- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
joysefke #381 üzenetére
Szerintem ez rossz pelda, a driver overhead amirol itt beszelunk az hogy a gpu nem tudja a maxot nyujtani mert nem jut a drivernek eleg cpu eroforras. Az hogy a sok egyseg miatt SC2-n befullad a cpu megint mas dolog.
Es megint a kiragadott peldanal vagyunk, hogy egy durvan cpu limites jatekban mit latsz. Ha meg jatszol 10 jatekkal az atlag azt mutatja hogy gyakorlatilag egy i5 mellett elhanyagolhato a kulonbseg.Ahhoz kepest hogy ugy inditottal hogy mar pedig a driver overhead nincs tullihegve mert te ezt tapasztaltad hogy az i5 sem eleg egy 270x es errol ennyit, azota eljutottunk oda hogy SC2 alatt durva cpu limiten jatszva tapasztaltal valamit.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
joysefke #371 üzenetére
Szerintem egy i5-nek rohogve ki kell hajtania a 270x-et. Nekem 7870 volt Phenom 2, es kesobb FX8320 mellett es nem tapasztaltam CPU limitet. Az amit irsz hogy erzesre, es szuk jatekminta alapjan, pont engem igazol, hogy kiragadott egy-egy peldanal lehet limit, de altalanossagban nem eszreveheto.
Amit te erzel inkabb az hogy a 970 ketszer gyorsabb emiatt repesztenek a jatekok a kis kartyahoz kepest. Az hogy nem 40-30 kozott van az fps hanem 80-60 kozott. Vagy el tudod magyarazni milyen a "cpu limit erzesre"? Mert szerintem a cpu limit nem erezheto, max merheto.
-
Malibutomi
nagyúr
En ertem ezt, lathato az ujabb motorok alatt hogy feljott az AMD DX11 alatt is. Pedig nem jott "csodadriver" ahogy gunyosan emlegetni szokas.
Az Ubisoft uj jatekai alatt is jol mennek az AMD vga-k bevallom eloszor azt hittem feltorte az AMD a gameworksot, es mar elore optimalizalnak ra -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #357 üzenetére
Azert rendesen tulmisztifikaljak egyesek ezt a DX11 overhead dolgot. Tobb jatekot atlagolva az AMD ezzel a rettento overheaddel is versenykepes, csak egy-egy kiragadott peldat lehet felhozni ahol ekkora hatrany lenne.
Anno a Mantle azert volt szidva mert csak ott segitett ahol eros VGA gyenge procival mellett volt.Akkor az volt a szoveg hogy "ilyet ugysem hasznal senki, vagy csak elenyeszo kis szazalek. Normalis ember nem rak gyenge procit jo vga melle."
Hat most ezt nyugodtan lehet ide is hasznalni. "DX11 alatt nagy hatrany az AMD driver overhead, ha gyenge procid van a vga-hoz kepest...de ilyet ugysem hasznal csak elenyeszo kis szazalek" -
Malibutomi
nagyúr
Cikk: "Leteszteltük a DirectX 12-t és újításait!"
Forumban a tema: Ronda a jatekban felszin, es nem tetszenek a modellek.
Reszemrol ennyi.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KKaresz45 #115 üzenetére
Biztos azert mert mint kiderult a witcher az agyontesszelalt haj meg szor miatt futott jobban az NV kartyakon (de csak az ujakon, az egyel regebbieket ugyanugy megszivattak mint az amd tulajokat).
A tesszelaciot driverbol normal szintre veve meg megjavult.Grafikonbol nekem az jon le hogy az AMD ennel a jateknal egyaltalan nem optimalizalt DX11-re csak 12-re, mert ennyivel nem szokott lassabb lenni 11 alatt a Fury mint a Ti mas jatekokban. NV viszont lathatoan a DX11 optimalizaciora fekudt ra, gondolom mert a DX12 multi engine koddal csak lassulnak, igy azzal nagyon nem tudnak mit kezdeni (hacsak ki nem adjak az egy eve igert drivert amiben egycsapasra megoldjak az async compute-ot)
-
Malibutomi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest