- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Apple iPhone 11 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Carlytoo #601 üzenetére
Ebben tökéletesen egyetértek, a leges leghülyébb ebben az iPhone. A legzseniálisabb meg WP volt, egyszerűen olyan okos volt az algoritmus, hogy szinte írta azokat a szavakat, aminek tényleg jönnie kellett a másik után. Az iphone (főleg) magyarban, rengeteg szót átjavít totális hülyeségekre, mint látható ezt megteszi angolul is, Nyilván egy nagy monitoron azonnal kiszúrom, ahogy folyamatosan előttem van az írt szöveg, de telefonon az írt sorok miatt az eleje fokozatosan eltűnik.
-
B-L-A-C-K
titán
- kicsi a kijelző felbontása
i7-ről beszélünk ugye, nem mai darab, de szerintem a képe meg így is szép.
- a gyári navi fos, a Google Maps meg nem mindig érzékeli, ha másik útvonalat választok, nem hajlandó átkapcsolni (több kollégánál ugyanez)
Egyetértek, de én pl már évek óta Waze-t használok, miért nem azt használod?
- minimálisan nedves ujjal már nem nyit az ujjlenyomat olvasó, több ujjal is próbáltam (több kollégánál ugyanez)
Mióta van Face ID, tényleg fényévekkel jobb, ajánlom próbálj ki egy olyat.
- nem lehet rá olyan billentyűt telepíteni, amivel lehet swype-olni, mert pl a Mail alkalmazás nem engedi használni
Ezt nem tudom, mert nem érintett soha.
- Nem tudok csak úgy, a BT ikon hosszú nyomására bemenni a BT eszközök közé, váltani köztük - helyette elő kell keresni a settings ikont, és bemenni a menübe
- Ugyanez a WifivelMost nincs előttem i7, de pl XS-sen ha hosszan nyomsz a beállításra ki lehet választani Wifi/Bluetootu-t, és ha rámész belevisz a menüjébe egyből.
- a giroszkóp van, hogy fixen meghülyül, hiába forgatom a telefont, marad fekvőben. Ezt is sok embernél láttam már hibának
Szintén azt tudom mondani nálam nincs ilyen.
- Vannak appok, pl Skype for Business, ami úgy befagy, hogy hosszú 20-30 mp-ekig nem csinál a telefon semmit.
Ez nálam akkor fordul elő ha frissül az iOS, és az appokat még nem frissítették a fejlesztők.
-
zsoltiz
aktív tag
válasz galaxys80 #583 üzenetére
Az van, hogy nem tud tökéletes feketét megjeleníteni. Pont. És a kontraszt aránya is sokkal rosszabb, mint egy amolednek. Ez nem vita tárgya, technológiai korlát/sajátosság. Napfényben lehet nem látszik (vagy nem annyira), de amint egy sötétebb környezetben nézed már feltűnik. Sötétben, levett féynerővel meg pláne.
A dark mode meg eleve azért lett kitalálva, mert ezzel tovább csökkenthető az amoled panelek energia fogyasztása. Az egy másodlagos kérdés, hogy esetleg valakinek LCD-n is tetszik a sötét téma, ez oké, csak az eredeti előnyét/funkcióját (fogyasztás csökkentés) ott nem tölti be. -
-
-
addikt
Dark theme is available in Android 10 (API level 29) and higher. It has many benefits:
-Can reduce power usage by a significant amount (depending on the device’s screen technology).
-Improves visibility for users with low vision and those who are sensitive to bright light.
-Makes it easier for anyone to use a device in a low-light environment.Ez az androidos leírás. Tehát nem emeli ki senki hogy elsődlegesen mi a célja. De ha már a szaros pc-k Chrome-ja is tudja, sőt talán már a windows is és hírként lehozzák, akkor nem is értem miért köt it bele valaki hogy az ios is végre támogatja rendszerszinten. Több hasznát látom itt ips kijelzőn, mint a szutyok tn paneleken amit a pc-k 89%-a hajt..
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
galaxys80
veterán
Jól tudom, hogy az android 10-be is belekerült a dark mód?
Minden droidos készülék amoled lenne?
Szóval, azért fikázni megint, mert, hogy LCD-n semmi értelme igazán vicces.
Mellesleg én pont lesz@rom, hogy többet vagy kevesebbet fogyaszt vele. Ahogy azt is, hogy éjfekete vagy csak kicsit fekete.
Az én szememnek kényelmesebb és pont. -
Noukoum
veterán
Hanem mi alapján. Többség azt sem tudja mit tud a telefon, max azt az egy-két funkciót melyet maga a gyártó nyomat. És ebbe teljesen felesleges belemenni, mert az emberek többsége ilyen, mindkét oldalon.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
w333
félisten
válasz llama.adam #612 üzenetére
14 éves kortársainak is szintén iPhone van mert az a menő
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
<Lacy85>
addikt
válasz FіkuszKukіsz #618 üzenetére
Te meg a zárójelben lévő részt.
-
veterán
kellemes, remek lett a teszt ,már nagyon kíváncsi voltam a legolcsóbb almásra, és igazam lett, ennyi pénzért inkább veszek valami jobb androidosat, lehet kettő is kitelik belőle.
duree54
-
zsoltiz
aktív tag
Én nem fikázom. Tőlem lehet dark minden
Az androidos leírástól függetlenül voltak már gyártók, akik korábban kísérleteztek ezzel. És az elsődleges cél a fogyasztás csökkentés volt. Közben egy kvázi divat lett belőle és midnenki dark témát akar. Ezzel sincs baj, csak LCD-n nem takarít meg energiát. Én pl nappal amoleden sem szeretem, szerintem kevésbé olvasható. Este jó. -
nuke7
veterán
de legalább nem ég be... meghát én ips/VA-t használok a nagy gépemen is amin dolgozom - neked OLED monitoraid vannak, vagy csak pont a tenyérnyi kijelző esetén zavar ha nem tökéletes a fekete..?
u.i.: nem biztos, hogy neked akart menni, csak így nálad nyomtam a válaszra, sorry!
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Wesder
félisten
Ez milyen érv, de most komolyan? Nem mindegy mennyit ér miutàn lecserélem? Az idejét kiszolgàlja.
Esküszöm néha úgy érzem hogy egyesek befektetésként tekintenek egy szaros telefonra.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
llama.adam
csendes tag
Miért ne lehetne ez is szempont? Nem csak a felbontás számít meg a gyorstöltő.. ha csak a harmada visszajön annyival kevesebb lesz később az új.
-
Wesder
félisten
válasz llama.adam #633 üzenetére
Akinek ez szempont az gondolom mindenét így veszi, és a kenyérnek még az utolsò morzsàjàt sem hagyja kidobni, mert az màr nem gazdasàgos.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
llama.adam
csendes tag
Erős párhuzamot vonni relatív tartós fogyasztási cikkek és élelmiszer között.. továbbra is érvényes a kérdés, az nem lehet szempont, hogy veszek egy drága valamit, és később majd még el is tudom adni, és ami abból megmarad azt vissza tudom forgatni a következő vásárlásba? Ez is tudatos fogyasztói magatartás (autó vagy lakás esetében nem is kötnél bele ugye?). De itt nem lehet szempont? Nem? Ez érvényes drága androidos készülékekre is.
-
telefonmágus
senior tag
-
Wesder
félisten
válasz llama.adam #638 üzenetére
Telefonnàl tökmindegy mennyit forgatsz vissza ha kiszolgàlta az idejét. Ez a minnél többért lehet eladni tipikus iUser beidegződés.
A kenyeres példa nyílvàn túlzàs volt.Megvettem a Mix3-at 500€-ért.
Kb 150-200€-ért tervezem majd eladni. Nem érzem úgy hogy buknék rajta bàrmennyit is, mert az idejét kiszolgàlja. Mi9TPro fogja majd vàltani.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Carlytoo
senior tag
válasz llama.adam #638 üzenetére
Eladásaimnál, illetve vásárlásnál elég gyakran belefutok abba a hibába, hogy a másik fél a használt termékét majdnem új áron akarja beszámíttatni/ eladni. Minden bizonnyal vannak olyan emberek, akik a te általad is említett tudatos fogyasztói magatartás elve alapján járnak el, de a többség csak sóher skót.
wesder:
Azt a készüléket ( EZ NAGYON OFF ) nagyon is ajánlom.[ Szerkesztve ]
"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Akkor ide válaszolok és le is zárom ezt...
Aki iPhone-t vesz (tehát nem a villogók), az első sorban az ios miatt. A stabilitása, a gördülékenysége, megbízhatósága, adatok védelme, a banki dolgokra eszem ágában nem lenne mást használni, az egész rendszer ahogy van etc... lehetne sorolni regénybe.
Nekem elsősorban emiatt, meg az Apple ökoszisztéma otthon, irodában etc, nem is akarok ebből kilépni, mikor minden úgy működik, ahogy kell.
Hogy nem képesek egy frankó dizájnt váltani 3 év után, az megint más kérdés, de legalább a telefonjuk (xs, pro) maga a minőség.
Jövőre muszáj lesz kijönniük valami újjal ezt aláírom, remélem valami kockásabb tervezésű mobil lesz, ezt a szappantartóra emlékeztető formát meg végleg behajítják a trash-be, vagy legyen ilyen is az új mellett. na szóval érted...[ Szerkesztve ]
-
hefe77
tag
Én már azt várom, hogy elteljen az a pár hét, míg csak a 11 tulajdonosok látogatnak ide, amikor már tényleg csak a telefonról és nem f.méregetésről lesz szó.....
Én elfogadom mindannyiótok véleményét, engem nem érdekel, hogy ki-mire költi a pénzét és hogy kinek-mennyit ér meg egy telefon. Live and let live
Eddig nem tűnt fel, mert sohasem volt olyan iphone-om, amit a megjelenéskor vettem meg
Szóval, hátha jönnek majd a tippek-trükkök-praktikák![ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
De ezek teljesen normàlis szempontok, nincs is ezzel semmi baj. A baj azzal van hogy egyeseknek fizikai fàjdalmat okoz ha valaki iPhone-t hasznàl megelégedéssel.
Egyébként màra màr semmi különbség nincs az oprendszerek között àtlagos felhasznàlàst figyelembe véve. Itt tényleg màr csak a szimpàtia és pénztàrca szab csak hatàrt. (szerintem)Carlytoo
Nem véletlen lesz az sem a következő. Kékben néztem ki. A Mix3 is ami nàlam van az zafírkék variàns.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
llama.adam
csendes tag
A piac beárazza a használt készülékeket, én hiszek ebben, én sem fogom annyiért tudni eladni az autómat mint amennyiért vettem. Aki irreálisan sokat kér egy használt valamiért, könnyen lehet hogy pórul jár ( vagy szerencséje lesz és talál egy balekot )
Mégis jó tudni, hogy a drága iPhone/Galaxy/Stb. megtart valamennyi értéket, sokszor nem is keveset, ez is adott esetben képes afelé billenteni egy döntést, hogy ,,,rendben ez most nagyon sok, de majd két év múlva is még kapok érte,,
Ráadásul így van, ahogy Ti is írtátok, hosszabb távra leosztva nem fáj annyira, kiszolgálta az árát.[ Szerkesztve ]
-
Fryskitt
addikt
Mikor lesz Pro teszt? Szerintem oltári módon égő, hogy már nagyjából a Nők Lpja is lehozta a tesztet, az állítólag vezető mobil portál megint ennyit késik. Mint tavaly. Több, mint két hét telt el.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest