- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alma vs. körte (izé, málna
). Az egyik egy mikrovezérlő, a másik meg egy számítógép. Az arduino atmel mikrokontrollereket használ, alacsony szintű nyelveken írt programkódokat lehet rátölteni, operációs rendszert nem futtat, csak opkódot értelmez. 8-16Mhz-es órajel, 32kbyte-nyi ram-al (a nagyobbaknál esetleg 250kbyte). Egyszerűbb vezérlésekhez jó, illetve prototípusok készítéséhez, vagy simán csak tanulgatni a mikrovezérlők lelkivilágát, vezérléstechnikát.
Ennek ellenére azért épül rá jó sok üzleti projekt (arduino alapú késztermékkel), illetve rengeteg kiegészítő van hozzá.
Nem kell mindenhova komplett számítógép, tokkal-vonóval, de ez az ősidők óta mindig is így volt (pic, és társai), az Arduino azért terjedt el az elektronikai szakik világán kívül is, mert nagyon jó fejlesztőkörnyezet és támogatás van hozzá, valamint 100%-ban opensource, a kínaiak pedig ontják az alap boardokat és a kiegészítőket, néhány dollárból bárki elkezdhet vele foglalkozni.
-
Sorry, de ez nem válasz!
Azért kicsit bízom benned annyira, hogy leesett az, hogy átlag usernek főképp mediaplayernek jó, és annak nagyon. Ha nem, akkor ne is olvasd tovább
Illetve nagyon jól használható beágyazott projektek fejlesztéséhez. Én pl. az otthoni rbpi2 mozigép mellett egy másik példányt felszereltem egy jó magas toronyra, és rádiójeleket veszek vele, amiket ezután IP-n továbbítok. De van aki robotot vezérel vele, vagy a házát okosítja (fűtés, világítás, etc... vezérlés), van aki NAS-t épít belőle seed szerverrel, vagy éppen IP kamerát. A határ a csillagos ég.
Két dologra nem jó: mobil eszköznek és asztali számítógépnek. Ha neked ilyesmikre van szükséged, akkor nyilván az RBPI nem neked való jószág.
-
Mutass nekem 15eFt-ért (számlával, garival, bruttóban) lécci 4 magos 1Gb ramos tabletet vagy telefont, amin van 4db USB host, rj45 ethernet, HDMI 1.4, és telepíthető rá armos linux. Ja, legyen rajta gpio is, mert szeretek barkácsolni. Valamint szeretek külső megjelenítővel néha fullhd 3D filmeket nézni, és legyen ac3/dts passthrough is a hdmi-n. Köszi előre is!
-
Hát ez nem jött be, ki is javítanám magam, úgy látszik van még egy termék ami ilyen szinten beleavatkozik a disk működésébe (milyen meglepő, hogy ez is WD):
Valamint:
http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/removal-of-wd-smartware-how-814907/
Ahogy itt is írják: crapware, a legjobb az ilyet nem megvenni, vagy ha már megvan, akkor eladni a fenébe
-
Szerintem csak annyi, hogy a második "nagy" partíció direkt valami nem szabványos módon van létrehozva + encryptelve, hogy csak a wd szofvereivel lehessen hozzáférni.
Én egy linuxban megnézném fdisk-el hogy mit látni a diskből, vélhetően kiderül a turpisság. Aztán gyalulnám a fenébe az egészet. Eddig egyetlen speciális esetet láttam ami firmware szinten avatkozott be a működésbe, de az egy WD black dual drive volt, ami 1db sata csatolón keresztül 2db fizikai disket mutatott az os-nek (1db hdd-t, és 1db ssd-t). Na oda kellett mindenképpen driver, meg támogatás, mert máshogy nem tudott működni a egyáltalán.
A többinél általában csak telepakolják az agyatlan szoftvereikkel az amúgy közönséges, mezei hdd-t.
-
válasz
slacktide #533 üzenetére
Miért nem gyalulod le az egészet, aztán kész?
Szerintem ezek tök felesleges cullangok, csak zavarnak. Én dd -vel kiütném a partíciós táblát, csinálnék rajta egy újat, 1db partícióval, a kívánt fs-el, aztán élete végéig tisztességesen és békében élhetne a hdd ahogy a normális társai
-
Tudja valaki hogy kell e még ehhez valamit varázsolni? Mert nálam sajnos nem megy. Rbpi2, Openelec, és a megjelenítő biztosan tudja a 24hz-t, mert pc-vel működik jól.
A kérdéses opció természetesen be van állítva, a lejátszás indításakor próbál is frekit váltani (látszik a projektoron hogy újraszinkronizál), de 60hz marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest