő megérintésével is előidézhető.)Ha messengeren írok, néha azt csinálja, hogy mikor elküldöm az üzit és írom a következő, akkor az előzőleg elküldött utolsó szavát (vagy annak utolsó karaktereit) bedobja az elejére. Ez is egy érdekes dolog,
Szerintem ez az app anomáliája lehet. (Mi az a Messenger?) (Smile!)
3 hónapja vettem egy JBL Bt50-es fejhallgatót.
viszont csak ezt a pár ezer forintos csalást tudom majd kivitelezni.
Sajnos nem tudod.A high-gain trükk alakozására (ahogy az le is van írva a téma-összefoglalóban) Bluetooth összeköttetés mellett nincs lehetőség! Ez csak vezetékes fej/fülhallgatónál lehet opció, és a "minőségjavulás" mértéke (sőt, lehetősége*) függ az alkalmazott fej/fülhallgató típusától.
*A megnövekedett hangerőn túlmenően.
(#2109) Outblast
Válasz: Téma-összefoglaló, "4. VÁSÁRLÁS / GARANCIA" fő fejezet, ALAP 1 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA KONTRA 2 VAGY 3 ÉV KITERJESZTETT GARANCIA alfejezet.lattam akkor a 2ev az gyartoi garancia
Nem jól láttad. Egységesen egy év a gyártó garancia, az efeletti jótállás csupán forgalmazó jogkörben történik.(#2115) Aryon87
Viszont az én hsz-m is törlődött, pedig csak egy finom válaszom volt egy másik tagnak az említett tagról..
Ezzel kapcsolatban maximum megkereshetsz egy moderátort, de nem hinném, hogy ezen utólag változtathatnának. (Mint írtam, ez nem Topikgazdai hatáskör.)az a leírás miben merül ki?
Csak nagyjából átfutottam. Ami szembetűnő, az a Bang and Olufsen DAC kontra alap LG G5 kimenet specifikációs összehasonlítása. Szép, szép, de sajnos az igazolódott be, amit még anno a G5 topikba leírva vizualizáltam:
Nyilván hallható a minőségbeli különbség, de:
a.) egy plusz eszköz a zsebben - mobil használatnál, pl. utcán
b.) nagyon drága ez a Hi-Fi barát (60 ezer forint plusz költség)
c.) a telefon árával együtt, nem költséghatékony. (Egy V10 kompaktabb, (nem kell hozzá egyéb kiegészítő, mert a DAC+AMP benne van) ráadásul (noha azonos a DAC+AMP) jobb is lett a kimeneti jel (Hi-Fi), mint ami a G5-nél van. - A Head-Fi fórumon is a V10-et tartják a legjobb Hi-Fi minőségű okostelefonnak.)Mondjuk a G5-ös Hi-Fi barátnak meg van az az előnye, hogy USB-C-n lehet csatlakoztatni bármilyen okostelefonhoz, vagy akár egy PC-hez. Csak a fenti a,b,c eset ne lenne...
-
E2E4
aktív tag
Tájékoztató
malphitee egyes hozzászólásainak, és az azzal kapcsolatos hozzászólások egy részének törlése, (első körben úgy látom, hogy a #2098 - #2104 közötti üzenetek) egy moderátor döntési és cselekvési jogosultságával megtörtént. Hangsúlyozom, hogy jómagam csupán kértem a moderálást, annak mikéntjéről nem én, hanem egy moderátor döntött.
Fentiek hatására a „Téma tudnivalók” frissültek. A közösség érdekében tisztelettel kérek mindenkit, hogy az abban leírtakat átolvasni és betartani szíveskedjen.
A fenti esetből jómagam is "tanultam", s ez úton is köszönöm malphitee felhasználónak is a megtapasztalást.
Tisztelettel és szolgálattal,
a Topikgazda
-
E2E4
aktív tag
Figyelem!
malphitee moderálásáról a közösség érdekében intézkedtem. (Folyamatban...)
Jelenleg úton vagyok. Amint PC elé kerülök, a fórumtársak szakmai felvetéseire reagálni szándékozom.
További kellemes időtöltést kívanok!
A Topikgazda
-
E2E4
aktív tag
válasz
malphitee #2093 üzenetére
En is orulok neki, leirtak neked is szepen, nem er semmit az impedancia trukk, csak hangosabb lesz. Erre modosithatod szerintem az osszefoglalot is. nem lesz se dinamikusabb,se jobb hangu semmi.
Te el is olvastad azt, amit oda írtak, vagy folytatod a troll-stílust és a hazugságok írását???!!!
(#64229) schawo írja:
A V10-ben két külön, fix erősítésű füles előfok van. Az egyiket akkor kapcsolja, ha kis impedanciát érzékel, a másikat nagy impedancia esetén.A V10-ben a két opamp teljesen különböző, és a megfigyelések szerint a nagyimpedanciás álláshoz rendelt opamp amellett, hogy nagyobb gainje, kicsit jobban is szól.
Még az ottani Topikgazda úgy reagált, hogy "(#64229) schawo köszi az infót, ezt nem tudtam."
(#49935) schawo írta továbbá ezeket is:
Korábban azt olvastam róla (keresem a forrást, de most nem találom), hogy low gain módban nem megy át a jel 9602-n, hanem más műveleti erősítőket (valószínűleg a Snapdragonba építetteket) használ. És szintén nem megy át a jel vonali módban, akkor is más opampok (szintén Snapisok) erősítik fel a DAC jelét a szükséges szintre. Tehát a 9602 fülespuffert csak high gain módban használja.Szummázva:
CSAK HIGH GAIN módban megy át a jel az ESS Sabre 9602C OP-AMP (fejhallgató erősítőn), a másik két üzemmódban, csak egy kommersz OP-AMP működik, ami gyengébb hangminőséget és dinamikát ad!!! (Ahogyan a kikapcsolt Hi-Fi üzemmódnál is. - Mondjuk kikapcsolt Hi-Fi üzemmódban a DAC is kommersz.)Tehát high-gaiben a jel:
- nagyobb lesz (hangerő többlet)
- dinamikusabb lesz;
- minőségibb (jobb) lesz.S ezt mi, akik már próbálták ezt az üzemmódot, halljuk is.
Láthatod, hogy megint csak sikerült ordas hülyeséget írnod, mindezt úgy, hogy nem próbáltad ki a high-gain trükköt, de még csak olvasni sem tudsz azokból a topikokból, amit annyira ajánlottál.
Éppen ezért nem módosítom a téma-összefoglalót, mert valóban jobb a hangminőség, nagyobb a dinamika high-gain üzemmódban, emellett a schawo fórumtárs általi írtak linkjét még sem ő, sem én nem találtam. Ha meg lesz, apróbb módosításként beírom azt a TIR-ben, és még jobban hangsúlyosabbá teszem, hogy érdemes élni a high-gain trükkel, és kihasználni a Sabre DAC mellett a Sabre OP-AMP-ot is, ahelyett, hogy egy kommersz OP-AMP-on menjen át a jel. Tehát a hallható minőségjavulásnak megvan a technikai, racionális magyarázata is.Ezen újabb megnyilvánulásod után hatványozottan felhívom a figyelmedet a #2090-ben leírtakra!
Csak azért reagáltam a hozzászólásodra, hogy végre szakmailag is helyre legyen téve az ad-hoc módon írt szakmaiatlan "trollkodás cunamid".
A high-gain vita végére így végre felkerülhetett a pont! -
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2091 üzenetére
Ez a G5-ről szól. Hiba azonosak a Sabre IC-k, más az áramkör, más a felépítés (G5-nél külön van csatlakoztatva, van egy kontaktus a jel láncban, ami nem válik előnyére.)
Ez meg is mutatkozik a minőségben:
"akár 120 dB dinamikus tartománnyal, és - 102dB a teljes harmonikus torzítás", ellebben a V10-el, aminél:
A dinamikus tartomány: akár 127 dB;
a THD + N (teljes harmonikus torzítás plusz zaj) pedig: -120 dB. (lsd. téma-összefoglalót, ami hajnalban frissült.) -
E2E4
aktív tag
(#2064) malphitee Na tegyünk akkor egy próbát ,csillogtassatok meg ó nagy tudasotokat. Lehet irni a HIFI szakmai topicba , e remek mokolasi dolgaitokkal az impedanciarol. Hajrá, készitem a popcornt
OK, izzítsd a popcorn készítő gépet, s közben kukkants be az általad emlegetett szakmai toikokba:
FÜLhallgató topic
FEJhallgató topikMindenki másnak is ajánlom, hogy kukkantson be oda, mert érdekes háttér információk jönnek fel a V10-el kapcsolatban is.
malphitee
Ahogy ott is kértem tőled, itt is megkérlek arra, hogy:
A V10 topikban is az ottani topikokban írt hozzászólásaidhoz hasonló, tisztelet tudó, a szakmaiságot már megütő válaszokat írj, az arrogáns "troll-stílus" helyett!
Hálás lennék, ha az itteni tagokat is megtisztelnéd azzal, amivel az ottani topik lakókat, melyek tetten érhetőek az ottani hozzászólásaidban.
Emellett itt néhány fórumtárs felé kikommunikálva, használhatod pl. a "bocsánat" varázsszót is, miután beláttad, hogy a V10 toikban, amellett hogy sok sületlenséget leírtál, még be is szóltál másoknak.Ha a V10 topikban továbbra is csak a "szerényebben komponált személyiséghéjaidból" nyilvánulsz meg, akkor mély tisztelettel megkérlek, hogy a későbbiekben szíveskedjen mellőzni az itteni hozzászólásaidat. Egyben megköszönöm eddigi hozzászólásaidat, hiszen annak "áldásaként" a fentebb említett két szakmai topikban, objektíven kerül megvilágítva a V10, ahol pl. én is hatványozottan csak egy felhasználó vagyok a sok közül, így nem illethet az a vád, hogy visszaélnék az itteni topik hátterével, mint "v10 nagyúr" meg "Gumikacsa".
Természetesen ez csak egy kérés, a V10 fórum Topikgazdájától.
Jómagam itt most - másokhoz hasonlóan - pontot teszek az általad írtak írásos lereagálására.
Köszönöm a figyelmet.
-
-
E2E4
aktív tag
Jómagam nem tapasztaltam olyat, hogy sötétebb lenne a kijelző felső része. (A másodlagos kijelző alatt.)
Az imént megnéztem egy fehér hátterű dokumentumnál, nem lehet olyat látni, hogy nem egyformán fehér, nem homogén, és a tetején sokkal, vagy akár kicsivel is sötétebb lenne.
Ez nem a panel "hibája", szerintem ez csak nálad van. (Lehetséges, hogy a panelt megvilágító LED-ből a felső részen az egyik nem üzemel. De ez látatlanban csak egy tipp.)
Ha a hiba állandósult, akkor érdemes lehet ezzel meglátogatni az LG szervizet, illetve előtte telefonon konzultálni erről a hibajelenségről.
-
E2E4
aktív tag
válasz
malphitee #2075 üzenetére
Miert ha mast irok kitiltasz vagy mi
Sem szándékom, sem jogosultságom nincs erre. Miért, úgy érzed, rászolgáltál volna erre?igen hallottam ha figyelmesebben olvastal volna irtam a fiio x7 nek nyomába sem érhet.
Ahogy másét is, úgy a te összes hozzászólásodat is figyelmesen elolvastam, de egyetlen egyszer sem említetted azt, hogy a V10-et, vagy bármi más olyan eszközt, amiben ugyanazon Sabre IC-k vannak, alaposan kipróbáltad volna.Ez esetben akkor reagálok az előző, nekem célzott "hozzászólásodra".
(#2060) malphitee
Elhiszem v10 nagyúr.
Erre inkább nem reagálok.Ezeket az okosságokat írd már be a szakmai fórumba, kíváncsi vagyok mennyi idő alatt teszik rendbe fejedbe a dolgokat.
Ezeket az "okosságokat" a head-fi-ben leírták mások, miután azt letesztelték; itt a fórumban az egyik fórum társ leírta, kipróbálta. működött. A topik összefoglalóba leírtam, kipróbáltam, működött.
Itt nem elméleti hablatyolásokról van szó, hanem a gyakorlatban kipróbált módszerről.Az idézett dolog nem tudom, hogy melyik topikból származik (talán egy off-topik hozzászólásban megadhatnád a forrás linkjét) és számomra értelmezhetetlen és zavaros a szöveg, valamint kissé "érdekes" annak stílusa.
De megpróbálom értelmezni az egyik részét:
10 egység megy át, vagy a telefonból 20 megy ki és az adaptered után csökken 10-re szerinted min változtat?
Ha az adapter = impedancia illesztő, akkor ez azt jelenti, hogy a nyilatkozó személy nem ismeri a high gain trükköt, mégis megmagyarázza azt, hogy miért is nem működik az általa nem ismert dolog.
Ha hó!!! Az impedancia illesztőn a büdös életben nem megy át jel! Csak addig van rá szükség, amíg a V10 átvált high-gain-be. Ezt követően a kimeneti jel csak egy (elméletileg) nulla ellenállású extenderen megy át, ami nem csillapítja a high-gai magasabb erősítését.Hogy ez az egész min változtat? Csak azon, hogy kb. 67%-al nagyobb lesz a kimeneti hangerő, emellett nagyobb lesz a dinamika és a füllel hallható mély-közép-magas tartomány is magasabb lesz!
Ha lenne megfelelő műszerezettség, ezt ki is lehetne mérni.Van még egyéb ellenvetésed?
-
E2E4
aktív tag
1. A mikrofon egyéb más esetben (pl. diktafon) megfelelő jelerősséggel vesz fel?
2. Ha igen, akkor a hardveres hiba nagy valószínűséggel kizárható.
3. Csökkentett Módban (Safe Mode) indítsd újra a telefont. (Ezzel kiderítve azt, hogy nem -e egy app-al akad a video felvevő.)
4. Még mindig fennáll a hibajelenség?
5. Ha igen, csinálj egy FR-t.
6. Még mindig fennáll a hibajelenség?
7. Ha igen, akkor keresd fel az LG szervizét.
8. Ha úgy érzed, jelezz vissza arról, hogy mire jutottál. -
E2E4
aktív tag
válasz
malphitee #2069 üzenetére
Kedves malphitee!
Mielőtt "bármiben" is tovább mennénk, megkérlek arra, hogy válaszolj két kérdésre:
1. "Meghallgattad már a v10-et"?
2. Összehasonlítottad még az LG V10-ben lévő ESS Sabre 9018C2M DAC és ESS Sabre 9602C AMP kimeneti hangerejét/minőségét olyan FLAP DAC-el, (mobil Hi-Fi lejátszóval) amiben ugyanaz a két IC van?
(Összehasonlítás: minkét eszközt - a V10-et és a másik audio eszközt - kipróbáltad, ugyanazon zenei hangfájllal, ugyanazon fül/fejhallgatóval, elégséges ideig ahhoz, hogy kellő mélységben tudj erről nyilatkozni.)Tisztelettel megkérlek arra, hogy mielőtt bármit is írnál még ebbe a fórumba, a fenti két kérdésre válaszolni szíveskedj.
Válaszodat köszönettel várom/várjuk!
-
E2E4
aktív tag
[mese on]
Pár napja írt „beharangozómra” adott kedves invitálásaitokra ismét mesélni fogok, s mivel ezt az írást akkor kezdtem el írni, amikor ti még javában aludtatok, - vagy a legtöbben közületek pihenek, - így az írás stílszerűen valóban (esti) mese lesz.
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer a high-gain impedancia trükk a V10-en.
Nem volt kérdés, hogy beszerzem az L-extendert és az impedancia illesztőt, hogy kipróbáljam azokat.
Mik is ezek a kis hardver elemek?
Az L-extender semmi mást nem csinál, csak a jelet továbbítja. Ez egy szimpla Ohmikus összeköttetés. Elsődleges funkciója az, hogy - ezért „L” - az olyan helyeken, ahol a hely megköveteli, a csatlakoztatott eszköz dugója elférhessen.
Gyakorlati példa V10 esetén: van egy kis bőr övtáska, és abban van benne a V10. Ha a hagyományos módon csatlakoztatom a 3,5 mm-es jack-et, akkor annak csatlakozója kilóg felül, ráadásul:
a.) vagy nem lehet ráhajtani a bőr tasak tetejét a telefonra,
b.) vagy egy furatot kell fúrni a bőr tartóra, hogy a csatlakozót be lehessen dugni a V10-be, miközben pl. az utcán haladva hallgatnám a zenét. Ekkor azonban, ha hirtelen ki kell kapni a telefont, azt nem lehet megtenni, csak miután kihúzom a 3,5 mm-es csatlakozót. Mivel a high gain trükknél egy extendernek csatlakozva kell lennie, ha az nem „L” kialakítású lenne, akkor meg jobban kiállna a jack csatlakozóval együtt, és ez a használat közben problémát okozhatna. (Pl. lehajlásnál a hasba fúródna.)Az impedancia illesztőbe tulajdonképpen egy 75 (vagy 150) Ohmos ellenállás van a test és a „meleg pnt(ok)” közé forrasztva, ezért ha azt csatlakoztatjuk a V10-be, akkor a telefon azt érzékeli, hogy egy 50 Ohm feletti eszköz lenne csatlakoztatva. (Azt a V10 nem "tudhatja", hogy ez jelen esetben nem egy fej/fülhallgató, hanem csak egy olyan ellenállás, amely a nagy ellenállású fej/fülhallgatóra jellemző impedanciát létrehozza.)
A high-gain trükk a következő:
1. lépés: Az L-extenderbe csatlakoztatjuk az impedancia illesztőt, és ezt a kettőt bedugjuk a V10-be. A telefon ekkor azt érzékeli, hogy egy nagy ellenállású eszköz van csatlakoztatva. (Lásd előző bekezdést.)
2. lépés: kihúzzuk az impedancia illesztőt, miközben az L extender a telefonban marad. A trükk az, hogy a telefon ezt nem veszi észre, és ugyanúgy high gain üzemmódban marad, tehát nem kapcsol át aux-ba. (Ahogy egyébként egy L-extender csatlakozásánál alapból lenne.)
3. lépés: csatlakoztatjuk az alacsony impedanciás fej/fülhallgatót, amely így megkapja a magas impedanciás eszköznél fennálló nagyobb meghajtást.Tapasztalat:
Először egy AKG K370-es fülhallgatóval teszteltem. Akkora volt a hangerő növekedés, hogy maximális hangerőn alig bírtam ki. A hangkép is megváltozott, kicsit sok lett a magas hangtartomány. Ezért az EQ-n adta rá egy kis mély tartományt, hogy a hangkép kiegyenlített legyen. Így viszont már hallhatóan nagyobb dinamikát tapasztaltam, erősebb magas-közép-mély tartománnyal.A másik tesztalany egy, még az előzőnél is régebbi AKG K66-es, félig nyitott, (nagy) fejhallgató volt. Ezt alapból nem tudta rendesen meghajtani a V10 – sem. No de high gain-el! Mintha egy magasabb kategóriájú fejhallgatót vettem volna, mondjuk pár 10 ezer Forinttal drágábban!
Pici magas EQ korrekcióval (pluszban) a hangkép a fülnek tetsző volt.
A hangerő növekedés konkrétan: a high-gain nélküli 75-ös volume skála maximális hangja nagyjából megegyezett a high-gain trükkös üzemmódbeli 45-ös hangerő értékkel. EZ kb. 67%-os hangerő növekedést jelent, ami már erősen szignifikáns különbség!
Tehát, akinek olyan, alacsony impedanciás hangkeltő eszköze van, amit eddig nem tudott jól meghajtani, annak a high gain trükk lehet a befutó. Felesleges csak ezért rootolni a telefont (amúgy is kockázattal jár, lsd. mobil banking) ráadásul a 75-ös skála (feltételezhetően) 100-ra történő kiterjesztése csak kb. 33%-os hangerő növekedést lehetne elérni, ami csupán a fele annak, mint ami a high gain trükkel kicsikarható az ESS Sabre AMP-ból.
S mint írtam, a hangerő növekedés mellett „kapunk még” dinamika növekedést is.A V10-nél, ez a két „filléres” kiegészítő (L-Extender + impedancia illesztő) ugyanúgy kötelező darab, mint a PowerAmp zenelejátszó az Alpha kiegészítővel, zenei forrásnál pedig érdemes belőni a szintet a FLAC vagy "a feletti" fájlokra.
Aki ezek után még mindig kételkedik, az előbb próbálja ki a fentebb leírtakat!
A – minőségi hang és hangerő – legyen veletek!
[mese off]
-
E2E4
aktív tag
válasz
malphitee #2052 üzenetére
malphitee (#2052) & (#2054)
Megint sikerült „adnod az ívet” a hozzászólásaiddal. Mindent mérlegelve még hálás is vagyok érte, mert olyan „minőséget” képviselnek itt az írásaid, amik egyedülállóak ezen a fórumon. Kicsit „bicska nyitogatóak”, kicsit trollkodóak, mindezt – most legalább végre – egy halvány szakmai alappal burkolva. Jómagam csak utóbbi miatt szándékozom reagálni írásod egészére.
„érvekkel alátámasztották a hifi szakmai topikban, semmit nem ér a barkácsolâs az impadenciával.”
Az érvek azok makacs dolgok. Ahhoz tartani magunkat kötelező, és még véletlenül se próbáljunk ki mást, mert akkor talán újabb élményeik lehetnének. Ja, nem!
Hol olvastál és milyen szakmai érveket? Jómagam boldog is vagyok, hogy nem olvastam azokat, mivel szeretek kipróbálni dolgokat. Szeretek elmenni pl. egy high-end audio showra, szeretek meghallgatni akár irreálisan nagy értékű high-end audio komponenseket is, és továbbra is szeretek hivatkozni a saját füleimre.„semmit nem ér a barkácsolâs az impadenciával.”
De! Ér! Nem csak én állítom ezt – a saját füleimre hivatkozva – hanem mások is. Pl. az a fórumos társ is, aki olyan fülhallgatókat használ, mint az Audio Technica ATH-AD900x, vagy Audio-technica ATH-MSR7.
Ezekre lehet sok mindent íni, de azt, hogy „ideje múlt”, hát’ azt nem nagyon.„cseréld le az ideje múlt, gyenge minőségű ie7 fülhallgatod,”
Én nem próbáltam még a jelzett fülest, de azért valamiért csak odagurítottak neki 4 csillagot az 5-ből, a „What Hi-Fi?”-n.
7 év alatt „ideje múlt” lett? Ez nagyon szubjektív kijelentés, mint ahogyan a hozzászólásaid legjava is eléggé az.„mert a mostaniak 5000ft ert tudják ugyan azt.”
Tényleg? Hú, nekem meg még két a Sennheisernél régebbi AKG-m van, ami még a megvásárlásuk idején együttesen is olcsóbbak voltak, mint a fórumtárs Sennheiser-e. Most, hogy így „megvilágosodtam”, dobom is ki őket a kukába, és szaladok venni egy 5000 Ft-os „kínai csodát”.(Csak vicceltem.
)
„Egy yamaha eph 100 fülessel orgazmusod is leehet akár.”
Írásod egyetlen szakmai része, ami akár helytálló is lehetne. (Bár jómagam vagyok annyira maradi, hogy az orgazmus kiváltásához ragaszkodjak egy csodálatos női teremtéshez, még akkor is, ha olykor-olykor el-el ragadtatom magam egy-egy „fület nyaldosó” hangtechnikai élmény által.)„Poweramp - eq nélkül, flac zene, radugod a fülest es elvezkedsz. Nem kell semmi mas butasagokkal foglalkozni.”
Poweramp, flac: OK. EQ pedig finoman mehet, de már leírtam a téma-összefoglalóba, hogy miért. Sőt, még csak nem is vagyok ezzel az állásponttal egyedül. A high-gain trükk pedig nem butaság! Ezt leírni, anélkül, hogy még csak ki sem próbáltad, csak arra hallgatva, amit valahol olvastál, az lehet a butaság.„nagyon nem érted még mindig. Olvasd el 5x amit irtam”
Stílusos, előzékeny.„tdk 0”
Vagy nem. De mindegy is már a fentiek mellett...Valaki írta itt a V10-es topikon, hogy nem olyan „baráti” a légkör, mint a G4-es fórumon, mivel itt fellelhető volt olyan „stílus” is, ami ott nem. Szerintem meg igen is baráti a légkör, még akkor is, ha a szóban forgó „stílus”-elem időnként fel-fel bukkan. Bíztatlak téged is, hogy csatlakozz ehhez a „baráti légkörhöz”, vagy ha nem teszed, akkor kérlek, ne vedd zokon, ha írásaidat le-le reagálom, s rá-rá mutatok annak „vadhajtásos” részeire.
Megértésedet köszönöm. -
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2048 üzenetére
Biztonság\Általános\Ujjlenyomatok és biztonság:
Ismetetlen források: legyen bepipálva, és akkor "the show must go on..."
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2045 üzenetére
Mit gondolsz?
Természetesen telepíteni, mint apk-t. (Előtte persze engedélyezni a külső forrásból származó apk-k telepítését.)
-
E2E4
aktív tag
válasz
Szakiii #2021 üzenetére
(#2021) Szakiii Válaszért lásd téma-összefoglaló / FAQ/GYIK / Akkor az LG V10 mikroprocesszor tekintetében nem is használható csúcsmobilként?
Értem én, hogy újra és újra fel kell tenni ugyanazokat a kérdéseket, csak mégsem értem.
(Amúgy szinte minden dolog, amit a TIR-ben olvasol, le lett tesztelve, vagy alaposan utána lett járva a kérdésnek. Ebből következően tetemes idő és energia lett arra fordítva, hogy az általad is olvasható formában ott legyen a topik legelején, felette pedig a két soros figyelmeztetés. Tehát nyugodtan veheted referenciának azt, ami oda lett írva.)
Legközelebb virtuális körmöst osztok az ilyenért, nagy, fából készült háromszög vonalzóval, ahogyan azt a ma már "retro" kornak nevezett időben élt kisiskolások megtapasztalhatták.
Amúgy nagy valószínűséggel életed eddigi legjobb okostelefonjának vétele előtt állsz. (Nem túlzás.)
(#2022) gretzky77 OK, nem is kérdőjeleztem meg a hozzászólásod hitelességét, csupán érdekesnek tartom. Viszont jómagam azért írtam át a téma-összefoglalóban ezt a részt (704 helyett 703) mert ha valami nem működik azonnal, azt nem ajánlom nyugodt szívvel, emellett a 704 és 703 között nem
látokhallok füllel hallató különbséget.
A lényeg, (Off- topik szinten) hogy egy "alfa hím" telefonhoz jár a Poweramp-alpha.
-
E2E4
aktív tag
válasz
gretzky77 #2019 üzenetére
Ez azért érdekes, mert a 704-es alpha build csak egy kiegészítő, amely a Power Amp-ba integrálódik be, tehát külön nem kellene, hogy működjön.
Jómagam maradok a 703-as alpha-nál, mert hallásra ugyanazt hozza, mint a 704.
Viszont magáért a PowerAmp-ért (főleg ahogy az ingyenes alpha kiegészítővel szól) adni 999 Ft-ot örömmel adtam, s szerintem a világ legjobb Hi-Fi képességű telefonjánál, (s pláne úgy, hogy 100+ ezres árkategóriáról beszélünk) tudni kell adni ennyi kis plusz összeget az érhető meg jobb minőségért. Ez az app ennél a telefonnál alap.
-
E2E4
aktív tag
Téma-összefoglaló frissült
- Figyelmeztetés az Android-verziók fejezetben
- Az előző hsz.-ben írtak miatti korrigálás a Hi-Fi audio fejezetben, Android 6.0 alatt tapasztalt inkompatibilitás miattTG
-
E2E4
aktív tag
[Hi-Fi on]
Poweramp-alpha-build-704 kiegészítő, Android 6.0 alatt a zenelejátszó appot "bug killer"-é teszi, r-go a zenelejátszó "sajnos leállt" végtelen ciklust produkál minden indításnál...
Android 6.0 alatt a Poweramp-alpha-build-703 kiegészítőt használjátok!
A téma-összefoglaló ezen részének javítását már kértem a topikgazdától, aki azt villámgyorsan javította is. Köszönet érte.
Nem vagyok skizofrén, a hangok is megmondták...
[Hi-Fi off]
-
E2E4
aktív tag
Mit kerestél, ami nem világos?
Ha azt, hogy hogyan hajtja meg a V10, akkor ott a válasz:
"Nominal impedance 60 Ohm per system"
60 Ohm -> high gain alapból, és ezt is kell, hogy kiírja, amikor csatlakoztatod az "fejesed", tehát a külön bónusz high gain trükk ez esetben nem működik.Azonban, mivel a high gain szinthez tartozó 50 - 600 Ohm közötti impedanciatartomány alsó értékéhez közelít a "fejesed", így logikus, hogy kellően meg lesz hajtva. (lásd. Ohm törvénye)
Ugye most már minden világos?
Vagy csak én írok úgy, mintha érteném is? -
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2010 üzenetére
Akkor elvileg az IE7-hez nekem elegendő lenne a 75 Ohmos (vagy 150-es) impedancia illesztő ?
Igen, valamint egy Extender, ahogy le van írva a téma-összefoglalóban.Külön nézek "gyári" 75+ Ohm-os fülhallgatót is, kíváncsi vagyok, találok-e spec alapján
(és mennyiért) bár, ha az IE-7 az említett illesztővel tudja, akkor tök felesleges egy vagyont kidobni új fülesre....
Nem értem, miért néznél.
Azt hiszem, hogy fogalom zavarban vagy:Tök mindegy, hogy a fej/fülhallgató 50 Ohm alatti, vagy 50 - 600 Ohm közötti impedanciájú. A különbség csak annyi, hogy első esetben low gain-en, a második esetben pedig high gain-en hajtja a meg a V10-ben lévő ESS Sabre 9602C fejhallgató erősítő.
A nagyobb impedanciájú fej/fülhallgatót nyilván azért hajtja meg nagyobb erősítéssel, hogy szóljon úgy, mint az alacsonyabb impedanciájú fej/fülhallgató, alacsonyabb meghajtással.A trükk az, hogy az alacsony impedanciájú fej/fülhallgató nem az automatikus low gain-el lesz meghajtva, hanem a nagyobb erősítésű high gain-el, mivel az "átverés" miatt az AMP úgy érzékeli, mint ha magas impedanciájú audio eszköz lenne csatlakozva.
Így nagyobb hangerő, jobb dinamika, teltebb magas-közép-mély hallható.Ha te egy nagyobb impedanciájú fej/fülhallgatót kötsz a V10-re, az egyből megkapja a high gain erősítést, amit tovább már nem tudnál növelni. Tehát a trükk csak alacsony impedanciájú fej/fülhallgatóval működik! Így - leegyszerűsítve és elméletileg - az alacsonyabb fej/fülhallgató hangosabban fog szólni high gain meghajtással, mint az eleve high gain meghajtást igénylő, magas impedanciájú fej/fülhallgató.
Így már világos?
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #2008 üzenetére
"neves és k*rva drága Sennheiser IE-7 a legelső kategoriába tartozik HiFi imp.-be ! "
És, mi van akkor?/mi van akkor, ha 150 Ohm-os vennék?
/
Semmi, akkor is átkapcsolna high-gain-be.Másik két termék linkjét kérlek javítsd, Köszönöm!
Javítanám, de nincs mit javítani rajta. Mindkét link tökéletesen felhozza az e-bay oldalakat. (A kedvedért most kipróbáltam megint, és újra csak ezt tudom mondani.) Szóval a kiválasztott L-Extenderek a linkekről közvetlenül megrendelhetőek.
(Megjegyzem, ez a linkelősdi csak kényelmi és időt spóroló szolgáltatás a téma-összefoglalót olvasóknak.) -
E2E4
aktív tag
OK, skacok - és még nem nyilatkozó "skacinák"
- amint lesz rá érkezésem, megírom. Mondjuk ez nem mostanság lesz, mivel még szeretnék egy részletesebb "tesztet" is csinálni,és úgy együtt "adni neki az ívet".
Elöljáróban csak annyit, minden Hi-Fi szeretőnek ajánlom, hogy éljen a high gain trükkel.
Mókuskáim, nem bánjátok meg ha rám hallgattok. -
E2E4
aktív tag
Téma-összefoglaló apróbb kiegészítéssel frissült.
A Hi-Fi audio részbe - többek között - bekerült egy link, amely egy szakmai írásra mutat. FLAC, vagy "a feletti" minőségű zenei formátumot használóknak az írás érdekes lehet.
TG
(#2003) zoleeno1 Egy
fecskezsiráf nem csinál nyarat.(Vagy már nyár lenne?
)
A többiek nem jelezték ez irányú igényüket.(Ha lenne rá érkezésem, szívesen írnék egy kis szösszenetet, de nem szeretnék tolakodó lenni.
)
-
E2E4
aktív tag
(#1999) Arween
Szia!
Üdv a topikban!Végre egy újabb Hölgy.
Szerencsére a telefonod nem egy LG V10 H900-as, az ugyanis az USA-ba szánt modell, és nem támogatja az LTE B20 800 Mhz-et.
A készülék európai modell, paraméterei azok, amiket Ralfi fórumtárs is megírt neked. A számlán fel van tüntetve az IMEI szám, tehát ha a számla egyéb része formailag megfelelő, akkor szerintem nyugodtan megveheted. (Az LG Magyarországnál garanciázgathatnád, ha úgy adódna.) A kérdés csak az, hogy ez megéri -e neked? (A készülék a számla alapján több, mint 3 hónapos, és idehaza újat is lehet már kapni 127 eFt-rt, egy pesti GSM boltból.)(#1999) Arween
(#2000) Ralfi
Bár itt nem volt még rá példa, (dokumentáltan) de egy esetleges visszaélés elkerülése miatt, erősen ajánlom, hogy egy moderátorral a hozzászólásotokból töröltessétek az IMEI számra vonatkozó adatot.(Nekem csupán a teljes hozzászólás törlésére lenne jogosultságom, de ezt nem tehetem meg, mivel a hozzászólások formailag megfelelnek az ÁSZF-ben foglaltaknak.)
"Gazdátok"
-
E2E4
aktív tag
(#1984) Doller Semmi baj. Mivel azóta már elvileg megkaptad a V10-et, bátorítalak, hogy írd meg róla az "élménybeszámolódat", ami - lévén a V10-ről szól - mehet bátran On-Topikba is.
Peetta14 Szívesen. Ha valamit nem találnál meg az összefoglalóban (előfordulhat egyáltalán olyan?
) vesd fel bátran a topikban.
(#1988) Litván Zongora
A TIR FAQ szekciójában írtam róla, többek között: "Érdemes is mindjárt „feltekerni 0 dB-ig, mert gyári beállításban alapból mindkét kimeneti sáv -0,5 dB-s csillapításra van állítva.""Ezek fölött valóban -3 dB a kijelzett érték." igen, azon a helyen, ahol annyi lenne, ha állítanád, meg a csúcs csillapítás -6 dB. Egy köz pedig 0,5 dB, nálam gyárilag egy közzel volt lejjebb mindkettő, erről írtam.
"Mit nem veszek észre? Hol lehet ezen módosítani?" Mindent észrevettél, itt már semmit nem lehet módosítani.
Ha jelentősebb hangerő növekedés a szándék, két lehetőség adott:
1. Root, és "kiütni" a "volume" 75-ös korlátozását, így elérni a 100-at. (Ezért rootolni a készüléket, személy szerint nem javasolom.)
2. Az összefoglaló Hi-Fi audio fejezet Hardveres minőség javítás alfejezetében részletezett high gain trükk.
Gyerekek! Olyan hangerő és dinamika növelést értem el ezáltal, hogy arról egy külön [mese on]-t írhatnék, amiben nagyon vissza kellene fogni magam ahhoz, hogy ne legyenek benne emocionális szavak!
De most írjak erről? Így is eléggé dominánsan jelen vagyok már itt...
Persze ha kéri a nép, akkor lehetek "domina" a cikk megírásában.(#1989) Outblast "(15k-s Sennheiser és Soundmagic E10 fülesem van így jó lenne ha jól is szólna
" Akkor a gondolkodásnak eljött a vége. Csak a V10...
(#1992) luimapeiz +1
(#1993) luimapeiz Mivel itt nincs egy külön Off Topikos fórum - mint pl. a G4 topiknál - és nem is látom annak értelmét, így szerintem simán jöhetnek a tokos élménybeszámolók is ide, ha lehet, fényképpel. (Már nem mintha ez a telefon annyira igényelne bármilyen védelmet is. Talán csak a keret fogása, meg a tok miatt a "nézése, meg a járása" miatt...
)
(#1994) Outblast A hozzászólásod releváns, így áttettem On-topikba.
"aki esetleg szokott játszani a telón mik a tapasztalatok?" Csak jó tapasztalataim vannak. Amit eddig próbáltam, (nem sok) az szépen, fluidan futott.
"Antutuban 130k pont míg a V10nek csak 50k körül" Mi azaz Antutu?...Audrey Tautou francia színésznő szex játékszere?
Ezekre a szintetikus tesztek nagyjából annyi valós képet adnak, mintha egy vaknak szeretnéd elmagyarázni azt, hogyan néz ki tavasszal a japán cseresznyevirágzás... Persze hogy jobb a Sanpi 820 a 808-tól, de most komolyan, a gyakorlatban ez mennyire szembeötlő? Valaki írta, hogy gyorsabban nyílnak meg a lapok. Mennyivel gyorsabban? 0,1 másodperccel? Annyi idő alatt még pislogni se tudnék.
"Mondjuk a HIFI része miatt nagyon e felé billen a mérleg nyelve (feltéve ha tényleg annyira jó). Esetleg erről is írhat valaki tapasztalatot. ha már volt sry." Volt. 230 Volt.
(Na jó, annyi még nem.) Ajánlom figyelmedbe egy általam viszonylag jól ismert ember első ilyen írását a fórumon.
"az is fura nekem hogy a G5 8 pontot kapott míg a V10 csak 7et a mobilarénás teszten az audióra, ez mitől van?
"
Attól, hogy a tesztelő vélhetően nem találta meg a Hi-Fi DAC kapcsolóját, így le sem tesztelte rendesen a telefont!
Mr. Legendd azóta már lehet, hogy többször csuklott is emiatt, sőt, talán azóta egyfolytában csuklik.Ha olvassa -e sorokat, mint felebarátomat kérem, hogy csemegézzen innen a fórumból, sőt használja a téma-összefoglalót, és végre írja már át az anno "kissé" foghíjasra sikerült tesztet. Csak hogy végre elmúlhasson már a csuklása. Isten bizony ez lenne rá a legjobb gyógyír.
Ha a világ összes eddigi okostelefonját nézzük, akkor a V10 a referencia, 10-ből 10 ponttal!
A 2. helyezett talán a G5, de csakis a hozzá adott B&O Hifi barát modullal (+ 60 eFt!) 10-ből kb. 9 pont.
Az összes többi telefon 8, és az alatt van.(#1995) gretzky77 +1
-
E2E4
aktív tag
(#1982) Doller: A hozzászólás Topikgazdai jogosultsággal moderálva: ON topikból -> OFF topikba téve.
Kérlek, hogy ha legközelebb nem a topik témájával (V10) kapcsolatban szólsz hozzá, (főleg hosszabb terjedelemben) akkor a hozzászólás szerkesztésénél használd az „Off topik” formázó gombot. Segítségül keress vissza, és nézd meg, hogy kik és milyen hozzászólásokat tettek OFF topikba. (Pl. kettővel előtted.)
Releváns példa a hozzászólásodra:
Kitartás...Ui.: Mobil felületen egyenlőre használd a "teljes nézet" funkciót, és akkor megjelenik - többek között - a szerkesztési felület is.
Köszönöm.
Topikgazda
-
E2E4
aktív tag
Téma-összefoglaló relevánsan frissítve
1. Fontos új információk az Android verziók fejezetben
2. A Vásárlás/garancia TERMÉK REGISZTRÁCIÓ fejezetében releváns változások
3. A Hi-Fi audio fejezetben a hardeveres minőség javítás altfejeben újabb kiegészítésekAz 1. és 2. pont az LG Magyarországgal folytatott konzultációm után került megírásra.
Topikgazda
(#1961) luimapeiz
Az általad leírtak a V10 esetében (sajnos) nincsenek úgy. (lsd. előző fejezet 2. pont.)
Sejtésemet az Lg Magyarország nyugtázta: a televízióval kapcsolatos termék el/vissza szállítási kötelezettségüket fogyasztóvédelmi jogszabályok írják elő. (Lásd. a rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható termékek esetében fennáló jogszabályi hátteret.)(#1976) WinstonWolf
Az általad leírtak már nem állnak fenn, egy 2015-ös törvénymódosítás miatti jogszabályi változás miatt. A jelenlegi hivatalos állásfoglalás szerint elegendő az IMEI és/vagy gyáriszámmal ellátott számla is.
Az LG továbbra is csak 1 év hivatalos garanciát vállal a termékre, a 2. év a forgalmazó bónusz ajánlata, aminek semmi köze sincs az LG-hez. (A forgalmazó úgy javíttatja és ott, ahogy és ahol szeretné.)(#1978) stemplar07
Megtisztelő ezt olvasni egy olyan fórum társamtól, aki írásaival - szerintem - úttörő munkát végzett a készülék Hi-Fi képességeivel kapcsoltban (is), s akitől, - hogy őszinte legyek - én is tanultam.
Kedves stemplar07! A téma-összefoglaló Hi-Fi audio fejezetének írásakor, fórumos hozzászólásaid több ízben inspiráltak. Köszönet az eddigi - s remélem, hogy a jövőbeni - fórumos írásaidért.Mindenki másnak is köszönöm, hogy kérdéseivel, észrevételeivel, javaslataival, tapasztalataik megosztásával színesítik ezt a közösséget.
-
E2E4
aktív tag
Outblast:
"áááá segítsetek dönteni
"
Milyen válaszra számítasz a V10 topikban?
OK, segítek: V10.(I)"És még lenne egy olyan gondom, hogy a munkahelyen nehezen van térereje a Tmobilenak és ugrál 2g-LTE között (...) és emiatt eléggé merül a G2 mini. Vajon a G5/V10 is ez lenne a helyzet vagy esetleg ezekben már erősebb vevő van"(/I)
Amiről írsz, az vélhetően készülékfüggetlen, az adott szolgáltató, adott területen - interferencia és/vagy árnyékolás miatt létrejött - vételi anomáliája.
Két lehetőséged van:
1. Jelerősítő kihelyezése az adott terültre, vagy könyörgés a T-nek, hogy ezt megtegyék...
2. Az adott helyen, állítsd át a készülékedet GSM vételre.
(V10 esetén ez: Beállítások\Hálózatok\További\Mobilhálózatok\Hálózat típus: csak GSM)WinstonWolf:
Érdekes, ez az Expansys-os lehetőség.
A 2 év garancia előny lehet, ha tényleg gyorsan, és korrekten intézik az esetleges garanciális hiba orvoslását. Ha...LG - Az LG ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint:
...
Mivel az új ptk is úgy rendelkezik majd, hogy amennyiben bizonyítjuk hogy az adott készüléket nem mi forgalmaztuk, abban az esetben elutasítható a jótállásos javítás."(/I)
Nagyon remélem, hogy ez az álláspont nem fog kiterjedni a hazai forgalmazású V10-esekre is!Egyébként amikor én vásároltam a telefont, a boltos azt mondta, hogy jelenleg még tényleg az van, hogy a hazai vásárlású telefonok vihetőek garanciáztatni közvetlenül az LG-hez, de azt nem lehet tudni, hogy ez meddig lesz így. Ha ez a lehetőség megszűnne, akkor ő intézné majd a javítást.
Szóval jelenleg örülhetünk, és bízom benne, hogy az LG Magyarország nem áll majd be a Samsung, Apple, stb. gyártók sorába, mely cégek eddig is elhajtották azt a vásárlót, aki nem az általuk szerződött disztribútortól vásárolta a készüléket. -
E2E4
aktív tag
válasz
malphitee #1969 üzenetére
Picit hosszabban - szakmailag:
Egy g4 sokkal jobb vetel telefont nezve
Szintetikusan szemlélve, csak 15 dologban nyújt többet a V10, mint a G4...
(Lsd. TIR: FAQ/GYIK: "G4-ről váltanék V10-re. Miben nyújt többet a V10 a G4-től?"vagy g5
- ami még a külön megvásárolható, kb. 60 ezer forintba kerülő (!) B&O "Hi-Fi barát" modullal sem jobb Hi-Fi terén, mint a V10, még a head-fi szerint sem. (Meg aztán' tökre reális, hogy a telefon mellett viszel még magaddal egy plusz modult is, ha jobb hangminőséget szeretnél. Ja, nem.)
- amiben még a G4-nél és V10-nél is kisebb elektromos kapacitású akkumulátor található
- amiben (az elején ingyen hozzá adott) "fotó barát" modul nulla, hangsúlyozom: zéró mértékben növeli a készülék fotóképességeit. (Csak ergonómiai illetve minimális akkumulátor kapacitás növelő funkciója van, és egy újabb kütyü, amit vihetsz magaddal a telefonnal, ha ki szeretnéd használni ezen lehetőségeket.)
- ami sajnos - az LG-t, mint céget maximálisan tisztelve - azt kell mondjam (többed magammal) hogy bazári kinézettel rendelkezik, pláne az arany színű. (Mentségére szóljon, hogy azért kézbe véve már mérföldekkel jobb érzetet ad.)
- egyetlen pozitívum: Snapdragon 808 kontra 820. (Részletek: TIR - FAQ/GYIK fejezet: "Akkor az LG V10 mikroprocesszor tekintetében nem is használható csúcsmobilként?"Költői kérdés:
Volt már a kezedben V10 egyetlen percnél tovább, a boltokban fellelhető lopásvédelmi bumszli nélkül?Először azt hihetnénk, hogy trollkodni jöttél ide, de ez már a harmadik fórumbeli hozzászólásod. Két kérdéses hozzászólás után egy kinyilatkozás.
Kb. két napja még így kezdted:
A telefon nagyon erdekel g3 rol valtanek.No komment!
Epilógus: Szívesen az eddigi kérdéseidre adott válaszokat. Öröm segíteni egy olyan érdeklődőnek, aki a legutóbbi hozzászólásodhoz hasonló, lényegre törő bölcselettel ajándékozza a topik megértő közösségét.
-
E2E4
aktív tag
válasz
Vica0712 #1966 üzenetére
Először is: Üdv az érdeklődök, majd - remélhetőleg hamarosan a vásárlók - "csapatában"!
elcserélném az i6s-emet.
Ez szerintem egy költséghatékony (olcsóbb lesz a telefon) és minőségi ugrást jelentő ötlet. (Pl. ütésálló, fület "nyalogatóan" jó hangminőség.)Masszív kis telefonnak tűnik, ami bírja a strapát.
Nem csak annak tűnik, hanem az is. Visszaolvasva a topikban, van is erre "teszt eredmény", a legutóbbi pl. itt.Az értesítési LED-et sajnálom, hogy kihagyták belőle, ezt szerettem a G4-ben, de szerintem nem feltétlen vált hátrányára a V10-nek.
Nem bizony, mivel a másodlagos kijelző informál erről. Ennek előnye/hátránya a téma-összefoglalóban kifejtve.Egyébként is ajánlom figyelmedbe a téma-összefoglaló átolvasását, (a grafikai elemek, és a fogalmazás stílusában volt olyan szándékom, hogy az a nőknek is elnyerje a tetszését
), mivel sok kérdésre azonnal megtalálod ott a választ.
Minden másra ott aMastercardez a topik, és azok rezidens tagjai. -
E2E4
aktív tag
válasz
Remekelek28 #1962 üzenetére
Úgy jön ide,hogy mindkét emlitett bolt budapesti. És Te az egyiknél felszámoltad a postaköltséget a másiknál nem De tudod ezt már kitárgyaltuk
Mit írtam, - de megpróbálom akkor még részletsebben elmondani - ez egyiknél (mobilkereskedes.hu) csak kiszállításos lehetőség van, tehát a postaköltség kötelező díjtétel!;
a másiknál (PartNero) van kiszállításos és személyes átvételi lehetőség is. Itt választható a személyes átvétel is, ami ingyenes. Így már világos?Tudok róla,hogy hogy áfás számlával elfogadja az LG,nem kell már többször leirnod,megtettem én is. Kb 3x irtam le.
#1943 Nincs semmi különbség,veheted nyugodtan az olcsóbb helyről is,a lényeg,hogy 27%os áfás számlát adjanak.
#1946 az LG álláspontja az,hogy áfás számlával viheted a szervizbe.Csak arra kérlek, (csak kérés!) hogy ezt a - valótlan hitedet - ne itt terjeszd."
Ezt még kifejthetnéd kicsit,hol irtam valótlanságot..ha nem tudod igazolni akkor......Utoljára írom le, nem kell 27%-os, ÁFÁ-s számla a garanciához!
Elegendő egy sima készpénzfizetési száma is, ami lehet 0% ÁFA tartalmú is!Lumiapeiz:Jelenleg nem én akarom venni,egy fentebbi kérdezőnek próbáltam segiteni,csak lefékeztek...
Ki fékezett le?
Csak arra lettél kérve, hogy ne terjessz olyan dolgokat, ami valótlan. (27% ÁFA)
Meg te és más is olvassa a téma-összefoglalót.Hozzászólásaid többi részre rendben van. Ha másnak szeretnél csak segíteni, az is rendben van.
(Tényleg csak zárójelben: megkért az a másik arra, hogy segíts neki? Hogy helyette felszólalj? ...)
Részemről itt ezt a témát befejeztem.
Köszönöm a figyelmet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- iPhone 12 Pro Max Pacific Blue Független 128GB
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+8GB
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest