Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból

Az új P-sorozat csúcsmodellje három hátlapi kamerával, OLED kijelzővel, betüremkedéssel és mesterséges intelligenciával próbál tarolni. Irgalmatlan jó telefon, de nem hibátlan.

Bevezető

Amíg zajlott Párizsban az új P20 és a P20 Pro prezentációja, valószínűleg többen is arra jutottak, hogy a Huawei tényleg mindent belerakott az újdonságba, amire csak képes. Valóban óriási ugrás a P10-hez képest (egyébként is ezzel magyarázták, hogy miért nem lett P11), szinte minden fontos ponton belenyúltak, hatalmas erőfeszítést fordítottak a kamerára, a kijelzőre, a funkciókra, szóval tényleg úgy ültünk ott, hogy hát igen, a P20 Próban minden benne van.


[+]

Aztán mintegy mellékesen előrántották a Porsche Design Mate RS-t, kijelző mögötti ujjlenyomat-olvasóval és vezetékmentes töltéssel (és notch nélkül), ugyanazzal a három kamerás rendszerrel, mint amit a P20 Pro is tud, meg egy olyan árcédulával, ami miatt mégsem lesz a legdurvább Huawei telefonból tömegcikk. Ettől még a P20 Pro is igencsak jól sikerült szerkezet, de az ősszel érkező, következő Mate-re is tartogatnak okosságokat, ha a Mate RS-t egyfajta teasernek fogjuk fel.


[+]

A Huawei-nél a jelek szerint jól tudják, hogy mivel lehet eladni egy telefont. Sokáig kitartó akkumulátor, a hátlap síkjából kiemelkedő kamerarendszer, villámgyors hardver, jól paraméterezhető felület, vonzó küllem — ezeket keresik a vásárlók. Ebből a vonzó küllemmel van a legtöbb nehézség, pláne a P20 esetében, ahol felülről belóg a notch, ami minimum megosztó, nyilván vannak, akiknek tökmindegy, engem speciel vizuálisan zavar minden alkalommal, amikor a tekintetemet a kijelzőre vetem, az meg ugye elég gyakori eset, ha az ember használ egy telefont. Úgy fest, hogy a Huawei-nél is voltak így egy páran, mert el lehet takarni. Viszont a twilight fantázianevű, színátmenetes festés tényleg nagyon ütős, nekünk mondjuk pont nem ez jutott tesztre, de tudunk élni a kék verzióval is.


[+]

A P20-as széria három tagot számlál, a sima P20 szintén elég jóféle, de ott IPS kijelzőt és csak két kamerát kap a júzer, a P20 Lite pedig egy szokás szerint jóárasított, középkategóriás eszköz, amit fél kézzel is össze tud ütni a Huawei Kirin 659-es alapokra, mint annyi minden mást, itt nyilván a P20-ra rímelő formavilág teheti majd kelendővé ezt a modellt. A P20 Pro pedig a csúcsgép, ami 270 ezer forintot kóstál, tehát joggal lehetnek magasak az elvárásaink.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Belehúznak a kínai gyártók

  A piaci visszaesés kompenzálását tervezik a kínai gyártók, a Xiaomi például gamer készülékkel.

 • Íme, a Honor 10, minden színben

  A WinFuture és Roland Quandt szállítja a minőségi, véglegesnek tűnő Honor 10 renderképeket, természetesen szenzorszigettel.

 • Bemutatkozott a Honor 10

  Notch, jack kimenet, Kirin 970, Android Oreo, mesterséges intelligencia, dupla hátlapi kamera és rendkívül versenyképes ár – Kínában már leleplezték, Európába májusban jön a kávamentes Honor 10.

 • TIPA-díjat kapott a Huawei P20 Pro

  A kamerás képességeket értékelő szövetség okostelefonos kategóriájának győztese lett a három hátlapi kamerás kütyü.

Előzmények

Hirdetés