- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz
anonym1s #566 üzenetére
Mert semmi értelme külön vinni a pi1-et és a pi2-őt.
Rengeteg információ közös, a kérdések közösek, a megoldások is. Egyre több pi1-es tulaj vált át pi2-re, és a diskurzus az eredeti topikon zajlik tovább.
Az ottani 'lakók' is egyetértettek abban, hogy csak azért mert a pi2 erősebb, nincs értelme két topiknak. Ennek a topiknak az összefoglalója sem véletlen lett átírva (ld fent).
Továbbá többen máris átnyergeltek innen oda, itt egyre kevesebb választ fogsz kapni. -
Dudee
senior tag
válasz
wassermann #557 üzenetére
egyetértek
-
-
Dudee
senior tag
Akkor ezekszerint még nincs Harmony-d?
Semmilyen eszközt nem kell felvenned. A TV-t irányítod, nem a Raspberry-t! Aztán majd a TV irányítja a lejátszót.
Viszont remélem még nincs Harmony-d, mert akkor bizonyára már rég kipróbáltad volna, és láttad volna, hogy ugyanúgy megy -
Dudee
senior tag
Egyelőre túl sok tippet nem kaptam, ezért megpróbálkozom mégegyszer:
RPi2-őt használok, 5.0.5-ös OpenELEC-kel.
Azt vettem észre, hogy mkv lejátszásakor pár percenként beszaggat a lejátszás. Egészen piciket, szerintem 1-2 frame-et, de svenkelés közben azonnal ki lehet bökni a megakadást, elég zavaró tud lenni. A hang nem ugrik semmit.
A hálózat sávszélességével nem lehet gond, mert 70-80Mbit-es mpeg4-et is simán lejátszik. A forrás NAS NFS protokollal.
Tulképp eddig minden filmnél láttam, de netes kereséssel nem sokra jutottam, mert a 'frame skip', 'stutter' és egyéb ilyen varázsszavak mindenféle találatot adnak.Láttatok már ilyesmit, van esetleg ötletetek merre induljak el?
Köszi szépen!
-
Dudee
senior tag
DACban nem tudok segíteni, de hogy sok megoldás létezik rá, az biztos. Kicsit keresgess.
HDMI passthrough:
miért kéne hozzá két 'lyuk'?
A passthrough azt jelenti, hogy a lejátszó nem nyúl az audiostreamhez, küldi tovább, ahogy van. Azaz a dekódolás rábízza a fogadó oldalra.
Ha vki AVRrel -házimozi erősítő- rendelkezik, akkor a passthrough-t bekapcsolja, és így pl a DolbyDigitalt az erősítője fogja kicsomagolni. Ellenkező esetben a raspberry dolgozik, és külön PCM csatornákat küld ki.
Ez utóbbi megoldás persze jobban terheli a procit, de ha a TV nem tud DD vagy DTS jelet fogadni, akkor marad a stereo mixdown, passthrough nélkül.
De ugyanúgy 1 HDMI kábellel megy a dolog. Egy kábelen megy a kép és a hang. -
Dudee
senior tag
Miért kellene az analóg kimenetet használni?
HDMIn átmegy a hang. Ha a TV-n szeretnéd hallgatni, és nem AVR-en, akkor legyen beállítva 2 csatorna az audio settingsben (number of channels: 2), legyen kilapcsolva a 'pass through'-t (default azthiszem így van), és asszem' ennyi.
Ezután TVn kell szóljon.Én AVR-en hallgatom, de kipróbáltam a fenti módszer szerint, és működik.
-
Dudee
senior tag
Nekem is be van az pöttyintve, de ettől még nem jelenik meg a Library-ban az, amit nem ismert fel.
Azt a fordítást meg nem is értem, félrevezető és pontatlan."A filmcímnek megfelelő találatok külön mappákban találhatóak"
Ez eredetiben:
"Movies are in separate folders that match the movie title"Ez csak arra jó, hogy itt adod meg, hogy a filmjeid ömlesztve vannak egy könyvtárban, vagy mindegyiknek saját, rendesen elnevezett mappája van.
-
Dudee
senior tag
Nálam a router nem csinált semmit, csak a NASról tolta át a filmet.
De akkor ha jól sejtem elvileg nem kéne ilyen szaggatásokat csinálnia., azaz ez nem tipikus RPi 'feature'..Más:
A PI2-ben egy 900MHz-es A7-es van.
A config.txt-ben szerepel egy overclock beállítás, ami nyilván alapból off-on van, és azt írja 700Mhz.
Most akkor default 700on ketyeg 900 helyett?
Egy 'moderate' overclock vajon elmegy még hűtőborda nélkül?
Nem igen akarom túlhúzni, ha ha egy picit lehet rajta csavarni gond nélkül, akkor kipróbálnám. -
Dudee
senior tag
RPi2, Openelec. Tapasztalt vki 1080p mkv (kb 10Gb méret) esetén olyat, hogy 5-10 percenként megakadna a lejátszás 1-2 frame-re (hang hibátlan)? Csak egy apró ugrás, de látszik.
Mi lehet ennek az oka? (lan kábellel használom) -
Dudee
senior tag
Ahhoz, hogy a Library-ban látszódjon a film, ahhoz fel kell ismernie a listázónak. Ez nálam a TMB. De ahhoz, hogy ez felismerje, a film vagy könyvtár nevének felismerhetőnek kell lennie.
És még ezután is ott van, hogy ha nincs benne az adatbázisba, akkor annyi.
Hiába van nekem a filmek között a Magyar népmesék, az bizony nem fog látszani.Ezt egyébként furcsállom is. Mármint ilyenkor megtehetné azt, hogy simán beteszi a library-be filenévvel, metaadatok nélkül.
Vagy ez valahol beállítható lenne? -
Dudee
senior tag
Sziasztok!
Friss RPi2 tulajdonos vagyok, OpenElec-kel próbálkozom, eddig tulajdonképpen sikeresen. Van külön asztali medialejátszóm is, de ez az RPi-s megoldás nagyon tetszik.
Olvastam, hogy a MPEG2/VC-1 licenc megvásárolható. Aztán csodálkoztam, hogy simán lejátsza licenc nélkül is az MPEG2es filmeket, DVD ripeket. Feltélezem ezt ilyenkor SWesen dekódolja, amit talán a Pi1 még nem tudott legyűrni.
1. Van ezek után értelme megvenni a kulcsot a HW-es dekódoláshoz?
2. azt vettem észre, hogy a de-interlace-ing nem igazán jó, akármit is állítok, 'fésűs' a kép gyorsabb mozgásoknál. Lehet, hogy épp ez oldódna meg a HW kulccsal?
2. egyáltalán honnan látom, hogy mi dekódol?Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest