- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segítek: Az esti, remek fotóminőségből kétségtelenül kiveszi a részét az 1/1,54”-es szenzorméret, mellette egy iPhone Pro ultraszéles kamerája elszégyellheti magát a sötétben.
Nem csak a látószög nagysága a lényeg, ha a minőség is.
Ha jól emlékszem épp az iPhone 11 bemutatása során dicsekedett azzal az Apple, hogy "You get an ultrawide camera with the same quality as the main one."
(#192) Rocket6 Oké, letöltöttem a 4K 60 FPS-es videót, nem látok laggot. Utána megnéztem ezt, Huawei P40 Pro vs Samsung S20 Ultra vs iPhone 11 Pro Max Camera Test Comparison!
nincs jelentős különbség, hogy iPhonet vegyek inkább. Még Mrwhoistheboss is dicséri a képességeit. Sötétben meg kimondottan jobb videót is csinál a Huawei. -
törölt tag
Az a baj, hogy a raw képeket elnézve tart ott a technika, hogy viszonylag értelmes minőségű 10x képek készülhessenek, csak valamiért ilyen pocsék algoritmust használnak hozzá.
A látószögeknél meg nagyon sajátos elnevezések terjedtek el a mobiloknál. A 27mm, ami valójában még bőven széles, azt itt normál látószögnek hívják, 50mm már tele, stb.
Ha ezt a logikát akarjuk követni, akkor tényleg nem ultraszéles, de én inkább maradok a valódi neveiknél. -
joey04
titán
válasz
Hopkins95 #190 üzenetére
Én nem vagyok elégedetlen. Látom, hogy a technika nem tart ott, hogy a 10x megfelelő minőséget nyújtson. Fejlődik, de még nekem kevés. Én egy minimum minőséget várok el, teljesen mindegy, hogy az telefon, kenyérpirító, vagy fényképezőgép. Csupán azt jegyeztem meg, hogy a technika nem tart ott, hogy telefonban ez a szint elérhető legyen, ezért aztán úgy vélem nem éri meg a felárat, mert csak kevésbé használhatatlan, mint a sima pro hasonló nagyítása.
Ultraszélesnél az a baj, hogy nem ultraszéles. Nem tudom mit kell ezen magyarázni.
A videót meg írták.
-
törölt tag
válasz
Hopkins95 #190 üzenetére
"Videóban amúgy miért is gyenge? Van 4K 60 FPS is, ami végett sokan sírtak az előző szériánál. Most tessék itt van, most már ez sem elég?"
Mert laggol. És több tesztet végignézve jelentkezik a probléma. Te magad is utánajárhatsz rengeteg tesztben jelentkezik. És, ha már Iphone-t hoztad fel, akkor hasonlítsd össze a kettőt, ég és föld a kettő videó fluidságában. Nem véletlenül maradt ki eddig, így maradhattak volna 1080p-n is. És ez nagyon régóta fennálló probléma, ilyen árú készülék esetében számomra elfogadhatatlan. -
Szakiii
addikt
válasz
Hopkins95 #190 üzenetére
"hiába lesz szélesebb az iPhone ultraszélese, ha a Huawei P40 Pro Zoom kamerája low light körülmények között lemossa a pályáról"
Nem látom az összefüggést
hiába lő jobb széles látószögű képet az iphone ha low light jobb zoom képet lő a p40?
És a videózásra mi a kontra?
Egyébként szerintem simán hozza amit kell, de azért számomra továbbra is megbízhatóbb megoldásnak látszik egy iphone, lehet van amiben ez kicsit jobb de valahogy overall az nekem jobbnak tűnik még mindig videózásban főleg az nagyon lehúzza az összképet.
-
Én őszintén mondva nem tudom mit vártok egy telefontól.
Itt a telefonba egy csomagba bele van építve az 5x-es mellett a 10x-es zoom lencse, tudjátok mennyibe kerülne egy mirorless kamerára egy zoom objektívet beszerezni? Ráadásul ahogy mondtad, a konkurencia még ettől is messze van.
Az ultraszéles kamerának meg szerintem örüljünk, hogy valamilyen formában van, Pixeleknél ugye még mindig nincsen pl. semmilyen formában. Egyébként meg hiába lesz szélesebb az iPhone ultraszélese, ha a Huawei P40 Pro Zoom kamerája low light körülmények között lemossa a pályáról.
Videóban amúgy miért is gyenge? Van 4K 60 FPS is, ami végett sokan sírtak az előző szériánál. Most tessék itt van, most már ez sem elég?
-
joey04
titán
Vártam a telefont (szakmai érdeklődés miatt csak, mert a hms miatt számomra nem életképes) és érveltem is mellette sokat, mert sokan azt mondták, nem fogja megérni a felárat a sima Pro-hoz képest. De én úgy véltem a 3x 10x kombó sokkal nagyobb teret ad, mint a sima 5x. De sajnos igazuk volt. Nagyon jó képek egy telefontól, de a 10x képek szerintem így sem ütik meg a kellő szintet. Oké, a többieké ennél is szarabb, de ez önmagában kevés. A másik 2 gond a kamerával pedig az, ami a pro-ban is: az ultraszéles kamera képminősége nagyon jó, csak éppen nem ultraszéles, a videóban meg hagyományosan gyenge a huawei.
-
Szakiii
addikt
válasz
mjani1172 #184 üzenetére
Arra is való*
Ha annak a 15 embernek ez a velemenye legyen mar joga leirni. Tenyleg velemenyek torlese megy mar. Hisz temaba vag mert telorol beszelnek, persze unalmas, de teljesen jogos amit ir.
Persze nyilvan kulturalt formaban, az mas ha alpari vagy szemelyeskedo valaki.
-
mjani1172
addikt
Ezen nincs Google?
Kösz, hogy szóltál, ezt eddig senki nem is írta. Hogy ez hogy nem tűnt fel senkinek?Egyébként a fórum arra való, hogy a tulajdonosok vagy akiket bármilyen szinten érdekel a topic témájában lévő telefon beszélgessenek.
Nem arra, hogy az a kb 15 tag, ugyanazt a vicceskedő beszólást aminek a tartalma ugyanaz amit már számtalanszor leírtak mindenhová,minden nap, ismételten minden Huawei topicban leírják feltalálva a hideg vizet. -
doooo
veterán
válasz
Viktor0610 #161 üzenetére
Egész pontosan mit is lehet leírni ebben a topicban a fényező, tömjénező, istenítő véleményeken kívül? Az ár már kapufa, a cég maga kapufa, a kamerába addig ne menjünk, amíg nem jönnek elő a hibák, Google hiánya kapufa... maradt valami opció még? Legjobb lenne, ha senki nem mondana semmit, igaz? Kényelmes... Csak akkor ugye... minek a fórum? Vagy tartogatni akarod a helyet a leendő három tulajnak? Ha elül a jelenlegi vita, ez a topic gyakorlatilag halott lesz, mindörökre. Botorság mást képzelni. És épp ezért értelmetlen "túlmoderálni". Bár ha gonosz lennék, azt mondanám, így dukál ehhez a céghez... persze még szerencse, hogy nem vagyok az.
-
-
k-adi
nagyúr
válasz
Gubu0101 #175 üzenetére
Feltételezhetően azért, mert annyi a (bevezető hivatalos) ára. (P40 Pro 256GB Dual S esetén)
..bár most nézem eléggé vegyes még partnerek közt isbestbyte (hivatalos partner) 394
telekom 385 (ha csak a teló kell, a lista ár)
MM (kiemelt partner) 349
aqua 302
turbado 270
(a telenorost nem írom ide, mert ott nem egészen értem a listaár 509, mondjuk ez lehet órástul ennyi??)most akkor mennyi? melyik számít?
(annyit azért hozzátennék, hogy a p40 topikban mikor erről ment a nagy cicaharc, hogy 1 hónap után a turbadó már 100al kevesebbért adta.. ott azt írtátok "csak a hivatalos partner" ára számít hivatalosnak)tehát szerintem jogos a 400k-s ár, és azt kell figyelembe venni ár/érték arány esetén
a pro+ esetén meg az 1400euros árat, amit kb. 500k (jó csak 497k) -
dutrás
őstag
válasz
Schuler888 #168 üzenetére
A stílusod önmagáért beszél
-
válasz
Schuler888 #171 üzenetére
Finomíts a stílusodon, mert ez itt nem pálya!
-
válasz
Schuler888 #168 üzenetére
Józan ésszel rendelkező vevő akkor vesz ilyet, ha előre tudja, hogy ő jól ellesz a szoftverkörnyezettel. Nem egy 99$-os aliexpress chinaphoneról van szó, aminél belefér, hogy vacakolok a szoftverrel. Én aláírom, hogy van olyan felhasználó, aki elvan az appgallery kínálatával.
-
Aryon87
félisten
Jók az infók.
Vanced +micro nálam ok
Gmail a gyári email appal megy, igaz 15 perces frissítési periódussal, nem azonnal jön, kivéve ha manuálisan frissíted le.
Maps nálam megy, persze bejelentkezés nélkül. Elvisz ahova kéred, de mentett keresési előzmény nem lesz korábbról.
Pl 2x kerestem címet, azokat mutatja "ezen a héten" és "múlt héten" felsorolással, de sztem ez nem mérvadó.
Fotók és Drive pedig a bűnös böngészőből oldom meg én, kb havi 1x... -
dutrás
őstag
Vabced+microg megy. Aki telepítette a GMS-t az a playről frissítést is kap. Aki HMS-en maradt értelemszerűen nem az használ más alkalmazásokat. Bankos cuccok is futnak külsős áruházból letöltve. Egyedül az érintéses fizetés nem megy ha jól tudom. . Miért kell ezt ennyiszer túlragozni.
-
Kasya
nagyúr
Jol latom a topikban, hogy tobb applikacioba se lehet bejelentkezni a saját accal?
Youtube - Vanced + microG gondolom rendben megy.
Gmail - 3rd party app szinten
Maps, Play, Books - belehet lepni? -
válasz
Gubu0101 #150 üzenetére
Az elpasszolt régi teló nem ér - ennyi erővel kocsit is eladhatok és pluszban van a mérleg
. De a mínusz óra teljesen valid érv
. Kár, hogy az órába nem megy nano-sim, akkor még ki is tudnám használni
. Egyébként a p30pro-t is láttam órás csomagban, bár nemigazán érte meg (120tajróval volt drágább az óra nélkülinél).
#161: bocsi, nem láttam, törölhető
-
Matekóra off!
-
Szakiii
addikt
válasz
Gubu0101 #158 üzenetére
Igen tehát a telefon 308k volt te kaptál egy órát 50ért és eladtál egy telefont 80kért. Azt mondod ez a telefon 200 ezer alatt volt neked. Tehát maradt 238 ezred? Nem, nem maradt hisz a telefon 308 ezer volt... értem én hogy nem fáj úgy ezek miatt a dolgok miatt de ha 200ért vettél volna telót most egy 100as többed lenne ergó igen is 300 ment ki a zsebedből.
-
Gubu0101
veterán
Egyenlore telefont csereltem le masikra, ezert vezettem le igy,ezt a reszt senki nem nezi, csak azt, hogy mennyibe kerul. Az orara se volt szuksegem mert az elodje megvan.
Az a lenyeg, hogy az en zsembembol nem ment el se 400 se 300k.
Erdekes felfogassal vagytok Szakival egyutt.
Gondolom ha csereltek pl egy vga-t akkor az elozot nem adjatok el, hogy annyival is olcsobban vegyetek meg az ujat. -
mjani1172
addikt
Nem csak a rabláncról van szó, sőt. Hidd el nem arcoskodok, de abszolút nem okozna gondot megvenni.
Az értékrendemben húztam egy határt,milyen összeget adhatok egy cipőért, egy telefonért, egy gépért, egy autóért, egy házért, stb...
A feleségemnek nemrég vettem egy új nova5 t-t, 50 ezerért. Teljesen jó, nagyon fürge, kicsit fakó a képernyő, a fotó ugyan nem acélos, de vállalható készülék és ennek a telefonnak a tizedébe kerül.
Ezért számomra ez már luxus, egyszerűen nem ér ennyit.
De nem fikázom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hobby rádiós topik
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest