- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
Raysen623 #194 üzenetére
CPU-ra elég, ha i3-at számolsz (35k), alaplap 12k (h81m) haz+eger+bill 10k (nem igényességre gyúrunk, hanem PS színvonalra) táp legyen mondjuk 10K max. Es akkor még dobjunk rá egy x360 gamepadet.(10k)
Hűtőből jó a gyári (halkabb mint a PS4)Es igy még a gamepaddal is joval olcsóbb mint amit te kiraktál
-
leviske
veterán
válasz
Raysen623 #192 üzenetére
Nem akartam ebbe a vitába beleszállni, de muszáj megjegyeznem, hogy a PS4/Xbox One árából elég nagyvonalúan kihagyod a PC-d árát. Ahogy azt is, hogy elég sok pénz visszajön PC-n abból, ha az ember nem a már 17-20k-ra hízott konzol lemezeket emeli le a polcról, hanem a 10-13k-s PC platformra való verziókat. Persze kiindulva abból a feltételezésből, hogy az ember újonnan vásárol játékokat, lévén, hogy használt játékkereskedelem gyakorlatilag már csak konzolon van. Aztán ott a XL és PSN éves díja még akkor is, ha csak 4-5x játszol a haverokkal online egy évben.
Semmi értelme pénzben összevetni a platformokat, mindenkinek megvannak a maga igényei és elvárásai és azokhoz bőven be tud vásárolni a piacon bármilyen konzolt vagy PC-t. Egyik sem jobb a másiknál, mert az emberek sokfélék.
-
unrealnoise
senior tag
válasz
Raysen623 #88 üzenetére
Konzolos vagyok, de te totál eltévedtél. Mi a tökömnek kell egy PS4 verő gépbe 16 GB RAM, ha 8 is elég lenne.
Minek egy 250-es SSD, ha a konzolokban sincs?
És sorolhatnám. X1-em van jelenleg, de elnézve a jelenlegi tendenciát, tervezem egy PC összerakását...Bár a PS4 is már csak 109 ezer forint, az azért nem olyan vészes, de elég nekem egy konzol is jelenleg.
A konzolokra nem nehéz a fejlesztés. Ami nehéz, az az optimalizálás: megfelelő mértékben való butítás, hogy meglegyen a kívánt frémráta...
Plusz vannak azért AAA címek konzolra, de azok többsége eddig nem fetétlen talált kritikusok és játékosok közt is sikerre.
Bloodborne, The Last of Us (igaz ez újrakiadás), Forza Horizon 2, Titanfall, pár indie cím mindkét platformon...
Sok AAA cím mellément: Ryse, Killzone, The Order...
-
imi123
őstag
válasz
Raysen623 #159 üzenetére
Hát nekem mindegy.
Én mér lecseréltem az AMD kártyám.AMD procim ezer éve nem volt.
Aki álmodozni akar az álmodozzon.Érdekességképp
Amikor kijött a Ps1 rohantam megvenni és imádtam
Amikor kijött a Ps2 rohantam megvenni és imádtam
Amikor kijött a Ps3 rohantam megvenni és imádtamBiztos velem van a baj hogy most eszem ágában sincs rohangálni.
-
válasz
Raysen623 #145 üzenetére
utolsó rekcióm a hülyeségekre amit összehordasz.nem ellenvélemény, mert erre felesleges azt írni.
1: kit érdekel hogy neked itt extrém igényeid vannak?ez az általános? ez kell egy ps4 vitában bedobni? ps4 et hasonlítunk játékra.Pc vel. Szokásos maszlag minden ilyen hírnél Általános, nem a te igényeidet figyelembe véve.( mint ahogy te is fogalmaztál a 250 ezres gagyi pc beszólásodat elolvasva)( Bár nem tudom, ilyen hozzáértéssel meg egy 1600 as monitort használva jelenleg, milyen tervező munkát végezhetsz. Akkor inkább vegyél 500 ezerért EIZO-t abból kijön 4-5 ps4.
Itt egy kockákkal teleszórt Pc-s oldalon próbálsz minket meggyőzni, hogy 250 ezerért egy olyan gépet tudsz csak összerakni játékra, ami 1 év után a kukában végzi. nincs benne alaplap, se ház, se monitor,
Röhej az egész.Én és még jó páran, sőt mindenki aki kicsit ért az összerakáshoz és a gogglehez ,ha akarunk 200 ezerért (monitor nélkül, ugye ps4 hez is kell valami amin játszol) olyan gépet rakunk össze ami full hd ban megbirkózik a mai játékok többségével és évekig elketyeg , mert jó minőségű, 2-3 év garanciás az ésszerűség határait figyelmebevevő alkatrészekből épült.Ajánlott nézési távolságok:
[link]
Pontosan 1.2 méterre van a fotelem és a monitorom( TV) egymástól,. ha hátradőlök, meg van az 1.5 méter. Egy isten vagyok -
sirály12
őstag
válasz
Raysen623 #139 üzenetére
"memória sem azért kell mert attól szebb lesz a grafika, de töltsél be egy 60Gb-os gammát 4Gb-ba és meglátjuk akkor is ennyire okos leszel e.."
Nem bántásból, de:
Miért is kellene a 60gb-os gamét betölteni a ramba? Az hogy egy játék mennyi helyet foglal a merevlemezen nem függ össze azzal, hogy mennyi ram kell a futtatásához!
A konzolban mennyi ram is van? Az xboxban ha jól tudom 8 giga.
Most ezt vagy viccnek szántad, vagy nagyon nem értesz hozzá. -
stefi76
aktív tag
válasz
Raysen623 #139 üzenetére
"PC manapság nem igazán van meg nélküle viszont, így nem hagynám ki."
Tökéletesen megvan anélkül is a PC, a mai napig.
" de töltsél be egy 60Gb-os gammát 4Gb-ba és meglátjuk akkor is ennyire okos leszel e..."
De akkor miért nem 32Gb? Vagy 64-et? Miért álljunk meg 16-nál?
Mennyi PC-s átlag- és játékos felhasználó gépében ketyeg nem 16, hanem 8 GB?
Hagyjuk már a hülyeséget, ez sem ésszerű felhasználás a fent említett réteg illetve az általad előhozott PS4-es technikai tudással párhuzamba vont adat miatt nem állja meg a helyét.Azért, mert harsányan nagy-dumával osztod itt az észt, mert baromi penge feketeöves-gépösszerakó-mesterré képezted magad, attól még irracionális hülyeségeket tolsz ide.
-
válasz
Raysen623 #139 üzenetére
Egy alaplap ára nem feltétlenül a minőségét és a megbízhatóságát tükrözi. Gyakran ugyan azt a minőségi japán kondit használják egy jó minőségű alap alapdeszkában mint a felső kategóriásban. A plusz szolgáltatások miatt vagy atunning miatt lehet szüksége egy átlag gamernek extra drága alaplapra, de ehhez a procihoz ,amit linkeltem messze nem kell tunning, hogy elérje egy ps4 színvonalát játékban, vagy hogy kihajtson egy GTX 760 as kártyát.
150 K monitor? úristen nem az olvasással vannak gondok, hanem veled. Most komolyan 150 ezerért tervező monitort kapsz. Ezzel akarod összehasonlítania ps4 színvonalát? Hogy Pc ből veszed a prémium vagy extrem kategóriát? Itt nem a te igényeidről van szó hanem egy átlag gamer konfogról,( amúgy meg egyre jobban nem tudlak hova tenni, ha neked "ekkora " igényeid vannak játékra,mit keresel konzol vonalon és persze most egy 1600 felbontású monitort használsz és erről akarsz váltani egy 150 ezres csúcskategóriásra, mert erről csak az felehet meg a te színvonaladnak.) 40 -50ezerért olyan monitort kapsz, ami tökéletes játékra, de aki akar az 150 ezerért vesz egy 4K 40 "tv-t és azt használja monitornak.( Én sima samut használok full hd ban, nem vettem külön monitort) Orbitális baromságokat írogatsz, inkább hanyagoljuk egymást,de inkább szégyellem magam a normális színvonalat megütő és itt érdemi észérveket felsorakoztató konzolos bajtársaid nevében is.
-
válasz
Raysen623 #88 üzenetére
ettől elfáradtam. Röhej hogy úgy akarod védeni a konzolodat, hogy közben lehúzod a PC-t, ráadásul akkor baromsággal , hogy kétszer is elolvastam.
250 ezer és nincs benne alaplap, se ház? se megjelenítő? Miért megjelenítő nem kell akonzolhoz is? Pc hez is jó ám a TV csak úgy mint a konzolhoz. SSD 128 GB? mond már meg a PS4 ben milyen ssd van ? istenem....
[link] ebbe beledobok EGY gtx 770- et és m,eg van a ps4 szint bőven.
ja és még drágább boltról beszélünk, ha te dobod össze innen onnan akkor 160 ból megáll. marad 40 még akár oprendszerre akár ssd re akár monitorra. -
sirály12
őstag
válasz
Raysen623 #93 üzenetére
Nem vagyok sértődékeny, és szeretek értelmes dolgokról normális hangnemben vitázni.
Én a cikk kapcsán egy valamit nem értek, ha eddig alig van 1080p-s 60fps-es játék konzolra, akkor most ez lesz a spanyolviasz, és ezután több ilyen játék lesz, vagy megtanunlnak optmalizálni a készítők(ezt nem hiszem)?
-
-
Melon87
tag
válasz
Raysen623 #80 üzenetére
Ez tetszett. Ott a pont. Én kb 10-15 év PC után váltottam x360-ra amit kb 3-4 évig nyúltam, most pedig egy hónapja boldog ps4 tulaj vagyok! A PC-sektől csak annyit kérdeznék hogy hogy fut nekik a bloodborne, last of us vagy éppen az order? És ez csak három nagyobb cím lesz ez még több is...
-
sirály12
őstag
válasz
Raysen623 #80 üzenetére
"Épp a minap számoltam utána rgy kisebb gépfejlesztésnek és 250k-nál állt meg a mutató, erős kompromisszumok árán!
Az árban még nem volt benne semmilyen periféria, se ház, sem pedig alaplap, a FullHD kijelzőről meg már nem is beszélek."
Elég nevetséges árakkal számolhatsz akkor, mert én 200k-ból komplett gépet is tudnék összerakni, ami legalább annyit vagy többet is tud grafikában mint egy konzol, de erről már volt téma, amiben nem egy-két konkrét konfig le volt írva!
Bár gondolom úgysem győzne meg, hiszen neked 250k-ból is erős komprommiszumokkal sikerülne csak 3 alkatrészt venned.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest