- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
A te elgondolásod is egy ötlet a sok közül.
De a vinyógyártóknál vannak jól megfizetett mérnökök akiknek az a dolga, hogy az általunk elképzelt dolgokon gondolkodjanak.
De szerintem a vinyókban lévő levegő a gyenge láncszem.(#21) Puma K: Köszi a javítást, de néha belefut az ember ha több dologgal is egyszerre foglalkozik, viszont a te hsz.-ed elég érthetetlen lett, az ékezetekről ne feledkezz meg, több értelmű lehet a szó. Az ilyen javításokkal, és hsz.-kel lettél senior tag,
?
Mivel olvastalak máshol is, és úgy tűnik csak a hsz.-ek számát gyűjtőd. -
-
Temesvari
tag
Azert a mai villamosrendszerekben nemtulgyakori a tuláram...
-
Spiderman
csendes tag
Azért remélem azt vágjátok, hogy a TDK NEM az adattároló tányért csinálja, hanem csak a fejet... Éppúgy, mint eddig is tette. A tányérokat, amivel az ominózus fejeket tesztelték/tesztelik a Showa Denko KK készíti.
-
tdd587
őstag
Mondjuk továbbra sem értem, hogy miért nem az a legbiztonságosabb, ha teljesen offline a polcra helyezed a backup winyót és kész? Főleg nyáron, amikor jönnek-mennek a zivatarok, vidéken meg az áram és a túláram*. Nem kell UPS, nem kell hardveres RAID meg semmi. Kell egy 5e forintos SATA dokkoló és időnként szinkronizálod/felmásolod kézzel a fontos adatokat. Nekem évek óta így van és adtam el úgy 500-as winyót, hogy életében nem ment csak 40 napot összesen.
Egyik kollégám engem is fárasztott már ilyen hardveres hálózati meghajtókkal, kemény 90e maniért, hogy milyen tök jó. De minek? Otthonra? Abból sok terabyte winyót veszek, nem egy csicsa HDD házat egy 600forintos nyákkal. 90e HUF pffffff...
*: tessék elolvasni, hogy mekkora túláramra tervezik és felírni egy papírra és kirakni a villámhárítóra. Hátha elolvassa a villám, mielőtt a szabvány többszörösét küldi...
-
jerry311
nagyúr
A RAID nem csodaszer, de szerintem egy otthoni archiváláshoz bőven elegendő. Ennek ellentmond, hogy én sem RAID-ben használom itthon a vinyókat. "Kézzel" szinkronizálom az adatokat egy erre kitalált programmal (MS SyncToy). Ergo csak az van meg 2-3 példányban (és 2 gépen), ami nekem fontos. Túláram és túlfeszültség védelem mögött mindkettő. APC szünetmentes. Minőségi tápok, hogy jó eséllyel ne szálljon el más, csak a táp, ha már úgy gondolta, hogy itt a vég. Tűzfal, víruskergető... Ha ezek után elvesztem a családi fotókat, videókat, akkor nagyon fogom sjanálni, de szerintem mindent megtettem az adatok védelme érdekében. Régebben írtam DVD-re sok ilyen dolgot, csak amikor a minőségi, tartós terméknek mondott, nem is túl olcsó DVD 2 év után hibás és/vagy olvashatatlan, akkor abbahagytam. Váltottam vinyóra.
-
ganxsta
csendes tag
a RAID sem csodaszer.
Csinálsz mondjuk egy RAID1-et 3.2TB-os diszkekből, OK. Elhasal az egyik diszk. Hurrá. Ott vannak az adatok a másikon. DE mit csinálsz, amíg az alatt a nagyon sok óra alatt (50-60MB/s sebesség mellett ez ~18 óra, amig a RAID újra szinkronba kerül) elhasal a másik? Merthogy addig semmi se védi az adataidat. Maximum a szentelt bit. Nagyjából ennyit:
RAID5 dettó, mert az is csak 1 diszk elvesztését bírja ki. RIAD6-hoz otthonra meg vegyen diszket, pláne 3.2TB-osat, akinek hat anyja van. És azért lássuk be, nem túl életszerű, hogy valaki otthonra RAID5-öt vagy RAID6-ot épít.Láttam már olyat, hogy 300GB-os SCSI diszk döglött meg szinkron közben, pedig csak olyan 2-3 óra egy szinkron. 300GB adat ment az örök bitmezőkre. Mindezt úgy, hogy hardveres RAID kártya volt, csak épp bugos (illetve inkább átgondolatlan logikával megalkotott) volt a firmware és a diszkek állapotát csak szabadidejében nézegette volna. De a kártyának a terhelés miatt nem volt ideje. Aztán mikor az egyik diszkről kiderült, hogy hibás és csere után jött volna az újraszinkorizálás, kiderült, hogy hát tulajdonképpen a másik is döglött diszk, így nem volt honnan szinkronizálni. És itt nem SOHO kategóriás játékszerekről beszélek, hanem olyan brand gyártó cuccáról, amit nagyvállalatok vesznek súlyos pénzekért. Hja és a kialakított környezet miatt a firmware hiányossága csúnyán visszaütött több alkalommal, míg rá nem jöttünk, hogy az okozza... Mindezt olyan helyen, ahol a napi mentés (sem) megoldható adatmennyiség (kb. 8TB), I/O terhelés miatt.
.
Tény, hogy ritka, de ha a millióból te vagy az az egy aki ezt beszívja, szerintem nem fog vigasztalni, hogy egy ilyen hibának statisztikailag millió az egyhez az esélye... -
ganxsta
csendes tag
a RAID sem csodaszer.
Csinálsz mondjuk egy RAID1-et 3.2TB-os diszkekből, OK. Elhasal az egyik diszk. Hurrá. Ott vannak az adatok a másikon. DE mit csinálsz, amíg az alatt a nagyon sok óra alatt (50-60MB/s sebesség mellett ez ~18 óra, amig a RAID újra szinkronba kerül) elhasal a másik? Merthogy addig semmi se védi az adataidat. Maximum a szentelt bit. Nagyjából ennyit:
RAID5 dettó, mert az is csak 1 diszk elvesztését bírja ki. RIAD6-hoz otthonra meg vegyen diszket, pláne 3.2TB-osat, akinek hat anyja van. És azért lássuk be, nem túl életszerű, hogy valaki otthonra RAID5-öt vagy RAID6-ot épít.Láttam már olyat, hogy 300GB-os SCSI diszk döglött meg szinkron közben, pedig csak olyan 2-3 óra egy szinkron. 300GB adat ment az örök bitmezőkre. Mindezt úgy, hogy hardveres RAID kártya volt, csak épp bugos (illetve inkább átgondolatlan logikával megalkotott) volt a firmware és a diszkek állapotát csak szabadidejében nézegette volna. De a kártyának a terhelés miatt nem volt ideje. Aztán mikor az egyik diszkről kiderült, hogy hibás és csere után jött volna az újraszinkorizálás, kiderült, hogy hát tulajdonképpen a másik is döglött diszk, így nem volt honnan szinkronizálni. És itt nem SOHO kategóriás játékszerekről beszélek, hanem olyan brand gyártó cuccáról, amit nagyvállalatok vesznek súlyos pénzekért. Hja és a kialakított környezet miatt a firmware hiányossága csúnyán visszaütött több alkalommal, míg rá nem jöttünk, hogy az okozza...
.
Tény, hogy ritka, de ha a millióból te vagy az az egy aki ezt beszívja, szerintem nem fog vigasztalni, hogy egy ilyen hibának statisztikailag millió az egyhez az esélye... -
TeeJay
félisten
na nemsokára lehet akkor majd kapni 1tányéros 640gigás vinyót
meg 3tányéros 2TB-os méretűt.
1TB-hoz elég lesz 2tányér 3fej
2tányér 4fejjel meg 1280gigásat lehet kiadni???nekem egy 640-es 1tányéros totál jó lesz
-
Mikor kezdtem a szakmát 1990-ben,akkor néztünk ekkorát amikor megjelent a Seagate 80Mb vinyója,hát nagy csoda volt,szinte mindenki azt mondta minek ekkor,mit fogsz rárakni.Ma már 3TB-röl beszélünk így.De mi lessz 10 év múlva?
-
Konflikt
addikt
illetve hagyjuk mar abba ezt a kurt-ozest..
melyikotok fog egy doglott hdd-vel beallitani hozzajuk? tudjatok egyaltalan mennyiert dolgoznak? messze nem home usr-ekenek van ez kitalalva. enterprise szinten meg szamtalan modon vedekeznek (backup, raid, stb) es megelozik h ne kelljen hozzajuk vinni semmit sem. ha megis, akkor kemeny penzeket kell kicsengetni.. -
Killing
addikt
5 ilyen RAID 0-ba lenne csak az igazi. 16 TB tárhely!
-
Temesvari
tag
Ingyé' jöhetne egy...
-
whiz
aktív tag
Tudok egy elég konkrét esetet, megdöglött a cégnél a nagy fejes úristen laptop vinyója. 180K-ért szedték le róla, amit leszedtek (asszem mindent, mert csak az elektronika adta meg magát), de nem másnap adták vissza, hanem két hét múlva. Ennyit erről.
Természetesen az úr tombolt, hogy mikor lesz már meg... na akkor most gondoljunk el egy szervert...
-
fatal`
titán
Helyes, jöjjenek csak.
Előbb utóbb be is nevezek egyre
-
whiz
aktív tag
"Mikor a védelem akár többe is kerülhet, mintha már beütött a baj, és annak orvoslása.
Azaz ha villám csap is bele, Kürt-ék akkor is megoldják az adatmentést bármilyen helyzetben."Ekkora baromságot is ritkán hallani...
Nem csak forintokról van szó, és NEM oldanak meg (nem tudnak) minden adatmentést bármilyen helyzetben. Adott esetben bármilyen apró info lemaradása is sokba kerülhet, sokkal többe, mint egy normális backup rendszer. Nem beszélve arról, hogy addig sincsenek nálad az adatok, nem tudsz dolgozni vele, stb. és ez egy cégnél, főleg ha nagyobb, nem megengedhető.
-
fpeter07
veterán
Hát nekem 115gb szabad helyem van, nem tudom mit csinálnék egy ilyennel
Mondjuk bluray-es filmet még nem néztem, de mostanába nem is fogok... -
priti
addikt
Csak nem mindenki szeretné kiteregetni a szennyest. Meg akarsz tudni valamit? Vegyél meg valakit a kürtnél, hozz egy generátort vagy akármit amivel rádobjuk a túlfeszt a hálózatra az utcáról egy filléres munkaruhában valami sitthordó elmű matricás furgon árnyékában, aztán önként és dalolva odaadják a HDD-ket, de persze csak azokat, amiken a legfontosabb infók vannak
viccet félretéve neked az biztonság, hogy odaadod egy idegennek aki azzal kezdi, hogy semmilyen garancia nincs az adatok 100%-os olvashatóságát illetően? ultrabiztos.
-
Hebry
senior tag
Lesz ez még több is.
Én még elvagyok az 500GB-os winyóimmal, de nem nézek hd filmeket, kb. 1 db van a gépen.
Inkább olcsó ssd-ket. -
priti
addikt
Isten fizesse meg ! Tőlem akár 10 tányéros is lehet, csak írjanak hozzá rendes szoftvert, hogy kedvünkre állíthassunk a székelési sebességén, úgyis bekésel magának 32 maját, le se sajnálom milyen gyorsan késel, elférjen rajta egy videotéka azt jónapot, ócsóbb százszor, mint az écbíjó. Aki meg dvd-ket vesz az markolja a tollseprűt meg szögelje a polcokat. Hajrá ! Részemről p2p, azt még finanszírozza az IMF. Az meg hogy bedugod a kábelt 2009-ben és nincs rajta semmi digitális, mert az már külön csomag wáháhá, tégyom, Magyarország.
-
kbencee
aktív tag
Jöjjenek csak minél hamarabb, az első gyakorlati hasznuk nem a nagy tárhely lesz, hanem a 1,5, 2 TB-os vinyók árának a letörése.
-
Móci
addikt
Egy ilyen 3,2-es csodára én is befizetnék, nem ártana a tárhely...
-
antikomcsi
veterán
válasz
Menthirist #62 üzenetére
Azért nem egésszen.
Egy DVD-re is csak 4.35giga fér, nem 4.7, és álltalában nem is mindíg írja tele az ember, pár száz mega néha lemarad. Úgyhogy, ha mondjuk mégis jól kihasználjuk, kb. 210 dvd kéne az egy terrás vinyó helyett. És egy ilyen samu vinyó. most éppen kicsivel 19K alatt van. Így máris nem 120Ft/dvd, hanem csak 90Ft. És akkor az csak a lemez. Amit az ember vagy tokba, vagy mappába tesz, és mondjuk 200db 25Ft-os tok megintcsak 5K.
Úgyhogy szerintem még jobban is jársz, mint gondoltad.
Ha még lejebb megy megy az ára, lehet egyszer én is kipróbálom a raid 1-et.
-
luw2win
őstag
kettő számon akadt meg a szemem a : 3.2TB-n meg az 5 tányéron
-
robotjatek
tag
Jöjjenek csak azok a 3,2 Terrás vinyók. Igaz nekem speciel a 320Gigás is bőven sok
-
Lassan én is áttérek a vinyós backupra... jelenleg van egy 750+640 gigás a gépben, ebből egy 400 gigás munkapartíció (munkák, textúrák, tömörítetlen videók képkockánként, stb..) Sok dolgot dvd-re írtam ki eddig, de én is unom már hogy gyakran csak nyögvenyelősen olvasható vissza. Egy régi 200 gigásom van külső házban, magát a házat 5k-ért vettem, usb-n át csatolható, és gyors (5-10x legalább gyorsab, mint a dvd)... Egy mai 1 terrás samu vinyó 20k körül van, tehát 25-ből megvan még külön külső házzal együtt is... ha 1000-rel számolnánk (tudom, hogy egy egyterrás vinyó lehet vagy 850-900 giga max), akkor 25 Ft-ra jönne ki egy giga, magyarul olyan, mintha 120 forint körül lenne a dvd... Ehhez képest sokkal gyorsabb, igaz veszteségnél több adat veszik el egyszerre, de mivel úgysem használja az ember folyamatosan, csak a szekrényben tartja, így szerintem időtállóbb, mint a dvd... Szóval én is, majd ha lesz pénzem beruházok még egyre, backup vinyónak...
-
Voyage
aktív tag
Arra akartam kilyukadni, hogy mindenki dobálózik itt, hogy így megvédeni, úgy megvédeni.
Mikor a védelem akár többe is kerülhet, mintha már beütött a baj, és annak orvoslása.
Azaz ha villám csap is bele, Kürt-ék akkor is megoldják az adatmentést bármilyen helyzetben.
Persze egy sok körös RAID5 tömb is egy megoldás, csak lehet, hogy nem lesz rá szükség, ha meg nincs, és mégis beütött a krach, ott a Kürt. -
Tyberius
aktív tag
Na most már álljunk már meg egy percre végre-valahára. Azt mondod, hogy a backup adathordozó meg off-site tárolás feleslegesen komplikált, hiszen egy RAID tömb minden ellen véd, amire realisztikusan számítani lehet. Ezek után felvázolsz egy otthoni rendszert, amelyet túlfeszvédő és UPS biztosít, és 1 db vinyó helyett dedikált hardveres RAID tömböt használ adattárolásra. Akkor most ki is komplikálja túl a dolgokat?
Ami azt illeti, nálam se UPS, se túlfeszvédő nincs. Van viszont backup vinyó. Külső, 10000 HUF-ba került, és fél kilót nyom. Véletlen törlés ellen is véd, meg vírus, tápegységhalál, oprendszerhalál, villám és egyéb ilyesmi ellen. Tűz, víz, földrengés ellen nem véd, meg atomcsapás ellen sem
De ezek amúgy sem reális veszélyek, ugye?
-
Gergő_
őstag
inkább jöjjenek az olcsóbb 500GB+ ssd-k és olcsó bd lemezek
-
rii
nagyúr
nem akarok belepofázni, de a tápegységben így megbízol?
mivan, ha az összeszarja magát, és küldi a 12V helyett a 220-at?szerintem ha fontos az adat, HDD-n, a polcon is,
ha munka, akkor HDD-n a polcon és pár kilométerrel arrébb is.illetve ha valakinek fontos az adatt, meg a gépe (szóval mindenkinek) szünetmetes tápegység is kötelező darab.
jaés RAID tömb.
munkahelyen .... pont a munka közben, szóval a szemem láttára omlott össze a 3 RAID párból az egyik pár mindkét HDD-je. Csak a rendszergizmó zsenialitása miatt jöttek vissza az adatok, de "csak" az alkönyvtárak .... egy nap kiesés után. -
jerry311
nagyúr
Füge007
Értem. Tehát az összes védelmi áramkört gyártó cég benne van egy nagy összeesküvésben, ami arra irányul, hogy átverjenek mindenkit és minél több ilyen hamis szart adjanak el a tudatlan pórnépnek. Teljesen nyilvánvaló, nem is értem, eddig miért nem jutott eszembe.Tyberius
Te kihagytad a #39-et
Kicsi cégnél dolgozom, még csak kb. 800 szervert üzemeltetünk, kb. 150 TB tárhellyel, több mint 5 éve. Jellemzően RAID1 és RAID5. Nincs ezzel semmi gond, semmivel sem több a fájlrendszer hiba, mint az egy lemezes nem RAID partíciókon. Hangsúlyozom, igazi, eredeti hardverrel jól megtámogatott RAID-ről beszélek, nem ilyen alaplapi chipkészletes fosról.Depression
Szerintem, ha összeszedjük, hogy kinél égett már ki a szomszéd lakása, rájövünk, hogy nagyságrendekkel kevesebb embernek, mint ahányan véletlen töröltek már fontos dolgokat. Nem hiszem, hogy ez olyan körülmény, amit figyelembe kell venni egyszerű otthoni archiválás tervezésénél.Voyage
Egy link a Kürt Zrt.-hez önmagában nulla értékű. Talán kicsit bővítsd mondanivalód. -
Ari18
őstag
Jöhetnének is, kevés már nekem a 250GB+640GB
-
rii
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #28 üzenetére
64 db kétrétegű BR mennyi'péz?
nem sok egy picit a hdd-hez képest? -
Tyberius
aktív tag
Na mármost ha kiépítesz egy RAID tömböt (itt már eleve több HDD kell a redundancia miatt), majd veszel mellé egy UPS-t és egy túlfeszvédőt, akkor hol is vagy előrébb, mint az, aki vesz egy külső vinyót, és időnként arra mentegeti a fontos adatait?
A RAID tömb baromi sérülékeny, ugyanakkor az egyetlen dolog, ami ellen viszonylagos védelmet nyújt, az valamelyik vinyó váratlan elhalálozása. Ha pl. az oprendszer b*ssza el valamily módon a fájlrendszert (pl. memóriahiba, igen, láttam már ilyet), akkor sokat ér a RAID tömb.
Ja, és mint ember, mennyire vagy hülyeségbiztos? Tuti, hogy nem tudsz annyit inni, hogy utána ne tudd, mit csinálsz a gépeddel?
És arról nem is beszélve, hogy ki mindenki férhet hozzá a gépedhez, amikor épp nem vagy ott... -
darkarthur
senior tag
Nincs megállás!
-
SzlobiG
félisten
Már 3.2 terrás vinyó? Én még csak most gondolkozok egy terrásba.
De nekem is kéne egy ilyen a sok hd fílm zabálja a helyet.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Depression #40 üzenetére
Nyilván nálad sok az atomvillanás, földrengés, meg általában a természeti katasztrófák és olyan vírusokat szedsz össze, amik vagy mindent törölnek vagy lemeztelenítenek mindenkit a JPG fájlokban. Végül is, ezek teljesen mindennapos dolgok. Valós veszélyek ellen szokás védelmet kiépíteni, illetve fel lehet készülni mindenre, csak az drága lesz. Gondolj bele, ha pont azt a két város éri atomcsapás, ahol az adataid tároltad. Szóval, akkor már inkább 3 helyen kellene tárolni vagy rögtön minden házba beadni egy példányt, ugye?
Füge007
Gondolom szünetmentes táp és túlfeszültség/túláram védelem mögött volt a gép a villámcsapáskor, meg persze ugyanígy az ethernet csatlakozón is megvolt a védelem.A megfelelő védelemmel ellátott gép alatt szoftveres és hardveres védelmet kell érteni, nem azt, hogy le van lakatolva a gépház és mellette ül egy képzett roti.
-
Tyberius
aktív tag
"Pedig nagyon vártam már az 1GB/tányér méretű HDD-ket." - asszem a szüleim házában, a szobámban van egy Quantum Fireball szétszedve, ezerér' megkaphatod
Senki nem beszél még a mágnesezhetőségi határról, főleg, mivel addig még előhúzhatnak egy, a PMR-hez hasonló nyuszit a kalapjukból. Itt inkább a jó öreg marketingverseny játszik, a mérnököknek megmondták, h csináljanak három terás vinyót, hát csináltak. A jelenlegi fejlettségi szinten ez ilyen. Sehol nincs előírva, hogy egy vinyóban hány tányér lehet, meg hogy mennyire lehet zajos. Ha kell, megveszed, ha nem, megvárod az 1TB
/tányér méretű HDD-ket. Mert lesznek, ezt garantálom.
-
Daveedka
tag
3.2TB, elég durván hangzik
-
Tomcat
őstag
Én egyre inkább azt látom hogy közelednek a mágnesezhetőségi határhoz, és azért nem tudnak még merőleges adatrögzítési elven alapuló nagyobb adatsűrűségű lemeztányérokat létrehozni. Ezért pakolnak bele inkább 4-5 db 500-640 GB kapacitású tányérokat 1 HDD-be. Pedig nagyon vártam már az 1GB/tányér méretű HDD-ket.
-
Depression
veterán
Azt elfelejtetted hozzáírni, hogy az a raid tömb egy atombiztos, légmentesen lezárt, internetől független, földrengés, árvíz és tűz elleni védelemmel ellátott bunkerben legyen.
Minden más esetben a fontos dolgokat több helyen, jó távol kell egymástól tartani.Mod: a saját áramellátást elfelejtettem.
-
mcsabee
senior tag
válasz
macilaci78 #25 üzenetére
Azért attól igen távol állunk, hogy csak olyan adatot tároljunk a vinyón, ami égetően szükséges
. Megmondom őszintén, én sem archiválok semmit, ha annyira nagyon kellene a hely, vennék még egy vinyót, mert olcsóbb, kisebb helyet foglal, mintha mindent kiírnék DVD-re.
-
Tyberius
aktív tag
válasz
macilaci78 #25 üzenetére
Régen én is sokat szórakoztam a CD-kkel, majd DVD-kkel. Mondjak valamit? Beleun az ember. Mindig írogatni, címkézgetni, pakolászni, aztán ha kell valami, keresgélni, ha valaki kölcsönkéri, visszakönyörögni, ha karc érte, adatot leimádkozni, ha hibás széria, gyártó céget elátkozni, ha kedvenc boltodat lekapcsolják, újat keresni... kinek van erre ideje? Megveszem az 1 terás vinyót, az összes CD/DVD-m tartalmát ráteszem, és kész. Ha megtelik, veszek még egyet. A fontos adatokat archiválom (leginkább külsős vinyóra), a filmeket, sorozatokat, zenéket úgyis le lehet tölteni, ha kell.
-
orrlyuk
aktív tag
Igen, mintha belassult volna az egész. Annyiba fog kerülni egy 3.2T-s, mint 3db 1terás egy RAID házban... Egy helyben topogunk?
-
kaik21
tag
Ez még mindég csak a kezdet.........egyre nagyobb tartalmak egyre nagyobb tartalmakra vágyás.Itt nincs határ,tárhelyből sosem elég.
-
válasz
TESCO-Zsömle #28 üzenetére
Ha biztosra akarunk menni, akkor meg ott a mágnesszalag.
Jut eszembe, éppen ma találtam egy összegumírozott köteg Windows 3.1 telepítő kislemezt. Beraktam az elsőt belőle egy korabeli gép meghajtójába, és láss csodát, beolvasta. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
macilaci78 #25 üzenetére
Minek 800 DVD... Elég 64db kétrétegő BR...
Ha meg kiadnák a 12-rétegűt (ha jól emléksze az a rekord), abból csak 11db kéne. Meg pár nap, mert optikaira mozgatni ennyi adatot idő...
-
Depression
veterán
válasz
macilaci78 #25 üzenetére
Már meg ne haragudj, de ezek pont arra valóak. Veszel egy nagyot, arra archiválsz, és ha megtelik, veszel egy másikat.
Nekem a fontos dolgaim HDD-n figyelnek a szekrényben. DVD sem olcsóbb, sem megbízhatóbb, de legalább sok helyet foglal, hamar tönkre megy, és iszonyat lassú. -
macilaci78
nagyúr
Ki a francot érdekel, mekkora a vinyóról törölgetsz? Nem vagy inkább kicsit lusta learchiválni azt, ami nem égetően szükséges a vinyón? Tippre nem a futóalkalmazások és a velük készetett kész fájlok foglalják el a helyet, hanem a különböző filmek. Nem Téged barmollak le, csak rávilágítok arra, hogy ez a 3,2TB addig szép és jó, amikor nem 800db DVD-t kell megírni ahhoz, hogy learchiváld. Megmondom az őszintét, nekem sem fülne hozzá a fogam.
Mindenki jön, hogy ó, 128Gb-os pendrive, mire azt megtölti adattal az ember? Valahogy senki nem említi meg, hogy ezeket a böszmeségeket learchiválni mennyi idő, csak magához nyúlna kínjában, ha bedöglene a vinyója.
De kis kényelmesek vagyunk!
-
-XadAnuX+
őstag
Jöjjenek csak! Esik szépen már így is az 1TB-os hdd-nek az áruk, legalább majd még olcsóbban fogok venni...
Azért 3.2 TB az már nagyon odavág. -
Puma K
nagyúr
[OFF]Mindenkinek az öt tányérról a hang és a hő jut eszébe. Mi van akkor ha, (persze ez az én elképzelésem) ha bizonyos nagyságú vákuumot hoznak létre a vinyó belsejében amit meg is fog tartani. Mivel így a súrlódási energia is kisebb lesz, ezzel arányosan a melegedés is csökken.
Fizika jól megy, de sajnos a nyelvtan nem éppen
[/OFF]
Nekem is kéne már újítani egy vinyót. Össze-vissza törlök mindent hogy legyen újabb helyem... Kéne valami 2 1Tb-os dög vagy egy ilyen 3.2Tb-os finomság
-
-
Füge007
senior tag
Jönnek a full HD tartalmak kell a tárkapacitás, csak árban legyenek elérhetőek. Jelenleg 2 Terán garázdálkodom, és ez is kevés. Főleg mikor szervízelek, és mások adatait kell tárolnom, na meg nekem is szépen összegyült sok cuccos az évek folyamán.
-
Silentfrog
veterán
Összekaparnám magam ha 3 tb adatom veszne...
-
Tidus
addikt
Mindenkinek az öt tányérról a hang és a hő jut eszébe. Mi van akkor ha, (persze ez az én elképzelésem) ha bizonyos nagyságú vákumot hoznak létre a vinyó belsejében amit meg is fog tartani. Mivel így a surlódási energia is kissebb lessz, ezzel arányosan a melegedés is csökken.
.
-
Nem izgat. Tized ekkora olcsó és gyors SSD kellene.
-
ThaBoss
senior tag
Tárhelyből sesem elég
Aztán remélem már SATA 3 csatolóval jönnek lassan -
aram01
nagyúr
3,2tb
-
HyP3b0y
senior tag
Sajnos igaz, mert nagyon zajos lesz, de ez a TBos kategória nagyon vonz, emrt a 250gb-ról mindig szemezgetni kell, hogy mit töröljön az ember
-
Dr. Romano
veterán
5 tányér? Picit lesz hangja. Abbol szvsz érdemesebb lesz majd az 5400rpm-es modellt választani.
-
Az én képzeletemet a velejáró megnövekedett sebesség kelti fel, nem is a tárhely mérete. 5 tányéros megoldás meg nem is nagyon kellene, azért az már túlzás szerintem. Melegedne, hangos lenne meg ilyenek. Samu mikorra várható belőlük? Esetleg egy F4-es széria? Bár ha a mostani helyzethez viszonyítom, akkor F5-ös kellene.
-
kbencee
aktív tag
3 ilyen, és jó darabig nem lesz gondom a tárhellyel
-
sagesz93
addikt
jöjjenek.
Nekem megváltás volt a 80>320giga váltás. De ennél többre most nincs szükségem. -
total90
veterán
Nekem kell egy olyan 3,2 TB-os majd
-
nkmedve
őstag
Jöjjenek csak az egytányéros 320GBs notivinyok, egy 7200asra befizetek majd.
-
adam320
senior tag
Jöhetnek,beis fogok ruházni egyre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- 512 Gb-os NVME-k
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest