- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
Szerencsére nem tapasztaltam soha semmi ilyet egyik bönginél se amit felsoroltál...se szenvedés, se memory leak, se semmi...igaz nincs megnyitva napokig a böngészöm és 10 tabnál se szoktam sokkal többet használni...ez általában 200-300 között ingadozik...aztán szépen vissza szokott csökkeni bőven 100 alá...
-
floatr
veterán
Ahogy veszük.
Fejlesztésekben azért látszik ennél több is. Többek közt az, hogy a FF bővítményei, és az exploder jscript motorja tele van memory leak-kel. Egy összetettebb portáloldal esetében a FF-on érződik, hogy szenved, meg egyéb kisebb vicces dolgok. Ehhez képest ahogy a chrome/chromium berobbant a piacra, "gusztustalanul" magarsa tette a mércét.A böngicsatával kapcsolatban érdemes annyit szem előtt tartani, hogy nem sokat fogsz belőle rövid távon "profitálni" mint felhasználó. A nagyobb gyártók egy webos-féle irányba igyekeznek, ahhoz viszont erős kliens szükséges: gyors parser, rendering, első osztályú memóriakezelés, a végletekig optimalizált script-motor, és jópár platformintegrációs eszköz. Mivel a ms-nak ez nem igazán érdeke (pláne nem platformfüggetlen módon), az exploder leginkább arra optimalizált oldalakra, és jobbára statikus tartalomra megfelelő, és piaci súlya miatt a webes tartalom is (egyelőre) ehhez idomul.
Ha minden.mindegy alapon használja az ember, akkor bármelyik megteszi, de lényeges különbségek vannak. Nekem a legnagyobb problémám ezzel, hogy amivel ezek az "alternatív" böngik kiugorhatnának, azokra egyelőre csak proof-of-concept jellegű oldalak vannak, mert senki nem teheti meg, hogy nagystílűen lemond az IE felhasználói táboráról, vagy a CF-re épít.
-
Gorneck
legenda
Ha nem megy a letöltésem, akkor 30mbit-es vonal mellett nem érzek különbséget...se erősebb se gyengébb gépen (relatív ez is persze, mert egy e3200as 1 giga rammal megáldott gépről van szó...szerencsére lassabb elé ritkán kerülök)...és most már azt se lehet mondani, hogy ez az SSD miatt van, mert szüleim gépébe hdd van...
Bent melóba ahol lassabb a net szintén ez van...
Sőt...már indulásba sincs eltérés...tökre 8, hogy ff, ie8, opera, króm...De igazából mind1...már nem hat meg ez böngésző harc...csak ez a látványos szenvedés mindig megmosolyogtat...
-
Gorneck
legenda
-
floatr
veterán
Arra gondolsz, amit gyártunk a különböző cégeknek belső ügyviteli cuccosnak...? Megnézem gyorsan a szerződéseket, hogy lehet-e linkelni
Egyébként az FCKeditor 2.x-es verzióját használó site-ok pl kifejezetten ilyenek. Ilyen oldalt kifejezetten lehetetlen debugolni. Amúgy népszerű, és publikus siteokat sokat nem fogsz ilyent találni, mert nyilván a tetves IE6-ra faragják az igényeket.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
attila9988 #76 üzenetére
És azt nem gondolod, hogy FF azért is népszerű, mert egy jó böngésző?
-
attila9988
őstag
válasz
VaniliásRönk #74 üzenetére
Egyébként meg ha a Linux vagy az Opera szeretne elmozdulni a holtpontról,
mitől sikeresek, és azt átvenni,A linux csak egy példa volt arra, hogy az emberek nem egy másik programot/os -t keresnek, hanem annak a lehetőségét, hogy az álltaluk használthoz megszólalásig hasonló (gyak ugyanaz) legyen, egy két előnyt hozzáadva előbbihez. De ha már így megjegyezted, egy mondat erejéig beszélnék arról is. A linux egyáltalán nincs holtponton, mert ma is egy sokmilliárdos üzlet, és rengeteg vállalat érdeke hogy éljen, és fejlődjön. Az, hogy otthoni felhasználók között még nem annyira elterjedt, nem jelenti azt, hogy a hivatalos ms marketing duma lenne a valóság (használhatatlan, nem jó semmire stb stb).
Böngésző téma. Tudom senki se hívott, igazad van. A topic egy böngészőről szól, amit így összehasonlíthatok más böngészőkkel igaz? Vagy a ff -ot csak másik ff -el lehet összehasonlítani? Milyen hittérítésről beszélsz egyáltalán? Mondtam én hogy használj operát?
perából meg Ff, csak könnyen használható böngésző.
Miért kéne az operának olyannak lennie mint az ff? Erről írtam korábban. Mitől is népszerű a firefox? Attól hogy piszok jó marketing van mögötte. Erre tényleg rá kéne gyúrni operáéknál is. De azt nem tudom mitől lenne könnyebben használható egy firefox.. Remélem te majd elárulod.
-
floatr
veterán
válasz
VaniliásRönk #74 üzenetére
Mondjuk az operára azt mondani h sokat kell vele szarakodni, míg használható lesz, kicsit meredek. A chrome fapadosságával kapcsolatban meg csak annyit, hogy ha te a FF 1.5.x-nél váltottál, akkor érdeklődnék, hogy annak a fapadosságától nem-e hánytál-e. Mert a ff2 előtt leginkább fapados volt (és design mentes is) még az ie6-hoz képest is.
Amúgy a krómiumhoz 3-4 kiegészítőt telepítve egész kellemes eszközt lehet kapni -- mondom ezt úgy, hogy leginkább operát használtam korábban. A firefox szoszó, viszont a telepített kiegészítőkkel exponenciálisan lassul. A script motorja elég jó az exploderhez képest, de gyengusz, ha egy script-intenzív oldalra érsz, pláne ha firebuggal kell debugolni azt az oldalt. Nekem sok esetben nemes egyszerűséggel megdöglött. Erről persze a firebug is jócskán tehet, de nem leszek a tudattól boldogabb. Chrome alatt meg még nem használtam a developer tools-t -- eddig...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
attila9988 #69 üzenetére
Mintha nem pont ezt írtam volna.
Egyébként meg ha a Linux vagy az Opera szeretne elmozdulni a holtpontról, akkor igenis meg kéne néznie, hogy a többiek mitől sikeresek, és azt átvenni, ettől nem lesz a Linuxból Windows, csak OS, az Operából meg Ff, csak könnyen használható böngésző. Persze tudom neked, meg a hozzád hasonlóknak ez szentségtörés, de akkor ne gyere egy Ff topikba szent háborút vívni, senki se hívott.
-
attila9988
őstag
Ha tab zoomolásnál arra gondolsz, hogy Ctrl + egér görgővel variálod a méretet, azt megtartja a róka. Kilépés és program újraindítás után is.
Én úgy vettem észre hogy a ff zoom után ha új oldalra megyek ugyanazon a tab -on, akkor alap helyzetbe ugrik.
Opera -nal meg a zoom egy kicsit máshogy van megoldva a tördelés szempontjából is, és az esemény bekövetkezte kb annyi, amíg megnyomom a gombot. Az oldal görgetése pedig ezután is gyors marad, ellentétben a ff -el.
-
Zotya84
őstag
válasz
WonderCSabo #53 üzenetére
köszi, addigra megleltem a korábbi hszedben
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
attila9988 #69 üzenetére
Ha tab zoomolásnál arra gondolsz, hogy Ctrl + egér görgővel variálod a méretet, azt megtartja a róka. Kilépés és program újraindítás után is. Azt nem tudom, hogy Operában meddig tart az oldal zoom, ez rókába nálam érzésre fél másodperc lehet max.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
attila9988 #68 üzenetére
Dehogy nincs csak tovább kell menni a linkeken, meg a hsz-nben is van, hogy userjs, meg usercsst kell szerkesztgetni.
Semmit se hiányolok, csak számomra vhogy idegen, és a 10.5 (bár igaz alfa), jóval lassabban jeleníti meg az oldalakat, mint a testreszabott firefoxom. Normális Adblockot azért rakhatnának bele pl.
-
attila9988
őstag
válasz
VaniliásRönk #67 üzenetére
nekem nem felel meg alapállapotban, a Ff-ban megszokott elrendezést, miegymást beállítani meg eltart egy darabig úgy, hogy csak azt tudom mit akarok, azt hogy melyik nyomorult almenüben találom meg a megfelelő opciót, sőt, egyáltalán melyik az.
A felsoroltak csak a megszokás következményei, és a "hogyan csináljunk az opera -ból kisrókát" törekvés nyilván a lehetetlenség határát súrolja. Olyan ez mint a "hogyan legyen a linux -ból ingyen windows". Ezeknek semmi értelme. (nekem sem tetszik hogy a ff lassan zoom -ol, és nem úgy mint az opera, és hogy nem tartja meg a tab -on a beállított méretet stb) Ha firefox kell, akkor használj firefox -ot. De ettől a többi böngésző még nem lesz rosszabb.
-
attila9988
őstag
válasz
WonderCSabo #64 üzenetére
Egyébként tudod mi tűnik nekem télleg gányolásnak? Ez. Exéket rakj ide, css-t másolj oda, stb.
A linkelt hsz -ben ennyire bonyolult dolgok nincsenek. Egyébként mit hiányolsz az Opera -ból? Kíváncsi vagyok. Szerintem mindent tud amit egy böngészőnek kell, és még annál sokkal többet is.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
attila9988 #46 üzenetére
Nézőpont kérdése, nekem nem felel meg alapállapotban, a Ff-ban megszokott elrendezést, miegymást beállítani meg eltart egy darabig úgy, hogy csak azt tudom mit akarok, azt hogy melyik nyomorult almenüben találom meg a megfelelő opciót, sőt, egyáltalán melyik az.
#60 Erasmus: Jelentős lehet azoknak az aránya, akiknek más telepítette a gépére a Ff-ot, viszont ők mást választani nem fognak, mert ahhoz sem értenek, azt is csak megszokták.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #64 üzenetére
Igen, nézegettem ezeket, csak ugye, még kell kis idő, mire ezek megjelennek az új rókában.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
attila9988 #61 üzenetére
Valóban, télleg az. De azokat nem használja kutya se, és nincsen is szükség rá.
Egyébként tudod mi tűnik nekem télleg gányolásnak? Ez. Exéket rakj ide, css-t másolj oda, stb.
Másrészt, én ezeket használom, másra nincs is szükségem, és ez mind szép munka.
CPT.Pirk: Elvileg D2D már be van építve vmelyik nightly 3.7-be. Többszálú prototípus már van, publikus verzió még nincs.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
attila9988 #61 üzenetére
27 pluginem van jelenleg FF-ben. Állandóan nyitva van 10 oldal, amit induláskor egyszerre tölt be. Memóriahasználat így 200-300Mb között van. És nem panaszkodom a sebességre, pedig ez még csak 3.5.7 jelenleg, de már várom a végleges 3.6-ot.
Egyébként nem barmolódnak el a pluginek. Annyit tettem csak, hogy lekapcsoltam a kompatibilitási ellenőrzést.
Igazából akkor lesz majd nagyon ütős, ha beérnek a Direct2D és a többszálúsító fejlesztések. Persze az a róka menetben nem holnap lesz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #59 üzenetére
Értem, köszi.
Mondjuk én főként ezt várom...
Megmutattam havernak az RC-t most, nagy rókaFun Ő is.
Neki is tetszenek a tabok. -
attila9988
őstag
válasz
WonderCSabo #59 üzenetére
Aha, tudod a népszerűbb FF kiegekt igen is hozzáértők írják.
55: (tisztelet a minőségi kivételeknek)
Amúgy a nagy része szemét. Alig van pár kieg ami használható. Aztán meg sírtok hogy tetű lassú a firefox, meg baromi nehéz frissíteni mert elbarmolja a pluginokat. Minőségiek esetében lehet hogy nem így van, de amint azt írtam, a nagy része nem az.
-
Erasmus
őstag
válasz
#27441408 #58 üzenetére
nálam az adblock nem játszik (mivel a prohardver, a café stb. a reklámokból él, ergo én is), szóval nekem a chrome most szimpatikusabb, de talán majd a 3.6...
mindenesetre: csinálok majd egy szavazást egy hírben, mert van egy olyan igazolásra váró gyanúm, hogy a magyar netezők 50 százalékát adó firefox-userek nagy többsége még csak nem is megszokásból használja a firefoxot, hanem inkább azért, mert például a céges rendszergazda, a pc-gyártó, a szomszéd stb. ezt telepítette alapértelmezésként a gépére. tehát: a többségnél nem tudatos a választás, nem az adblock vagy más fícsör miatt dönetenek mellette, hanem egyszerűen ezt kapják. vajon ők hogy választanának, választanak majd a windowsos böngészőválasztóban?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
hackeeeee #54 üzenetére
Igen, sőt a nightly verzió már a pluginek külön processben való futtatását támogatja.
attila9988: Ennek a működése hasonló, de egyébként tök más, mint az FF.
"nem pistike script -halmazaival oldják meg a felmerülő problémákat kiegekkel"
Aha, tudod a népszerűbb FF kiegekt igen is hozzáértők írják. De gondolom te marha jól ismered az összes FF kieg forrásást, mi?
-
törölt tag
A Chrome szerintem még 1 ideig nem körözi le elég ha az Adblock-ot nézed a FF-be rendesen csendben (nekem9 láthatatlanul teszi a dolgát és alig hagy ott reklámot.
Chrome ezzel ellentétbe beszaggatja az oldalt és ott hagy 1 rakás reklámot (természetesen blokkolóval szaggat)
Egy hónapja én is Chrome-t használtam és nem terveztem elhagyni egészen tegnapig amég meg nem mutattár a 3.6-ost Legalább olyan gyors mint a Chrome és nem szaggat az oldalbetöltés de még csak reklámok sincsenek.
-
attila9988
őstag
válasz
Hogyhogy használhatom hozzá a firefoxos adblockot?
http://my.opera.com/Lex1/blog/adblock-for-opera-analogue-of-adblock-plus-element-hiding-helper
Erre gondoltam.. bár ez nem egyezik meg teljesen. De említhetném pl a media player plugin -t is, ami egy az egyben a firefox -os.
-
attila9988
őstag
itt is, a firefoxot lehet "nehezebb" full testreszabni, de sokkal könnyebb simán böngészni, letölteni vele.
Ez erősen relative. Az opera -ba beépített letöltésvezérlő is van pl, rss olvasó, mail kliens, gyorsindító, mouse gesture, tartalom blokkoló, acid 3 valid minőségű szabványkövetés (kb mindent támogat) millió tab -nál sem eszik 160 - 200 mb -nál többet amellett hogy villámgyors, és még a felét sem mondtam el annak amit tud. A telepítő még 30 mb sincs, és nem pistike script -halmazaival oldják meg a felmerülő problémákat kiegekkel (tisztelet a minőségi kivételeknek)
Csak az opera -nal a marketing igazgatót kéne megrúgdosni, az egész pr részleggel együtt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Én csak kíváncsiságból néztem meg. De amúgy, bugosnak bugos, de nem olyan vészes...
Na most, bekapcsoltam, ~210MB, utána visszaugrik 70-re.
A többszálú exe futtatás az majd a 3.7-ben lesz?
-
WonderCSabo
félisten
about:config -ban az browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent kulcs értékét false -ra kell állítani.
hackeeeee: Nekem nem tűnt fel, hogy emiatt így megmugrott volna a mem fogyasztás. Mondjuk én nem is nézem annyira.
Gordiann: Szerintem ponta Firefoxot a legkönnyebb "full testreszabni" a rengeteg és könnyü kieg telepítés miatt.
attila9988: Hogyhogy használhatom hozzá a firefoxos adblockot?
Nézd csak meg a linket, amit adtam az előbb, mennyi mindent hiányoltam az Operából.
-
attila9988
őstag
válasz
WonderCSabo #48 üzenetére
Ja pesze, amikor még normális Adblock sincs benne
Hogyne lenne... "content block". De ha az nem tetszene neked, akkor a firefox -osat is használhatod rajta.
És minden kiegeket bonyi felrakni, firefoxal meg csak egy kattintás...
Milyen kieg kellene neked az opera -hoz amit szerinted nem tud?
-
Gordiann
őstag
válasz
attila9988 #46 üzenetére
Nem arra gondolt, hogy saját igény szerint berendezni, mert a linux is erről szól, hogy saját igény alapján custom minden....... itt is, a firefoxot lehet "nehezebb" full testreszabni, de sokkal könnyebb simán böngészni, letölteni vele.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #45 üzenetére
Mondjuk, most kikapcsoltam a tabokat, mert kicsit megijedtem...
Megnyitva 5 oldal tabok nélkül, ~50-60MB, ugyanezekkel az oldalakkal tabokkal felugrott ~300MB-re, bár utána lement 150MB körülre, utána csak 1 tab maradt, úgyis volt 110MB a "fogyasztás"....
-
Zotya84
őstag
A MiddleClickes tabműködést tudja valaki hol lehet visszaállítani benne az eredeti Firefoxosra? Csak mert az RC-ben módosították Exploreresre, és ezt én gyűlölöm már most.
(A kattintásra a jelenlegi mellett nyitja meg a tabot, míg a 3.5 meg a srov végre nyitja. És aki úgy használja mint én, hogy egyszerre megnyitogatja, hogy aztán sorban olvassa őket, az lehet, hogy jobban szereti a régimódit.)
Nem szóltam, csak eddig nem szúrta ki feljebb a szemem.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
attila9988 #46 üzenetére
Ja pesze, amikor még normális Adblock sincs benne. És minden kiegeket bonyi felrakni, firefoxal meg csak egy kattintás...
47#
Igen, az is egy alternatíva. Szerencsére a linkelt kieggel nem kell. -
attila9988
őstag
válasz
WonderCSabo #21 üzenetére
Ha meg kevés a RAM.
Akkor használj másik böngészőt .
-
attila9988
őstag
válasz
VaniliásRönk #11 üzenetére
az Opera meg kb. Linux kategória, ami Ff-ban default megfelel, azt ott hetekig kéne hegesztenem,
Ekkora marhaságot... Az opera -t éppen hogy egyáltalán nem kell heggeszteni. A firefox -al kell csak legózni hogy rendes böngésző legyen.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
hackeeeee #42 üzenetére
Nekem nem írta felül.
RootRulez: A végleges picit odébb lesz, a Betáktól meg nem kell félni. Persze értem, hogyha nem szeternél a bugokkal szarakodni, akkor nyugodtan várd meg a finalt. Remélem kijavítják a Win7 tab előnézetet benne.
attila9988: Köszönjük a troll hszt, az előtted lévő 14 felhasználót érdekelte. Csak szólok, hogy Magyarországon a legnépszerűbb böngészőről van szó.
-
attila9988
őstag
De unalmas hogy minden új alpha/beta/rc/kutyafüle módosításról/kiadás -ról külön hír van.. A kiegészítők verziófrissüléséről nem akartok külön írni?
Na mindegy. Tudom tudom. Ha nem érdekel ne olvassam. tudom.
-
RootRulez
félisten
Én azért megvárom, amíg a FF-om szól. hogy frissítsek, akkor már tuti jó lesz minden... Explorer után egy ideig Operát használtam, később kipróbáltam a FF-ot, és azóta csak azt használom és javaslom is minden ismerősömnek. Chrome-ban nem bízok, nem tudom, talán mikor megjelent és érdekes volt a felhasználói liszensz szerződése, az maradt bennem...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #35 üzenetére
Nos, bekapcsoltam, nálam több lapnál is jól mutatja a tabokat, eddig.
De viszont van olyan, hogyha ráviszem az oldalra az egeret lent a bar-ban, akkor csak fehér kép, forgó kis töltő karika, és semmi több.
De megnyitottam egy másik oldalt most, azzal meg működik... Na sztem hagyom használni.
A kérdés annyi, ha jön újabb verzió, az az átírt értékeket felül írja, vagy vissza kell állítani?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
WonderCSabo #37 üzenetére
Tabhoz nincs kiegészítőm, és a többi kieg. sem nyúl hozzá semmilyen szinten a tabokhoz. Én amúgy a default témát használom XP alatt.
-
pete_21
addikt
válasz
Nálam is olyan, ahogy a kolléga írja.
hackeeeee: Nincsmit.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Ellenkezőleg. Ez valóban a 3.6-ban alapértelmezés. Inkább nálad írja/írta felül valami kiegészítés.
Meg is van a delikvens beállítás:
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;true -
Apollyon
Korrektor
További kellemes észrevétel, hogy a tabokból megnyitott újabb tabokat, az aktuális tab mellé nyitja, nem a "legvégére" teszi. Így a tabokból nyitott újabb tabok "egy csoportban" lesznek egymás mellett és így sokkal áttekinthetőbb.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
hackeeeee #26 üzenetére
#16os hszben írtam, így lehet engedélyezni tab előnézetet.
Ja látom már észrevetted.
Nyugodtan használd Betat, RCt főleg. Ha annyira gáz, bármikor visszaválthatsz.
Kiegészítők inkompatibilitására.
Alwares: Kizárt, hogy hibriddé váljék. Mutass screenshotot, nem vmi kieg ez?
-
Alwares
aktív tag
Én amúgy nem értem ezt a Firefox verziók dolgot. Nekem fenn volt valami nagyon alfás legújabb Minefield de aztán le is töröltem. Ennek ellenére az egyik funkciója valahogy bennemaradt a Firefoxomban. Valami gyorskeresés a neve. Mikor nincs szövegmezőben a kurzor és elkezdek gépelni automatikusan elkezdi keresni az oldalon amit írok. Mint a CTRL+F-nél csak itt automatikus, csak írni kell hozzá. Ez oké de az asztali gépemen is ua. verziós FF van azon még sincs ilyen dolog. Most nekem valami hibrid FF-em jött össze vagy ez benne van mindegyikben? Mert én eddig nem találkoztam vele.
-
pete_21
addikt
válasz
VaniliásRönk #27 üzenetére
Én is alig néhányat használok, és a fontosabbakból már van a Chromehoz átirat. De mint írtam, bugos volt pl. az Adblock ikonja is. Meg úgy egyébként, én is már hozzászoktam, és szimpatikusabb is.
Na meg persze a lustaság nagy úr...
hackeeeee: Sok szoftvernél igaz, hogy a tesztfázisú programokat nem ajánlott a mindenapi tevékenységben használni, de a Mozilla az egyik olyan cég, aminek már a Beta állapotú programjainál sem találkoztam egyetlen hibával sem, tökéletesen működnek. (leszámítva ezt a Win7-es betekintést). Sőt, kipróbáltam a 3.7 pre-alphat is, és általános internetezés mellett tökéletes az is. Egyedüli "gond" a kiegészítők inkompatibilitása, de ezt ugye egyszerűen lehet orvosolni.
MOD: Eddig mit használtál? -
Apollyon
Korrektor
válasz
hackeeeee #29 üzenetére
Én is feltoltam. Gyorsabb lett valóban, de csak egy kicsit, működik vele az összes kiegem, és a piros aláhúzás az általam begépelt szövegben jóval feltűnőbb lett, szinte már ordít hogy javítsam ki
RAM-ot meg nem tudom mennyit eszik, de kitérdekel amikor van ezer terabájt ramom.
-
VaniliásRönk
nagyúr
No problemo.
Ez engem annyira nem vonz, nem nyitok meg annyi tabot, hogy ne tudjam melyiken mi van, bár adott esetben kényelmesebb lehet egy kattintással rögtön azt a tabot aktiválni, ami kell, ha megszoknám biztos zavarna.
#16 WonderCSabo: Nem hiszem, hogy ezt olyan nehéz lenne rendesen megcsinálni, csak valószínűleg egyelőre vannak fontosabb bugok is. Így ki sem próbálom, sok értelme nincs.
#17 pete_21: A kiegek nem hiányoznának, nem sokat használok, nálam csak a megszokás extra visszatartó erő.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #23 üzenetére
Noh, nem erről van szó... Hogy nem fér....
Csak amikor egy másik böngészőnél ugyanez közel 100MB-ben elfér, az elég bosszantó. Na de van fent róka, felrakom az RC-t, megnézem.
Nos, frissítettem, de nekem nem látszanak superbarban az új tabok.
Témát kéne állítani?
-
válasz
Nekem is 4GB van, telibesz.rom, hogy mi mennyit fogyaszt, amíg nem fogy el.
Most felraktam én is a 3.6 RC-t és tényleg érzékelhető a gyorsulás, gyorsabban indul, reagál mindenre, klassz.
-
pete_21
addikt
válasz
Egyébként tényleg nem kell emiatt aggódni. Mellesleg írta valaki, hogy neki a Chrome még többet is fogyaszt, mint a Firefox.
Már csak az a durvább, amikor írják sokan Win7 topicba, hogy szar, mert több ramot eszik alapjáraton, mint az xp. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #21 üzenetére
Hehe.
Mondjuk nekem max 2 vagy talán 3 tab van.. Szal nem is sok, de a 3.5.x-el néha 3 tabbal is sikerült 150MB fölé menni, ezért untam meg..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #16 üzenetére
Na, ha ezt megcsinálják a final-ban, és jó lesz, akkor lehet újra kipróbálom a rókát.
Ramfogyasztással hogy áll?
-
WonderCSabo
félisten
Helyes kollégák, nyíljon csak az FF.
Megérdemli szülinapos!
-
pete_21
addikt
válasz
Na igen, én is így vagyok vele. Annyira megszoktam, és a szívemhez nőtt a Firefox, hogy azzal érzem "otthonosnak" a netezést.
Bár Chrome mostmár kezd használható stádiumba lépni a kiegészítőkkel, de csinál olyanokat, hogy az Adblock ikonja nem jelenik meg. Meg amúgyse megy a reklámblokkoló úgy, ahogy kéne. Szóval tényleg fapados még, és egyedül sebességben jobb FF-nél, de nekem az FF sebessége teljesen korrekt, szóval nincs miért váltani. -
-
Gorneck
legenda
válasz
VaniliásRönk #14 üzenetére
Boccsi...rosszul írtam és az 1 ablakon belül több tab...win7 alatt ez pl elég jó kis cucc...én szeretek így váltogatni...mondjuk mostanába IE8at használok csak és ott ez hibátlan...
-
Gorneck
legenda
válasz
Több ablak esetén nem jelenik meg az összes előnézeti kép a tálcán...[link]
-
Bárcsak azt oldanák meg, hogy a speciális karaktereket (Symbol, Wingdings, Webdings, ...) is normálisan jelenítse meg. Sajnos ezt a 3.0 óta 'elfelejtette' a FF...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1 üzenetére
Milyen bug? Nekem még nem tűnt fel, pedig a Beta 4 óta nyúzom, persze ez nem jelenti azt, hogy nincs, pusztán hogy nem vettem észre.
#2 Erasmus: Van egy-két dolog, amiben lehetne jobb, és éppenséggel valószínűleg találnék mindegyikre valami kieget is, de annyira nem zavarnak. Az IE lassú mint a tetű, a Chrome annyira fapad, hogy ránézek és hányok, az Opera meg kb. Linux kategória, ami Ff-ban default megfelel, azt ott hetekig kéne hegesztenem, egyelőre semmi sem indokolja, hogy ennyi energiát fektessek egy új böngésző beállításába és megszokásába, kb. Mozilla 1.7.5 környékén szoktam át, azóta megfelel.
-
Erasmus
őstag
ja, én is kb. ezért. és éppen ez a bajom. anno az ie-vel is ez volt. az volt a megszokott böngésző, használtuk/használjuk függetlenül attól, hogy jó volt-e nekünk, vagy sem. nekem speciel a firefox egyre kevésbé jó, egyre több dolog idegesít benne, ezért állok a váltás küszöbén.
-
WonderCSabo
félisten
Az nem érted, miért szorítja ki, vagy azt nem, hogy miért használod még mindig a FF-ot?
Én a FF-t használom egyedül. Nightlykat Betatól kezdve. Egyrészt szívemhez nőtt, másrészt a kiegek nélkül nehezen lennék meg, meg amúgy is jó cucc ez. Igaz, az indítása eléggé belassult, de 3.6 már egész jó.
-
Erasmus
őstag
válasz
WonderCSabo #1 üzenetére
vajon miért használunk ilyen sokan firefoxot? magyarországon 50% fölött van a részesedése, és - bár én is a legtöbbet még mindig a rókát futtatom, de a chrome kezdi kiszorítani nálam - egyre kevésbé értem, miért.
-
WonderCSabo
félisten
Már 2 napja elérhető és használom is. Betakhoz képest semmi előrelépést nem tapasztaltam, legnagyobb bajom, hogy Win7 taskbar előnézet most is marhára bugos.
Egyébként a 3.6 a 3.5-höz képest jóval gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Ingatlanos topic!
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fotók, videók mobillal
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest