- iPhone topik
- Macrodroid
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crytek
nagyúr
válasz
joysefke #439 üzenetére
Valamit csak elbaszarint ha 2-ből 2 SAJÁT AAA játékok epic mega failal nyit nem?
Rettentő sokat játszok. Amíg vin 7-en csapattam MINDEN ment nem voltak bugok (....) erre itt a Win 10 (ami rendszerileg stabilabb szerintem) és a játékokban amik win 7-en suhantak elindultak mentek hibamentesen , soha nem látott bugok jönnek elő és nagyon sok szimplán nem indul.
Szóval csak van valami gáz a win 10-el (most a dx12-nem nézve).... -
válasz
joysefke #404 üzenetére
Ennyire azért nem egyszerű, egy tényleg jó AI-hoz először is kell egy normális percepció-szimuláció (hogy ne az legyen, hogy az ellenség 600m-ről a bokor mögött guggolva észrevesz), aztán meg helyzetelemzés és döntéshozás - ezekkel mind munka van. Me smash me no like no work
-
wattafaka
senior tag
válasz
joysefke #389 üzenetére
Nincs bepipálva a 32-es, szóval akkor alapból a 64-es fut. Természetesen 64-bit-es a win 7-em 8GB Ram-mal. Amúgy mióta van ez a 64-bit-es kliens lehetőség? Csak mert hónapok óta nem játszottam vele, de legutóbb még beesett 50 fps környékére multiban az izmos csaták alatt egy pár pillanatra (nem tudom ezen segít-e, illetve hogy akkor megvolt-e már a frissítés). Egyébként köszi az infót!
Ha már GTA5 szóba jött én is kiváncsi lennék, azt mi okozhatja, hogy fix 60 fps-ről néha egy kisebb akadás formájában leesik 58-ra. Az idegesítő ebben az, hogy pl. High + FXAA + 2*MSAA mellett sem akad meg többször, mint Medium + No FXAA + No MSAA mellett. Tovább butítani nem akarom, mert nagyon úgy tűnik nem a GPU teljesítményével lehet a baj, ha magasabb beállításokon se lesz rosszabb. A probléma, hogy alacsonyabbon sem lesz jobb. Eddig a V-Sync egy mellékhatására gondoltam, de akkor lehet ez is CPU limit akár? (i5-4570 @3,2Ghz + Msi GTX 980 Gaming).
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
joysefke #381 üzenetére
Szerintem ez rossz pelda, a driver overhead amirol itt beszelunk az hogy a gpu nem tudja a maxot nyujtani mert nem jut a drivernek eleg cpu eroforras. Az hogy a sok egyseg miatt SC2-n befullad a cpu megint mas dolog.
Es megint a kiragadott peldanal vagyunk, hogy egy durvan cpu limites jatekban mit latsz. Ha meg jatszol 10 jatekkal az atlag azt mutatja hogy gyakorlatilag egy i5 mellett elhanyagolhato a kulonbseg.Ahhoz kepest hogy ugy inditottal hogy mar pedig a driver overhead nincs tullihegve mert te ezt tapasztaltad hogy az i5 sem eleg egy 270x es errol ennyit, azota eljutottunk oda hogy SC2 alatt durva cpu limiten jatszva tapasztaltal valamit.
-
wattafaka
senior tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
joysefke #378 üzenetére
Olvass vissza, reggel kertem errol infot es mostanra leltem magamnak, hogy legyen lövésem mert mashonnan nem jött. Lehet nem olvastad el a szerkesztett hsz-t de benne van minden errol, ne faraszd te sem magad ezzel., megoldottam magamnak.
It would seem Nvidia had fully enabled all the bells and whistles associated with the Direct-X 11 API, putting an end to CPU bottlenecks for most games with those running an Nvidia GPU. AMD still refuse to make such changes even now, in Q3 2015. Their main focus is clearly Direct-X 12, which does not help those who wish to play a game using Direct-X 11 as shown here:
Mondjuk ha ezt egy kicsit jobban harsogják (és nem csak az nV vs. AMD flame-et lehet olvasni mindenütt amibe belekeveredik némi érdemi - ilyen - info is), akkor 2014 novemberében nem a 270-et veszem (az űberakciós ára figyelembevételével sem) illetve még most is meggondolandó a csere mert a DX11 egy darabig velunk marad és bár jövőbemutató a DX12, még 1évig a benchmark progikon és mintajatekokon kivul nem fogom élvezni a belőle származó előnyt...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
joysefke #371 üzenetére
Szerintem egy i5-nek rohogve ki kell hajtania a 270x-et. Nekem 7870 volt Phenom 2, es kesobb FX8320 mellett es nem tapasztaltam CPU limitet. Az amit irsz hogy erzesre, es szuk jatekminta alapjan, pont engem igazol, hogy kiragadott egy-egy peldanal lehet limit, de altalanossagban nem eszreveheto.
Amit te erzel inkabb az hogy a 970 ketszer gyorsabb emiatt repesztenek a jatekok a kis kartyahoz kepest. Az hogy nem 40-30 kozott van az fps hanem 80-60 kozott. Vagy el tudod magyarazni milyen a "cpu limit erzesre"? Mert szerintem a cpu limit nem erezheto, max merheto.
-
joysefke
veterán
válasz
joysefke #371 üzenetére
Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy 270X mellett elég sokszor belefutottam olyan helyzetekbe, ahol CPU limit volt, majd 970-re cseréltem, amely a 270X-nél vagy 80%-kal erősebb, de nem érzem azt, hogy erősebben jelentkezne a CPU limit, mint korábban.
Sőt, igazából úgy érzem gyengébben jelentkezik a CPU limit
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
joysefke #371 üzenetére
Ezekrol a feltetelezesekrol jo lenne valami forras azert, direktbe senki nem tamasztotta még alá , azért kérem. Jo lenne olvasni rola... 2013-bol talaltam ilyet: "Command Lists are purely a CPU core side thing, the difference is between letting the DX11 runtime cache the commands or letting the driver cache them and optimise them. This is what the AMD Radeon driver fails to support."
mod: ez frissebb. És itt is szépen le van irva. Na delutanra csak sikerult megtalalnom magamnak mirol van szo. :] Illetve még ez is ide tartozik, pontosabban ez az aktualpolitikai helyzet.
-
válasz
joysefke #368 üzenetére
A 270X-OC-t a jelenlegi GTX970-OC követte úgy hogy procit nem cseréltem. Érzésre az i5 3550 jobban kihajtja a 970-et mint akkoriban a 270X-et...
Tehát CPU limited volt a játékokban 270X mellett, és most nincs GTX970-re kicserélve?
Snecy20: Mert az Empire Earth korát megelőző volt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- Trollok komolyan
- sziku69: Szólánc.
- iPhone topik
- Macrodroid
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest