- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- iPhone topik
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
HawerKing
őstag
Bivalyeros lesz
ahogy a Samut ismerem meg az sem kizart , hogy uj ramot is kiad pl valami eros 4gb ost
-
Parallaxis
addikt
egy laikus vásárló ezt 100% hogy nem veszi észre, és ők vannak többen
Ezt írtam én is.
Akkor van a gond, ha valaki már hosszabb ideig használt előtte olyan rendszert, ahol nincs ilyesmi, akkor bizony nagyon bántóan szembeötlő a dolog.Ha soha nem láttál más készüléket, akkor a Galaxy Y is szuper készülék, de egyébként meg nagyjából a hulladék kategória. Tudod, mindig nézőpont kérdése a dolog.
-
BenHans
addikt
válasz
Parallaxis #77 üzenetére
Nem akarok iOS vs. Android vs. WP vitába belemenni, de van tapasztalatom iPhone készülékekkel és eddig amit pl. a One-nál tapasztaltam szaggatást, "micro lag"-nak épp hogy lehet nevezni, de egy laikus vásárló ezt 100% hogy nem veszi észre, és ők vannak többen, nem mi. A másik oldalról pedig az iPhone-nál is tapasztaltam anomáliákat, bár nem az alkalmazások közti "lapozásban" hanem alkalmazások megnyitásánál, és pl a beállításoknál.
Annyira értő szemmel kell kersni a különbséget a folyamatosságban, hogy ezt bőven kompenzálja az android testreszabhatósága pl.
Csináltam is egy "tesztet" nem elfogult emberekkel /eddig nem okostelót használtak/, és nem vettek észre különbséget, és innen már csak az android testreszabhatósága, és az egyes gyártók készülékei(és azok minősége) vagy az iphone egyszerűsége és minősége (kivétel a minőség alól az 5C) dönti a mérleg nyelvét, illetve vannak az egyes gyártók szemellenzős huszárai akiknek minden mindegy, csak virítson a plecsni.A wp-t direkt nem hozom ide mert azt én nem használnám szívesen, nem mondom hogy rossz, de nem az n rendszerem.
Viszont tiszteljük már meg egymást azzal, hogy egymás véleményét, tapasztalatát nem minősítjük ilyen ("bullshit") formában.
(A samsung problémái meg nem hatnak meg, de ezt pár hozzászólással fentebb leírtam.)
-
Parallaxis
addikt
Én rengeteg készüléket tesztelek és jó sok megfordul nálam ismerősök révén is, de amit írtok nagyjából a bullshit kategória.
Androidos eszköz lagol, ez tény, nincs mit szépíteni rajta, elég pár widget és a lapozásnál megakad, elég telepíteni több alkalmazást és a beállításoknál a scroll akad, de az az alkalmazás ami iOS-en meg se rezzenik az Androidon szaggat, akadozik függetlenül attól, hogy milyen vas van alatta (és ami vicces, hogy ez még a Google saját szoftvereire is igaz, pl. a Google+ iOS-en hibátlanul, akadás nélkül képes scrollozni, de Androidon nincs az a sokmagos csúcshardver, amin erre képes lenne, az meg humoros kijelentés lenne, hogy a Google nem tud a saját platformjára rendesen fejleszteni
).
Persze, akit ez nem zavar, annak nem probléma, akinek nincs összehasonlítási alapja, az azt gondolja, hogy ez így természetes, sőt azt se tudja, hogy ennek nem így kéne működnie (ismerős S3-án a névjegyzék 2-3 másodperc alatt jelenik meg, míg nem látott más készüléket azt se tudta, hogy ez gond, elkönyvelte, hogy ez a normális).
---
Tetszik, mikor droidos emberkék próbálják védeni a mundér becsületét, csak az a probléma, hogy én is azt használok, így elég vicces a dolog.
-
pakriksz
őstag
válasz
Parallaxis #73 üzenetére
bármilyen gyári droidos(vagy rendes droidos, pl cyanogen) készülék lagmentes. (persze aki lagot akar látni az látja is minden hol, még az ablakon kitekintve is, na meg egyesek az energiatakarékosságból 30fps-re korlátozott animációkat is lagnak hívják, ők jó lenne ha 25 fps-es filmet is ócsárolnák)
Nekem amúgy jelenleg Alcatel V860 van, nem laggol soha legalább is ha nem GTA vice city-t próbálok rajta futtatni. De próbáltam már nexus 7-et, ánus transformer akárhányat, meg az allwinner A20-as kispcmet 1080p-ben androidot futtatva is, aminek 2 1ghz-s magja van. És mivel amúgy desktop linux van rajta, el tudom mondani hogy még ez is töredék teljesítményét tudja az E-350 brazosomnak..."Ejnye no, akkor mégsem gyorsabb?
