Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
Ha nem végzel 10 perc alatt annak oka van és az nem a tankolás.
Kíváncsian várom hogy hol előzöl be egy dízelt vagy benzinest a sebesség határokat betartva. Miben leszel gyorsabb...? 2-3 mp alatt gyorsulsz 90-re, és ez neked zöld és nem baleset veszélyes. Gratulálok
Én betiltanám az összes ilyen autót. Miért csinálnak F1 pályát a közutainkból????Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
mjani1172
addikt
1. Nekem is van több autóm, nálam egy tankolás 3—4 perc.
2.Nincs olyan benzines vagy dízel ami gyors autópálya temponál rövidebb távon igényelne töltést mint 60 milliós autód.
Ugye nem gondolid komolyan hogy egy M3 BMW nem megy el 200 km-t.3 A "töltikéd,"?? ami 12 perc meg kb100— 150 km-re elég.
Ez a kép a villanyautósok oldalról van, ezt írják az egyik leggyorsabnak.Egy átlagosnak mondható 50 kW-os villámtöltővel, mint amilyenek a MOL Plugee töltői, 24 perc alatt bevihető 100 km-nyi áram (a megfelelő feltételek teljesülésekor, lásd karakterisztikák). A Tesla Superchargerei 10 perc alatt, a Volkswagen kaliforniai 350 kW-os villámtöltői pedig 3 perc alatt elintézik ugyanezt. Tehát egy 50 kW-os villámtöltő mellett egy ciginyi (vagy is 10 percnyi) idő alatt 42 km-t, a Tesla Supercharger mellett ugyanezt a cigit elszívva pedig 100 km-t is növekszik a kiírt hatósugár.
-
guriga1234
addikt
1, " 29 éve vezetek" - én egy csöppet régebben, meg talán többet is (de ezt csak sejtem).
2, Honda CR-V (dízel). Simán 1100 km egy tankkal. Ez mondjuk a nejemé. Nekem BMW-m van (az is dízel), valamivel többet fogyaszt., de az 1000-1100 km nálam is összejön, de az én tankom nagyobb.
"ami az én autómmal tartani tudja a lépést" - senki sem akar versenyezni veled (legalábbis én nem), de autópályán nem nagyon szoktak megelőzni engem sem.
3, "akkor nekem 12 perc/töltike." - hányszor?
-
kyle23
tag
Kicsit elég fura dolog úgy lenézni a benzines/dízel kocsikat, hogy nem tudjuk mivel rendelkezel. Meg hogy abban az árban nincs olyan ami tudja a tiéd dél tartani a tempót. kíváncsivá tettél megmondom őszintén hogy mivel rendelkezel, már csak amiatt is, mert így esélyem sincs mellé állítani egy társat, ami tudna veled menni..... Se árat, se márkát, így nehéz megoldani versenyzést.
-
-
guriga1234
addikt
"a benzinkút shopjába beállni az esetenként 30 méteres sorba" - ilyet még sosem láttam.
"tankolni ugyan 10 állásban lehet, de csak 1 pénztáros van" - ilyet sem.
A számolgatásod sem stimmel. Lehet, hogy te 6 percnyi töltéssel érsz el 200 km hatótávot, de én 5 perc tankolással 1100 km-t. Korrigáld a számításodat.
PS: ha az elektromos töltőnél csak 1 autó is áll előtted, akkor kivárhatod azt is, amíg az tölt, és valószínűleg nem 6 percig fog tölteni, míg - ahogy írod - kútnál több tankolási lehetőség van. -
moleculez
veterán
Elon valahol említette, hogy sokkal több van az elektromos hajtásláncban, a szűk keresztmetszet a jelen pillanatban a gumi/tapadás.
Itt egyébként olyan gyorsulásról beszélünk, amihez kell(ene) fizikai kondíció (lásd F1 pilóták erőnléte), a Tesla ezt kiengedte az utakra csak úgy bárkinek.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest