Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Apple iPhone 11 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Nos, ma megnéztem a 11et és a 11 Prot. A 11re több írás kifért a store.steampowered.com oldalon. Böngészgettem rajta, nem kellett nagyítanom a 11nél sem. A kijelző minősége pedig kifogástalan.
Szóval aki továbbra is tolja a kijelző fikát, azt várja az NLC, mivel odavaló. (Megjegyzem tudtam, hogy jó lesz, mivel ismerem az elődjét is.)
Ennyire azért kéne értenetek a telefonokhoz. -
pokmky
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Mert abban semmi értlemeset nem kapsz, legalább kijelző legyen az akkor már. Hiába 4K alatt nincs ma már élet 5-6"-en sem.
Persze van néhány dolog, amit nem a szivem csücske az ágyfoban, de a kijelző felbontása soha eszembe sem jutott, sokáig azt sem tudtam, hogy mekkora a felbontása... -
Hunt3r22
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Apple felhasználok többsége leszarja a felbontást.
Persze minden Apple teszt alatt fikázni kell a kijelzőt, szar, drága telefon stb..
-
chaosmonger
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Jó, mondjuk én ebben a tekintetben tényleg régisulis vagyok, szerintem tényleg felesleges még ekkora felbontás is egy ekkora kijelzőbe. Simán áldoznék még rajta ha nagyobb teljesítményt/üzemidőt lehetne vele nyerni. Csak a gyártók elmentek a számháború irányába és ahogy a kommenteken látszik sokan vevők is erre. Ami végül is érthető, mert a számok konkrét dolgok, össze lehet könnyen őket mérni akkor is ha egyébként meg már egy szinten felül semmi jelentőségük.
-
lmno
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Mármint erről beszélünk? [link]
Ami 286 ppi amoled? “Gyönyörű” lehet a 11 mellé téve. Ha szerinted ez ugyanaz a kategória, akkor neked kellene szemészhez menned a trollkodás helyett. -
enginev3.0
félisten
válasz
chaosmonger
üzenetére
Rájöttem, hogy az Apple-ösök sokkal pozitívabbak mint az androidosok
Egy Mi a3-ban 720p kijelző van, bár amoled, de ott mindenki ezért volt letörve, itt meg mindenki örül neki, vagy nem vesz róla tudomást

Pozitív szemlélet, ez tetszik

-
Wapmester
senior tag
nem csodálom, ha ilyen trollfészek ez a topik, bejön egyik egy negatívummal és egyből négyen magyarázkodnak neki
-
Thomba
csendes tag
Sziasztok!
Én azért egy picit nevetségesnek tartom, hogy a 11-be, 828x1792-es IPS-LCD van!
-
csatoth79
tag
https://youtu.be/BOfgnrUjAbI
Egy kis teszt videó brutális a stabilizátor,igaz ez pro -val készült sima főkamera -
aujjobba
addikt
válasz
üzenetére
Rengeteg embernél, köztük sok tininél látok tömegközlekedési eszközökön, meg úgy általában notch-os iPhone-t, mint tudjuk egyik sem épp olcsó, talán a X és az Xr a legolcsóbb ezek közül.
Drága a cucc, tudjuk mennyi az átlagkereset, mégis ezeken fészbukozik a magyar.
Megveszik részletre, használtam, töröttkijelzővel, 20ezres havidíjú előfizetéssel, stb.El tudja talán dönteni az ember magától is, hogy mire költi a pénzét (vagy hitelét), nem?
Hagyjuk már a magyar átlagkereset témát, a kutyát nem érdekli, ha nem engedheti meg magának valaki akkor nem veszi meg, kész. -
törölt tag
Hm....
Népalma....
300.000Ft körüli áron....
Végül is.... Ha a KSH szerint az átlagkereset ma Magyarországon 380.000Ft körül van, akkor az. Népalma.
Mindenkinek egy almát!
A krumpli is hogy bejött.
-
haxiboy
veterán
A play store-s appoknak is meg kell adni a jogosultságokat különben nem fér hozzá. User Error...a régebbi rendszerekről ne beszéljünk 4.3 óta van jogosultság kezelés, 10-es verzió küszöbén állunk. A legtöbb ilyen malware már előzetesen megadott jogosultságokon alapszik, már kapásból gyanús egy random játék ami a GPS pozicióhoz akar hozzáférni erőszakosan.
"Egyelőre nem ismert olyan veszélyforrás, amely ennek a sérülékenységnek a kihasználására épül. " - Mindenki ezt mondja, várjuk ki a végét hogy hova eszkalálódik a dolog, ez a sebezhetőség a jéghegy csúcsa, hamarosan továbbiak várhatók, túlságosan rövid távon gondolkodtok.
-
ben5001
tag
Egyrészt:
Mit tehetek, ha a készülékem érintett?
Ne hagyja a telefonját őrizetlenül, csak olyan szervizbe vigye, amelyikben maradéktalanul megbízik – de oda se ezzel a hibával, mert ez javíthatatlan. A hiba kihasználásához a telefont egy különleges módba kell tenni, és USB-csatlakozáson egy számítógéphez vagy számítógépet helyettesítő eszközhöz kell kötni. Ez a telefonhoz való fizikai hozzáférés nélkül nem valósítható meg. Ha csak egyszerűen hozzácsatlakoztatom a készüléket egy számítógéphez normál állapotban, a sérülékenység nem használható ki.
Észre tudom venni, ha feltörték a telefonomat az új sérülékenységet kihasználva?
Erre a kérdésre nem könnyű válaszolni, attól függ, mekkora erőforrásokkal rendelkezik az, aki a telefont megváltoztatta. Egyelőre nem ismert olyan veszélyforrás, amely ennek a sérülékenységnek a kihasználására épül. Olyan, ami sokáig észrevétlen maradhat, kevés lesz, egy részüket pedig hamarosan fel fogják fedezni, ezekre lesz speciális védekezés is.
Másrészt:
Akinek ilyen hülye "girfriend"-je ("boyfriend"-je?) van, hogy a "boyfriend's" iPhone-ját törögeti szándlékosan, az sürgősen rúgja ki azt. -
nuke7
veterán
milyen helyzetet..?
hogy ha ellopják a telefonod akkor egy hozzáértő fel tudja törni...?
Erre mit kellene mondaniuk szerinted..?
Ahogy írták előttem is, google play store-ban malware-es program volt... ugyanaz a szint szerinted ha az apple telefonhoz fizikailag is hozzá kell férni, DFU módban stb...
Az meg, hogy nem adják el, nem biztos - az biztos, hogy nem abból van pénzük, mint az említett másik két vállalatnak, tehát ha el is adják, nem arra hajtanak és nem abból van profitjuk/bevételük közvetlenül.
Innentől kezdve miről beszélünk? Teljesen más a nagyságrendje az említett kockázatoknak és Te azt akarod mondani, hogy ugyanaz?
-
törölt tag
Amit ember csinál, másik ember feltöri. Az Apple csak annyit mondott ők nem nyitják ki elvből, őket ne kérje erre az FBI. Nem azt mondták lehetetlen kinyitni.
Exodus? Ez az a malware amelyiknek Android verziója a Play Áruházban virított, az iOS változat csak úgy terjedt áruházon kívül célzottan adathalászattal káros oldalra navigálva? Némi különbség.
XcodeGhost? Arra gondolsz amikor kínai hackerek csináltak egy kártevős Xcode verziót amit fake linkekről terjesztettek Kínában és más kínai fejlesztők ezzel a kamuval Xcode-dal csinálták az appjukat 99%-ban a kínai piacra, hogy állambácsi még könnyebben monitorozza az amúgy is monitorozott kínai közösségi média appokat? Ez nem érintett engem a hétköznapi életben, mert nem használok wechatet. Az sem érint amikor titkosszolgálati módszerekkel akárki VIP world leader _akármilyen_ telefonját követik.Az viszont idegesít, amikor ismerősöm frissítetlen androidján a gagyicsicsa reklámos kvíz app hazatelefonálja valahova sunyiban a névjegyzékét és ezért én is kapom a fos spam hívás indonéz számról és spam emaileket.
Na troll etetés befejezve részemről, használja mindenki azt ami neki tetszik.
-
haxiboy
veterán
Kicsit kevered a dolgokat...attól hogy Google ez is, teljesen más divízió foglalkozik az Android fejlesztésével, és más a hirdetési platformmal.
(#956) nuke7 : Hol a biztosíték hogy nem értékesíti? Illetve a checkm8 hiba ott van, létezik, azért mert távolról nem kihasználható hiba, néhány éve még pont arról szóltak a hírek hogy az FBI vagy Rendőrség akart az Almával kinyittatni egy gyanúsított telefonját és erre az Alma állítólag nem volt hajlandó, mert így védjük az adatokat meg úgy védjük az adatokat. Erre most itt egy backdoor, nyilván nem fogják elismerni hogy ők tették bele, de ez sem elképzelhetetlen. A jelenlegi generációnál javítva van állítólag, majd kiderül. Egy biztos, az Apple ezt a helyzetet nem kezelte/kezeli jól, miközben így hírdetik magukat . Nyilván mérlegeltek és inkább benyelnek néhány pert mintsem globálisan visszahívjanak néhánymillió out-of-date terméket.
(#957) twofatcat: Ha már malware...XcodeGhost? Illetve januárban is volt probléma (Golduck), Áprilisban Exodus, és ezek csak a nagyobbak. Szóval Ti sem vagytok érinthetetlenek

-
törölt tag
válasz
Carlytoo
üzenetére
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Xiaomi#Controversies
https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_HuaweiGondolom szerinted csak NSA, CIA kémkednek, az oroszok és kínaiak nem?
-
joey04
titán
Félelmetes az emberi gondolkodás. Viszonylagos nyugalom után jött egy troll, aki felélesztette az egész vitát újra, akikhez persze csatlakoztak az eddig alvó csatlósok is. Ne etessétek őket.
-
törölt tag
válasz
<Lacy85>
üzenetére
És? A lényeg a "botrány" hatására gyorsan megváltoztatták a Sirit. Alapból nem rögzítenek, aki beleegyezik azt is csak névtelenítve hallgatják Apple dolgozók házon belül. A Google-nél tudtommal ugyanúgy megy tovább a default gyűjtés és adott esetben 3rd party cég általi feldolgozás. Tökéletes nincs, de az Apple hozzáállása jobb.
A "szándékos lassítás" dologhoz: ja, kiírhatta volna a szoftver hogy visszafogják a CPU-t az akku teljesítményének csökkenése miatt, aztán az embereknek lett lehetősége 10 ezer forintért új akkut rakni a iPhone 6S-be, SE-be stb. és mai napig pörögnek ezek a készülékek újabb szoftveren is. 2015-ös 6S megkapta a legújabbat most, a 2015 Galaxy S6 mit kap??? Persze ott nem merül fel az elhasznált akku probléma mert támogatás hiányában a többség nem is használja 2 évnél tovább és hamarabb vált új készülékre. Almánál sokan csak most váltanak több generációt kihagyva 6S és 7-ről XR vagy 11-re.
-
llama.adam
csendes tag
Ezért is lett ajánlott az iPhone 11 mert ezt már nem érinti a checkm8
-
Carlytoo
senior tag
Elolvastam. Nem találtam semmi, akár csak primitívnek ható véleményt tőle.
Fryskitt:Kína pedig abszolút nagy testvér, egy kínai telefonnal kb egyből bele is egyezel, hogy kémkedjenek rólad. Erről némi bizonyítékot szolgáltatnál?
Zanik: Utóbbi eset meg egyértelműen túl van lihegve (értsd: nem veszélyezteti felhasználók millióit), csak az Index nem tudta megállni a clickbait címet! Arról az Indexről beszélünk, ami köztudottan Kína, Oroszország gyűlölő? Illetve, hogy borzasztóan usa barát.
-
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Előbbi egy tényleg sajnálatos eset, de nem hiszem, hogy mindenkit érintene, lévén az automatikus 'Hey, Siri' felismerés pl. kikapcsolható mind iPhone-on, mind pedig Watch-on (meg hát nem tud magyarul, sokan nem is használják itthon).
Utóbbi eset meg egyértelműen túl van lihegve (értsd: nem veszélyezteti felhasználók millióit), csak az Index nem tudta megállni a clickbait címet! -
Fryskitt
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
A checkm8 hiba nem tűnik akkora horderejűnek, kb arra kell vigyáznom, hogy ne adjam ki a kezemből a telefont, vagy max hivatalos szerviznek. A sufniboltos használt telefont nyilván érinteni fogja, de attól eléggé távol tartom magam. Ettől függetlenül nyilván becsúszik pár hiba, de még mindig nem annyi, mint máshol.
Kína pedig abszolút nagy testvér, egy kínai telefonnal kb egyből bele is egyezel, hogy kémkedjenek rólad. -
törölt tag
válasz
<Lacy85>
üzenetére
A sakkmatt réshez fizikailag hozzá kell férned a telefonomhoz és DFU módba tenni. Ez nálam ezerszer kevésbé veszélyes mint az, hogy Androidon száz millió ember által letöltött népszerű CamScanner appba került malware. Nem egy kategória a kettő.
Az asszisztensek kapcsán az Apple legalább gyorsan változtatott a módszereken és bocsánatot kértek, a többi cégről is elmondható ez? Valószínűleg a Google és Alexa többet "tud" az emberekről mint a Siri. Pont azért is van lemaradva a Siri tudásban, mert az Apple nem tolta olyan keményen az adatgyűjtést ahogy a riválisok.
-
nuke7
veterán
válasz
<Lacy85>
üzenetére
1) nem istenitem, a kisebb rossz.
2) nem olvastad a cikket - alapvető üzleti modell különbség van a két cég között. Ha az Apple hozzáfér a személyes adataidhoz azokat nem értékesítési, mert nem abból van bevétele mint a Facebook-nak meg a Google-nek...
3) Annyi előnye van acheckm8hibának, hogy csak usb-n át lehet kihasználni, a telefont egy számítógépre kell kötni, így nem kell attól tartani, hogy a weben át törik fel a készüléket....

nem sikerült a “nagy ébresztés” -
válasz
pauliboy23
üzenetére
Ez amúgy teljesen igaz. Párom öccsénél egy drágább 'braided' kábel is fél év alatt szétszakadt, mert nem képes vigyázni a cuccaira (nem csak a töltőkábelre).
6 éves az 5S-em kábele, semmi baja. Oké, arról csak otthon töltök, magammal egy régi, szintén 6 éves Ozaki-t cipelek.
Most viszont kéne már egy Type-C kábel is, lehet beújítok egy Anker-t... -
pokmky
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Köszönjük emese. Amúgy azért használják az emberekaz ájfónt, mert nem kell nekik gagyi cucc gagyi szoftverrel.
-
pauliboy23
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
A kábel is felhasználó függő szerintem. 1 éve használom ugyanazt és semmi baja, max piszkos kicsit.
-
törölt tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
iPhone értékállóbb, hosszabb támogatás erős processzorok és szoftver optimalizálás miatt
ha két ember 2016-ban egyszerre vett iPhone 7-et és Samsung Galaxy S7-et, akkor anyagilag az almás járt jobban elnézve most az apróhirdetések összegeit és a szoftvertámogatást
támogatás: korábbi 6S és SE is megkapta most az új iOS 13-at ami a rajt napján tölthető, az a Galaxy S7 megkapja a pitét vagy marad nugátnál, oreonál
bloatware, reklám melyiken van több Samsung vagy Apple?iOS appok minősége jobb sok esetben, biztonság: pl. nyáron CamScanner app Androidon malware került bele, az iOS változatot nem érintette
speckó lista nem egyenlő user élmény!
hidd el valami oka van elviseljük a zártságból fakadó megkötéseket és Apple üzletpolitikai hülyeségeket az előnyökért cserébe, mert összességében készülék+rendszer+app jó csomag
ahogy gondolom te is együtt élsz az Android ügyes-bajos dolgaival a számodra fontos előnyök miatt
-
Carlytoo
senior tag
Bocsi, hogy megint off-ként kell kommentelnem, de mi ez a Sáomi ellenesség? Ne legyetek már ilyen szűk látókörűek. Nekem van is-is (XS, Xiaomi Mi 9T Pro) és már az újak nagyon jók.
-
sohajda90
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Amúgy nem tudom ki kezdte el ezt a rossz minőségű a Lightning kábel pletykát, mai napig az 2013-ban az iPhone 5S-hez kapott lightning kábellel töltöm a telefonomat, iPad-emet, pedig azóta 3 új készüléket is vettem, 1 kábel el van téve tartalékban, 1-et fixet az office-ban tartok így hurcolni sem kell, egyet meg a tesómnak adtam amikor ő elhagyta, kifejezetten kiborulnék, ha át kellene állni Type-C-re, bár ha az is ilyen minőségben jönne az Apple-től el lennék vele.
Amúgy az árazásról meg, elgondolkodtam hogy veszek egy 11 Pro-t, ha beszámíták az X-emet jó áron (ami itthon annyira nem működik, mint kint Amerikában). Felmentem az iStyle honlapjára és megnéztem, ha sértetlen állapotban lenne a 2 éves X-em 140.000 Ft-ért bevennék, ami azért nem rossz egy 2 éves telefonért. Viszont miven egyszer eltaknyoltam a betonon és lett a kéernyő alján egy láthatóbb karc (belecsapódott konkrétan a betonba a kijelző, nem volt rajta semi fólia cask tök és összesen ennyi baja lett), ezért cask 70.000-et adnának érte, így viszont még mindig 320.000 Ft lenne a 11 Pro. Ezért úgy döntöttem így most nem less csere, megvárom a januári business utamat New Yorkba. Ott még így a karccal együtt is adnak az X-ért $400-t (~125.000 Ft ma árfolyamon), és ott ugye $700 (plusz ottani ÁFA) a sima 11, ezért szerintem az less, hogy ott megveszem $300-ért a sima 11-et (ami így kb. 95.000 Ft less csak), jól felfóliázom tokozom első parctől és ha sikerül nem megkarcolni, akkor amikor kijön a 2020-as pro, ami valószínűleg már nagyobb design váltást is hoz, majd beszámíttatom azt 130.000-140.000-ért, így ergó keresek is azzal hogy váltok X-ről 11-re. Kijelzőben erre a ~8 hónapra kicsit visszalépés less, de a job kamera, processzor, aksi miatt ezt benyelem...
-
haxiboy
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Note 8-am van, elég sok alkalmazásnak kell egyszerre futnia Suspend nélkül hogy megdöccenjen a rendszer. Samsungnál az említett animáció "kikapcsolása" valójában annyi hogy egy másik effekt látható, itt legalább kapsz lehetőséget. Apple is addig garantálja a fluid rendszert amíg a gyári alkalmazásokat használod, 3rd party appok esetében ha rosszul van optimalizálva, vagy egyszerűen egy hiba van benne ami miatt több erőforrást használ mint kéne, ez ugyanúgy Apple oldalon is előfordulhat.
A cégesem pedig egy Redmi Note 5 Pro a céges telefonom, néhány Microsoft termék van telepítve, napi használatra szintén nem érzem lassúnak, de felesleges összehasonlítani a két telefont.
Én nem mondom hogy rossz lenne az Apple, de azt látom, nem merik elhagyni a biztonságos talajt, nem hallgatnak a felhasználói visszajelzésre, és szeretnének rákényszeríteni egy olyan ökoszisztémára, aminek több a hátránya mint előnye. Kezdve azzal hogy maga az átállás horror összegekbe kerülne, mert cserélhetném le a másodlagos töltőimet/kábeleimet/fülhallgatót/autós töltőt csak azért mert nem képesek egy szabvány csatlakozót használni. Ha ezen a hozzáálláson változtatnának, valamint kicsit szabadabb kezet kapnának a fejlesztők, eltűnne a notch, valamint a kategóriájuknak megfelelő árazást választanának, bár utóbbi számomra nem igazán lényeg, valamint a kiálló kamerával kezdenének valamit, legyen akár a végeredmény egy vastagabb eszköz, a plusz helyre meg mehet akku, netalántán az adott ország törvényileg megengedett legkevesebb garanciánál többet vállalnának, na meg nem néznék néha hülyének a vásárlót mint azt megannyiszor tették (de ehhez ismét csak szemléletváltásra lenne szükségük) boldogan vennék almát, sőt körtét is mellé.
-
nuke7
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Én se, ezert használok Apple telefont

-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nincs azzal semmi gond, hogy valaki leírja a véleményét, elvégre a fórum tényleg erről kell, hogy szóljon, de Te vagy kb. a 4797293483., nyilván a droidos telefonokat preferáló fórumozó, aki első kommentjével a témában ugyanazokkal a problémákkal száll bele a cikkben bemutatott készülékbe.
Ha szerintem Téged tényleg érdekelne a fórum, mint véleménycsere, akkor én gondolom, elolvastad, de legalább átfutottad volna az eddigi hsz-eket, és láttad volna, hogy ugyanaz a kb. tucat/féltucat felhasználó válaszolgat rendíthetetlenül minden ilyen 'ezért sz*r az iPhone' jellegű kérdésre, ráadásul sokszor ugyanarra, újra és újra.Éppen ezért nézd el a topiknak, a frusztráció itt nem Feléd irányul, hanem az unalomig ismételt pontok felvietése(i) miatt.
Neked (és a többieknek) ezek lehetnek dealbreaker szempontok, sokak pedig még a vállukat sem vonják meg miattuk, mert az ő felhasználási szokásaikban nincs jelentőségük.12 év és itt is lassan 1000 Hsz után el lehetne fogadni.
-
nozs23
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Neked fontos, másnak nem. Minden készülékhez lehet negatívumokat felhozni. Huawei nem tud normális videót csinálni, Oneplus nem vízálló, nincs vezeték nélküli töltés, támogatásban az összes elhasal az Apple-el összehasonlítva. Ami legfontosabb: egyiken sem fut iOS.
Nincs tökéletes telefon, csak egyéni preferenciák. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Azt kellene végre megérteni, hogy van IOS, meg van android.
Én mind a kettőt használom, dehogy az ios-t soha nem lesz másodrendű nálam egy droid-dal szemben az is biztos. Egyszerűen nem lehet összehasonlítani sem, hogy mennyire együtt TUD dolgozni minden Apple kütyü, pc, laptop, tv etc...egymással. Lényegében úgy, hogy csak akkor indulnak újra, ha frissítés jön, mert olyan kőstabilak.
Utóbbit, pl soha nem használnám semmilyen bankolás funkcióra, ami nálam napi szinten nem kis összegeket tesz ki, pl pont az előző hozzászólásomban írtak miatt. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Akkor most tapasztalod. Bár én nem nevezném őket csórónak, mert lehet kidolgozzák a belüket, mégsem telik rá, de ez az ország (legfőképp a nép) hibája. Mást nem tud tenni, mint magát és másokat meggyőzve kritizálni kezdi legfőképpen az ára miatt.
Ez a telefon nem drága, csak az országban az átlagfizetéshez képest az. Elsősorban az IOS fejlesztésért kérik el a pénzt és főleg azért, mert ez csak ezeken a telefonokon érhető el.
Lényegében a droid-ot már filléres ganékra is felvarázsolják, aztán utána elég hamar (új telefon megjelenésekor) konkrétan már le is tojják. -
nozs23
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Mit vártál? Beírtál 5 tulajdonságot, hogy szerinted miért szar ez a készülék, majd gratuláltál. Jah, marha kulturált és konstruktív volt. Ráadásul előtted már megtették ezt 50-en, gyakorlatilag ugyanebben a hangnemben.
Most leírhatnám, hogy kiváló kijelzője és üzemideje van és gyorstöltőt is tud venni bárki, akinek szüksége van rá. USB-n fájlokat másolgatni telefonról pedig nem láttam senkit 5 éve, iPhone-on meg pláne. Dehát mi értelme van? Nálad elbukott specben, mert nyilván az érdekel, akkor meg miért lézengsz egy olyan telefon topicjában, ami nem tettszik és nyilván nem is veszel meg? Tehát ja, én is várom, hogy kikopjanak a hasonló kommentek (mondjuk a százezredik "szarakijelző") és jöjjenek a tényleges felhasználói tapasztalatok, üzemidők, fotók...stb. -
Juhaszatti
addikt
"A szoftverfrissítésről nem is beszélve. Android 2 év után szoftverfrissítést felejtsd el. IPhone esetén ez kb. 5 év. azaz használt telefonok értéke se csökken. Androidnál imádkoznom kell, hogy az egy éves telcsi még kapjon frissítést."
Ebből is látszik amit egy másik kommentedben írtál, hogy a másodlagos androidos telefonjaidat félévente cseréled. Ha tovább használnád őket, tudnád hogy ez nem így van, legalábbis a felső kategóriában semmiképp. A 2 év csak a főverziókra vonatkozik, frissítések azon túl is jönnek. Az előző telefonomra 3,5 év után is jöttek, azt nem tudom hogy utána is-e, mert már nincs nálam.
Persze, ettől függetlenül nagyon jó dolog az iOS hosszantartó támogatása. Én is elismerem, még ha az itthoni tapasztalatok nem is túl jók ezzel.
-
leslien
nagyúr
most P3 és i11 páros van nálam... mind2 remek telefon kár ezen vitázni..
-
ruarua
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ebben igazad van. Gondoltam a pixelre, soha nem használtam. Viszont Mo-on szolgáltatónál nem kapható. De lehet beALZA-zom.
-
-
Parallaxis
addikt
de az Android az általad említett kínai csodán se nem döcög, se nem laggol, az már maximum a rosszul optimalizált alsó kategóriára lehet igaz.
Amíg egy Note 10-nél előfordul lag (és ezt még a tesztelők is látják és elintézik annyival, hogy kapcsold ki az animációt és akkor nem annyira látszik), addig ez sajna nem igaz. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
annak kíváncsi lennék a gondolat menetére..
A tiedét viszont már lassan mindenki kiismerte az elmúlt 2 hét alatti jó pár iPhone cikknél is megjelent, valószínűleg így már több, mint száz ájfon gyűlölő hozzászólásoddal.
Amelyek így nyilván már egy morbid ejakulációt okoz nálad, mikor újból leírhatod, hogy miért is sz@r az Iphone! De még mindig nem jutott el a fejedben lévő kocsonyás masszáig, hogy azok csak gyűlölködések, egyetértések más frankó kritizálására és NEM SZAKMAI hozzászólások. Vagyis, legalább TENNÉD OFF-BA! -
ruarua
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
HTC hero óta használok androidot. És általában fél évente cserélem az androidos telefonjaimat. IPhone-t évente. Jelenleg egy Huawei Mate 20-at használok, amit mint tudjuk elintézett Trumpi. Előtte Samsung fan voltam. Minden évben megvolt az aktuális galaxy s-em s1-től egészen s8ig. Szóval kijelenthetem, hogy nem sajomi tapasztalatokról beszélek. A mai napig is második telcsinek egy android van nálam.
-
haxiboy
veterán
válasz
The.Biker
üzenetére
Nem szeretnék kötekedni, de az Android az általad említett kínai csodán se nem döcög, se nem laggol, az már maximum a rosszul optimalizált alsó kategóriára lehet igaz. De az mitől jobb hogy animáció mögé rejtenek mindent az almáék?
Tény, nagyon egyben van az iOS, jó rá fejleszteni is, de az Android már rég utolérte, sőt le is körözte az Apple rendszerét mind funkciókban, illetve fejlesztési szempontból is.
Sajnos túlságosan követik Steve Jobs álmát a teljesen zárt rendszer tekintetében, gyakorlatilag semmilyen iparági szabványt nem tudtak követni, kezve a Bluetooth-tól, amikor lett volna lehetőségük type C-re állni szintén nem tették meg, fejleszteni normálisan csak Mac alól lehet stb. stb...
Na meg a notch ebben a generációban már nem hiányzott, a kiálló kamerákról pedig fentebb már leírtam a véleményem.Viszont az is tény, hogy akinek több Apple eszköze van egy nagyon jó ökoszisztémát kap cserébe, a continuity például nagyon hiányzik, vannak megvalósítások, de közel sem olyan jók. Illetve az Apple Watch szerintem zseniális, bár a toll itt is vastagon fogott, szerintem nagyon jól sikerült, itt nagyon sajnálom a kompatibilitás hiányát az Androidos eszközökkel, pedig lehet ha megadnák az esélyt, később más terméküket is kipróbálnám.
-
Fryskitt
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Így van. Mégse vesz mindenki Dacia Dustert. Vsz csak az van, hogy egy ilyen nyitás korán reggel már van, ahol ingerküszöb felett van.
Én pl egyértelműen a szoftverkörnyezet miatt használok iPhonet. A dizájn most nem tetszik (4-5-ös széria jött be igazán), és k drága is. De pl az előzőt még mindig 180e körül tudom eladni, így pl az új már nem annyira sok. És eléggé megbízható is. És könnyű kezelni. Mondjuk most nekem mindegy lenne, nyilván megy az Android is, de pl a szüleimnek nem. Az iPhone 75 évesen is kezelhető és érthető, ugyanez nem ment egy Xiaomival. A gyorstöltés megoldható... az, hogy a 11-ben nincs benne, inkább csak elvi kérdés, az Aliról egy jobb minőségű PD töltő kb 5-6e forint. Igazából senkinek se tétel.
Az akksi épp pont jó, sőt javult. Az IPS meg van akinél előny. Egyszer elcsábultam egy Xiaomira, nem volt rossz, de nem ugyanaz, kedves kis telefon volt, elcseréltem egy antik tükörre.
-
Fryskitt
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Szerintem senki sem küldött el.
Amúgy ez kb az a kérdés, hogy mi a f.. van 10-20 meg több millió egy Mercedesben, mikor sok fele annyiba kerülő autó gyorsabb/modernebb/szebb, stb. Akinek fontos a csillag, azt vesz. Akinek nem az meg nem. Bár a Népítéletket olvasva az iPhone megbízhatóbb, mint egy MErcedes. -
enginev3.0
félisten
Amúgy meg akik nyavajognak hogy van akinek nem tetszik az apple politikája és ezt le is írják, azoknak nagyjából mi bajuk van? Ez egy fórum, arra való hogy megbeszéljük és néha megvitassuk a dolgokat, de általában erről szól a világ, pozitív és negatív vélemények
Ráadásul személy szerint úgy érzem hogy kulturált voltam, még is jött vagy 5 komment amiben elküldenek, hát az úgy marha egyoldalú beszélgetés lenne...
...majd lesz az is, kb 2 hét múlva, ha lecsengett a topik és csak a tulajok maradnak itt, majd leírhatják minden nap hogy milyen jó telefonjuk van, de addig szerintem bárki hozzászólhat, jót is rosszat is
És ez a telefon minden, csak nem jó, ennyi pénzért
Bár a kamera ütős
-
Fryskitt
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
De hát senki sem mondta, hogy vegyél azt. Amúgy egy i7 most a nagykerben 100+áfa kb. Plusz, sose bíznám a bankkártyám egy android+kínai telefon kombóra. Ennyi. És magánvélemény. Nem kell és vsz fura is lenne, ha mindenki egyetértene.
-
enginev3.0
félisten
-
ben5001
tag
1. A fizetős appok miatti nyafogás kapcsán: tegye fel a kezét, aki szeretne ingyen, felebaráti szeretetből dolgozni? Na ugye! Azzal az appal valaki dolgozott. (A péknél sem háborog senki, hogy fizetős a zsemle meg a kakaóscsiga!)
2. Tényleg olyan nagy teher kiadni 5-10 USD-t (1-2ezer forintot) egy appért, ha arra szükség van? Mennyibe kerül egy doboz cigaretta? Mennyibe kerül egy karton sör? Arra nem sajnáljátok a párezer forintot?

3. Miért akarja sok Android hívő mindenáron megtéríteni az iPhone-kedvelőket? És miért kell rögtön lebirkázni, akinek megfelelőbb az Apple ökoszisztéma, mint bármi más, és ezért hajlandó áldozni a saját pénzéből? Miért akarnak rábeszélni a fasírtra, mikor én a virslit szeretem?
4. Mi van akkor, ha valaki esetleg úgy vesz mobilt, hogy nem számít az árcédula?
-
aujjobba
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nem kell kiadni annyit, ha veszel egy használt i7-et az is tökéletes felhasználói élményt ad.
-
sajtom
csendes tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Félelmetes, hogy egyeseknek hajnali öt órakor milyen problémái vannak...
A telefon színe, vagy a használt betűtípusok görbületei, a hangszóró furatainak átmérői, a némítógomb kattanásának decibel értékei nem zavaróak? Az akksi megjegyzés csúsztatás, a kijelző mizéria a felhasználók 95%-át nem érdekli, ha nincsen baj a megjelenítéssel, mikor a színek helyesek és a kép tűéles, és 2019-ben már a legtöbben nem pendrivenak használják a készüléküket.
Ha nem szeretnél x összeget kiadni egy készülékér, akkor ne tedd, csak lapozz tovább plíz
-
ruarua
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Már a korábbi hozzászólásomban párat említettem. Biztonságosabb app bázis. Nem reklámhalmaz az egész. A rendszer stabil, nem akad. Nem dobálnak ki az appok. Logikusabb átláthatóbb rendszer. Mivel egy cég csinálja a hardvert és szoftvert így mondjuk érthető is. CarPlay szintén stabilabb. Android auto...pff.
A szoftverfrissítésről nem is beszélve. Android 2 év után szoftverfrissítést felejtsd el. IPhone esetén ez kb. 5 év. azaz használt telefonok értéke se csökken. Androidnál imádkoznom kell, hogy az egy éves telcsi még kapjon frissítést. A hivatalos főverzió után fél évvel, mire átírják a gyártók sajátra. Régi telefonoknál sincs lassítás, lassulás.Tudnék még írni dögivel, de munkába vagyok. Lehet majd a sajomi fórumba írok, hogy minek vesztek ilyet, amikor van jobb...
-
ruarua
tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Halványan írta, nem láttam

Csak soha nem értem hogy kerülnek ide emberek ilyen kommentekkel.
Nekem is van android telefonom. Mindig nálam van, de valahogy mindig az iPhone van a kezemben. Bankkártyám, regisztrációim, biztonsági dolgok, mind apple.
Vagy csak nekem tűnik az android sebezhetőnek?
Valaki itt hivatkozott arra, hogy már a legalapabb app is fizetős. Androidnál meg már a legalapabb app is reklámmal van telenyomva. Már ujjzsonglőrködés kell, hogy kilőjem a reklámokat, mert az az X egyre kisebb.
Nem fikázni akarom az androidot, mert vannak dolgok amiben kényelmesebb. Viszont ha van rá lehetőség és keret, akkor inkább apple. -
ruarua
tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Használj iPhone-t és meglátod.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Igazad van egyébként, hogy a hardver csomag gyenge, de sajnos a legolcsóbb iOS-el szerelt legújabb iPhone ezt tudja. Ezzel nincs mit kezdeni...akinek ez kell, ki kell adjon rá annyi pénzt, azt a sokat, amikor már 50 ezerért kapna, Sziaomi redmi mi 5 pro "mittomén" kínai csodát...de hát azon nem iOS fut sajna, hanem egy döcögős, laggolós android

-
enginev3.0
félisten
Nem tudom sokan mit vannak oda az iphonetol
Felbontás
IPS kijelző
2.0 átvitel
Akksi
5wattos töltésElég szégyenteljes, ja és persze csúcs ár
Gratulálok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb
- iPhone 13 Pro / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen (055)
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Alpine Green / Gyári kártyafüggetlen (056)
- iPhone 14 Pro Max / 256GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (216A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Space Black / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (223A)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- iPhone 15 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% AKKSI
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Persze van néhány dolog, amit nem a szivem csücske az ágyfoban, de a kijelző felbontása soha eszembe sem jutott, sokáig azt sem tudtam, hogy mekkora a felbontása...

jólvan, igazad van. Az apple a rosszabb
hogy ha ellopják a telefonod akkor egy hozzáértő fel tudja törni...?