- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Jano_023 #12050 üzenetére
a SuperSU alkalmazásban, annak beállításában van olyan, hogy Teljes unroot. Ezt kiválasztod, megerősíted és kész. A gyári v24 modemmel az a baj, hogy nem tudja a 900 MHz-etz.
(#12051) Cse015
melyik modem kell? mára fórumban annyiszor lett linkelve, nem igaz, hogy mind döglött vagy hibás. Keress rá a gyorskeresőben, most nem tudok linkelgetni. Sorry.... -
Blue Eagle
őstag
válasz
Jano_023 #12048 üzenetére
Nem a modemdb (modem database-en) van a hangsúly, hanem a modem.img illetve a 4.4 romoknál a modem_1_3g....img fájlon.
Ezt tedd fel, ha a romban lévő v24 neked nem jól teszi a dolgát. Másold a letöltött zip fájlt az SD-kártyára, indítsd a telót rekóban, és Installáld a zip fájlt.
Más: most olvastam, hogy szóba hoztad a Format All + Download lehetőséget is. Tipikus hiba, hogy sokan reflexből ezt választják a v5-ös FT-ban. A következőben meg jön a sírás-rívás (
), hogy elveszett az IMEI.
Tehát, soha NE VÁLASSZZUK A FORMAT ALL + DOWNLOAD lehetőséget. -
Jamal0
tag
válasz
Jano_023 #12046 üzenetére
Flashtool megnyit scatter kiválaszt akkor lesz egy listád a felflashelendő fájlokról az első lesz a PRELOADER amit kell változtatni. A táblázat utolsó oszlopa a Location vagyis a fájl elérési útja. Alapesetben a 2014-es van betöltve. A megváltoztatása egyszerű, csak rá kell kattintani a PRELOADER locacion rublikájára ott kikeresni a romnak a könyvtárát és bejelölni a másik preloadert.
-
Jamal0
tag
válasz
Jano_023 #12044 üzenetére
A kettő között a különbség az, hogy 2013 és 2014 közötti telefonoknál változtattak a HW-n így szoftveresen is változtatni kelet. Igazából annyi az egész, hogy a telefonod akkumulátorának alján vagy egy icipici számsor ami a dátumot jelöli és annak függvényében tudod, hogy melyiket kell belerakni. (Ha esetleg véletlenül rosszat teszel be az sem baj csak nem fog bekapcsolni a telefonod de rádugod a gépre és ráflasheled a másikat és kész)
-
Athoszka
tag
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Jano_023 #11495 üzenetére
A 3 zip fájl az tömörített állomány. Winzip-pel csomagoltam be azért, hogy egyszerűbb és biztonságosabb legyen a tárolás, ill. a megosztás. Ezeket ki kell csomagolni. Az első egy driver a Windows részére, hogy kezelni tudja az MTK Preloader-t. A másik kettő pedig a Flash Tool applikáció Windows-on futtatva, az egyik verzió 3, a másik v5-ös. Mindkettő tuti a P780-hoz.
Szeretném felhívni a figyelmed az összefoglaló tanulmányozására, valamint buherálás előtti Nvram partíció lementésére!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Jano_023 #11476 üzenetére
Hm... annak pedig mennie kell, nem emlékszem olyanra, hogy már itt bárki is elhasalt volna ezzel. Mi van ebben a scatter.txt -ben? Illetve mindent jól kicsomagoltál? Egy helyen van, egy könyvtárban minden összetevő, képfájlok (.bin, .img, stb), szóval azok amikre a scatter tartalma hivatkozik?
-
Itik
tag
válasz
Jano_023 #11472 üzenetére
Szia!!
Ezt a romot csak flah tools-al lehet felrakni! Ez tuti. Ami recoveryből telepíthető annak ez szerepel a leírásában....sőt általában a recovery is mellé van téve amelyikkel feltehető...
Ha a Letöltő oldalon lent elolvasod le van írva mi kell hozzá meg hogy lehet telepíteni Flash tools-sl..
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Jano_023 #11470 üzenetére
Ha jól tudom a VibeUi romok mind CN alapúak, tehát ha custom (ez lehet CWM vagy TWRP, mindegy az) rekóval flesselhető script-tel megírt romot teszel rá, akkor annak is CN-esnek kell lennie. Mondanom sem kell, hogy a custom recoverynek is igazodnia kell a CN kiosztáshoz, vagyis annak megfelelően portolt változat kell. CN romra CN-es Recovery. De: elég kevés olyan rom van, legalábbis asszem kevesebb, ami CWM scriptes, vagyis custom rekóból felrakható, ellenben a Flash Tools-os változattal. Szerintem az utóbbi a gyakoribb. Ezért kértem, hogy linkeld a felrakandó romnak a linkjét, hogy többen lássuk, nehogy hibába essél azzal, hogy nem megfelelően akarod feltenni. Erre a telóra bármelyik CN vagy ROW alapú rom felrakható ami a P780-ra készült, tehát a ROW-os is.
-
baralajbi
csendes tag
válasz
Jano_023 #6327 üzenetére
A system.img-t kell kibontani és abban megtalálod, pontosan a /priv-app mappában,a neve "LenovoPower.apk"
Ha nem tudod hogy kell kibontani egy ext4 system.img-t, akkor az általam fejlesztett Android Language Project (ALP) fájl kezelője megoldja, csak kétszer kattints a system.img fájlra és már láthatod is a tartalmát, és persze ki is másolhatod azt amit szeretnél. -
Blue Eagle
őstag
válasz
Jano_023 #6321 üzenetére
Azt nem gondoltam, hogy CN alapúra kell!
Tessék próbáld ezt: PowerCenter_1 -
Blue Eagle
őstag
válasz
Jano_023 #6319 üzenetére
Az S1xx_ROW romokhoz, kb 90% magyar fordítással: LenovoPowerSaving.apk
-
wallace
tag
válasz
Jano_023 #5245 üzenetére
Utólag belegondolva nem volt nehéz felrakni, de azért volt néhány köröm előtte: s135-ről TWRP-ből felrakva, megállt a lenovo feliratnál. Ugyanez történt a X-Vibe-nál recoveryből felrakva. Az átparticionálást sem szereti, sem felrakás előtt, sem felrakás után. Egyelőre ennyi. Ja és még egy screenshot quadrant eredményről:
A számok az mutatják, hogy gyorsult a kicsike, igazából nehéz megmondani érzésre, mert eddig sem volt semmi gond a sebességgel...
Viszont egy probléma már van, de nem a ROM-al magával, hanem a belerakott modemmel V101-es verziójú, egész friss(2014/03/12) és már kipróbáltam a 4.2-es android alatt ezt a modem-et, de rengetegszer nem voltam elérhető, úgy hogy full térerőt mutatott. Ez így nem hangzik jól elsőre... -
gilimbgalamb
tag
válasz
Jano_023 #5147 üzenetére
Kipróbáltam az ötleted de sajnos nem működik így sem :/ Viszont dühből: factory reset-twrp 24a- factory reset kombonáció és lőn világosság!!! Müködik
Kint ugató kutya legyek ha értem
Minden tiszteletem a tietek, akik mindenre találtok megoldást!
Ja és a lényeg! Nem bírom megunni ezt a telefont -
cool13
őstag
válasz
Jano_023 #4517 üzenetére
Ha szereted látni, akkor csináld.
Ha jól emlékszem, eddig senkinek nem sikerült végérvényesen elrontania. Eddig azt hiszem egy rossz készülékről tettek itt említést (wallace), de arról tegnap írt éppen, hogy megoldódott. Ez is hardveres gond volt. Azt beszélik, nem is lehet elbaltázni a készüléket.
De ne értsd félre, csak kicsit szívom a véred, és próbállak rávezetni hogy nyomd meg a gombot, és dőlj hátra.
-
cool13
őstag
válasz
Jano_023 #4503 üzenetére
Véleményem szerint az orosz fórumos linkek azért vannak mert ott találod letölthető formában. Aztán ne mond hogy olyan nagy dolog az orosz oldalon, nyomni egy jobb gombot, és az oldal fordítására kattintani. Elég jól lefordítja mindenkinek a nagytestvír.
De magyarul le vannak írva a főbb dolgok az összefoglalóban szerintem.
Most készül éppen egy frissítés fentre, (szájbarágós stílusban) csak remélni lehet hogy többen értelmezik majd megfelelően.
Köszi West a segítséget ismét!
-
west76
aktív tag
válasz
Jano_023 #4499 üzenetére
Itt akinek csak tudunk segítünk, olvass vissza és láthatod. Mindent nem lehet beleírni az összefoglalóba, de ha valaki figyelmesen olvassa és esetleg a kérdéseinek is először itt a fórumon visszaolvasással, vagy a keresővel megpróbálja megtalálni a válaszait, akkor szinte már mindenre található megoldás. Arról nem is beszélve, hogy az összefoglalóban is benne van pár igen hasznos külföldi link, azokat is érdemes átolvasni.
Leírom neked a legfontosabb lépéseket:
1. USB VCOM river telepítése (orosz fórumon részletes leírás van róla)
2. USB driver telepítése (bekapcsolt telefon és a telefonon engedélyezett usb hibakeresés)
3. MTK droid tools telepítés
4. Teljes rendszermentés mtk droid tools-al cappa leírása alapján
5. root jog megszerzése
6. Ha nem akarsz rom-ot cserélni akkor (china software mentesítés mtk droid tools-al)
7. Cappa cwm telepítése a telefonod rom típusának megfelelően (row, vagy cn)
8. ha rom-ot cserélsz, akkor a megfelelő rom letöltése, kicsomagolása
9. SP flash tools elindítása és a letöltött rom csomagban található scatter file betallózása (erről is leírás az összefoglalóban linkelve
10. da dl checksum pipa
11. firmware upgrade-re rákattintás
12. a telefonon megnyomod a reset gombot )kicsi piros gomb az aksi fölött)
13. usb kábellel rádugod a gépre
14. amint megjelent a zöld kör akkor vagy készen a telepítéssel.
15 telefon bekapcsol, vársz 3 percet, megijedsz, hogy nem indul, majd vársz további 3 percet ekkor már elindul és elkezdheted belakni az újonnan telepített telefonodat
16. ha ezek után CWM-ből vagy TWRP-ből (ezek egyenértékű recovery-k, bármelyik jó) akarsz újabb rom-ot felrakni, akkor ott értelemszerűen a menüket használva és a megfelelő rom csomagot a telefonodra másolva könnyen cserélheted.
17 Recovery-ből történő rom csere esetén sosem árt egy factory resetet nyomni az első indulás előttNa ez nem is lett olyan rövid
-
beg
veterán
válasz
Jano_023 #4499 üzenetére
Nézd. Én egy kérdés nélkül csak az összefoglalóra támaszkodva csináltam menést, S116->SLX váltást és particionálást. Igaz, előtte és közben sokat olvastam és kerestem, az összefoglalós orosz oldalakat is böngészve (google fordítóval). Szóval szerintem abszolút használható az összefoglaló, de kell hozzá egy kis "alap". Anélkül viszont lehet bármilyen részletes, lesz akinek az sem elég.
-
randras
veterán
válasz
Jano_023 #4432 üzenetére
Ja, ehhez nem értek, én ilyet nem csináltam. Ahogy látom a recovery gyári, szóval majd a leírás írója megválaszolja. De ha sokat szórakozol a kínai menüben simán lehet hogy mindent letörölsz, akkor meg már nem fog kelleni a mentés, és feltehetsz valami rendes ROM-ot, ami magával hoz egy custom recovery-t, amiben van nandroid backup.
-
wallace
tag
válasz
Jano_023 #4422 üzenetére
Nem számít hogy kínia belpiacos vagy ROW (rest of world) P780-as, kompatibilisek egymással, más a partició kiosztás, de Flash Tool-al akármelyik verzió felrakható akármelyik modellre...Az egyetlen hardveres különbség a 900 Mhz-es 3G-s frekvencia hiánya a kínai verzión. A képeket csak azért raktam fel, hogy be lehessen azonosítani a telókat, melyik verzió eredetileg, de ezen túl nincs nagy jelentősége.
-
dime27
őstag
válasz
Jano_023 #4387 üzenetére
Hally
SLX V23a van most fennt bár én ugy érzem h most egy lehelletnyivel mintha többet enne a tel...
Ebben szinte zéró telefonálás van inkább mobilinternet ugy napi 1 óra és otthon erről megy a facebook ugy este 22-23hig délután 15htol de a wifi nem szivja ugy mint a mobilnet!Van ugy h rajta volt wifin reggel 8tol este 22hig és ugy ment le max 3%-ék a telről!Meg néha megy rajta kis egyszerűbb játék amit max a melohelyre valo beutazáskor nyomok otthon van androidos tvbox( Minix Neo X7) valamint egy 9.7es tablet (Pipo M6 3g Pro) is azokon gammázok meg filmezek ha éppen nem melozom otthon is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- iPhone 13 Midnight-128Gb-90% akku-2026.10.05. garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest