Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
pakriksz #113 üzenetére
A gameworks egy shadergyűjtemény, általános grafikus problémákra. És igen arra csinálta hogy minden cucc lassuljon tőle de főleg a nem nvidiák. Ha nem így lenne akkor lásd lentebb, és nem lenne zárt, de az tehát rejtegetnek valami csúnyaságot.
Ebből max. az első mondat igaz, a többi hazugság. Abu is elmondta többször, hogy mire szolgál a gameworks: alternatív effektek gyűjteménye, amit nem kötelező használni. És egyáltalán nem titkos: [link]
Az NVIDIA ugyanis nem zárja el a forráskód egyes részeit a fejlesztőktől és a konkurenciától sem, csupán a módosítás lehetőségét tiltják meg.
-
Simon02
tag
Nem vitatkoznék érdemben, mert látom milyen szemüveggel nézed a világot, így csak néhány apróság:
"gameworksnek meg kb köze nincs az egészhez"
Az nv többek között az UAV probléma mérséklésére csinált saját algoritmusgyűjteménye (nem api...). Nem is értem mire írod, hogy nincs köze a témához, nagyon is van. Nyilván csak azért csinálta az nvidia, hogy minden cucc lassuljon tőle, főleg az amd kártyák...lol Hiszen ahogy írod is 1:1-ben átemelte a már kész effektet és beleraktak biztos egy végtelen ciklust, hogy mindenki szívjon... Véletlenül sem modernizálta az egészet. A gond inkább az, hogy AMD nem tud drivert fejleszteni, így ha nem megy valami egyszerűbb rákeni az nv-re (ezúton is köszönöm nekik, hogy április óta nem jött driver 290x-hez windows 8 alá, na inkább ez a probléma...)
Ami pedig a tesszalálást illeti, az egyéni ízlés dolga, hogy kinek mi tetszik, szerintem pl sokkal többet dob a látványon, mint pl egy hajszimulálás. Persze hogy szebb, amit grafikus tervez meg, csak 2 bibi van, a tesszalálás sokkal kevesebb erőforrást igényel mind a hardvertől, mint a tervezőtől.
Igen, HD5xxx gyenge pontja extrém tesszaláláskor jött ki, ami nem valós helyzet - bár pl. egy bőrfelületnél már lehetne az. Csak éppen ha sokkal több dologra használták volna, úgyanúgy előjön. Volt HD5870-em és GTX480-am és láttam hogy omlik össze előbbi tesszalálás alatt, pedig erőben csak 20%-nak kellett volna lennie a difinek, de a fermi simán ráduplázott.
Ja, és maradjunk annyiban mindkét cégnek voltak (és sajnos lesznek is...) piszkos ügyei, attól mert valaki szelektíven emlékszik, még így van.Ja és egy ON még, majd egy hozzáértő grafikus programozó kijavít: egy UAV indításának mennyi költsége van vajon? Mert szép hogy végtelen és vannak kis erőforrásigényűek is, de mennyi erőforrást eszik meg ezek menedzselése?
A végtelen használata meg hatalmas bullshit és már ahogy látom nem csak engem zavar... Olyan nincs hogy végtelen erőforrás, maximum nincs korlátozva! Már látom előre hogy ebből mennyi optimalizálatlan játék lesz.... -
Sinesol
veterán
Latom nem egeszen erted mire gondolok...
Mint mondtam nem a dx11-röl beszélek.
Egy majdani r9 470x jo eséllyel csak feleannyi fps-t tud majd azonos beallitasok mellett mint egy r9 490x.
Itt jön képbe hogy ha gondolkodas nelkül toljuk bele a vegtelennek nevezett uav számot , akkor lesz egy limit amit a 470x mar nem fog tudni... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest