Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
>> Légy szives kérdezés előtt olvasd el! <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Ha nem lehet, a Huawei-jel egy életre leszámoltam! Sikerült szándékosan szétmocskolni a számomra legfontosabb részét a kamerának:
- az 1080p 60fps egy trágya lett, csakúgy, mint a többi készüléknél
Azért szerettem, mert ezt a módot egyedülállóan kezelte: nem cseszte szét a színeket, nem lett egy szétélesített trágya, részletes, természetesen éles képe volt, gyönyörű színekkel. Ehhez képest most ugyanakkora szarkupac, mint a többinél. 24mbps-t visszavették 18mbps-re, és minderről ....sznak tájékoztatni, közlik, hogy kamera optimalizált működése, felteszed és jön a meglepi
Szemét gyártó ez is, mint a többi. Ha nem tudom downgrade-elni, viszem a szervizbe, ahol követelni fogom az előző szoftver visszarakását, nem megfelelő tájékoztatás miatt!Aryon87: köszi!
-
janosibaja
őstag
Bocs, hogy még egyszer kérdem:
Nézte valaki, hogy a 40 megapixeles Pro mód jobb jpeg képeket gyárt-e, mint a 10 megapixeles Pro, vagy csak a fájlméret lesz nagyobb?
-
hito
nagyúr
Rögtön egy gyors kérdés a frissítés kapcsán: hogy lehet visszamenni előző verzióra?

zso79: nem lehet.
-
zso79
őstag
Pro módban hogy lehet működésbe hozni a tele lencsét? Úgy néz ki csak photo-ban kapcsol át magától 3x -nél.
-
xedamen
senior tag
válasz
üzenetére
Amazon szolgáltatás, le lehet törölni nyugodtan.
Egyből jobb lett a kijelző érzékenység, ahogy írták. A gboard (Google keyboard) végre nem laggol. Kikapcsolt notch-nál rendben vannak az appok vége. Első blikkre ennyi. A szelfi kamera még mindig mossa a képet, annak a javítása a 128-asban van ha minden igaz
-
törölt tag
Tudjátok mire kell az Amazon Assistant ( én meg legyepáltam )?
Lett egy HiTouch funkció, aminek egy része termékazonosítás ( vásárlás ) és QR kód része bekerült a kamerába...
Beállítások -> Intelligens asszisztens -> HiTouch.
A kameránál meg a bal felső sarok, " szem " ikon. -
törölt tag
Mindenképpen Pro módban fotózz úgy, hogy mentse a RAW-ot is. Jobb a Pro mód JPG verziója mint a sima "Fotó" mód JPG-je, hiába kisebb a fájlméret.
Én csak azért feszegetem ezt a témát mert ha ilyen kis fájlmérettel is ilyen minőséget tud, mit tudna ha kicsit visszább veszik a tömörítést?! -
hito
nagyúr
válasz
üzenetére
Na erre most csak egy klasszikust tudok idézni: a méret nem minden

Egyébként tényleg ne azt nézd! Nekem is feltűnt, hogy milyen picik a 10MP-es képek, de amikor belenagyítottam és azt láttam, hogy semmilyen (vagy csak nagyon kevés) készülék képes ilyenre, vagy hasonlóra, onnantól nem érdekel a képméret.
És még valami: a nyers képeknél annyira eltolja a WB és az árnyalatot, hogy nagyon nehezen lehet kihozni olyan jó minőséget belőle, mint a 10MP-es Pro módban készült jpeg. Sajnos.
-
zso79
őstag
Ez hogy jött le neked abból a hozzászólásból???
Már többször volt róla szó: pro auto mód jobb, mint a sima... amiről itt szó van, az a tömörítés mértéke. Legyen az akármilyen, 1:1-ben jobbak a képek pro-ban, mint photo-ban. Ez a tömörítés(méret) - minőség összehasonlítás kicsit almát a körtével szitu... de ha már... két gyorsan lőtt kép rögzített témáról nálam fájl méretben nagyobb a pro mint a photo 
-
boadas
csendes újonc
válasz
üzenetére
A tele kamera alatt mit értesz pontosan?

Nagy általánosságban akkor nem érdemes pro módban fotózni 10mp-en, hanem inkább sima fotó módban 10mp?
Jövő héten elutazom és szeretnék jó képeket lőni, úgyhogy a legfrissebb tapasztalataid alapján egy kamera gyorstalpalót szívesen olvasnék

Előre is köszi
-
válasz
joop1122
üzenetére
Ha arra gondolsz, amely értéket előre vetít, akkor az nem hiba, az aktuális használati szokásaid alapján számol és tippel, de ha kevesebbet használod, akkor az az érték automatikusan nő, ellenkező esetben meg csökken, túlzott jelentősége nincs a valós használati idő tekintetében.
Gyári visszaállítással nullázódik a használati szokás, azért megy feljebb az érték, de az a saccolt érték mindig csökkenni fog, ha fokozottabban használod a telefont, ha egy ideig viszont kevesebbet nyomkodod, akkor visszaállítás nélkül is nőni fog, kár amiatt visszaállítgatni a rendszert. -
Aryon87
félisten
válasz
üzenetére
Na jo, ott meg mas algoritmust hasznaltak. Az az iranyelvet kellett vona vinniuk a gyartoknak. Higy Drakmusz kollegat idezzem: szoftveres trukkozes megy manapsag.
Egy G4 lealaz a mai napig sok gyartot kameraban.. persze ha eletkepes lenne a telo a bootloop hiba nelkul.Egebkent meg jo lenne ha en is megkapnam a kamerasziftvereteket
(allitolg meg is kapjuk) -
törölt tag
válasz
xedamen
üzenetére
Pont erről beszélek...letömörítik a 80 megás képet 2.5-re aztán mi meg pislogunk, hogy egy sz@r, részlettelen, az egész.
De hogy dícsérjem is...a tele kamera fantasztikus, oké túlélesít még picit de hihetetetlen mire képes! Rengeteget használom.
Az esti módot fejlesztették, eltünt a zsírkréta effekt, élesebb a kép és gyorsan rögzít nagyon. Haverom Mate 10 Prója 20 másodpercig csinálta azt a képet amit a P20 Prónak 4 másodpercébe telt. -
törölt tag
Sajnos nem így van...valóban jobb az eredmény ha Pro módban fotózol de csak akkor ha a RAW-ot dolgozod ki.
Most teszteltem megint, Pro mód RAW verziója 79.9Mb, a hozzá tartozó jpg 2.4Mb. A sima "Fotó" módban készített jpg pedig 2.81Mb. Tehát a Pro módban készített JPG verzió még durvább tömöritést kapott mint a "Fotó" módban készített JPG.
Ha a RAW-ot kidolgozod te magad akkor olyan 20-20Mb lesz egy kép...na ez a nem mindegy. -
joop1122
újonc
Nem igazán mutat semmi olyat ami sokat fogyaszt.. ugyan olyan mint eddig... Ha kilövom az összes futó alkalmazást akkor se változik az üzemidő.
De mondjuk a képernyő idő 6 órát ugyan úgy ki bír most is. -
xedamen
senior tag
válasz
joop1122
üzenetére
Nem látsz az akkumlátornál valami gyanus tevékenységet?
Nekem tegnap (elsp nap) elég gyér volt, de 2 hétig nem is érdemes kb számolgatni.FONTOS
Ha valaki használ Spotify-t (vagy más lejátszót) és Bluetooth fülest esetleg találkozhat "szaggatással" mikor lezárja a telefont és zsebre vágja. Nos velem ez történt, és eléggé megijedtem mert az első szériás Pixelnél is ez volt, majd hónapokig nem tudták javítani.
Megoldás:
Az alaklmazás beállításoknál ki kell kapcsolni a Spotify akksikímélő engedélyezését. Utána az Akkumlátor beállításokban is vegyetek ki minden auto szabályzó opciót az adott zenelejátszótól. -
joop1122
újonc
Nálam újra 100%-os töltöttségnél 15 óra használati időt ír. Pár napja is ugyanez volt... Egy gyári beállítások visszaállítása megoldotta a problémát... De nem szeretném mindig újra telepíteni...
( De,ha átváltom a privatspace-es felületre ott normális 2 napos üzemidőt írja)
Valakinél nincs hasonló probléma? -
xedamen
senior tag
válasz
üzenetére
TROLL ON
Panaszát benyújthatja a nemolvassasenkihamegigennemérdekel@hüvely.com vagy az
ígyiscsomóteladunkésharmadiklegnagyobbgyártóvagyunkminekjavítsuk@hüvely.com email címre

TROLL OFF
Sosem tudni... Samsung olvasgat XDA-t is és fejlesztőket is igazoltattak le már onnan.
Egyébként itt lehet bugot jelenteni elvileg (Gugli szerint) -
törölt tag
válasz
tejeszacskó
üzenetére
Én bepipáltam a felhasználói élmény javító programot is, gyűjtsék csak az infókat, legalább ennyivel segítek!
-
pampika
őstag
válasz
tejeszacskó
üzenetére
Egyszerű az oka: ha kiderül, hogy hiba van egy új verzióban, akkor minél kevesebb embert érintsen. Ezért először kimegy kis %-nak, ha nem jön nagyobb hibajelentés, akkor nagyobb %-nak és így tovább. Persze ezt még módosítják, hogy a szolgáltatónak is jóvá kell hagynia, hogy működik a hálózatával, ha brandelt telefon.
-
xedamen
senior tag
Mondhatnám azt is, hogy a notch-nál össze-vissza ugrálnak az appok részei, sokszor elcsúszik, kikapcsolt notch-nál az Instagram egyes funkciói nem használhatók, messenger is össze-vissza mutat szövegeket... Elvileg a legfrisebb update ezt (is) javítja.
szerk.: (#1554) YamatoVTEC
Az a baj, hogy nem tudjuk mit fognak javítani a kamerán. Elvileg ISO 102400-at tud a lencse, profi módban 6400 a max jelenleg, beszélték, hogy változik majd. Szint úgy a 4k 30fps-re a stabilizálást (itt egyik youtube blogger azt mondta, hogy még dolgoznak az AI-n hozzá). Volt aki rebesgette, hogy érkezhet a 4k 60fps is, de kétlem, hogy Kirin egyelőre támogatja (vagy felforrna a telefon, robbangatni meg nem hiszem, hogy akarna a Huawei). -
törölt tag
-
xedamen
senior tag
Kinek mi a hiba... Nekem az, hogy a beauty effectet nem lehet teljesen kikapcsolni és továbbra is mossa az előlapi kamerát, nekem ez bug
Nyílván használható, de engem is inkább az eljárás bosszant.Akinek telekomos a készüléke, a system update-nél nektek is ott van a ROM verzió felett, hogy DT.HUN ??
-
retroid
senior tag
Megéri a felárat a P20 Pro vagy a sok frissítés után már Mate 10 Pro is kb hozza a szintet?
Tényleg tud annyival többet a P20 Pro?
-
törölt tag
válasz
tejeszacskó
üzenetére
Nem azért bosszant mert rossz ezzel a verzióval a telefon, maga az eljárás furcsa. Vannak egyébként hibák, igen...
-
hito
nagyúr
válasz
tejeszacskó
üzenetére
És se értem ezt az ordas hisztit. Tökéletesen működik. Frissítés után picit jobb lesz. Miért nem lehet ezt kivárni lincshangulat nélkül?
Engem az se zavarna, ha két hónap múlva kapnám meg, amit most más ugyanolyan készülékre megkap. Más lenne a helyzet, ha lenne a szoftverbe valami komoly hiba, ami javításért kiállt. De így? -
tejeszacskó
tag
válasz
üzenetére
Teljesen megértem, hogy le szeretnéd frissíteni, de van valami epic bug, vagy valami ami ennyire bosszant, hogy egyelőre csak a 107-es verzió van fent? Szerencsére nem vagyunk olyan helyzetben mint sok oneplus telefon tulajdonos hogy a félkészen kiadott szoftver miatt ne működne a kamera, stb..
-
törölt tag
Számomra nagyon érdekes ( és bosszantó ), hogy két napja egyes Telekomos készülékek megkapták a 120-as frissítést, van amelyik még ma sem
...többek közt az enyém!
Ugyanúgy L29, ugyanúgy C432B107 van rajta mint amik már megkapták. Ha IMEI alapján blokkokban engedik ki a frissítést, az se tartson már ennyi ideig, nem sok P20 Pro van Magyarországon. -
robekraptor
tag
Mi a különbség a clt-109 és a clt-129 között?
-
merlin201
tag
válasz
janosibaja
üzenetére
Szia. Ellenőriztem a mirrort és igen a bal oldalán + fent és lent van egy fekete sáv a programoknál ami megy fekvő nézetben is. Megnéztem egy 18:9-es fényképnél de ott is megvan a fekete sáv 3 oldalt nincs full kitöltés. Nem tudom hogy ez javítva lesz majd. Meg a kapcsolódási problémákat is javíthatnák majd. Reméljük hamar meglesz.
-
Kronk
őstag
Sziasztok, hol tudnék venni arany verziót?
Természetesen rendes garanciával!
Köszönöm -
Aryon87
félisten
Viszont számolj vele, hogy sajnos hektikusan működik, feltételezem, hogy még miondig nincs Oreora optimalizálva, mert a M10Pro-n se megy normálisan, ellenben a H8 és H9 és Mate9 valamint a P9 telefonokon hibátlanül működött/működik. És volt aki írta hogy a tiéteken is mikor milyen kedvel megy.
-
dawez
tag
Sziasztok az értesítő led hány felé színben villog? Mert nekem ha le ám merülve egyáltalán nem jelez ha töltöm akkor fehéren ha kész akkor zöld, ezt a 2 szint láttam eddig..
-
zso79
őstag
válasz
xedamen
üzenetére
Nekem pedig pont ugyanez volt eddig is a tapasztalatom az elmúlt 8 évben, HTC, Samsung, Sony, Huawei egy kutya... Nem kell aggódni, meg fog az jönni
(ha szolgáltatós akkor más téma)Más: nem találom most a forrást, de van állítólag valami mocorgás, hogy kimaradt az sms-nél a hang állítás. Remélem lesz is belőle valami...
-
xedamen
senior tag
válasz
üzenetére
Ez az első Huawei készülékem, és ilyennel még nem találkoztam, hogy egy adott régióban kijön egy update vagy egy szolgáltató jóváhagyja azt és egyik felhasználónak elérhető lesz ugyanarra a régió/ROM/szolgáltatói patch-el míg a másiknak nem, akinek fullon full ugyanaz a ROM van rajta.
Volt már HTC-től kezdve ASUS-on keresztül összes S szériás Samsungom, de ilyennel még nem találkoztam tényleg. Furcsa... Bár mondjuk az sem jobb, mikor a Samsung bizonyos régiókban kiad havi 2 update-et ugyanarra a telefonra és másik régióban pedig 3 havonta talán jön 1 (még a havi security patch sem). Úgyhogy nem panaszkodom, csak érdekes.
-
xedamen
senior tag
válasz
Aryon87
üzenetére
Nekem approved a frissítés, de sem Proxy-val sem DNS megoldással nem találja. Aztán ott van még a megoldás, mikor az update.zip-et dnload mappába teszed majd 3 gombbal indítod a telefont, de akkor meg azt írja, hogy nem sikerült verifikálnia (hunglishforevör) a frissítést

-
xedamen
senior tag
válasz
Aryon87
üzenetére
Igen, csak egyelőre a Firmware Finder nem működik P20 (Pro)-val...

-
boadas
csendes újonc
válasz
janosibaja
üzenetére
Front kamera esetében sincs szembetűnő változás?
-
boadas
csendes újonc
Akiknek lejött a 120-as frissítés pár szóban leírnátok pls hogy milyen változást láttok fotózásnál-videózásnál?
Köszönet!
-
Paal
csendes tag
Parkolásra a Telekom mobilvásárlás appját használom és a P20Pro-val nem találja a helyet, ahol vagyok. Beállítások/Alkalmazásnál engedélyezve van helymeghatározás, de mégsem működik. Eddig azt hittem, hogy ez Telekom hiba, de egy mai indexes cikk alapján, itt valami más állhat a háttérben:
Áll a BKK Futár app, a Google ronthatta el
Kimondottan a Huawei készülékeit érinti a hiba, köztük a vadonatúj P20-as sorozatot, valamint a kínai gyártó almárkája, a Honor mobiljait. Külföldi fórumokon is írnak ilyen hibáról, és ebből kiderült, hogy nem a BKK a hibás, így a labda a Google-nél és a Huaweinél pattog, hogy rendbe tegyék a dolgot, hogy ne kelljen rendszergazdát játszani a telefonokon.Vagy ez nem a helymeghatározás használhatóságáról szól?
Más tapasztal ilyet? -
Pompi
nagyúr
Kis side infó azoknak akik usb type-c füles után nézelődnek, hogy megérkezett a Xiaomi féle headset és kompatibilis a P20-szal, működik a vezérlés és a ANC (Active Noise Cancelling) is.
-
merlin201
tag
válasz
janosibaja
üzenetére
Szia. Szerintem fektetve kirakja teljes képernyőre de este tesztelem és visszajelzek.
-
janosibaja
őstag
válasz
merlin201
üzenetére
Szia! Nekünk is MU8002-es Samsung tévénk van. S7 Edge és S8-as pillanatok alatt csatlakozik hozzá, kifogástalan, viszont a P20 Pro csak fektetve mutat viszonylag nagy képet, de úgy is hagy elég méretes fekete csíkot alul-felül, oldalt.
Nincs valami beállítás, amivel egész képernyőssé lehet tenni? Neked teljes képernyőn jelennek a meg a dolgok?
-
rolandg
tag
Sziasztok!
Nekem is fent van az új frissítés. Ami biztosan javult, az a notchtalan módban a megjelenítés. Nem vágja le a képernyő tartalmának a tetejét (pl. Instagram). Reszelgetik, csiszolgatják.
-
merlin201
tag
-
Paal
csendes tag
válasz
janosibaja
üzenetére
Nálam a Mirrorshare tökéletesen működik, most kipróbáltam még egyszer, képeket-videókat, a kamera élő képét is szépen átviszi. LG (WebOS)-es TV Screen share-jén keresztül használom.
Ha lesz időm, akkor kipróbálom majd a másik tv-n a Anycast/Miracast-os kütyün keresztüli screen share-t is, hogy ott milyen a minőség, darabosabb-e a történet.
-
janosibaja
őstag
Megjött a 120-as frissítés (független telóra)
Mondjuk rögtön feltelepített egy Amazon Assistantot, amit én nem kértem, repült is lefele.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Spórolós topik
- Parfüm topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen egeret válasszak?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nyílván használható, de engem is inkább az eljárás bosszant.
Engem az se zavarna, ha két hónap múlva kapnám meg, amit most más ugyanolyan készülékre megkap. Más lenne a helyzet, ha lenne a szoftverbe valami komoly hiba, ami javításért kiállt. De így?