- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
evko
aktív tag
Sziasztok.
Az ujjlenyomat olvasót hogyan lehet rávenni, hogy érzékeljen is, ne 10x kelljen próbálkozni?
Van, hogy egyből pontos, máskor nem is reagál arra, hogy ott az ujjad...
Mi a jó megoldás rá?Köszi.
-
Indian74
senior tag
Sziasztok!! ezt a módszert valaki ismeri??
Bocsánat hogy így tettem fel,de ha valaki nem tudná innen van...
[link]
A Google Play Services telepítéséhez ezt a videót és a csatolt fájlokat használtam (több fájlt / videót / oktatóanyagot kipróbáltam, de ez mindig működött):
A videó spanyolul készült? de ez nem számít, csak kövesse a bemutatott lépéseket.
Videó bemutató: https://www.youtube.com/watch?v=v_5ZKHvCyS8
fájlok a videóból: https://mega.nz/file/6dwiUSpI#SZeYsm...S73Ux_a8xXyYqc -
klrt
tag
Sziasztok!
Vásárolt már valaki az eumobil.hu-ról, van valakinek tapasztalata, infója velük kapcsolatban? Esetleg az emagos visszaküldött készülékekkel?
Előre is köszi! -
-
gombasm
aktív tag
Alapvetően mindent tudsz használni, ami böngészőből megnyitható. Én a google összes szolgáltatását (a levelezést kivéve) böngészőből használom: fotók, térkép, névjegyek. Mindegyiket saját accountommal, bejelentkezve. Szóval ha nem ragaszkodsz a dedikált applikációkhoz, akkor sokmindent (majdnem mindent) elérsz.
-
Roga
lelkes újonc
Sziasztok!
Valaki ki tudna segíteni? Egy H9-ről nézegetem néha hogyan áll a HMS és az AG. Hónapok óta azt látom, hogy még mindig nem sikerült megalkudniuk a K&H-val. ( egyébként nem is értem miert nem képesek kitenni a honlapjukra az apk-t
) A kérdésem pedig a következő lenne. Ha régi készülékről áthozom az appot, akkor a mobilfizetés müködni fog vele?
-
zzola
titán
válasz
diablo1984 #1240 üzenetére
Korábban írtam, hogy én munkára használom. Honor8-nál is szerettem, hogy tudtam tömegesen SMS-t küldeni. Napi szinten küldök harmincasával, szóval nekem igen jól jön ez a feature.
Egyedül a céges levelezést nem érem el, mert nincsen rá működő app.
De azt meg tudom nézni az S10-en. -
diablo1984
veterán
Na még ezt sem próbáltam, de valszeg nem is kerül rá sor, több gyerekem nem fog már születni(szerintem), hogy kör sms-t küldjek, újévkor meg nem szokás már.
De amúgy ha a playre nincs valaki totál ráfüggve, akkor hibátlan egy teló ez(huawei p9-esem volt előtte, azzal is elégedett voltam) -
zzola
titán
válasz
diablo1984 #1238 üzenetére
Szerintem idősebb generációnak ajánlható.
Számomra egy fontos lehetőség van benne, ami a 3x annyiba került Samsung S10+-ból hiányzik: tudod egyszerre küldeni SMS-t 30+ címzettnek. 2020-ban ez mekkora balama már... -
diablo1984
veterán
Nálunk annyira bejött a teló, hogy augusztusban a feleségem vett egyet, 1 hétre rá én is beújítottam magamnak 1et, tegnapelőtt faterom is lecserélte egy ilyenre a telóját. Gyors, készenlétre jól bírja, mi a google szolgáltatások nélkül is jól elvagyunk(játszani nem játszunk telefonon, amire nincs alkalmazás még az böngészőből is megnyitható adott esetben).
-
ktmt
aktív tag
-
DraXoN
addikt
A BKK futárra jó alternatíva a "Budapesti Menetrend" app. Van Playstoreban és AppGalleryben is. [playstore-os verzió próbának]
A BKK infó hírrendszere (is) integrálva van benne, de mellete képes arra amire a BKK futár, és emelett útvonalat is lehet tervezni vele (ha akar az ember).. Elérhetőek ezen kívül a "hivatalos" menetrend adatok is (ami a megállóba is ki van rakva, és bár sose az alapján jár a busz.. de valami offline infónak jó lehet néha, hogy kb mikor, milyen gyakran is jár az adott járat).
-
evko
aktív tag
Sziasztok!
Megtetszett a termék.
Olvastam a tesztet és néhány infót, így most egy valóban hülye kérdésem van csak:
Jobb ez a teló, hogy a Honor 10?
Bocs az offért.Még valami: BKK futár akkor nincs, nem tudom nézni? Mert az eléggé nagy baj lenne.. Plusz neptun? Hol tudom megnézni, milyen alkalmazások futnak?
Köszi
-
ktmt
aktív tag
Három nap utáni vélemény. Vodánál vettem, abszulút best buy, a legtöbb app működik, youtube vance király. Akksi, szuper charge hú+++, hangerő/fényerő átlagos, Viszont sem az android auto, sem simple pay NFC nem megy, ami kicsit fáj. Remélem lesz rá s jövöbenv alamilyen főzött ROM.
-
DraXoN
addikt
A "Tagközpont" alkalmazásba érdemes belenézni. A "Jutalmak" alatti részen.
Vannak benne "jó dolgok" mint kedvezmények... pl. további cloud tárterület (akár ingyen 1 évre) ha bankártya adatokat beállít az ember.A Tidalt pl. december 31-ig lehet aktiválni, és aktiválástól 6 hónap van "ingyen".
-
DraXoN
addikt
Ha azt nézem, hogy a telefonhoz adnak pl. 6 hónap Tidal elfőfizetést (nem is az 1499Ft/hósat hanem a HiFi 3000Ft/havi verziót) ...
ez tök jó dolog... bár spotify-t használok prémiumban, de lemondtam emiatt úgy egy hónapja... aztán majd eldöntöm marad a tidal vagy vissza spotifyre ... bár utóbbi olcsóbb..
azt volt a múlthéten (azt hiszem) az AppGallery-ben ilyen "szerencsekerék" .. ott meg egy Dynavix prémiumot "nyertem" .. az is kb 1500Ft ... igaz, nézegettem ezt a navigációs appot, de nem hiszem, hogy használnám... a Here jobbnak tűnik, de majd kipróbálom azért (bár még nem tudtam magam rávenni).Bár felvan rakva a Waze, de Lotti olyan furán beszél ezzel a telefonnal, a ragozás valahogy nem megy úgy neki mint google-t tartalmazó androidon... igazából kb. sehogy se megy neki és eléggé "furcsa" a beszéde amiatt.. Kapott valami frissítést ami elrontotta? Vagy tényleg rendszerfüggő a ragozása?
-
DraXoN
addikt
válasz
gombasm #1211 üzenetére
a gond sokszor nem is a google saját alkalmazásainak hiánya (nekem) hanem az "egyéb" google playben levő alkalmazások hiánya, vagy a google ökoszisztémára épülés.
pl. CIB alkalmazás, fent van a HMS-ben, igen, DE nem megy a push üzenet fogadás, mert ahhoz GMS kéne (még maga az alkalmazás panaszkodik a legelején amikor regisztálod az accountot ... nekem ezt tette és nem volt push üzenet amíg nem kapott GMS-t.. bár akkor se teljesen ha google "security" push szerverei tíltva lettek, hogy ne jöjjön sok üzenet a "nem play protected eszköz"-ről)
A másik a Netpincér mit ilyen.. fentvan HMS-ben, de GMS-t keres induláskor mindig.. annak hiánya miatt nem is tudja meghatározni az ember helyét csak manuálisan lehet "megadni" a pozíciónkat.
Nekem hiányzik továbbá a MolLimo és Greengo appjai.. meg simple is hiányzott...
ugyan utóbbiakat megoldottam és működnek már (simple érintéses fizetés is), de azért egyik-másikhoz mókolni kellett, hogy menjen.Jó telefon lehetett ez volna.. igazából akinek nem kellenek a fentik annak tényleg nagyon jó is, mert az akku szuper (de tényleg).. csak sajnos a kefehajú (és gárdája?) besértődött valamin (a "nemzet" nevében).
-
gombasm
aktív tag
Lassan egy hete próbálgatom a cuccot, nagyon rendben van.
Egyre kevésbé értem a GMS miatti mizériát, kicsit túl lett tolva az aggódás...
Levelezésre (már aki sokat használja a gmailt) akár a gyári alkalmazás is jó, a BlueMail (itt kaptam az ötletet a fórumon) szinkronizálja a google naptárat is, ezt használom-
Minden google szolgáltatás elérhető böngészőből, az első bejelentkezés után már mindig a saját account nyílik meg; akár a címtárat is le lehet onnan importálni közvetlenül a telefonra és betenni a huawei névjegyek közé, hogy minden meglegyen egy helyen.
Céges exchange működik, szinkronizál, azt a gyári levelezővel használom.
Messenger működik, facebookot eddig is böngészőből használtam.
CIB banki alkalmazás működik, a HMS -ben is fenn van.
Nem kellett két nap, hogy átálljak!
A google fotókba alkalmanként feltöltöm, amit szeretnék, az nem megy fel automatikusan - sokaknak ez még előnyt is jelenthet.
A fogyasztás meg... hihetetlen! Azonos használat mellett a P20 estére kb. 40% -on van, a Mi MIX2S volt, hogy 20% -ig lement, ez meg bőven 70% felett éri meg az estét.Szerintem az idén még beszerzek egy nem lite p40 -et, esetleg p40 pro -t jó áron, használtan.
-
törölt tag
Senki aki esetleg ki tudna próbálni egy type-C-s csatos fej vagy fülhallgatót? A vodánál a honlapon is ki van írva piros betűvel Fontos Tájékoztatás alatta pedig le van írva, hogy a Google alkalmazások nem elérhetőek helyette a HMS-t használja a telefon.
-
szkaroly
senior tag
válasz
Garfield.37 #1190 üzenetére
Kellett aláírni olyan nyilatkozatot a vodánál hogy tudomásul veszed nincs rajta gms, nem működnek rajta google appok, stb.?
-
DraXoN
addikt
teszteltem a simple érintés nélküli fizetését. működik.
azonban van némi "hiba".. hiába volt korábban "jól megcsinálva" a GMS, fagyasztás utáni feloldáskor nálam újra elkezdett özönleni a "play protect hiba" ablaközön.. de csak amíg ki van olvasztva a Google Szerviz Keretrendszer-e.. szerencsére a telepítés és frissítés működik olyankor play áruházon át.. újra lefagyasztva meg eltünnek az üzenetek és minden megyrendesen az áruházon kívül. Még a google bejelentkezős appok is. Vagy amik elvileg a Google Play Szolgáltatást használják is rendesen mennek (pl. térképek). A push üzenet pl. meg csak ilyenkor jó.Hátrány: a fagyasztást és kioldást csak PC-n át lehet megtenni, önmagától nem képes rá ez az app.
Egyébként az EMUI 10.1 egyértelműen GMS-hez készült, mert amikor felkerül rá, jó pár extra funkció jelenik meg a rendszerben ami "csak HMS"-el nem is sejthető, hogy létezik...
Legjobb "budget" telefon lehetne ez, ha nem volna ez a "baszakodás".. kár érte...
ha nem lenne ez, akkor már csak az zavarna, hogy a video felvétel csak FullHD 30fps "only".. jó lenne ha lenne legalább digitális stabilizálás és 60fps.. 4k annyira nem érdekel, persze miért ne... nem hiszem egyébként, hogy ez hardveres korlát lenne, egyszerű szoftveres korlátozás... a vicc, hogy a kamera beállításokban ott az fps állítási lehetőség, de nincs értelme kinyiti a menüpontot mert csak 30fps van fixen jelen...
-
DraXoN
addikt
úgy 2 hétnyi (bár nem folyamatos) próbálkozás után úgy néz ki van némi eredményem.
Van GMS, és van Push értesítésem is. Simple érintéses fizetés is "elméletben" működik, de ezt még majd ki kell próbálnom (de engedte "aktiválni").
A kulcs ami kellett a sikerhez az Ice Box volt a megoldáshoz meg ez az XDA-s leírás vezetett el. [link]időközben ezen 2 hét alatt jó párszor újratelepítettem a telefont, azt tapasztaltam, hogy a jelenleg utolsó 10.1.0.226 -os szoftverrel NEM LEHET már GMS-t telepíteni, így egy korábbi szoftver verzióra visszább kell álni (ehhez van egy 10.0.1.136-om lementve, az jó ehhez a lépéshez).
Aztán GMS hack következik.. Ha az sikerült utána jöhet az Ice Box felrakása és ADB-n keresztüli jogosultság adás neki.
Utóbbival "lefagyasztjuk" a Google szolgáltatások keretrendszert (Google Services Framework). Újraindítjuk és lesznek push értesítések... Az viszont fura, hogy látszólag továbbra is működnek nekem a google dolgok (play áruházból mondjuk telepíteni nem tudok, de erre ajánlotta az XDA-s író az Aurora Store-t.. úgy nézem a play store tartalma van utóbbin egy az egyben).
De ezzel megjavult a cib, van gmail értesítés (kb azonnal, ahogy kell), és engedte a simple aktiválni az érintéses fizetést...Egy ideig próbálkoztam bootloadernyitás és root lehetőségekkel, de előbbi csak ezen telefon "testvérmodeljein" lehetséges (Huawei nova 6se és Huawei nova 7i telefonokon), rootolásra meg csak Emui 9 alatt van ismert mód, 10 és 10.1 re még nincs (ez a készülék meg utóbbival érkezett már alapból).
u.i: a CIB elmehet a fenébe.. appgallerybe felrakta ugyan magát, de csak félig működő appjuk van mert GMS kell neki.. amire panaszkodik is ha nincs, anélkül egyáltalán nem lesz push értesítés az appjukkal (de a "mókolt framework" ös GMS sem jó mert az meg elzárja a használt szerver címeket). Írtam nekik ezügyben, egy 2 hét alatt annyit nyögtek ki (tegnap), hogy az email és facebook support "általános" kérdésekre van fenntarva, problémával és beállítási segítséggel hívjam a CIB24-et ... bár a levelemben leírtam mindent, hogy nem beállítási hiba, hanem hibás az app, valójában nem HMS kompatibilis (vagy rossz verziót töltöttek fel a storeba ha van olyan appjuk... ezek alapján kinézem belőlük utóbbit).
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az első olyan telefon a P40 lite, amelyen már nincsenek Google szolgáltatások, de középkategóriás mivolta miatt nagy mennyiséget terveznek belőle eladni, amit a korrekt árazás is segít.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest