- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crytek
nagyúr
válasz
wwenigma #448 üzenetére
Ja értem az eddig nonpluszüber folyamatos 60 fps helyett ,dx12ben hirtelen a 20-30 (se) márajó. Ok értem....
Ez a kvantum problem game sokkal fosabb techben mint a Batman AK amit visszavontak majd fél évre.Itt nyilván nem lesz ilyen mert szerencsére pcre a kutya se veszi meg
-
daveoff
veterán
válasz
wwenigma #379 üzenetére
Kikerestem a kedvedért a méréseimet, és van még ezen kívül is, csak két példa. Ilyen az amikor AMD-vel jelentkezik az a bizonyos driver overhead, és ilyen méréseket a netes tesztekben nem találsz, hanem szépen tapasztalhatod a saját bőrödön....
[link] [link]
A 290X-nél csúcsosodott ki a probléma, hogy egy csúcs i7 sem elég a kártya kihajtásához bizonyos esetekben, és komoly teljesítményt vesztesz miatta, fps drop, stb nyalánkságok. 7970-nél még elment, de igazából bármelyik AMD kártyával előfordulhat ez a helyzet, lásd amit Szaby leírt a 270X-ről. Tökéletesen igaz, amit joysefke leírt, az AMD évek óta telibeszarta ezt a problémát, és nekem emiatt lett elegem belőlük, ezért váltottam NV-re sok-sok év ATI után. Persze......Mantle kell nekünk, meg DX12....... -
joysefke
veterán
válasz
wwenigma #379 üzenetére
Ok, elkerülte a figyelmemet, hogy már megtaláltad az infót.
Igen, ha AMD meg nV kártyákról van szó egy hsz-en belül, az az esetek 80%-ban színtiszta szardobálás, de mindig vannak olyan emberek, akiknek az objektív véleményére lehet adni.
Nekem az információ-szerző fórumozással az az általános tapasztalatom, hogy a nehézség nem a "nyers" adatok begyűjtéseben, hanem azoknak az embereknek az azonosításában rejlik, akiknek a véleményére lehet is adni.
Visszatérve a Te esetedre, én úgy gondolom, hogy az R9-270 egyáltalán nem rossz kártya (sőtt én kifejezetten szerettem), de nem egy alacsony egyszálas teljesítményű proci mellé kell rakni (mint amilyennek a Phenom II számít manapság) hanem egy asztali i5 vagy egy gyorsabb asztali i3 mellé és akkor abból nem lesz csalódás.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
wwenigma #373 üzenetére
Nem akarok nagyon a lelkedbe lépni, de látszik, hogy lövésed sincs az egészhez.
Ez a Catalyst DX11 CPU overhead dolog nem új keletű, ez azóta van, mióta DX11-et támogató Catalyst van, szóval jó rég óta. Elég sokszor volt már hangos a sajtó, de az AMD vagy 5 éve telibe szarja a dolgot, hiába dolgozott az idő ellenük. Már 5 éve nyilvánvaló kellett hogy legyen, hogy a processzorok egyszálas teljesítménye alig fog javulni, míg a GPU-k ereje gyakorlatilag továbbra is exponenciálisan növekszik.
És ahelyett hogy ténylegesen újraírták volna a DX11-es driverüket süketeltek Mantle-vel meg mindenféle értelmetlen parasztvakítással, ahelyett, hogy egy ilyen strukturális problémával foglalkoztak volna.
____
Pontosan mit vársz tőlem, ebben a threadben már hoztak fel jópár linket ami a témával foglalkozik, egy egyszerű google kereséssel is lehet eredményre jutni.
-
wattafaka
senior tag
válasz
wwenigma #359 üzenetére
Ha így lenne nem tartanának pénzügyileg a béka segge alatt
Ez a legnagyobb bajuk egyébként, hogy folyamatosan a jövőre fejlesztenek, és mire kiforr, addigra a konkurencia általában nem csak beéri, de meg is előzi.
De legalább elindítanak valamit. Ha Nv-n múlna lehet a nyers erőre bíznának mindent.
-
Joshi
titán
válasz
wwenigma #356 üzenetére
De az AMD-nek se az a célja hogy ma megvegyél egy vga-t és azt sok-sok éven keresztül használd, abból nincs bevétele.
Az árral mit egyenlítettek ki? A Fury drágább volt mint a 980Ti, oké bejött a DX12 az AMD-nek, de még sok idő mire értelmes tartalom is lesz rá. Miért jó ha van egy vga-d ami kihasználatlanul van a gépedben? Még nagyon sokáig lesznek DX11-es játékok, meg aztán az AMD-nek hol lesz így bevétele? -
törölt tag
válasz
wwenigma #356 üzenetére
"Valahogy ők nem jatszották ezt a piszkos játékot, kicsit ugy fejlesztenek hogy ne csak nekik legyen jó."
Semmi ilyesmiről nincs szó, de látom nem sikerül megérteni... Azzal, hogy az nV tulajoknak nem kell erősebb procira költeni az AMD tulajoknak nem lesz rosszabb, fordítva viszont tényleg irigykedhetnek
"Az árral kiegyenlitették a különbséget."
Fent linkeltem a fórumot ahol összegezve volt az overhead.
A 750 Ti volt, hogy a 270X-szel egy szinten/jobban [link] [link] [link]teljesített, mert utóbbi annyira CPU limitált volt, hogy a kategóriával lejjebbi nVidia kártya szintjét tudta csak hozni. Milyen árról is beszélünk ? Azon kívül, hogy persze kb. ugyanannyiba kerülnek az azonos szintű AMD/nV kártyák, de AMD esetében vehetsz erősebb procit ha kiakarod használni... -
törölt tag
válasz
wwenigma #354 üzenetére
Átlagosan is 35% extra aminek nagy része az AMD DX11-es hátrányának köszönhető, utána a procid meg már megint nagyon limitál és még mindig csak 40 FPS-ed van, bár legalább "játszható"...
"A pénzével nem igazan arra törekedett hogy a jatekoknak jo legyen, nem a DX11 maximalizalasa volt a cél hanem hogy a masik oldal hatranyba keruljon míg ő értelemszerűen előnybe ofc. "
Nem jó a játékosoknak ha gyengébb procival jobb teljesítményt kaphatnak ? Nahát... Akkor miért örülsz most a DX12-nek ?
Aminek te most annyira örülsz az a másik oldalnak, ha nem is ilyen mértékben (csodák azért nincsenek, ahogy DX12-ben sem...), de évek óta elérhető a régi apival is látszik itt is a CPU limites tesztben.
Az AMD-t sem tartotta vissza senki, hogy foglalkozzon vele és előnyt szerezzen. -
törölt tag
válasz
wwenigma #350 üzenetére
Továbbra is várom milyen "bedrótozott" dolgokról van szó és a "speciális path-ok" szerinted miért is rosszak.
Hacsak persze nem az a negatívum, hogy az nVidia külön foglalkozott a saját DX11-es teljesítményének maximalizálásán ezzel több száz meglévő és készülő játéknak jót téveAttól, hogy megmagyarázzuk az előnyt az még ugyanúgy megmarad.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #341 üzenetére
Akárhogy csűrjük csavarjuk az eredményen nem változtat, hogy DX11 alatt az AMD kártyákhoz mindig is erősebb proci kellett, míg egy nVidia kártya ugyanazzal a gyengébb procival sokkal jobban megy.
Leegyszerűsítve azzal a procival és egy hasonló szintű nVidia kártyával sokkal jobban jártál volna mint egy 270-nel...
-
törölt tag
válasz
wwenigma #332 üzenetére
Te neked inkább nem támasztok alá semmit mert látom, hogy az nV utálatod mindennél fontosabb ami minden hszedben meg is nyilvánul és sokadik hszeddel próbálsz nV flameet gerjeszteni több kevesebb sikerrel. Nézz utána... [link]
Olyan beállítások mellett ami még egy Fury X-et is megsz*pat persze, hogy GPU limited lesz egy 270-nel.
Próbálj olyan beállítással mérni ami normális framerate-et is ad a kártyádon és meglátjuk mennyi lesz a GPU limit, a procid már 40 FPS körül elfogy...
-
daveoff
veterán
válasz
wwenigma #332 üzenetére
Simán, BF4 multi a legjobb példa. Én végigjártam mindent vele, és az AMD DX11 drivere kritikán aluli ott, meg van még jó néhány játék, ahol ki lehet mérni.
Attól még, hogy Te nem tudod, azért lehet igaz, nem?
Abból, hogy proci igényesebb helyzetekbe egy kategóriás kártyák között akár 100% különbség is lehet DX11-ben, NV javára, BF4 multiban, saját tapasztalat.
-
törölt tag
válasz
wwenigma #329 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy az a gyorsulás aminek most annyira örülsz az nem lenne ekkora mértékű ha az AMD hasonlóan az nVidiához fejleszt valamit a DX11-es driveren ?
Lényegében évek óta emiatt hatványozottan szív aki gyengébb procihoz AMD VGA-t vesz, persze most a DX12-es grafikonokhoz elhiszem, hogy jól jön (nekik...), de azért tapsolni nem kéne hozzá... -
törölt tag
válasz
wwenigma #311 üzenetére
Nem a gyorsulásról volt szó, hanem arról milyen teljesítménnyel fut (mindkét gyártó kártyáin).
Az meg, hogy nem érdekel a csúcskártya egy dolog, nem is kell, hogy érdekeljen, de ha a top hardver sem elég magasabb beállítások mellett a játékhoz (stabil 1080p@60 FPS azért PC-n elég alap szerintem, főleg ilyen kaliberű hardverek mellett..) akkor nem vagyunk kisegítve akár 150%-os gyorsulással sem a DX11-hez képest (ami azért is túlzás, mert vannak jóval szebb DX11-es címek amelyek legalább ilyen jól futnak gyengébb hardvereken is) -
daveoff
veterán
válasz
wwenigma #311 üzenetére
Még mindig nem....
Arról van szó, hogy egy ilyen látványvilággal rendelkező játékhoz nem elég DX12-vel egy FuryX/980Ti a folyamatos 60fps-hez. Ott van a Division, oda elég, rakd egymás mellé a két játékot. Teljesen más műfaj, de akkor is, generációs különbségek vannak látványban....
-
törölt tag
válasz
wwenigma #308 üzenetére
Nem tudom ezt mire érted... Egyedül standard preseten van meg az avg. 60 a tesztben mindkét (csúcs)kártya esetében, ettől még van feljebb 3 grafikai preset amivel még gyengébb a teljesítmény. A játék kinézete viszont finoman szólva sem indokolja ezt és 1080p-n sem sokkal rózsásabb a helyzet.
Gyakorlatilag nincs olyan egykártyás VGA konfig amivel 1080p@60 FPS és Crazy preset (de lehet még Extreme is elég) mellett meglenne az átlag 60 FPS a benchmarkban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Geforce GTX 1660 Super Gaming OC 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest