- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
drahos88
csendes tag
Szia dezz erre csak anyit akarok mondani hogy tudtad hogy mokor feltalálták a videót,rá egyhonapra már meg volt a dvd csak nem dopták piacra mert még a video nem termelte vissza a belfektetet zsét... Szerinted mik lehetnek már feltalálva amire még várnak hogy piacra dobják a dvd-vel 3évet vártak...mikor már megvolt addig csak hagyták piheni...hagytejeljen a video érted ..ez azért idegesitö nem ...de hát ök fejlesztedték ki ez van én se lennék különb az ö helyükben..
-
dezz
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
-
Ulkesh
őstag
Amit felsoroltál ahhoz nem sokat lehet hozzátenni, mert korrekt.
Amit mégis írnék:
"- szép, élethű színek;"
Igazából némileg túlvezérelt "vibrant" színek, amik nagyon jól néznek ki, de a valósághoz semmi közük. Az OLED-nek van az összes jelenlegi megjelenítő közül a legkisebb színtere, nem véletlenül használják 64, vagy 256 ezer színes megjelenítéshez jellemzően.
"(Ha ezzel együtt a fényerő is magas lehet, akkor tévének is nagyszerű lesz.)"
Igazából szerintem a mobil felhasználás esetében is ez a legnagyobb gond az AMOLED-el, mert a csökkent színtér egy mobil esetén jelentéktelen probléma, viszont a minden körülmények közötti láthatóság elsődleges (főleg, mivel egyre jobban kezdik ezt a technológiát érintőképernyőkhöz felhasználni, ahol ha nem látod rendesen a felületet, akkor gyakorlatilag maximum frizbinek használhatod az eszközt).
"Btw, neked milyen monitorod is van?"
A cégemnél egy 22"-os Eizo ColorEdge-t használok, itthon meg egy S-IPS-es 20"-os Dell-t.
Hurcolászásra, netezésre meg egy kis Wind-et, ami LED-es és nagyon minimális a bevilágítása (igaz a 10" elég kis felület ehhez, így ez elvárható)."Ezek a fényképek direkt úgy készültek, hogy tükröződik az ég vagy más világos dolog..."
Hát tudod, az utcán közvetlen napfényben már csak így viselkednek ezek a fránya kijelzők
"bár itt kisebb a valós és látható képméret is, de egy a kezedben lévő eszközt kevésbé tudsz konzisztensen magaddal éppen szemben tartani, mint amikor egy monitor előtt ülsz."
Éppen ellenkezőleg, mivel a monitor fixen áll és neked kellene a helyzeted változtatni, ha mondjuk egy TN-Film-es kijelzőn optimális képet szeretnél látni, addig egy mobil eszköz esetén azt kényelmesen irányba tudod állítani bármikor és ilyen kis képméretnél max. tényleg 3-4 centiről nézve fordulhat elő, hogy bezavar a viszonylag kis látószög.
-
Ulkesh
őstag
"Már megbocsáss, de ez egy ökörség. A legjobb LCD-k is kűszködnek bizonyos hiányosságokkal, az (AM)OLED megoldást kínál ezekre a problémákra."
Megoldást kínál a kontrasztos képre a bevilágításra és bizonyos esetekben a fogyasztásra, cserébe kisebb a színtér az élettartam és fényerő.
Nos, ha monitorról van szó, akkor legalábbis nekem a színhelyesség fontosabb, mobil eszköznél meg a fényerő, mivel elvileg egy ilyen eszközt nem csak zárt térben használunk, hanem utcán, napsütésben is.
"Az meg, hogy LED-es vagy CCLF-es az adott LCD megvilágítása, önmagában nem sokat számít, főleg ha edgelit típusú, ami még a korábbiaknál erősebb bevilágítási gondokat is okoz."
Láttam már 24"-os LED-es monitort és használok LED-es notebook-ot is, de egyiknél sincs olyan zavaró bevilágítás, mint ami a hagyományos csöves (CCLF) megvilágításra jellemző.
-----
Mint írtam, szerintem is az AMOLED lesz a jövő, de még sokat kell fejlődnie, egyelőre csak a marketing az ami eladja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest