Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
válasz
BlackPriest #3746 üzenetére
Ha telepíteni tudsz rá, akkor neked is az alábbi hozzászólás lesz a megoldás. MobileUncle, reco csere, mentés, tetszőleges rom vissza (bár akkor én már nem a minidealt tenném), adatok visszaállítása és kész, minden ott van, csak működik.
-
Blizzardking
őstag
válasz
BlackPriest #3737 üzenetére
Szerintem neked elszállt a root jogod.
És szerintem egyszer a legelején, utána nagyobb változtatások előtt, amúgy meg mondjuk 3 havonta.
Mivel én sokat mókolom, én hetente csinálok.
Az hogy kell mentés meg reco, nem a felhasználói szokásaidból kell hogy következzen, hanem a telefon típusából és a Magyarországi felhasználás tényéből. Belpiacos kínai telefon mókolt rommal = emelt rizikófaktor. Én ezt mondtam, bocsánat ha félreérthető volt. -
Blizzardking
őstag
Senki nem mondta hogy nem segítünk, az előzőt csak azért írtam így, hogy az attitűdöt picit átfordítsuk a megoldás felé.
Összegyűjtöttem mindent ide
Először fel kell tenni egy ADB drivert. Nem emlékszem melyik volt fent a Win7-es gépemen, de én az MT kezdetű nevűekkel indítanék, az auto installerben nem bízom.
Ha az megvan, ki kell csomagolni az MTKDroid tools mappát, és rendszergazda jogokkal el kell indítani az MTKDroidtools.exe-t. Én mindent a 2.4.8-as verzióval csináltam, de feltettem egy újabbat is.
Ha rádugod a telefont, kisvártatva (15 másodperc) ki kell írnia róla infókat. Ha ez sikerült, akkor jó a driver amit feltettél.
A többit leírom később (vagy valaki más), most mennem kell.
Amit találsz a fenti linken, esetleg töltögesd le.(Ps: nem azért kell mindezt jól működő telefonnal megcsinálni mert az ember szereti elb@xarintani ami működik, hanem azért, mert rossz teló esetén nem tudhatod miért nem működik. Ha most lenne egy jól feltelepített drivered és egy tuti kipróbált SPflashtoolod, akkor kb 6 perc alatt lenne újra működő telód. Tudom hogy eső után köpönyeg, de hátha idetéved még valaki akinek jól jöhet ha megcsinálja).
-
Blizzardking
őstag
Csoportos válasz:
Mindketten tanuljátok meg a TWRP recovery flashelést, mentést, visszaállítást, és a PC-ről való flashelést. Anélkül innentől nincs tovább sajnos. Priestnek lehet hogy segítene egy gyári visszaállítás, de egyrészt ahhoz is kéne valami normális recovery, másrészt elveszne minden adat.
A jó hír az, hogy 99%-ban nincs hardveres probléma, és pikk-pakk orvosolható mindkét hiba.
Rendes reco nélkül használni egy telefont, olyan mint biztosítókötél nélkül szaltózgatni egy drótkötélen, főleg ha az ember amúgy is kísérletezősebb típus. Vagy egy másik hasonlattal élve úgy akarna az ember végigjátszani egy gigant játékot, hogy közben nem lehet menteni.
Akik mindenből a gyári megoldásokat használják Apple vagy Samsung márkájú készülékükön, azonkak nincs mitől tartaniuk, különösen ha megelégszenek azzal, hogy minden kreativitásuk abban merül ki, hogy háttérképet cserélnek. A két tábor sajnos nem csereszabatos, és mi - előre elrendelt módon - az elsőhöz tartozunk. Ez az ára, hogy anno fele összegért jutottunk egy nagyon erős, vízálló készülékhez. Egyszer kell rátenni egy TWRP-t, és utána kinyílik a világ. -
Blizzardking
őstag
válasz
BlackPriest #3726 üzenetére
Az kb ilyen:
-
Blizzardking
őstag
válasz
BlackPriest #3723 üzenetére
Melyik rom?
-
Blizzardking
őstag
válasz
tuzolto1981 #3720 üzenetére
Akkor a Tasker, a Macrodroid, az E-Robot vagy az Automateit programok valamelyikével hozz létre egy szabályt a bejövő sms-ek szétválogatására, és ebben a szabályban akcióként csinálj egy hangjelzést, kedved szerint. Pont sms-sel még nem próbáltam, de nagyon széles körben lehet történéseket és eseményeket összekapcsolni ezekkel a programokkal.
-
Blizzardking
őstag
válasz
tuzolto1981 #3717 üzenetére
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3681 üzenetére
Most már tudok némi eredményről beszámolni. Tudtam annyi mérést végezni, és közben megérteni a pontos működést, hogy konkrétabban adhatok tanácsot a mélyen tisztelt fórumtársaknak.
A LiPo aksi kisütési görbéje az alábbiak szerint alakul:
Számunkra két fontos feszültség van, a 4,2V és a 3,4V. Előbbinél nem engedi feljebb a töltést, utóbbinál (ha odáig merült) lelövi a telefont. Látható hogy a görbe nem lineáris, azaz teljes feltöltés után egy darabig viszonylag gyorsabban esik a feszültség, utána ez a folyamat lelassul. Ha megközelítjük a 3,5V-ot, onnantól megint meredekebb lesz az esés (függőlegesebb a görbe). A két végpontja, a 4,2 és a 3,4 köbe van vésve, kernel szinten. Magyarán aki mindig csumára tölti a telefont és kikapcsolásig hajtja, az nyugodtan lapozhat, mert neki semmit nem tesznek hozzá az alábbiak.
Ezt a nem lineáris Martens bakancs alakú görbét igyekszik arányosan szétosztani a rendszer, úgy, hogy a százalékos kijelzés egyenletesen ossza fel 100 részre a görbét. Ez végülis a mágikus "kalibrálás".
A feszültség mérő widget azért jó, mert látható belőle, hogy a valós jellemző feszültség, és a %-os kijelzés szinkronban van-e. Ha pl 3-5%-ot mutat az indikátor, de a feszültség még valahol 3,6V körül (jó magasan) van, akkor 1%-os kijelzéssel még órákig fog ketyegni a telefon. Mivel legtöbbünk nem meríti le teljesen, lehet, hogy te 20%-os szinten teszed töltőre, de az a tényleges kapacitás mondjuk 35%-a, tehát sokkal több a tartalék mint hiszed. Mindezen ismeretek birtokában akkor a konkrét eredmények, illetve hogy milyen lépéseket tettem:- A lenovo gyári aksija pont egy éve az Antutu Battery tesztben 9923 pontot csinált, és akkoriban meg is voltam elégedve az üzemidővel (Andrea rommal)
- Mostanában éreztem, hogy valami nem oké, csináltam egy mérést szintén Antutu Battery teszttel, és ugyanaz az akku 7465 pontot ért el
- Az Aliról rendelt utángyártott aksik közül a jobbik Phoenix elnevezésűt feltöltöttem csutkára, lemerítettem addig amíg majdnem kikapcsolt (néztem hogy 3,4V-ot minél jobban megközelítse), és feltöltöttem csutkára. Ezek után produkálta az előző hsz-ben bemutatott elég király eredményeket. Ráküldtem erre is a battery tesztet, és 9849 pontot kapott. A felhasznált Battery widget app kapacitásmérője szerint 2020 és 2180 mAh között van a kapacitása, azaz kb megfelel az új Lenovo aksinak.
Messze nem 2950 mAh mint hirdetik, de 9,7 dodóért egy nagyon jó alternatíva. Az alin hirdetnek eredeti Lenovo akkukat 4-5 dolcsi között, kérdés hogy mit tudnak. Nyilván rászitázni bármit rá lehet, viszont ezt a zöld Phoenixet merem ajánlani.
A másik delikvens, a kék BXT márkájú akku a mérőprogi szerint 1570 mAh-s, és az antutuja sem valami fényes, 4270 pont. Lehet hogy csak kifogtam egy roggyant példányt.
Tehát akinek aksi kérdésben kell support, annak dióhéjban:
- Vásárlás
- Wipe battery data pl ezzel
- Csutkára töltés
- Lemerítés 3,4 V-ig, mely értéket kiolvashat a fenti appal, vagy ahogy SanyiSay mondta az engineering módból, vagy bármely külső appal
- Mielőtt lelőné magát a készülék csutkára töltés újból
- Voilá, ha cserélgetni akarja az akkukat, akkor a testreszabott karakterisztikákat egyből használhatja, illetve a kapacitást is mérheti, (saccolhatja de elég jónak tűnik), összehasonlíthatja őket ezzel a nagyon profi appal.szerk: a mostani próbákat, méréseket Andrey romjával csináltam, ami ezek szerint takarékos, nem csinált hetek óta egyetlen zöldkamerát sem, és 3G eldobást, újraindulást sem. Részemről maradok ezen, pedig sokáig úgy tűnt, hogy az Andreát nem üti meg semmi. Esetleg egy antutus mérést csinálok azon is, de tényleg csak hogy teljes legyen a kép.
-
Blizzardking
őstag
Van még ez is, ezt nem próbáltam, de direkt van benne egy olyan funkció hogy fix battery drop, azaz a hirtelen esés javítása.
Több ilyen kalibráló/statisztika törlő appnál is láttam, hogy az első töltést kikapcsolt állapotban javasolja, és mikor úgy tele van, akkor kapcsold be. Sajnos a témában nekem sincs elegendő tapasztalatom, és lassan lehet fejlődni, mert mindig 1-2 napot kell várni a következő próbáig. Mindezt 3 aksival és legalább 2 rommal végigpróbálgatni... mire megszületik a legjobb aksi legjobb rom kombó lehet hogy unokám lesz... -
Blizzardking
őstag
Én ezt használom. Pontosabban ennek a fizetős verzióját, de az ingyenes is remekül működött. Nagy előnye, hogy több akkut is tud monitorozni felváltva, Manuálisan bepöttyözod hogy épp melyik van benne, és az alá logolja a történéseket. Utána össze is lehet őket hasonlítani.
Nekem 3,6V-nál kifingik, és arra akarom rábírni valahogy, hogy minél lejjebb engedje. Ezeknél az aksiknál 3,2V-ig biztonsággal le lehetne menni. A hosszútávú élettartam-megőrzés szempontjából elképzelhető hogy nem engedik annyira leesni a feszkót.
A fent linkelt app leírásában az áll, hogy párszor érdemes teljesen lemeríteni, hogy a legalsó tartományt is megfigyelhesse. Nagyon jó a helpje, részletes és magyarázó, le a kalappal.SanyiSay - az a 4 mV nem probléma, de a 3600 és a 3400 közti 200 az már lehet hogy standbyban órákat jelentene.
-
Blizzardking
őstag
Akinek van fent olyan program amivel ki lehet olvasni az akkumulátor feszültségét (a legegyszerűbb pl ez), megtenné, hogy megnézi, hogy amikor már csak pár százaléknyi szufla van benne, hány Voltot mutat?
Köszi előre is. -
Blizzardking
őstag
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3693 üzenetére
A Blizzard v11 azt jelenti, hogy ahogy haladtam a kapálásban és módosításokban, csináltam közben mentéseket. A 11. lett az amit közzétehetőnek éreztem.
Andrey romja nagyon hasonlít, ebben igazad van, neki sincs rendes fejlesztői menüje. Ami viszont különbség, hogy a boot.img mérete más, illetve egyszer se csinálta a 3G+Bluetooth eldobást és a zöld kamerát.
De ezt írtam is amúgy: "Felépítését tekintve amúgy a gyári kínai/etotalk/minideal vonalhoz hasonlít, nem az Andreákhoz."Más; mint írtam, a héten megjött a második rendelt aksim is, nevezetesen erről van szó.
A 2950 mAh-tól ugyan messze van, de nagyon tisztességes a gyárival összevetve is. Sajnos ahhoz hogy átlagos kapacitást/használhatóságot tudjon statisztikailag összehozni az a mérő app amit használok, több napnak (esetleg heteknek) kell eltelnie, de azt már most ki merem jelenteni, hogy a gyári akku mellé lehet tenni szívfájdalom nélkül, és az ára pedig kb 2500 Ft. -
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3690 üzenetére
"Mennyi az esélye hogy a gyárinál jobb aksit találjon az ember, ráadásul kedvező áron?"
- Szerintem ha olyat találsz mint a gyári, már örülhetsz. Az ár viszont mindenképpen kedvező. Csodák nincsenek, ugyanakkora helyre ugyanakkora tömegben nem tudnak dupla akkora aksit gyártani. Ha lenne ilyen, ettől lenne hangos a világ.Nekem a kék úgy tűnik felejtős, feltettem egy appot, ami töltésnél kiszámolja mennyit töltött bele, az áramból és az időből. A 2250 mAh-snak hirdetett aksimba teljes kimerüléstől (3%) a teljes feltöltésig 1200 mAh-t sikerült beleszuszakolnia. Majd kipróbálom egy másik rommal is, az Andrea nekem elég kedvezően fogyasztott. Egyelőre ez az aksi nem javasolt.
- Ma megjött a Phoenix aksim is, egyelőre nem is tudom hová kapjak
Kipróbálom és írok róla. Biztos hogy nem lesz majd' 3000 mAh-s, de ha stabilan 2000 körül van, ennyi pénzért ajande' -
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3688 üzenetére
Az aksi kapocsfeszültsége számít, pontosabban annak az alsó- és felső határa. 4,2 Voltnál nem engedi feljebb töltéskor (vannak amik igen, pl THL 5000, de ott más az aksi kémiai összetétele), és lekapcsolja a telefont valahol 3V körül kisütéskor. Viszont a kisütés nem lineáris, hanem egy adott görbe szerint alakul. Ám a júzer lineáris számokat akar, neki egyenletesen számoljon az akku ikon a sarokban. Ehhez kell a kalibrálás, hogy az adott kapocsfeszültséget értelmezhető, arányos százalékokká alakítsa. Abban tök igazad van, hogy ha csutkára töltöd és két nap múlva kikapcsol, az egy jó aksi, ha 6 óra múlva akkor pedig szar.
Az, hogy az adott szoftver milyen módon próbálja meg az adott töltöttségi állapotot lineárisan csökkenő vagy töltéskor növekvő számokhoz rendelni, arról túl sokmindent én sem tudok. Az általam vásárolt kék akksi példájával élve, nem az a fő problémám, hogy 50-ről 15%-ra esik pár perc alatt, hanem hogy a teljes töltésről a kikapcsolás-közeli állapotot rohadt hamar eléri. -
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3684 üzenetére
Pont hogy nem
A gyári aksija 7465-öt csinált, igaz egy másik rommal. A fő baj nem is ez, hanem a nemrég vásárolt "jó színű" aksi viselkedése; 100-50%-ig teljesen normálisan működik, és valahol 50 alatt egyszerre lezuhan 10-12%-ra, és utána ki is fingik. Eddig azért nem irkáltam be ide, mert még nem érzem véglegesnek a dolgot. Egy másik aksim úton van kínából, elvileg már Magyarországon jár. Azt fogom megnézni valami appal, hogy az akku mért kapocsfeszültsége is ilyen irreálisan alakul-e, bár gyanítom igen. A kalibráló adatokat töröltem aksicsere után, és 3 napja ez a kék van benne. -
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3681 üzenetére
Közben ezt találtam. Pont egy éves. Látszik hogy az Andrea rommal készült. Most megy a fiókban a gyári aksival a teszt. Lehet hogy neked lesz igazad, mert rohadt jól bírja
Érzület kérdéskör - nekem kb 60-70%-on szokott lenni mikor hazamegyek melóból, és újabban 50, vagy az alatt alakul sajna. Lett exchange szerver, de az annyit nem eszik szerintem. A net jobbára wifi és 2G, 3G-t ritkán használok, arra jó a 2G is hogy a hálózaton csüngjek és megkapjam az üzeneteket.
Ps - a pár hsz-el lejjebb látható AndreyGav rom nagyon baró. Próbáld mán ki!
Titanium backup tud készíteni telepítő zip-et (én ezt eddig nem is tudtam, csak most láttam).
Csinázol egy szűrést a jelenlegi user appokról, ment mindent, csinál zipet, és akár az első romolásnál alávarrod, már úgy indul a teló hogy minden ott van -
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3679 üzenetére
Aha, olyan ez mint a kocsiban a fékjavítás. Lassan romlik, észre se veszed, aztán mikor kiállsz a szervizből kifejeled a szélvédőt.
Az én telóm perecelt néhányat. Látszani semmi nem látszik rajta, de tapasztalatom szerint az aksik rohadtul utálják a koppanást. Meg hátha azóta fejlődött annyit a technológia, hogy combosabb akkukat tudnak csinálni. Ne úgy nézd hogy "pár milliamperóra", hanem a 2000-hez képest a 2500 az 25% növekedés. Namármost, az a 25% ha például... -
Blizzardking
őstag
afb - #3659 - Épp most kezdtem ilyenekkel foglalkozni. Először rendeltem ezt, de a közel 3000 mAh akkora kampónak tűnik, hogy megrendeltem mellé ezt is. Utóbbi éppen ma érkezett meg, most töltöm. Gyanítom hogy nem lesz sokkal jobb mint a gyári új korában, de a 2 éves gyárinál talán igen. Éjjel csinálok egy antutu battery tesztet a régi gyárival, mint "referencia mérés", és utána esténként az újakkal is. Majd visszakeresem, egyszer már csináltam ilyet, ha akkor belinkeltem az eredményt, az is kiderül mennyit romlott azóta.
így néznek ki egymás mellett.
mikiholiday #3661 - próbáld meg egy másik PC-re is rádugni, illetve indítsd újra a telót. USB kábel is lehet ludas. Vannak romok, ahol a settings/storage alatt lehet állítgatni, hogyan csatlakozzon. Ha így se megy, akkor (ha van rendes recoveryd) csinálj egy mentést és egy factory resetet, és utána jó lesz szvsz.
barca222 #3675 - ennek nagyon sok oka lehet, ezt senki nem fogja így séróból megmondani neked, különösen nem egy teljesen más felépítésű teló topikjában. Próbálj kérdezni a saját topikjában, vagy ráguglizni arra hogy "system ui force close" vagy "system ui fc". Nekem az az egy ötletem van, hogy hely van-e elég a telón, nincs-e tele nagyon a belső tárhely.
sanyisay #3677 - nekem skype sose volt fent, de rengeteget zöldkamozott. Nem vagyok benne biztos hogy a közeljövőben nekiállok b@szakodni a skype-pal, inkább az aksikra akarok koncentrálni. Ha a kettő közül kiderül melyik jobb, akkor érdemes beszerezni ilyen piti árakért. Sokan dicsérték amúgy őket az eladó topikjában, meglátjuk mire lesznek képesek.
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3673 üzenetére
Éppenséggel meg is csináltam. Nagyon bizakodó vagyok, szuperlite, szuperkönnyű, és Andrej azé nem ma kezdte... Ha bejön az amit csak félve merek leírni, megoldja a zöld kamera fagyást! Nekem fent van a Viber is és a FB messenger is, és 3 nap alatt egyszer se csinálta a zöldfagyást, pedig direkt gyúrtam rá. A keményebb teszt holnap lesz munka közben.
andrey_blizzard_v1.5.rarFelépítését tekintve amúgy a gyári kínai/etotalk/minideal vonalhoz hasonlít, nem az Andreákhoz.
Szerintem megér egy próbát, tényleg nagyon takarékos és kicsi, gyors kis rom. A bluetooth hálózateldobást és a zöldkamerát kéne tudnia, és ezzel akkor nyert is kb. Éljen Andrej, főleg ha összejött neki. Meg Kuna, aki megtalálta. -
Blizzardking
őstag
válasz
Blizzardking #3671 üzenetére
Úgy tűnik, ez Andrey saját romja. Kifutottam a szerk. időből
-
Blizzardking
őstag
-
Blizzardking
őstag
Akkor ezek szerint hardver hiba volt..?
Nyelvek tekintetében nem tudok okosat mondani, én angolul használom pont ezért.
Jó sokáig nyúztam az Etotalk liteot, és érzésem szerint az Andrea jobban bánik az akksival.
Most a saját gyomlálású Andrea lite van fent, és délutánra a 35-50% helyett 65-70 van, több heti tapasztalatgyűjtés alapján átlagosan.HKFTúzgyújtó - első hsz?
Valahogy próbáld meg kártalanítani weareinluck kartársat -
Blizzardking
őstag
válasz
weareinluck #3639 üzenetére
vajon melyik típus front speakere egyezik az s750-ével
- csak tipp, de az A820 belseje ugyanez, bár lehet hogy a vízálló szigetelések miatt néhány hardver máshol vanMIUI rom vold.fstabját ugyanúgy módosíthatom, mint másikét, a partíciócsere okán;
- Miui romban a storage résznél van egy kapcsoló amivel fel lehet cserélni a két tárhelyet.néhány apróságtól eltekintve hibátlannak írja a telefont, ti mit tennétek
- megnéznénk -
Blizzardking
őstag
válasz
gbrtkcs #3636 üzenetére
Factory resetet semmiképpen ne csinálj egyelőre, mert az törli a data particiót is, és mindened visszaáll gyárira, azaz csak a system partició alapján indul el a rendszered.
A mentést mindenképpen az SD kártyára csináld. Ha belemész oda hogy backup, a kipipálós ablak alatt van 3 szekció, "set backup name", "refresh sizes" és alul egy hosszú "storage:....." nevű. Ez utóbbit kell átálltani hogy SD kártyára mentsen.
Pipáld ki a Boot, Data, System, és Nvram particiókat, szerintem érdemes beikszelni hogy "enable compression", és mehet a mentés. Ha akarsz adhatsz neki nevet a set backup name résznél, de csak valami egyszerűt mert van hogy eltűnik a billentyűzet. Alaphelyzetben a dátum lesz a neve.Ha megvan, érdemes átmenteni valami másik helyre is.
-
Blizzardking
őstag
válasz
rendesadam #3623 üzenetére
Én is nézegetek telókat folyamatosan, de a 750-esem nem fogom eladni, hátha kell egy strapabíró darab egyszer, és akkor jól jön majd.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Gezakekazeg #3619 üzenetére
Látom nincs nagy pörgés... Pontos ötletem nincs, de a play meggárgyulásra gyógyír szokott lenni, hogy reseteled a beállításait. Azt is megteheted, hogy valami cache-törlésre képes appal teszel egy próbát, illetve recoveryben csinálsz egy cache, és dalvik cache törlést. Utána az első indulás kicsit tovább fog tartani, de lehet hogy megoldódik a telepítési probléma. Mivel nem vagyok benne biztos hogy ez a jó válasz, ezért nem írtam eddig.
-
Blizzardking
őstag
Elvileg ez jó nekünk, de ha valakinek van bármilyen tapasztalata a témakörben, engem érdekelne...
rendesadam - lehet hogy neked valami hardver gondod van... ha már egyszer elkapta a poziciót, nagyon jól tartja, az enyém legalábbis. Ne legyen igazam...
-
Blizzardking
őstag
válasz
glovasi #3610 üzenetére
Az Andreában már meg van cserélve, ott csak nekem volt hókuszpókusz hogy visszacseréljem, mert én meg pont így szeretem ahogy neked van.
Arra figyelj oda, hogy a vold.fstabnak a jogosultságát a végén ellenőrizd le, főleg ha nem szerkeszted, hanem átmásolod máshonnan. Fejből nem tudom minek kell lennie, de a legelején rögtön nézd meg most milyen. -
Blizzardking
őstag
Csak flashtools-os verziója van a Needromon, én is azt tettem fel és pucoltam ki. Ha már gyalulni akarsz, akkor szerintem ne azt szedd le hanem a gyári kínai Levonósat. Ha még nem flashtooloztál, akkor lehet hogy nem muszáj. Csinálj egy mentést a mostaniról, és tedd rá a lite-ot. Ha nem oké, még mindig ráérsz flashelni.
Kb a többiek is ezt írták amúgy, csak megerősíteni tudom őket. Ha mégis flashelnél, és már fent van a twrp, akkor a recoveryt és a preloadert ne pipáld ki, így azokat békénhagyja.vlevi - rootolva van, de minek telepítse fel a twrp-t, egyszerűbb rögtön kivenni a flashelésből.
-
Blizzardking
őstag
válasz
rendesadam #3588 üzenetére
Visszaolvastam a hozzászólásaidat, és ahogy nézem neked elég régóta gondod van a gps-szel. A mostani konkrét problémád az az hogy nem hoz létre ikont az agps inj, vagy az hogy azzal se jól pozicionál?
Feltettem egy apex launchert gyorsan, és nekem azon simán létrehozza a parancsikont. -
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3586 üzenetére
Amúgy kész az Andrea lite is, kb ugyanazzal a changeloggal, csak Andrea alapokon. Hétvégén felteszem azt is, oszt lehet válogatni. Akinek belakott jó romja van annak tökmindegy mert már kiszedegette ami nem kell. Ez arra jó ha az ember rájön kb félévente hogy jobb lenne mindent legyalulni és nulláról újra rakni, ez a két lite rom jó kis kiindulási alap. Most hogy hosszú hétvége jön, lehet hogy csinálok egy antutu battery tesztet, kiderül melyik bírja jobban. Érzésre egyébként az Etotalk, de lehet hogy csak másképp számol.
-
Blizzardking
őstag
válasz
popey43 #3581 üzenetére
Ha a boot- és system particiókat cseréled, a datát meg wipeolod, akkor semmi nem marad az eredeti romodból.
Nekem az Andreával az egyetlen bajom hogy eldobálja a 3G+bluetooth esetén a hálózatot. 2G-n megy rendesen. Szerintem a lite rom akkuidőben eléggé elveri egyébként. -
Blizzardking
őstag
Nézd meg hogy engedélyezve van-e az agps és az epo a gps beállításoknál.
Esetleg próbáld ki egy gps tesztelő programmal is, ne csak a wazeggel hogy mit lát.
Végső esetben Agps inj a playről megoldja, pár hsz-el ezelőtt pont erről volt szó.popey43 - meglátjuk, remélem beválik. Arra panaszkodtak többen hogy széttörik a hang telefonálásor, erre figyelj hogy csinálja-e. Miről váltottál?
-
Blizzardking
őstag
válasz
rendesadam #3565 üzenetére
Milyen launcherrel?
SanyiSay - kipróbáltam, majd meglátjuk. Minél több variációhoz lehet nyúlni, annál jobb. Az hogy enged ikont létrehozni-e a launcher, az szerintem állítható a launcher beállításaiban. Most az Atommal szórakozok, az sem engedett létrehozni, utána alapértelmezetté tettem egy másikat, utána megint az Atomot, és most engedi. Franc se tudja mitől van...
-
Blizzardking
őstag
válasz
szlibud #3551 üzenetére
Sajnálattal hallom hogy nem százas. Én két kártyával használom, ráadásul rengeteget telefonálok, bluetoothon is és kézből is, és nekem nincs vele problémám. A SIM1-em vodafone, a SIM2 pedig telenor. Nem a saját modem.img-e van alatta, hanem a MIUIból kibányászott. Érdemes kipróbálni többfélét is, csak fontos a jogosultságok megfelelő beállítása, és utána egy újraindítás.
Még annyit fűznék hozzá, hogy a bluetooth + 3G hiba miatt álltam neki az Etotalk romnak és tényleg ez nem dobálja el a sim1-et ha bluetoothon párosítva van egy fülhallgató, de egyébként a gerince ennek az Etotalk rom.
Ha az Andrea stabilabb, abból is lehet csinálni ilyen könnyített, kevés memóriát evő lite verziót, de tuti hogy a bluetooth+3G nem fog vele menni továbbra sem. (Van egyébként olyanom is, csak még nem tettem fel sehova).
Szóval a csalódások elkerülése végett mondom, hogy ez nem egy új, világmegváltó rom, hanem egy - a már eddig is használt és ismert romok közül - viszonylag jobbnak mondott rom felesleges appoktól megfosztott változata. -
Blizzardking
őstag
válasz
tfranky #3543 üzenetére
Akkor most azt próbáld ki, hogy leállítod rendesen a safely removeból, utána uninstallálod azt, és utána rádugod megint. Lehet hogy eltávolításkor maradt még valami maradványa. Esetleg regedittel töröld ki az összes safely remove-os bejegyzést.
Itt egy leírás hogy kell rendesen letakarítani.
-
Blizzardking
őstag
válasz
tfranky #3537 üzenetére
Húzd le a telefont, a hordozható eszközök alól a WPD fájlrendszerű kötet illesztőprogramját töröld ki, indítsd úja a számítógépet, és csatlakoztasd a telefont egy másik usb portra. A felbukkanó ablakban választ az usb storage-t. Mindennel várd meg, amíg az aktuális művelettel/telepítéssel véges a számítógép. Esetleg ha van a családban másik gép, laptop stb, érdemes megnézni azzal. Legrosszabb esetben kapsz innen egy minideales system mentést, azt visszaállítod és megjavul, ha a data particiót nem bántod, mindened meg is marad.
-
Blizzardking
őstag
válasz
popey43 #3526 üzenetére
A root/system/etc/firmware alatt van, jogosultsága -rw-r--r--, ha a mellékelt total commandert használod akkor 644.
Mivel az egyetlen rom ami nem dobálja el a hálózatot 3g és bluetooth esetén az az Etotalk+miui modem.img, ezért nagyon nem tudod mire cserélni a modem.img-t. Esetleg az eredeti Etotalkosra. Az alap működése - mint írtam is - teljesen Etotalk, hiszen ez az a rom, pusztán pár app és konfig fájl lett benne megvariálva.
Wipe mindenképpen kell ha felteszi valaki, ha Etotalkról váltana, akkor is.
Vlevi - ha van mentésed, semmi vesztenivalód nincs. Mielőtt közzétettem, 4 napig nyúztam egyedül, azóta is ez van fönt, de ha nem válik be, visszarakod a mentésedet és kész. No para.
-
Blizzardking
őstag
A partició kiosztáshoz nem nyúl, a system particióra ráteszi a mentést. Az hogy elindul-e az kérdéses, az az eredeti Etotalk romon múlik amiből ez az egész készült. Ha csinálsz egy teljes mentést twrp-vel a jelenlegi rendszeredről, utána visszaállítod a systemet és a boot-ot az enyémről, és nyomsz egy factory resetet, szerintem menni fog. Legrosszabb esetben visszateszed a mentésedet. De mondom, a particiókhoz nem nyúl.
Annak a visszaállításához az kéne, hogy vagy ráflasheld az eredeti romot, vagy lefuttasd az Andrey-féle visszaállítót.Hifikus - a recovery egy tök külön partició, ha fut az android, azt cserélgetsz rajta és annyiszor ahogy jólesik. Akkor kap szerepet, ha vagy egy arra alkalmas programból reboot to recoveryt nyomsz, vagy úgy kapcsolod be, hogy nyomod a hangosító gombot, ergo arról bootolod be a telefont. Az android számára egy terület amire azt raksz amit akarsz. Ezért futó droid alól mobileuncle-vel kb úgy tudod cserélgetni a recoveryket, mintha egy pendrájvra másolnál a PC-den. Felteszed playből a mobileuncle-t, rámásolod az SD kártya gyökerébe a twrp-t, és a Mobileuncle-ben azt választod hogy update recovery. Eltelik egy másodperc és fent van a twrp. Ha azt nyomod hogy reboot to recovery, már ott is van. Tényleg nem nagy kunszt.
szerk - a cwm hogy került rá? Azt is feltetted valahogy, nem? Na ezt is pont ugyanúgy kell. Hidd el, neked akarok jót.
-
Blizzardking
őstag
válasz
hifikus #3517 üzenetére
A kettőt nem lehet egymás mellé telepíteni, mindkettő a recovery particiót foglalja el. Mindenképp érdemes a TWRP-vel dolgozni, számos előnye van a CWM-hez képest:
- A legfontosabb hogy nem szokott hibázni, nem csinál olyat hogy egy tök jó mentés elszáll checksum errorral amikor vissza akarod állítani
- mentéskor egyből el tudod nevezni a fájlodat, nem kell a dátumok közül kibogarászni melyik volt az
- van benne egy mini fájlkezelő
- kezeli az érintőképernyőt
- már mentéskor meg tudod neki mondani mit mentsen le, nem feltétlen szükséges mindig mindent. Pl ha van egy jó system mentésed, és ugyanazt a romot variálod, utána elegendő a data particiót mentegetni, hisz azon dolgozol voltaképpenha akarod, csinálhatok olyat, hogy felrakom a szűz romot, aztán aláflashelem a CWM-et, és azzal csinálok egy mentést, de hidd el, jobban jársz ha felteszed a TWRP-t. Minden szempontból jobb. Mobile Uncle Toollal egy perc alatt ki lehet cserélni veszélytelenül a CWM-et TWRP-re, számítógép sem kell hozzá.
-
Blizzardking
őstag
Elkészült az Etotalk rom frissített, könnyített és aktualizált verziója.
Etotalk_Blizzard_Lite_V1.2
néven, remélem ez a nevezéktan mindenkinek örömére szolgál majdA rom az erededi Etotalk romra épül, létrehozásának célja pusztán annyi volt, hogy egy sallangoktól mentes, és az eddigi tapasztalatok alapján stabilnak mondható kiindulási alapot nyújtson azok számára, akik szeretik lecserélgetni az előtelepített appokat a saját – jól bevált – programjaikra. Emellett cél volt a minél kevesebb rendszermemória használat, és a kis tárhelyigény.
A rom friss telepítés után 385 MB ramot evett, ami jóval kevesebb mint a rendelkezésre álló memória fele, illetve csináltam egy Antutu tesztet, ahol 15954 pontot ért el. Ezzel a telefonnal ez az eredmény 13000 körül szokott alakulni, őszintén szólva nem tudom mitől szerepelt ilyen jól, de örülök neki.
Akkor tehát jöjjön címszavakban, miben tér el az eredeti Etotalk romtól.
Changelog:
- Gyári Lenovo launcher kizárólag (az Xperiát kiirtottam belőle). Kicsi, gyors, és szép is relatíve, és LENOVO!!!
- Modem.img lecserélve a MIUI V5 modem img-ére, sokaknak ez egy stabil kombót adott.
- Tárcsázó, telefonkönyv és SMS kezeléshez a legújabb Lenovo Ideafriend (v3.8.745) integrálva, működik a jobbrahúzom hívás, balrahúzom sms módszer.
- Google framework (7.0.99) és Play (5.3.6) integrálva (jelenleg ez a legfrissebb)
- Tuningolt, nagyon hatékony GPS.conf integrálva
- Perfect keyboard előtelepítve, letölthető hozzá magyar nyelvű szótár prediktív szövegbevitelhez, de nem ez az alapértelmezett
- GPS injector beépítve
- Opera lite browser a kékgolyó helyett (mindössze 1,4 mega és sokkal áttekinthetőbb, szebb, jobb szvsz)
- Total commander mint root-képes fájlkezelő
- nincs mobileuncle vagy Etotalk tools, folyton futkos, de itt már nem kell a GPS miatt futtatni
- nincs naptár (Google calendarral és Business calendarral tesztelve), maga a framework működik, csak a naptár app a felhasználóra van bízva
- Gmail nincs, de az Email klienst bennehagytam mert azt nehezebb utólag betenni ha mégis kéne. Gmaillel teszteltem amúgy, működik.
- Mókolós kedvű fórumtagok kedvéért egy Reboot manager nevű app integrálása, könnyen lehet recovery módba dobni vele a telefont
- Hangrögzítőből a smart voice recorder a gyári helyett, sokkal okosabb és kisebb, választható a hely ahova mentsen, és tud szünetet kezelni a jelszint függvényében.
- bootolás- és leállás hangeffekt letiltva, a kamera hangokat benne hagytam, hátha valaki szereti, kb 3 másodperc kiszedniTelepítés után a következőket ajánlott elvégezni:
- Launcherből kidobálni a kínai widgeteket és ikonokat a kezdőképernyőről. Nem kell megijedni, ezek nincsenek feltelepítve, ha rábökünk, akkor akarná letölteni őket.
- Mobil network elérési pontot ellenőrizni a Beálltások/továbbiak/mobilhálózatok/elérési pontok nevei alatt,
a vodafone-é „internet.vodafone.net”, a telenoré „online”, a T-mobilé „internet”.
- USB hibakeresés bekapcsolása a Beálltások/fejlesztői lehetőségek alatt, biztos ami biztos
- a Beálltások/helyhozzáférés/GPS műholdak alatt az AGPS bekapcsolása (ez fontos)
- Nyelv és bevitel szekcióban a Perfect keyboard aktiválása a google keyboard helyett, mert ez sokkal kevesebb memóriát eszik
- Telefonkönyvben settings/more features and settings/more display features/location alatt a „display number’s location”-t kilőni, így nem lesznek kínai írásjelek a nevek mellett
- leszedni egy tetszőleges GPS programot, én ezt preferálom, és elindítani az AGPS inj programot. Ebben rábökni az imént letöltött GPS appra, mire létrehoz egy parancsikont az asztalon „AGPS program neve” néven. Innen indítva nekem 17 másodperc alatt talált jelet a szobában, a telepítés után első ízben. A lényeg, hogy minden gps-es appnak kell csinálni egy parancsikont az asztalon, és baromi gyorsan fog jelet.Telepítés:
Gyakorlatilag ez nem is egy hivatalos értelemben vett rom, nincs is hozzá telepítő, inkább egy szűz telefon mentésének fogható fel. A telepítés menete a következő:
- Valahogy rá kell varázsolni a telefonra a TWRP recoveryt. (Letölthető innen). A felrakása vagy Mobileuncle tools segítségével történhet, vagy Spflashtoollal PC-ről flashelve. Egyszerűbb az első módszer, a „TWRP_recovery_v2.5.0.0_S750_S026.img” nevű fájlt fel kell másolni az SDkártya gyökerébe, playről letölteni a mobileuncle toolst, és azt elindtva a „recovery update” opciót választani. Ezek után kiválasztani az SD-re másolt TWRP-nket, és a Mobiluncle tools kicseréli erre a fent lévő bármilyen recoverynket.
- Érdemes csinálni egy mentést a jelenlegi állapotról, két okból is. Az egyik hogy meglegyen, hogy ha elb@xnánk valamit, vissza lehessen tenni, a másik, hogy lássuk milyen könyvtár struktúrában dolgozik a TWRP. Az újraindításhoz jól jön a fent említett reboot manager. Belépve a recoverybe „backupot” kell választani, és csinálni egy teljes mentést (boot, data, system, nvram legyen beikszelve).
- A letöltött ROM rar fájlját ki kell csomagolni, (ez nem egy előre gyártott telepítő zip), és a benne lévő Etotalk_Blizzard_Lite_V1.0 mappát bemásolni az SDkarin a TWRP/Backups/Lenovo_S750_MT6589/ alá. Másképp megfogalmazva a TWRP/Backups/Lenovo_S750_MT6589/Etotalk_Blizzard_Lite_V1.0 alatt kell lennie maguknak a fájloknak, 5 db-nak.
- El kell indítani a telefont recovery módban, és a TWRP-be jutva csinálni egy gyári visszaállítást. Wipe/Swipe to factory reset csúszkát csúsztat, és már gyalulja is amit kell.
- Ugyanitt a TWRP-ben Restore (és nem install), ki kell választani a megfelelő romot, ami ha nem látszik a lisában, valószínűleg rossz helyre másoltuk fel*. A Boot és a System be van pipálva, nincs más dolgunk mint eltolni a csúszkát (swipe to restore). Ő szépen leformázza amit kell, és ráírja a mentett romot.
- RebootSystem éés ha mindent jól csináltunk, az új ROM fogad kisvártatva. Az első elindulás hoszabb, ez normális.* Előfordulhat, hogy a TWRP-ben a belső memória van kiválasztva, és mi az SD-re másoltuk a romunkat. Ekkor a Restore szekcióban a lap tetején állítsuk be, hogy a „storage card” legyen aktív és ne az „emmc”.
Letöltéshez link: https://www.copy.com/s/XvNfdzj3ZDCyAyXZ
vagy SanyiSay oldaláról ugyanez itt.Nagy köszönet neki a tippekért, a tesztüzemért és az alternatív tárhelyért!
EOF
-
Blizzardking
őstag
válasz
hifikus #3511 üzenetére
Vannak olyan programok, melyeket letölthetsz a Playről, amikkel a jogosultságokat tudod adni-venni. Én kettőt próbáltam, és az Advanced permission manager eléggé bejött. De sok van, lehet hogy mások mást preferálnak.
-
Blizzardking
őstag
Baj van, akinek fent van az eredeti Etotalk rom, nagyon kérem próbálja ki ezt a programot - Android lost
Kibukott, hogy használ magát valami kamu elmailcímet is a háttérben.
Maga az app úgy működik, hogy feltelepíted, és beregisztrálja magát a telefonon talált gmailcímeddel a saját androidlost szerverére. Utána ide be kell lépni weben például PC-ről a gmailes címeddel, és ha elvész a telefon, rengetegféle dolgot tudsz vele csinálni a távolból. Eddig az összes rommal hibátlanul működött, ezzel meg nem volt hajlandó, és mikor elkezdtem hibát keresni, kiderült hogy valami általam teljesen ismeretlen gmailes fiókkal akart volna mindenáron kommunikálni. Fontos lenne tudnom, hogy másnál hogy működik.Fred23 - 4-5 óra közötti a kijelzőidő ha rendesen használod 2 kártyával csüng a hálózaton. Ha olvasol pl offline, ennél is több. Ha napközben 2G módban van, azzal lehet spórolni elég sokat, az üzeneteket úgy is megkapod. Ha valakinek végig megy a 3G, nehezen hiszem hogy 4 óra kijelzőnél még sok szufla lenne benne.
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3497 üzenetére
Még nem tettem fel sehova. Majd az utolsó mentés után csinálok egy rendszer visszaállítást, és megnézem hogy állja meg a helyét úgy. Nem tudom mit használnak a népek inkább, CWM-et vagy TWRP-t, nekem az utóbbi jobban fekszik, mert már mentésnél el lehet dönteni mit mentsen le, és el is lehet nevezni. Ha csak a boot és a system kell visszaállításra, nem kell a checksumokkal bűvészkedni. Ezzel a módszerrel könnyű lesz csinálni egy Etotalk alapú lite romot.
Mellesleg nem tudom ki lehetne a célközönség, aki eddig nem cserélte le az ezután sem fogja, aki meg romolgat annak már úgyis van vagy 8 mentése bespájzolva.(Majd akkor lesz Blizzard rom, ha hozzá is teszek, ebből csak kiszedtem
)
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3493 üzenetére
Feltettem az Etotalk romot Afb inspirálására. Teljesen elfogott a gyári S750 életérzés, merthogy a kínai fotókon mindig így nézett ki, csak kínai nyelvvel. Bár még nem laktam be, vannak benne nagyon jó dolgok. A leginkább "lite" cuccot ebből sikerült kihoznom, itt egy kép az indulás utáni alap memória kihasználásáról.
Ha már mókoltam vele, csináltam egy olyan verziót, amiben a google play services a legfrissebb, tuningolt GPS conf van benne, pár felesleges dolog ki van szedegetve, és a modem.img ki van cserélve a MIUI-ra, mert Afb kartársnak azóta nincsenek vele fagyásai/újraindulásai. Van róla pikk-pakk visszaállítható TWRP mentésem.
Kérdés: azt a gyárilag benne lévő "private safe box" appot hogy kell használni?
-
Blizzardking
őstag
válasz
Gezakekazeg #3481 üzenetére
Asszem készülőben van egy Andrea nagyon lite rom(nak csúfolt valami).
Magamnak összehozok a telón egy minden sallang szartól megfosztott Andreát, ami a legújabb 141211-es verzióra épül, és közzéteszek egy TWRP-ből feltehető system mentést. A legújabb gapps framework benne lesz, de kliensek (mail, naptár stb) már nem, például. Voltaképpen egy nagyon alap droid váz, jó adottságokkal. Akinek megvannak a kedvenc appjai, jól jöhet. -
Blizzardking
őstag
válasz
weareinluck #3475 üzenetére
Az egészben az a szép, hogy még bele is trafáltam
Küzdj Csabi küzdj!Hogy valami építő jellegűt is írjak, nekem az alábbi kombó jött be tökéletesen:
tárcsázónak/telefonkönyvnek az Ex Dialer, viszont ez nem tud szerkeszteni, így nem tudtam egyből kikapálni a stock android tárcsázót. Viszont mellé tettem a kis minimál True Contacts-ot (by Ondrej Psencyk) és így minden van ami kell, és semmi ami nem = google tárcsázó mehet a fagyasztóba, majd a kukába.
Az Ex Dialer pedig annyira testreszabható, hogy új szintre emeli a kontakt/tárcsázó appokat.
Annyi skin van hozzá, hogy az ember győzze megtalálni a megfelelőt.Gezakekazeg - sokan hisznek a gorilla glass összekarcolhatatlanságában. Ha mégis fólia, az is szokott segíteni hogy párás környezetben rakod fel. Nekem sikerült buborék nélkül, minden a felület letisztításán múlik. Egy biztos, ennek a telónak nem árt a víz
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3464 üzenetére
Nekem azzal jött a teló. MTKdroidos, Flashtoolsos és cwm-es mentésem van róla. Az elején még a naptár se működött, olvasd el a topik elejét, asszem Apeelme hegesztette össze hogy legyen rendes vending és calendar apk. Aztán szépen összeállt az is.
Külön sose telepítettem, hanem visszapakoltam a mentést. Van stabil állapotról mentésem. Nem tudom hogy lehet azt továbbadni, hisz tartalmazza az IMEI számot és minden személyes dolgot. Esetleg ha felteszem CWM-el a minidealt, lecserélem a recoveryt twrp-re, nyomok egy factory resetet, és csinálok egy twrp mentést úgy, hogy csak a szükségeseket jelölöm ki, az járható szerinted? A cwm mindent ment izomból. Egyszer Cappa72 csinált Jiayu G2F-hez egy cwm-ből visszaállítható "romot", ami annyit csinált, hogy a systemet tartalmazta, de ehhez a checksum-ot is valahogy át kell verni, különben nem indul el a visszaírás. Esetleg megkérdezhetem tőle hogy csinálta.Vlevi - szerintem jobb az Andrea. De a Minideallel semmi bajom nem volt. Minden mással tételesen fel tudom sorolni mi volt a baj. Még a MIUI volt viszonylag jó, azt használtam is hónapokig, de annak meg a kamera kezelése alexpós, túl kontrasztos szar. Csak az engem pont nem érdekelt.
-
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3459 üzenetére
Igen, nem egy egypálcás app.
A VibeROM-ról pár szót én is írnék, kipróbáltam munka közben.
A fő probléma (3G mellett bluetoothon lehetetlen hívást indítani mert 10-ből 8-szor eldobja a hálózatot) sajnos ennél is megvolt, illetve olyan is volt, hogy látszólag sikeres hívást követően egyikünk sem hallott semmit. Sajnos ez kizárja a további használatot, meló közben nem érek rá ilyenekre.
Viszont előnye, hogy nagyon takarékosan és okosan bánik a memóriával.Kéne valami lite rom, nem tudsz valamit? Amiben minden úgy van összeválogatva, hogy kis méretű kis energiaigényű és gyors legyen. Lehet hogy összebuherálok valamit, mert pl ebben a Vibeuiban az exchange szerver nagyon jó volt. Ugyanakkor valami Xperia keyboard járt hozzá, ami a power app szerint többet fogyasztott mint 2 óra navigálás. Amit ebből mentenék az az exchange, talán a kamera, de pl a galéria már nem jött be.
További problémám, hogy a Power- és Security appok kicsit kaotikusra sikeredtek szerintem. Pl azt hogy mi indulhat el bootoláskor és mi nem, azt a memóriapucoló részhez tették és nem a jogosultság kiosztóhoz. Akkor pl a power manager normal üzemmódon jósolt 22 óra használatot, ha áttettem a takarékosba, de minden csont ugyanúgy volt beállítva, nem nyúlhatott semmihez, akkor felugrott 28-ra. De hogy mitől..?
Kezdek hajlani arra, hogy az a legjobb rom ami a legkevesebbet kajál, és a tuti appokat meg már úgyis összevadásztam, nagyrészét meg is vettem. (Örök példa a Next launcher. Hozzá képest ezek a romba integrált app drawer nélküli ostoba UI-k egyszerűen szánalmasak). -
Blizzardking
őstag
Az komoly hogy a vibe romban a google- és egyéb fiókok szinkronizálási beállításait a telefonkönyvben kell megtenni???? Másfél órája azt keresem... A megszokott helyen (settings/accounts/gmail --> sync on off semmi sincs).
Hatalmas jópont viszont, hogy be lehet állítani a szinkronizálásban holtidőt, azaz nem bombáznak munkahelyi levelekkel este nyolckor. Andreánál csak ezért (na jó nem csak, de jócskán benne volt) tetem fel a Llámát, hogy a sync on/off-ot időzíteni tudja. Kis feketepont a hatalmas jópontban, hogy nem lehet fiókonként állítani a holtidőt, csak egyszerre mindent. Nagyon jó exchange kliens van benne, így egy email program le tudja kezelni a google- és a munkahelyi fiókomat, viszont ha kikapcsol délután a levél szinkronizálás, a privátokat sem kapom meg.A sebességével nekem nincs bajom, majd holnap élesben minden kiderül. Kevés memóriát kajál, sokkal kevesebbet mint az Andrea, még úgy is, hogy minden security meg power manager futkározik a háttérben.
Egy komolyabb játék (amúgy a shadowfight2) folyton kilépett ha átváltottam másra, most meg bennemarad a memoárban simán. Ugyanez navigálásnál is jól fog jönni, ha pl telefonálnom kell vagy kicsit nyomkodnom, nem lép ki a navi program. -
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3456 üzenetére
Van akivel azon tudom csak tartani a kapcsolatot. Azt hiszem rájöttem mi lehet a bibi, most fogok rámenni.
Elindulni nálam sem tud, azt nem hagyom.Egyébként szerintem nagyon szégyenletes, hogy fos chat programok mint a viber meg a hangouts 25-30 megásak. Ha valaki minden szart felrak (facebook, viber, hangouts stb) csak az ismerősei miatt, a memória fele ugrik is.
Közben megvan a megoldás, közkinccsé teszem mert más is rászaladhat erre, aki ismerte az örüljön neki;
A jelenség az, hogy akár playről, akár apk.ból akarod installálni amit akarsz, elszáll hibaüzenettel.
Ennek az az oka, hogy egyszer szarul félbemaradt a telepítés, és ez hibát okoz (nekem egy titanium backupos visszaállítási kisérlet okozta). Tele van a net olyan megoldással, hogy nyomjál factory resetet, de ez lángszóróval a gilisztára ugyebár. A konkrét megoldás, root képes fájlkezelővel a data/data mappában megkeresni a szarul feltelepült app mappáját (com.google.android.talk volt nekem) és azt ki kell törölni. Utána simán települ bárhonnan.Feltettem egy kemény 2.1 megás 1000 éves verziót, kiváncsi vagyok mikor tiltja le a google, hogy rákényszerítsen a 30 megás legújabb kiadásukra ...
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3454 üzenetére
Köszi. És a Hangoutsot sikerült rá felvarázsolni? Nekem hibával elszáll telepítéskor. Ha letöltöm és offline akarom telepíteni, akkor is. Pedig fent van a playen is.
Csimpekve - Erről már volt szó
-
Blizzardking
őstag
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3447 üzenetére
Ha ha!
Zsebmód nem, és a display mód sem, de kösz a segítséget (Afb-nek is, természetesen). Egész pontosan akkor villogtatja a proxy szenzort, amikor épp használatban van, ha lelockolom elalszik. Szóval tök nem logikus. Emiatt egyébként a tárcsázó környékén is nézelődtem, de nem találtam semmit. -
Blizzardking
őstag
Feltettem a VibeROM-ot. Azt mi csinálja, hogy folyamatosan megy a proxy szenzor? Marhára zavar.
-
Blizzardking
őstag
válasz
csimpekve #3437 üzenetére
"mert csak így működik tökéletesen"
- az értesítő ledre gondolsz?Szlibud - tényleg nem találni sehol. Esetleg hétfőn chatelj rá valamelyik kínaira a minidealen, hátha van valami ötletük.
SanyiSay - "Lassúsága vetexik egy jól agyon GravityBoxolt Andreáéval"
- az jó, az jóó!! -
Blizzardking
őstag
válasz
csimpekve #3427 üzenetére
A beállítások/appok résznél meg kell keresni a business calendart, és clear cache, clear data-t kell nyomni.
Sajnos utána mindent újra be kell állítgatni, vagy ha van titanium backupod akkor azzal visszahozni. Én megvettem a rendes verziót (ráadásul a kettest), abban van import/export a beállításoknál. Nem tudom a "gyári" tudja-e. Nekem ettől megjavult. Esetleg a google calendar syncre is nyomathatsz egyet.Sanyisay - ez most a vibe rom? Nekem akkor csinált ilyet amikor a hálózatos beállításoknál le volt tiltva az adott kártyára valamelyik "G". Nézd meg nincs-e olyan beállítás ami üti. Nekem is pont ez volt (már nem emléxem melyik rommal) hogy akkor az a szignál nem jelent meg.
-
Blizzardking
őstag
Ajánlom figyelmedbe a Llama nevű appot. Frenetikusan jó. Bármilyen feltételt bármilyen akcióval össze lehet kötni, és egyéb al-feltételeket definiálni. Átlátható a felülete, biztos a működése. A neve kicsit megtévesztő, mert nem csak helyzet alapján tud prifilokat kapcsolgatni, hanem gyakorlatilag minden alapján.
Egy kicsit ez is a bajom a romokba/ui-kba integrált profil- és egyéb megoldásokkal. Hogy ennyire jó úgysincs egyik sem, tehát a romból ki kell gyakni a saját cuccát úgyis. -
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3410 üzenetére
A klasszikus bluetooth+3G eldobálást se csinája..? Mert az azért nagy fegyvertény lenne.
Legalább most kiélheted magad kedvenc lenovo power managereddel. Tudom hogy csak amiatt raktad fel!GPS milyen..? Kell alá injektor meg egyéb, vagy egyből szakít? A MIUI nekem nagy meglepetés volt ebből a szempontból, azonnal minden segítség nélkül nagyon jól és pontosan fixált.
-
Blizzardking
őstag
válasz
SanyiSay #3393 üzenetére
Gondolatolvasó vagy? Pont tegnap gondoltam arra, hogy Lenovo tulajként milyen kevés jut nekünk a kortárs Lenovo életérzésből. Erre tessék :-)
Jó tett helyébe jót várj alapon: téma központ
Nem tudom működik-e ezzel...
Rootolni kellett? Vagy az volt mán?Meg nézd már meg légyszi, hogy boot után mennyi memoárt fel fel!!
-
Blizzardking
őstag
válasz
killer8586 #3388 üzenetére
Lehet persze. Esetleg keresd meg Cappa72 fórumtagot, hátha van valami ötlete. Ezt a részét kevesen ismerik nála jobban.
-
Blizzardking
őstag
válasz
killer8586 #3385 üzenetére
-
Blizzardking
őstag
válasz
killer8586 #3377 üzenetére
Azt próbáld ki, hogy miután rányomsz a download gombra, rádugod a telefont aksi nélkül.
Miután kiszeded az aksit várj egy kicsit, kb fél percet, és utána indítsd a download-ot és dugd rá. -
Blizzardking
őstag
válasz
killer8586 #3374 üzenetére
A gyári kínai rendszert próbáltad visszatenni rá?
-
Blizzardking
őstag
Ha minden oké, így kell kinéznie az MTKDroidnak.
-
Blizzardking
őstag
válasz
killer8586 #3370 üzenetére
Normális esetben a következőképpen kellene kinéznie a dolognak.
- Ha a telefont csatlakoztatod a számítógéphez, lehet háttértárként csatlakoztatni, vagy Média eszközként. Ezt egyből látod az intézőben, nem kell hozzá semmi.
- Ha a debug menüben bekapcsolod az USB debugging opciót, akkor a fentieken túl megjelenik az eszközkezelőben egy ismeretlen eszköz. Ehhez kell az ADB driver, ugyanis ha ezt összeismerteted a kámpútereddel, innentől kezdve tudod ADB parancsokkal irányítani a telefont, illetve ez kell ahhoz, hogy az MTKDroidtools nevű programmal tudjál menteni/visszaállítani.Mindennek azért van jelentősége, hogy még mókolás előtt, működő telefonnal összelődd, mert különben nem lehetsz benne biztos, hogy a számítógépeden driver-oldali probléma- vagy a döglött telefon okozza hogy nem tudsz megcsinálni valamilyen műveletet. Tehát normális körülmények között az a sorrend, hogy usb debugging mód bekapcs, rádug a gépre, és addig szórakozik (ez valóban cummedli) a driverekkel, amig az eszközkezelőben nem kérdőjeles, hanem azonosított lesz az eszköz. Ha ezek után elindítod az MTKdroidtoolst, annak fel kell ismernie a telefont, és mindenféle adatokat kiírni róla. Ha ez megvan, akkor a PC oldali feltétele adott hogy minden oké legyen később.
Sajnos azt nem tudom mi történik ha nincs fent a megfelelő ADB driver, és SPflashtoollal megpróbálsz rátolni egy romot, de jó esetben pont az ami nálad történt. Megteheted hogy felteszel egy ADB drivert, de ez elég vakrepülés, mert itt a fórumon is többeknek (nekem is) csak sokadik próbálkozásra sikerült eltalálni a működő the only one-t. Esetleg szedd le a legfrissebb MTKDroidtoolst innen, és itt pedig találsz egy eléggé automata driver installert, hátha ezekkel sikerül. Vagy szerezz kölcsönbe egy hasonló MTK chipsetes telefont, és ha azt rádugva a gépedre felismeri, akkor a driverek okék. -
Blizzardking
őstag
válasz
killer8586 #3363 üzenetére
Próbáld meg visszaflashelni a gyári romot a saját tuti scatter file-jával. Nekem is megvan, ha nem találsz felteszem valahova. Sanyisaynek is megvan szerintem. Mindent pipálj ki. Csak simán rádugtad a telefont, vagy enginer módban volt?
@popey43 - Sajnos abban a kamera ilyen. Ha a fényerőt nagyobbra veszed az némileg segít, de a kontrasztot is nagyon megnöveli. Nem a kamera apptól függ, és én sem találtam rá megoldást. Próbéld meg a LeWa romot, funkcionalitásban nagyon hasonlít a Miui-ra, de nem csinálja ezt a kamerával.
@kuna - Véletlenül nem egy sandisk volt? a kétszínű piros-szürke? Azzal már többen szívtunk itt.
egykicsi@ - Camera ICS fizetős verziót. Párszáz forint. Maga a hardver nem túl acélos amúgy. Egy időben fent volt az Aviary, azzal baszugáltam a képeket, de inkább játéknak mondanám eme élményszerzési törekvéseimet
-
Blizzardking
őstag
Maxell metallics
Én egy Vsonic VSD1-et használok. Mindkettő köröket ver a 3 kategóriával drágább fülhallgatókra, a Maxell az általad meghatározott ársávban szerepel. Ha nagyon jó ár érték arányú fülhallgatót akarsz és nem a márkanév vonz, akkor a Soundmagic és a Vsonic mindenképpen ajánlott. Esetleg nézz be ide is, olvasd el az 1. hsz-t.Szerk: zenehallgatásra gondoltam, lehet hogy félreértettelek, ezeknél a hangminőség a lényeg. Megfelelő szoftverrel (ViperAudio+Poweramp) olyan hangzást lehet kicsikarni belőle, hogy aki csak bedug egy fülest és azt hallgatja, zokogva hullana térdre
Tény hogy alaphelyzetben elég hurka. -
Blizzardking
őstag
Nálam egy cwm mentés max 5 perc.
Nem létezik olyan hogy "blizzardking féle miui" rom, és arra a pár hétre ameddig nekem fent volt az "andrey féle miui", addig nem emlékszem hogy volt-e gond az iránytűvel. Navigálni sokat navigáltam vele (Pl Waze), és az ment rendesen.
Nekem az Andreából a 140520-as van fent ezer éve, meglehetősen átalakítva. Sokminden ki van belőle szedve, launcher gyanánt pedig a Next-et használom.Kipróbálhatnád a Lewát, az kinézetre nagyon hasonlít a Miuira, legalábbis a screenshotparádéból ez derült ki.
-
Blizzardking
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Lenovo megpróbálta a legjobb kínai komponenseket összeszedni, majd ezt egy nagyon impozáns házba csomagolta és ellátta IP67-es védettséggel.
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- LED világítás a lakásban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Synology NAS
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- Új bontatlan iPhone 16 / 128GB / Black / euronics 3év garancia+ biztositás
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest