- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
calocsay
tag
"Ennek úgy lenne értelme, ha wireless menne a dolog, mindenféle dokkoló nélkül, és csatlakoztatótt kijelzőtől függően állítaná a megjelenítést az egyes eszközökre"
A wireless kérdés már évek óta megoldott a Windows Phone esetében. Egy érintéssel kiteszem a LED falra a Lumia 735-ről a prezentációt, képpel, hanggal.
Ennek a lényege, hogy kiváltja a PC-t egyszer és minden korra. Magyarul valóban, és szó szerint beköszönt a személyi számítógépek kora, amit végre zsebre tehetsz, és csak te használod ha úgy akarod. Otthon a monitorodat megtartod, veszel egy dokkolót a gépedet meg eladod a jófogáson és könnyes búcsút veszel tőle mert nincs rá szükség. Ennyi a lényeg, nem több. A munkahelyen pedig lehet wireless bemutatót is tartani ha kell. A felhőbe ott a cucc, akárhová mész vele, zsebre vágod és mehet a bemutató akár a kivetítőre is. Ne mond már, hogy egy laptopot hurcibálni kényelmesebb :-))
-
BobTail
őstag
Ja, hogy te így gondoltad mint Surface Phone... azt hittem Inteles processzoros teljes Windowsos telefonra gondolsz. Mindennek megvan a miértje, én abszolút nem érzem visszalépést semmiben pl. 930 után, sőt.
Először is, a cserélhető hátlap: szerintem a telefon életében egy átlagfelhasználó max 2-szer fogja levenni a hátlapot (SIM és később memóriakártya behelyezésekor), és egy unibodys telefonon elég hülyén nézne ki, ha az egyik oldala végig kis fiókokból állni (SIM1 SIM2 memóriakártya...) + a hátlap úgy lett kialakítva, mint ahogy a legutóbbi összes Lumia készüléknél, azaz ha nem veszem le, senki meg nem mondaná, hogy unibody vagy sem. Arról nem is beszélve, hogy csóri 930-amon bizony látszik, hogy kb. másfél éves, és egy cserélhető hátlapos telefonon azért könnyebb lecserélni egy megviselt készülékházat. Szóval én inkább előnynek mondanám, mintsem hátránynak (és akkor ott vannak még ezek a hátlapok is...)
A szoftveres gombokat egy kicsit én is sajnálom, de ezen az OLED kijelzőn olyan, mintha rendes gombokat nyomogatnék + a navigációs sávos duplakoppos lezárás tökjó. Amúgy, Surface Pro 4-en már nincs Windows gomb...
A Windows Helo / írisz-szkenner nem arra van elsősorban, hogy feloldjuk a telefont, hanem a céges levelezés miatt beállított 6 számjegyű zárt fel tudom oldani annyival, hogy ránézek a telefonra - ez azért valljuk be, sokkal kényelmesebb, és gyorsabb + a későbbiekben (nem Beta állapotában) gondolom majd olyan plusz funkciókat is el fog tudni látni, mint a PC-s verzió, azaz e-mailnél vagy bárhol jelszó helyett.
Ja, és a "legjobb" - egyszerre rezeg és csörög
Szóval én minden téren előrelépésnek élem meg.
-
confuser
senior tag
4 betű, 4 karika, 0 felhő.
Amúgy nyilván csak akkor telepít egy cég WP (vagy inkább W10) specifikus dokkokat, ha a céges telefonok is átállnak arra a platformra. Jelenleg nálunk elég vegyes a kép. iOS, Blackberry, és WP is van (okosokból), de a Blackberry kezd kikopni, a WP meg kezd felfutni (nemrég került be a válaszható készülékek közé a 640).
Én nem látom ennyire borúsan ezt a feature-t, de még elég nehéz is megtippelni, hogy milyen lesz a fogadtatása. Meg kell várni, mit reagálnak rá az emberek/vállalatok, felesleges itt előre temetni.
-
Ágógreen
senior tag
elvileg a touchscreen touchpadként viselkedik ha úgy kívánod...
680 €-val kezd a 950 XL és 600 € a sima pici 950
jól megtippeltem az árakat
aki a szoftveres gombokat csipázza az még nem fogott dedikált gombosat...
830 és 930 hagy némi kívánni valót maga után...
a continuum-al meg csak türelmesen, eljön majd a wireless desktop is... csak idő kérdése -
confuser
senior tag
vagy felhő van, vagy kiépített dock stationok... E melett normális cégnél, belső prezentációkat hálózatról viszel, amihez mobilos hozzáférést adni, a WP esetében jelenleg elég bajos
Én nem kis cégnél dolgozom, de felhőt nem használnak, csak belső hálózatot/szervereket. A hozzáférést nem tudom mennyire megoldott WP esetén, de most fejlesztik a W10M-et, gyakorlatilag bármit be lehet építeni... Kihelyezett monitorok/TV-k/projektorok viszont vannak szép számmal, amiknél használható lenne a Continuum.
ott a projector, dugrá a HDMI-t a notidra aszt csá
Pont erről lenne szó, hogy nincs ott a laptopom, mert tök felesleges lenne elvinni, elég lenne a telefont elvinnem.
-
Gusztáv
addikt
Nekem semmi gondom a virtuális gombokkal. A 930-on is, ha a vissza gombra gombra nyomok, akkor nekem már kicsit kényelmetlen a dolog. Én úgy fogom a telefont, hogy a kisujjammal támasztom meg a jobb alsó sarkát, ha ennél lejjebb fogom, akkor már hajlamos kifordulni a kezemből. Egy nagyobb készülék, kisebb alsó kávával számomra már baromi kényelmetlen lenne.
A 830/930 anyagminőségével nekem semmi gondom, én problémával nem találkoztam.
Az irisz szkenner meg várható volt, röhelyes lett volna, ha a Windows Hello demók után beleraknak egy ujjlenyomat olvasót. Ha meg akarok nézni valamit a telefonon, akkor úgyis rá kell nézni a kijelzőre. Az asztal alatt meg fel lehet oldani a pin kóddal. -
Ágógreen
senior tag
szerintem most pont h örülni kell hogy nem koppintanak és így legalább valami újat tesznek le az asztalra...
ne érezzék már a iBirkák hogy mi másolgatjuk őket és loholunk utánuk ezen a "reménytelen rögös úton"... kösz nem kell a szánalmuk... inkább belenézek abba a szarba csak vegyenek vissza az arcukból. sőt ha beválik majd foghatják a fejüket hogy hova tovább... (nyálminta? - csula app)amúgy lehet neked ilyen furcsa ujjaid vannak, de nekem egyáltalán nem esik kézre a iphone6 ujjlenyomatos gombja... mindig úgy érzem h kiesik a teló a kezemből (túl lent van és túl vékony a teló pluszba - kettő együtt sok)... sony-nak a z5-jén szerintem jobban meg van oldva, mert nem kell plusz mozdulat (hüvelyujj) csak megfogod simán a telót és kész bentvagy
-
Ágógreen
senior tag
valóban, igaz.
...ha sietsz, akkor úgy érdemes csinálni, mint wesley snipes a Pusztítóban
de a mai mobilok touch-os feloldásánál biztos kényelmesebb...
azt is irányba kell beforgatnod és rábökni a feloldás rituáléjával.
még a régi telóknál volt mechanikus gombocska erre a műveletre, régi szép idők amikor még a tervezők gondolkoztak is... -
tomboy0013
veterán
Eddig mindig az volt a gond, hogy nem cserélhető az aksi, most az hogy igen. Addig nem tudhatod recseg-e a hátlap ameddig nem használtad. Jó minőségű polikarbonáttal semmi gond. 930 minőség tökéletes, ha az maradt akkor hibátlan. Szoftveres gombot hagyjuk szerintem, nincs vele gond. Irisz szkenner-rel sincs gond. Kinek mi kényelmes, nekem jobban bejön mint az ujjlenyomatos módszer. Ha videózás közben marad a 930 hangminőség azzal sincs gond, más valós előnye nincs Dolby-nak. Egyik dolgot sem érzem kompromisszumnak, kivétel ha a hangminőség visszalépés lesz videó közben, bár ezt kétlem. A kompromisszum a cserélhetetlen aksi, SD kártya hiánya lehetne, de az a többi gyártóra jellemző manapság, itt épp hogy kevesebb a kompromisszum mint egy Apple terméknél vagy néhány droidos csúcstelónál. A szoftveres részt hagyjuk, az egyéni dolog ki mit szeret/mihez szokott hozzá.
Marha jól összepakolt cucc mind a 2db 950-es. Az XL-re még le is cserélném a 930-am. Jövőre sor is kerülhet rá. -
Ágógreen
senior tag
teljesen egyetértünk: unibody, premium műanyag, fix akksi, dedikált gombok (fizikai lenne a legjobb) ...bár azt nem értem, hogy a telefon kijelzőjére való rátekintés nélkül hogy használod a telefonod...
...amit még hiányolok személy szerint: cirkónium gombok és alapszintű vízállóság +
álom: Lumia 950 Miniazért az a 920 még mindig ott van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged