Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Blizzardking

    őstag

    Elkészült az Etotalk rom frissített, könnyített és aktualizált verziója.
    Etotalk_Blizzard_Lite_V1.2
    néven, remélem ez a nevezéktan mindenkinek örömére szolgál majd :DDD

    A rom az erededi Etotalk romra épül, létrehozásának célja pusztán annyi volt, hogy egy sallangoktól mentes, és az eddigi tapasztalatok alapján stabilnak mondható kiindulási alapot nyújtson azok számára, akik szeretik lecserélgetni az előtelepített appokat a saját – jól bevált – programjaikra. Emellett cél volt a minél kevesebb rendszermemória használat, és a kis tárhelyigény.

    A rom friss telepítés után 385 MB ramot evett, ami jóval kevesebb mint a rendelkezésre álló memória fele, illetve csináltam egy Antutu tesztet, ahol 15954 pontot ért el. Ezzel a telefonnal ez az eredmény 13000 körül szokott alakulni, őszintén szólva nem tudom mitől szerepelt ilyen jól, de örülök neki.

    Akkor tehát jöjjön címszavakban, miben tér el az eredeti Etotalk romtól.

    Changelog:
    - Gyári Lenovo launcher kizárólag (az Xperiát kiirtottam belőle). Kicsi, gyors, és szép is relatíve, és LENOVO!!!
    - Modem.img lecserélve a MIUI V5 modem img-ére, sokaknak ez egy stabil kombót adott.
    - Tárcsázó, telefonkönyv és SMS kezeléshez a legújabb Lenovo Ideafriend (v3.8.745) integrálva, működik a jobbrahúzom hívás, balrahúzom sms módszer.
    - Google framework (7.0.99) és Play (5.3.6) integrálva (jelenleg ez a legfrissebb)
    - Tuningolt, nagyon hatékony GPS.conf integrálva
    - Perfect keyboard előtelepítve, letölthető hozzá magyar nyelvű szótár prediktív szövegbevitelhez, de nem ez az alapértelmezett
    - GPS injector beépítve
    - Opera lite browser a kékgolyó helyett (mindössze 1,4 mega és sokkal áttekinthetőbb, szebb, jobb szvsz)
    - Total commander mint root-képes fájlkezelő
    - nincs mobileuncle vagy Etotalk tools, folyton futkos, de itt már nem kell a GPS miatt futtatni
    - nincs naptár (Google calendarral és Business calendarral tesztelve), maga a framework működik, csak a naptár app a felhasználóra van bízva
    - Gmail nincs, de az Email klienst bennehagytam mert azt nehezebb utólag betenni ha mégis kéne. Gmaillel teszteltem amúgy, működik.
    - Mókolós kedvű fórumtagok kedvéért egy Reboot manager nevű app integrálása, könnyen lehet recovery módba dobni vele a telefont
    - Hangrögzítőből a smart voice recorder a gyári helyett, sokkal okosabb és kisebb, választható a hely ahova mentsen, és tud szünetet kezelni a jelszint függvényében.
    - bootolás- és leállás hangeffekt letiltva, a kamera hangokat benne hagytam, hátha valaki szereti, kb 3 másodperc kiszedni

    Telepítés után a következőket ajánlott elvégezni:

    - Launcherből kidobálni a kínai widgeteket és ikonokat a kezdőképernyőről. Nem kell megijedni, ezek nincsenek feltelepítve, ha rábökünk, akkor akarná letölteni őket.
    - Mobil network elérési pontot ellenőrizni a Beálltások/továbbiak/mobilhálózatok/elérési pontok nevei alatt,
    a vodafone-é „internet.vodafone.net”, a telenoré „online”, a T-mobilé „internet”.
    - USB hibakeresés bekapcsolása a Beálltások/fejlesztői lehetőségek alatt, biztos ami biztos
    - a Beálltások/helyhozzáférés/GPS műholdak alatt az AGPS bekapcsolása (ez fontos)
    - Nyelv és bevitel szekcióban a Perfect keyboard aktiválása a google keyboard helyett, mert ez sokkal kevesebb memóriát eszik
    - Telefonkönyvben settings/more features and settings/more display features/location alatt a „display number’s location”-t kilőni, így nem lesznek kínai írásjelek a nevek mellett
    - leszedni egy tetszőleges GPS programot, én ezt preferálom, és elindítani az AGPS inj programot. Ebben rábökni az imént letöltött GPS appra, mire létrehoz egy parancsikont az asztalon „AGPS program neve” néven. Innen indítva nekem 17 másodperc alatt talált jelet a szobában, a telepítés után első ízben. A lényeg, hogy minden gps-es appnak kell csinálni egy parancsikont az asztalon, és baromi gyorsan fog jelet.

    Telepítés:

    Gyakorlatilag ez nem is egy hivatalos értelemben vett rom, nincs is hozzá telepítő, inkább egy szűz telefon mentésének fogható fel. A telepítés menete a következő:

    - Valahogy rá kell varázsolni a telefonra a TWRP recoveryt. (Letölthető innen). A felrakása vagy Mobileuncle tools segítségével történhet, vagy Spflashtoollal PC-ről flashelve. Egyszerűbb az első módszer, a „TWRP_recovery_v2.5.0.0_S750_S026.img” nevű fájlt fel kell másolni az SDkártya gyökerébe, playről letölteni a mobileuncle toolst, és azt elindtva a „recovery update” opciót választani. Ezek után kiválasztani az SD-re másolt TWRP-nket, és a Mobiluncle tools kicseréli erre a fent lévő bármilyen recoverynket.
    - Érdemes csinálni egy mentést a jelenlegi állapotról, két okból is. Az egyik hogy meglegyen, hogy ha elb@xnánk valamit, vissza lehessen tenni, a másik, hogy lássuk milyen könyvtár struktúrában dolgozik a TWRP. Az újraindításhoz jól jön a fent említett reboot manager. Belépve a recoverybe „backupot” kell választani, és csinálni egy teljes mentést (boot, data, system, nvram legyen beikszelve).
    - A letöltött ROM rar fájlját ki kell csomagolni, (ez nem egy előre gyártott telepítő zip), és a benne lévő Etotalk_Blizzard_Lite_V1.0 mappát bemásolni az SDkarin a TWRP/Backups/Lenovo_S750_MT6589/ alá. Másképp megfogalmazva a TWRP/Backups/Lenovo_S750_MT6589/Etotalk_Blizzard_Lite_V1.0 alatt kell lennie maguknak a fájloknak, 5 db-nak.
    - El kell indítani a telefont recovery módban, és a TWRP-be jutva csinálni egy gyári visszaállítást. Wipe/Swipe to factory reset csúszkát csúsztat, és már gyalulja is amit kell.
    - Ugyanitt a TWRP-ben Restore (és nem install), ki kell választani a megfelelő romot, ami ha nem látszik a lisában, valószínűleg rossz helyre másoltuk fel*. A Boot és a System be van pipálva, nincs más dolgunk mint eltolni a csúszkát (swipe to restore). Ő szépen leformázza amit kell, és ráírja a mentett romot.
    - RebootSystem éés ha mindent jól csináltunk, az új ROM fogad kisvártatva. Az első elindulás hoszabb, ez normális.

    * Előfordulhat, hogy a TWRP-ben a belső memória van kiválasztva, és mi az SD-re másoltuk a romunkat. Ekkor a Restore szekcióban a lap tetején állítsuk be, hogy a „storage card” legyen aktív és ne az „emmc”.

    Letöltéshez link: https://www.copy.com/s/XvNfdzj3ZDCyAyXZ
    vagy SanyiSay oldaláról ugyanez itt.

    Nagy köszönet neki a tippekért, a tesztüzemért és az alternatív tárhelyért! :R

    EOF

    [ Szerkesztve ]

    "Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

Új hozzászólás Aktív témák