"
Ez ki írta? Idézd kérlek. Mert én azt írtam hogy AKÁR lehet gyorsabb is, bizonyos feladatokban, na meg az a 90%-80% is hol van az általad álmodott borzasztó lassútól?
Ugye nem olvastad el a amit linkeltem mi? Persze nem is kell, szajkózz csak tovább.@" a_n_d_r_e_w": nem eleget használtad, és bár én sem tartom az ilyen huhogók véleményét többre, de én forrást adtam, te meg mondod a 2000-es évek elején java-ról és VM-ről elterjedt szöveget, pedig azóta eltelt már egy kis idő.
-
BenHans
addikt
válasz
Parallaxis #73 üzenetére
"kíváncsi volnék, hogy hol láttál te lagmentes Android készüléket" Már sok helyen volt a kezemben HTC One.
(és sok más készülék is, hosszabb rövidebb időre és a One /a többivel ellentétben/ hozza az i5 szintet, pedig "csak" Snap600...)
-
válasz
Parallaxis #73 üzenetére
Na de ha egy modern Nexus termékre ráfogjuk, hogy nem lagmentes, akkor nyugodtan ráfoghatjuk szó szerint bármilyen más termékre is, a legcsúcsabb PC-ktől kezdve az Apple termékeken át mindenig. (Nem azt mondom, hogy lagmentes, hanem azt, hogy nem lagosabb, mint más termékek.)
-
Parallaxis
addikt
user error, vagy a samsung "fantasztikus" hírhedt custom gányolásainak köszönd.
Egyre viccesebb vagy
Bár kíváncsi volnék, hogy hol láttál te lagmentes Android készüléket és konkrétan milyen típust, mert én olyat még nem láttam (nem, a Nexusok sem olyanok).Na meg ki lehet próbálni a Jake2-t (quake2 javaban), ami úgy 80-90%-át hozza az eredeti natív változat teljesítményének
Ejnye no, akkor mégsem gyorsabb?
Csak így tovább, szórakoztató vagy...
-
pakriksz
őstag
válasz
Parallaxis #68 üzenetére
"Nálam a Note 2-3 és az S4 is képes lagolni, szóval hagyjuk a mellébeszélést."
user error, vagy a samsung "fantasztikus" hírhedt custom gányolásainak köszönd.
"Szuper, gyorsan telepítek a desktop gépemre egy VMWare-t és azon fogok dolgozni, mert ott gyorsabb lesz minden, mint natívan
"
Most kötekedsz vagy tényleg ennyire nem értesz hozzá? A vmware egy emulátor, a VM alapú nyelvek max részben és elég kis részük szól erről. Összekevered a szezont a fazonnal...
De lökd csak nyugodtan, a "java szaar lassú" mert pistike ezt mondta neked, azt hallotta hogy az a szomszédjának az ismerősétől aki nagyon ért hozzá
De hogy okosodjál kicsit:
[link]
[link]
Na meg ki lehet próbálni a Jake2-t (quake2 javaban), ami úgy 80-90%-át hozza az eredeti natív változat teljesítményének.Jobb lett volna ha a gugli elhallgatja az android java-s kötődését, legalább is a laikusok előtt, akkor megelőzték volna a huhogást, észre sem vették volna, mint ahogy a .net-es programokat sem veszik észre
-
törölt tag
-
Parallaxis
addikt
Egyébként nekem nem primitív alkalmazásoknál sem laggol semmi az 1 magos 600 mhz-s armos telefonomon
Nálam a Note 2-3 és az S4 is képes lagolni, szóval hagyjuk a mellébeszélést.Mellesleg a VM program gyorsabb is lehet a natívnál
Szuper, gyorsan telepítek a desktop gépemre egy VMWare-t és azon fogok dolgozni, mert ott gyorsabb lesz minden, mint natívan
Te ezeket most teljes komolysággal írtad, vagy csak húzod a népet?
-
törölt tag
válasz
proradeon #38 üzenetére
Az ugye nem probléma, hogy a mai napig egyetlen egy architektúra sem teszi lehetővé x64-en a 64 bites címzést? K8 alatt 48 bit volt a maximális címhossz. De a 4GiB címtér még x86 alatt sem volt valós korlát, és kókányolni sem kellett hozzá. PPro óta ott van szinte minden x86 prociban a PAE, amivel 36 bitre bővült a címhossz, így natívan meg tudott címezni egy ilyen x86-os proci 64GiB RAM-ot. Kellett hozzá OS oldali támogatás is, de ez a szerver Win-ekben elég régóta megvan (W2k Serverben már megoldották), ahogy a linux kernelben is megvan ősidők óta. Csak ugye az asztali Win-ekben ez mindig le volt tiltva.
Egyébként meg asz ARM v7-ben is ott van az LPAE, ami 40 bitre bővíti a címeket, így 1TiB az elérhető címtartomány már ma is.
-
pakriksz
őstag
válasz
Parallaxis #44 üzenetére
ez mondjuk egy egetrengető marhaság, de sebaj, sokan megragadtak azon a szinten hogy a "java az gáz" mert VM, miközben nyugodtan használják a PCjükön a .net-es programokat, csak arról nem tudják hogy VM mert exe fájlal indul, na meg nem terjedt el a laikusok közt hogy mi is az a .net
Egyébként nekem nem primitív alkalmazásoknál sem laggol semmi az 1 magos 600 mhz-s armos telefonomon
Aztán az kb a tized teljesítményét tudja egy dzsunka Atom procinak...Mellesleg a VM program gyorsabb is lehet a natívnál, hiszen a natív program fix, a vm programon pedig optimalizál futás közben a VM, persze korlátozott mértékben, egy elcseszett kódból nem fog optimálisat csinálni.
-
BenHans
addikt
Én nem vitatkozom, inkább maradok a Qualcomm-nál.
A Samsungnak többet kell nyújtania a marketingnél és a "nélkülözhetetlen" vakító fícsöröknél, hogy engem megvegyenek...
Mondjuk nincs is szükségük rá hogy megvegyenek, amíg a MM-ban külön stúdiójuk van és kevés az objektív eladó, (zsebben van minden) meg csicskákat toboroznak a többi gyártó lehúzására. -
vicze
félisten
Meg amúgy a manager technikailag általában a topon van(főleg a marketinges).
Azzal meg hogy nincs tisztában hogy februárban jön saját cégétől a ARMv8, meg kész vicc...Mondjuk pont annyira van képben, mint itt a két oldal egymást ekézők, egyikünknek sincs fogalma a saját rendszeréről a marketingen kívül, a másikról meg végképp 0...
Komolyan nevetséges néhány kijelentés, technikai háttér teljes nélkülözésével.Elnézést, de lassan már tényleg csak röhögni lehet ezen a vitán. Ebből is Alma vs. Samsungot csinálni...
-
rachmaninoff
aktív tag
válasz
proradeon #57 üzenetére
Próbáltak itt páran segíteni, de kemény vagy, nem hagyod magad gondolkodásra kényszeríteni; sikeresen leküzdöd és visszavered a tények hullámait, legyenek azok bármekkorák is.
Szerk.: Azért hisztizett Anand, mert egyes gyártók egyre önellátóbbak chip-jeik beszerzésével kapcsolatban (gy.k.: savanyú a szőlő).
-
tjb007
nagyúr
válasz
Parallaxis #58 üzenetére
Anand Chandrasekher sosem volt a Qualcomm CEO-ja, ő csak CMO-volt. Azért csak volt, mert ezután a megnyilvánulása után el lett távolítva a pozíciójából.
A CEO amúgy lassan már tíz éve Paul E. Jacobs. -
LordX
veterán
válasz
Parallaxis #58 üzenetére
De van, úgy hívják részvényes.
-
Parallaxis
addikt
válasz
proradeon #57 üzenetére
Biztos nem felsőbb utasításra tett így ...
A cég CEO-jának nem nagyon van felsőbb utasítás
Egyszerűen rászóltak, hogy kissé szakmaiatlan marhaságot mondott, ami elég rossz fényt vet a cégre.
első szakmai vélemény
Éppen, hogy aki kicsit is ért a dologhoz, az tudja, hogy marhaság. De ezt már sokan leírták itt is, de látom tanulni, vagy a leírt dolgokat értelmezni, esetleg utánolvasni kicsit büdös neked.
-
válasz
Parallaxis #55 üzenetére
"A Qualcomm meg visszavonta a nyilatkozatot, mert baromság."
Valaki elmondja a szakmai véleményét, aztán egy nappal rá annak a szakmai véleménynek a totális ellenkezőjét. Biztos nem felsőbb utasításra tett így ...
(És ezt tekintve nyilvánvalóan az első szakmai vélemény az őszinte, reális vélemény.)
-
Parallaxis
addikt
válasz
proradeon #51 üzenetére
Tőlem jöhet minden platformra olyan marketingfogás, ami után adott alkalmazás egy újrafordítás után 20-25%-al gyorsabb lesz.
Egyébként meg annyiban igazad van, hogy teljesen még nem használja ki az Apple sem ezt a lehetőséget, viszont mire a többiek elkezdik használni, addigra nekik lesz 1 évnyi tapasztalatuk és már rég kiküszöbölik azokat a problémákat, amikbe a konkurensek majd csak akkor futnak bele.
No meg elég érdekes lehet egy A7x alapú Macbook Air 20-24 órás akkumulátor idővel ugyebár
(Az iOS-nek ugyebár nem kell 4 GB RAM, de az OSX-nek igen.)A Qualcomm meg visszavonta a nyilatkozatot, mert baromság.
-
hito
nagyúr
DDR4
Még PC-nél se tartanak ott
-
válasz
rachmaninoff #50 üzenetére
Én mindvégig értettem. Marketingfogásból.
Úgy vélem, hogy a Qualcomm elnöke "kicsit" jobban tudja, hogy miről beszél, mint a 3 kolléga, aki leírta, hogy miért is lett 64 bites:
"Meggyőződésem, hogy ez csak egy marketingtrükk részükről. A felhasználók számára semmi előnnyel sem jár [a 64-bites technológia]", közölte Anand Chandrasekher, a Qualcomm elnök-helyettese egy a hét elején adott interjújában. A vezető elmondása szerint ugyanis a 64-bitesség előnyeit elsősorban csak olyan nagy memóriatartományok kezelése során lehetne kihasználni, amekkorával nem hogy az iPhone 5s, de még az annál jóval erősebb hardverrel érkező más készülékek sem rendelkeznek.
"[A 64-bitre] elsősorban a 4GB-on túli memóriacímzésre van szükség. Pont. A teljesítmény szempontjából szükségtelen, és azok az alkalmazások, amikben kihasználásra kerül nagyrészt óriási, szerver-szintű alkalmazások", mondta Chandrasekher aki egyébként korábban egy másik nagy chipgyártónál, az Intel-nél dolgozott.
-
válasz
Stanley-B. #48 üzenetére
Az android csúcstelefonok ill. tabletek jelenleg 3 GB RAM-nál járnak. Nyilván a következő lépcső 4 GB RAM, amihez szükséges lesz a 64 bites CPU. Ergo szó sincs itt diktálásról. Szükség van rá, ezért megcsinálja a Samsung, ahogy mindig. Ellentétben az Apple telefonokkal / tabletekkel, ahol csak parasztvakítós marketingszöveg az 1GB RAM mellett.
-
Odelke
csendes tag
válasz
proradeon #45 üzenetére
Tévedés. Mivel az apple rendszerein már maga az Objective-C runtime is profitál a 64 bites architektúrából, így mindenféle kódbéli változtatás nélkül, egy egyszerű újrafordítás is hatással lehet az alkalmazások sebességére.
És csak halkan megsúgom, hogy a 64-bites pointernek csak egy részét használja valóban memóriacímzére az iOS. A maradék részt egészen másra használják.
-
Parallaxis
addikt
válasz
proradeon #45 üzenetére
Nem mindegy, hogy a 64 bites kód csak "kompatibilis" a 64 bites architektúrával, vagy ki is tudja használni a benne rejlő lehetőségeket,
Állítólag 20-25% sebességkülönbség van a 32 és a 64 bites kódra fordított appok között.
Windowsból is már évek óta létezik 64 bites
Az Apple már több mint 10 éve használ 64 bites rendszereket (G5-ös Power Mac-ek).
A Wintel platformon a Vista óta érhető el az átlag felhasználó számára is használhatóan, de a mai napig nem történt meg a teljes átállás, míg az OSX-ből már egy ideje (2011 óta) nincs is 32 bites változat. -
válasz
Parallaxis #42 üzenetére
"az új alkalmazások nagy része meg mindkét kódot tartalmazza."
Nem mindegy, hogy a 64 bites kód csak "kompatibilis" a 64 bites architektúrával, vagy ki is tudja használni a benne rejlő lehetőségeket, ezáltal sebességnövekedést elérve. Az általad említett alkalmazások nagy része több mint valószínű, hogy csak előbbi kategóriába tartoznak, és ez esetben továbbra is csak marketingről van szó. (Windowsból is már évek óta létezik 64 bites, mégis csak az alkalmazások töredéke használja ki a 64 bites architektúrában rejlő lehetőségeket.)
-
pakriksz
őstag
az a szép a dalvikban és a "húúúderosszlassú jaj a java gáz" programokban, hogy utóbbi annyi biten fut ahány bites az amin fut
ha portolják a dalvikot 64bit-re, minden arra írt alkalmazás annyin fog menni. Új utasításkészlet használata sem a programtól függ (az ugyanis dalvik utasításokat használ), hanem attól hogy a dalvik használja-e. Csak a natív kódot tartalmazó programokhoz kell hozzányúlni, de ha jól írták meg ahhoz sem nagyon.
Hát igen az "szemét" VM-ek ezt is megkönnyítik, nem véletlenül terjednek mindenhol... -
Parallaxis
addikt
A Samsung legalább ki is fogja aknázni a 64 bites architektúrát 4GB+ RAM-mal, és nem csak jól hangzó marketingszöveg kedvéért fejleszti ki.
Az Apple rendszere és minden alkalmazása már most 64 bites, az új alkalmazások nagy része meg mindkét kódot tartalmazza.
A Samsungnál lesz pontosan csak marketingszöveg, egészen addig, míg a Google nem készíti el hozzá a megfelelő rendszert, erről meg még semmit nem tudunk (a KitKat szerintem még nem igazán lesz erre alkalmas).
Gyakorlatilag az alma jó 1-1.5 éves előnnyel fog rendelkezni az ilyen rendszerek terén, mire a többiek képesek lesznek hasonlóra.
-
válasz
#06658560 #19 üzenetére
"Meg win alatt is volt rá mód, és nem pont erre akartam utalni."
Szuper! És sokkalta egyszerűbb modolgatni, mint felrakni egy 64 bites Windows-t !
És nem véletlenül emeltem ki a 64 bites architektúra ezen előnyét, mivel a legfőbb előnye ez, hogy tákolás (bocsánat ! "módólás") nélkül tud közvetlenül megcímezni 2^64 Byte-nyi memóriát. DE ha te tudsz mondani bármilyen más, ilyen széleskörben kihasznált előnyét, akkor kérlek ne tartsd magadban.
-
aprokaroka87
nagyúr
Azt lehet tudni hogy a Dalvik vm-et mikor fogják updatelni?
Mert szerintem ráférne! -
dikan
tag
Ezzel tisztában vagyok, csak valaki említette, hogy csak az android, ami futtatókörnyezetben fut és nem natívan. Erre volt a válasz, hogy a WP8 is.
Egyébként meg mindketten elcseszték azzal, hogy engedték a natívot is. Ezzel a zárt-biztonságos platformon csináltak egy kiskaput, amivel instabillá tehetik az egészet. Ami amúgy még működhetne is (lásd iOS), csak ez utóbbinál leellenőrzik a kódokat, amiket felraknak a storeba. (szerk: Valszeg az MS-nél is...)
-
dreamdancer
őstag
Az Apple valószínűleg már kísérletezget az A7-OS X 10.10 párossal és az A8 (vagy annak egy altípusa) már egy év múlva elég lehet a MBA-be. Az, hogy tényleg meglépik-e, más kérdés, de látva Microsoft hasonló (egyelőre mondjuk nem túl sikeres) fejlesztését az RT-vel, nyilván ez a jövő. Az ultrabookoknál legalábbis.
-
vicze
félisten
Ezzel tisztában vagyok. HW szinten a 64bit annyit tesz, hogy 32db regiszter + 1címregiszer nagyobb lesz.
Az előnyök nagy része nem a nagyobb regiszterek miatt lesz (új utasításkészlet egy része kell ezért), hanem az olyan utasításkészletek miatt amik már külön HW rész kapnak a SoC-ban, így sokkal gyorsabbak lesznek.
Az ARMv8 egy új architektúra is egyben, aminek a 64bit egy része.
1,5éve mutatta be az ARM, a szerver oldalt megcélozva vele, az Apple fogta és úgy alakította, hogy 28nm-en elég legyen mobilba.
Amúgy már 2éve többen mondjuk, hogy Apple az MBA-ban fogja ARM-re cserélni a SoC-ot, de az még 2-3év azért.A Samsung nem tervezett még soha saját SoC architektúrát mindig az ARM-től vették, így leborulok előttük továbbra is, ha kidöngölnek egy saját ARMv8-at ennyi idő alatt.
-
LordX
veterán
A v8 nem csak a 64 bitet takarja, van pár egyéb újdonság is, pl. crypto utasítások.
És tartalmaz 32 és 64 bites működési módot is. Telefonon, vagy bárhol, ahol <4 GB RAM van, simán jó az ARMv8-A32, valószínűleg még jobb is, mint az ARMv7, mert nem kell külön lekérdezni, hogy van-e NEON, vagy van-e VFPv3/v4, mert van.
(Bár kétségtelen, hogy a 64 bit a legnagyobb durranás benne.)
-
lmisi
senior tag
v8 az arm 64 bites utasításkészlete.
Ha a zandroidot x86 ra portolták akkor nem probléma a v7 ről v8 ra áttérés.
A 64 bitre áttérés azért is jó dolog mert a számos újítást csak v8 alá raktak be. 64 bit csodát nem jelent, de elfogadható evolúció szerintem. Olcsó telefon, tablet marad 32 biten (v7-en). Drága megy 64 bitre.
Másrészt mivel az Alma sikeresen bevezette mobil környezetben, megnyílik az út a 64 bites desktop környezet felé az arm számára. Gyilkos árversenyt generálva Intelnek.
Pl. 4-8 magos arm bázisú 64 bites soc 8 giga rammal, gpu természetesen benne alaplap cirka 30 ezerért. 40-ért házzal táppal mondjuk intel core2 kicsivel i3 alatt. Ez a teljesítmény már egész tisztes desktop fronton.
Az alma talán már dolgozik is az intel procik teljes kiváltásán...Samu gyártja a 64 bites almát továbbra is. Na véletlen hogy ő is kijön saját megoldással.
-
saiyajin
senior tag
Az uj iphone 64bites processzorat most ki gyartja?
-
vicze
félisten
válasz
mazsi1911 #20 üzenetére
Azzal azért tisztában vagy, hogy Samsung estén az van, hogy "Samsung készülékemről küldve", HTC esetében szintén és a többinél is ez a default aláírás... Mindegyik idegesítő.
@Bambalazs: Azzal azért legyünk már tisztában, hogy nem "64bit-re" (bármit is jelentsen a fejeben
) kell lefordítani, hanem ARMv8-ra... De ez úgyse fog senki fejébe beleférni, hogy az mi.
-
vicze
félisten
Nem, a futtató környezet neve Windows Runtime (WinRT) konkrétan.
-
mazsi1911
aktív tag
Igen, pont Java az egyetlen amit en is tanultam, es egyet ertek hogy nem akkora problema. En nem maganak az androidnak vagyok az ellensege, sot popec meg minden. Inkabb a samsungnak meg az elvakult apple hatereknek, akik ott tartanak, hogy a RAM mennyiseg miatt kell a 64bit..
-
mazsi1911
aktív tag
válasz
#06658560 #10 üzenetére
Haggyad, windows user valoszinuleg. Nem erti meg ugysem.
Viszont a tobbieknek, na most tenyleg ne gyertek ide ezzel, hogy MEKKORA UJITASt eszkozol a samu! Mert ez "parasztvakitas" ahogy azt TI mondtatok amikor az apple ezt meglepte. Nyilvan, ha a samu csinalja, akkor az mekkora ujitas! Nyilvan, SEM az android, SEM az androidos APPOK nem allnak keszen erre. Apple megoldotta hogy az iOS nativan 64bites legyen, varom, mikor lesz 64bites android, es ha lesz is, MIKOR jut el a telefonokhoz amit a samsung kiad. Ez olyan mint, hogy:
iPhone mail alairasa:
Az iPhone keszulekemrol kuldve.
S4 alairasa (egyszer kaptam egy S4rol mailt es akkor ilyen allt benne, a szavam elakadt)
Az Exynos processzorral felszerelt samsung galaxy s4 keszulekemrol kuldve.
Komolyan, FSB sebesseget ne irjuk bele, hogy tutira megertse a target, hogy nekunk igenis milyen meno telefonunk van?
-
lmisi
senior tag
Ha a kernel és a rajta futó dalvik java alapú motor 64 bites akkor az összes nem natív kódú alkalmazás. Mivel az alkalmazások dalvik alatt futás időben fordul ergo 64 bites kódra fordul autómatikusan.
Persze nyilván lehetnek csak 64 biten létező hívások amire utólag esetleg optimalizálni kellene, de szerintem nem valós probléma.
Gondoljatok bele az android az egyetlen platform ami gyakorlatilag képes párhuzamosan is kiszolgálni két eltérő kódbázisú platformot ARM és x86 ugyanabból a alkalmazásboltból!. x86-on képes futni a programok több mint 90 százaléka. A problémásak is jobbára natív-bináris arm kódot tartalmaznak.
Ehez képest a 32/64 bit futtatás nem probléma.
Na ilyenkor jön ki a dalvik futtató környezet előnye azzal hogy a portolas akár nagyságrendekkel egyszerűbb. -
Yokayee
tag
Hát igen. mi jól megszívtuk a 64bittel. Azért akartunk korszerű laptopot venni, hogy az új Sony kamerával készült full HD videókat bírja a vas. Erre nem sikerült telepíteni a gyári szerkesztőprogramot. A honlapon meg kiderült, hogy igazából tudnak arról, hogy 64biten nem nagyon megy a program, írtak pár alibi beállítást ami nem segített, úgyhogy kénytelenek vagyunk mást használni. Szóval a PC piacon elég nagy az elmaradás. Remélem, a mobilok irányából lesz akkora nyomás, ami segíti az átállást a PC-knél is.
-
törölt tag
EZ még nem olyan nagy probléma, mert nagyjából aláforgatják a 64 bites kernelt és voálá. De muszáj meglépni előbb a hardvergyártók részéről, mert amig nincs min fusson, addig nem fognak rá szoftvert irni.
Viszont a memóriakezeléstől eltekintve igzaából PC-knél sem váltotta meg a világot. Illetve csomó helyen van (jellemzően Win alatt találkoztam vele), hogy valamiből nincs 64 bites, vagy bizonyos helyen muszáj 32 bitest használni (xy weblap csak 32 bites böngészőben hajlandó megnyilni). -
vicze
félisten
De de "mondott" le van "írva"... "The folks over at Samsung has just confirmed that they have a 64-bit Exynos chipset in the works, and it is being prepared for a full fledged debut in due time" bármit is jelentsen ez a maszlag...
De most komolyan egy A57-et akarnak belepréselni valamibe? Mondjuk egy Chromebook vagy valami nagyon speckó hűtős tabletbe órajeleket visszafogva valahogy végül is bele lehet préselni...
Kicsit Exynos 5250 szindróma, még rosszabb előjellel. -
tjb007
nagyúr
Az a probléma, hogy ezt a kérést senki sem fogja tudni teljesíteni, mert hivatalosan ilyet egyszerűen senki sem mondott/nyilatkozott
Azért játszunk el a gondolattal.
Ha tényleg még ebben a negyedévben elkezdik a sorozatgyártást, akkor azt fogja jelenteni, hogy ki fognak hozni 28nm-en egy olyan szép fogyasztással bíró alkalmazásprocesszort, amit aztán majd nem fognak tudni belerakni egy telefonba sem. -
meszike91
senior tag
A jövőben még jól fog jönni.
-
vicze
félisten
"Samsung nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy még ebben a negyedévben megkezdi a 64 bites Exynos processzorának soraszatgyártását"
Linkelje már be valaki ezt a megerősítést, mert addig ez akkora kamu mit a világ.
-
tixem
addikt
Ez várható volt. Jöjjenek csak, majd az eddigi - már egyébként is gyors - soc-ok/ezekkel szerelt gépek ára legalább csökken (?)
-
A Samsung legalább ki is fogja aknázni a 64 bites architektúrát 4GB+ RAM-mal, és nem csak jól hangzó marketingszöveg kedvéért fejleszti ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Android játékok topikja
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest