- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonym1s
őstag
válasz
slacktide #550 üzenetére
Hali.
Probaltad mar a MiniTool® Partition Wizard programot?
Ez lat minden particiot minden vincseszteren, es lehet barmit csinalni a particiokkal.
Szerintem azon a vincsesztereden a problemas particio tipusa nem megfelelo.
Igy tudod megnezni a minitool-al:
Jobb katt a problemas particion, majd itt legalul katt a properties-re, majd a partition infora, es itt legfelul a Partition type ID meg alatta a file system. A particio tipusnak itt 0x7 kell mutatni meg ntfs file rendszer, es gyanitom hogy neked valami mas lesz.
Ha igy van, akkor ujra jobb katt a problemas particion, majd modify es change partition type ID, itt meg kivalasztod legfelul a 0x07 NTFS, es yes, majd bal felul az apply gomb (nagy kek pipa). Par masodpercig dolgozik, majd kiirja hogy kesz es innentol mar latnod kene azt a particiot is.
Ha a particio infonal a file rendszer nem ntfs hanem valami mas, akkor lehetseges hogy formaznod is kell majd ntfs-re ha megvolt a tipus csere, de ez nem biztos, nekem meg csak ntfs rendszerrel volt dolgom, azzal nehany masodperc es nem kell formazni sem.
Ird meg ha jutottal valamire. -
válasz
slacktide #533 üzenetére
Miért nem gyalulod le az egészet, aztán kész?
Szerintem ezek tök felesleges cullangok, csak zavarnak. Én dd -vel kiütném a partíciós táblát, csinálnék rajta egy újat, 1db partícióval, a kívánt fs-el, aztán élete végéig tisztességesen és békében élhetne a hdd ahogy a normális társai
-
azbest
félisten
válasz
slacktide #533 üzenetére
Telefonoknál is úgy szokott lenni, ha van ilyen funkciójuk, hogy linux alól alapból csak cd-ként látja, aztán vagy unmountolni kell előbb azt és csak utána érhető el a rendes tárhely vagy telefonon kell kikapcsolni ezt a funkciót... vagy rosszabb esetben, ha nincs telepítve hozzá driver, akkor nem lehet kiírtani. Mivel linux alól is használják mások, így valószínűleg a segédprogramjával x86 architektúrás gépen kikapcsolható.
-
azbest
félisten
válasz
slacktide #528 üzenetére
Azért, mert az androidos telefonok egy részéhez hasonlóan, alapból egy virtuális cd meghajtóként mutatja magát, hogy róla tudd telepíteni a szoftvereket. A hiba a képletben, hogy linux alól nem mégy sokra a windows-os telepítővel.
Ha le van jelszavazva, titkosítva akkor szerintem nem nagyon fogod tudni így használni.
Ha fel akarod nyitni általános használatra, akkor a virtuális cédén lévő programmal tudod azt megtenni windows alól. Pár perc google után ezeket láttam
"Actually I've a solution for this like -
1. Unlock it via windows
2. Remove the password protection option
3. Login to Ubuntu
4. Plugin the drive , and this time drive doesn't ask me to unlock it though I've removed it already." [link]Értelemszerűen a 3-4 pont az itt már a raspi-t jelenti. Csak maga a probléma linux specifikus, más linux alól is így járnál.
Unlocking a Drive [link]
Lényegében kell egy normál pécé, amin windows fut (vagy normál linux amin egy windowsos virtuális gép) és ott a jelszavas lezárást kikapcsolva válhat elérhetővé más rendszereken is, mint például a pi. Előtte azért nem árt backupolni vagy legalábbis elolvasni a gyártó manuálját, nehogy az adatokat is törölje róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gaming notebook topik
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Fotók, videók mobillal
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest