Hirdetés
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Mobil flották
-
Mobilarena
>> Légy szives kérdezés előtt olvasd el! <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
poero
aktív tag
Aki esetleg használja ezt a fóliát, az tudna mondani pár szót róla. Köszi!
-
poero
aktív tag
Azt a mikroszkóp előtt is tudtam, hogy nem lesz fehér pixel, mivel még a korábbi S7 telómnak is nagyobb volt a fényereje napsütésben, jobban lehetett látni (igaz ott sincs +fehér pixel). Pár hétig egymás mellett volt mindkettő így leteszteltem (mobilarénás kijelzőmérésen is 55nit-tel erősebb az S7). El tudtam volna viselni ha legalább olyan fényerejű lenne...
-
whYz
őstag
Szia
En youtube vanced-et hasznalok es itt van hdr (vanced settings->codec override). De nem egy nagy cucc, mert alig van video amin elerheto.
Egy probat viszont mindenkepp meger, mert sotetben tenyleg eleg szep a hdr video, csak kar, hogy youtube elegge visszaveszi a minoseget.
-
GMalik
tag
A nyakamat teszem rá, hogy a p20Pro is rgbw féle pentile oledet kapott!
Oled karbantartó, -tesztprogramokon könnyen kiderül, hiszen a 0%tól indulva felfele először hangyás formában a fehér alpixelek világítanak, olyan 5% felett látható minden szín..
Olvastam valahol azt is, hogy a + fehér alpixel miatt kisebb pixelsűrűség tapasztalható.
Mint írtam, a színmegjelenítés: KÁPRÁZATOS!
Mindig is imádtam az ips által nyújtott realisztikus színmegjelenítést, viszont hiányoltam a végtelen kontraszt ot.. az oledeknél a kékesedést és a túlszaturáltságot nem szerettem, de ez a panel a KETTŐ között van színek tekintetében, inkább a legjobb....
Az s9 től tuti szebb, viszont hdr miatt az s9 előnyt élvez youtuben, fenébe...
Egyik legszebb panellel megáldott samu szerintem az s6 edge. Mái napig van lehetőségem megfigyelni és összehasonlítani az s6 edge -s7edge-s9 paneleket youtube appval.. s6 edge az élen részletesség tekintetében.
S6 edge hihetetlenül éles, hála a szoftveres tuningnak, de ezt is megfejeli a p20 pro! Így igaz.. -
merlin201
tag
Szia,
Az Androidcentral írása szerint a sima P20 rgbw.P20 vs P20 pro -
Vikooo
addikt
linket, linket, linket! Lehet külföldi cikk is (GSMArena, Engadget, DisplayMate...egyelőre sehol nem találok róla ilyen infót).
A G7 RGBW LCD -t használ az tuti! És az extra fényerő miatt! Erre való a fehér plusz pixel!
"Fitting such a tall screen while keeping a relatively similar footprint means tiny bezels, while its underlying RGBW pentile matrix promises high brightness and OLED-like sunlight legibility with up to 1000 nits with the outdoor boost mode."
-
GMalik
tag
Rgbw színmegjelenítést használ a huawei a p20 ips paneljén es a p20 pro oledjén, amit a samsung szállít nekik. Egyes külföldi írások szerint a jelenlegi s9/s9+ paneljét kaphatta meg a p20 pro.
Fehérebb színmegjelenítést kapott fehér pixelek által, szebb és reálisabb színeket kapunk, picivel rosszabb felbontásban emiatt.
RGW
WGB
RWB
így nézki.. -
hito
nagyúr
válasz
Balázs1986 #2987 üzenetére
Semmi értelme, csak bors a user orra alá
-
hito
nagyúr
válasz
Balázs1986 #2983 üzenetére
Azt tudom, gyári alkalmazásban sosem váltott 1080p 60fps módban. Most a 3rd party alkalmazások tele lencséhez történő hozzáférhetőségének tiltása volt a téma és a probléma. Egyikben sem működik már, holott eddig gond nélkül váltott.
-
Vikooo
addikt
Amugy a közös kék alpixel miatt (ezen osztozik két pixel) RGBG elrendezessel szokták nevezni ezeket az AMOLED kijelzőket. Utoljára a Galaxy S II volt teljes értékű RGB. Lehet az LG másképp csinálja -ha tőlük származik a panel- bár kétlem, hogy a kék alpixelt alkotó szerves vegyületnek megtalálták a hosszabb élettartamát.
-
Vikooo
addikt
Na ez nekem új, eleve a fehér subpixel nem a színek hanem a plusz fényerő miatt kell.
Illetve ahogy írtam, úgy tudom Samsung AMOLED panelt használ.
Utána kell nézzek.
A Porsche Designe RS Mate LG OLED panelt kapott, lehet a P20Pro is.
Tudnád linkelni hol olvastad az RGBW elrendezést?
-
pampika
őstag
válasz
#18001664 #2964 üzenetére
Kamerával én is így vagyok, szerencsére kb 80-20 arányban a jó képek javára.
Nekem volt iPhone x, családban van 8as. Az biztos, hogy sokat fejlődött az 5s óta.
De.
Egyrészt a két rendszer közelről sem annyira eltérő már, mint amennyire próbálja ezt az alma kiemelni. Kb pár óra megszokni.
Másrészt engem rettentően zavartak bizonyos korlátozások. Pl. csatolj egy pdf-et egy levélhez gmailben. Hát hajrá... aztán rájössz, hogy ha az utólag leszedett Documents progiból küldöd el a doksit mellékletként, akkor lehet...és még csomó ilyen apró idegesítő dolog, ami nem ugyanúgy működik ha egyik vagy másik progiból indítod a folyamatot.
Amúgy egész használható, de amikor a p20pro-val visszatértem droidra, akkor éreztem, mennyi apróság hiányzott. -
hito
nagyúr
válasz
Balázs1986 #2977 üzenetére
Melyik alkalmazásban?
-
Balázs1986
őstag
Régebben írtam, hogy rendeltem egy ilyen hub-ot. Megjött, kipróbáltam. Működik minden része, kivéve a töltést, azt sajnos se fast, se normal módban nem szereti a Huawei. Viszont nem merül gyorsan így se (direkt külső táp nélkül néztem a hdmi és pendrive kezelést egyszerre).
hito: A mobilarena tesztben azt írták, hogy ...a hangerőgombokkal, vagy kétujjas mozdulatokkal tudunk közelíteni, szépen elkezd romlani a képminőség, aztán egyszer csak átvált a zoom kamerára a rendszer, matat kicsit a fókusszal és megint jó minden. Eddig nem nagyon videóztam, most kipróbáltam, így működik, csak kb 1sec késleltetéssel (131-es fw). Csak a gyári app-ra volt időm, majd meglesem külsővel is
-
Aryon87
félisten
válasz
Newlachka #2973 üzenetére
Addig oruljetek, mig C432 a telefonotok. Paromnak P9-je van ugyan, de az ove C150.. azaz Telekomos. A szolgaltatonaltal utoljara tavaly aprilisbannkapott frissitest, azota xarik ra. Firmware Finderrel frissitettem fel idei aprilisi szintre.
Mate 10Pro-m pl rendesen kapja a frissiteseket, igaz kicsit csuszva.. nem ertem nalatok miert van igy ellaposodva a dolog.
-
nTom
aktív tag
Telekomosként 2 napja megjött a 131
05.29-én vettemRégebben volt kérdés a füles:
Bt fülest használok, plantronics m55
Zenére is , munkahelyen, mert a bedugóssal nem hallom ha valamit mondanak. Nincs vele gondom -
Newlachka
őstag
válasz
#18001664 #2960 üzenetére
és rájössz,hogy a többi gyártó még szarabb.
Amúgy srácok attól,hogy T-s Telenoros, vagy vodás nem jelent semmit, ha a rom c432. Akkor jelentene bármit is, ha szolgáltatói rom lenne rajta.(Tkom c150,Voda c02)Az adott frissítés mindig az IMEI számotoktól függ,és nagy valószínűséggel ha most később kapsz meg egy frissítést a jövőben is így lesz. -
hito
nagyúr
válasz
philoxenia #2965 üzenetére
185-ért vettem az iPhone-t. 200-ért lehet eladni a P20 Pro-t => ez most úgy néz ki, nem fog 1Ft-ba se kerülni. Legrosszabb esetben szőrbe váltottam.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #2967 üzenetére
Én előrendelve vettem, elsők közt kaptam meg.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #2967 üzenetére
Én már kétlem, hogy a héten megjön, de ne nekem legyen igazam!
-
törölt tag
válasz
papelado #2962 üzenetére
Nagyon ingadozó egyelőre a P20 Pro kamerateljesítménye, hol lefosom a bokám a minőségtől, de van, hogy ráokádnék a kijelzőre. És a legnagyobb gond, nem tudod mikor milyet fog produkálni.
Türelmes ember vagyok de 3 hónap nem elég egy algoritmus felpofozására? Na ne....megveszek egy kamerás mobilt és a gyártó nem árulja el, hogy milyen szenzor van benne ( amit kifizettem ) ? Neeee....
Nem feszkózok, szimplán kicsit kezdek belefásulni a Huaweibe, attól függetlenül, hogy a P20 Pro szerintem a legjobb idei csúcsmodell eddig.
Még nem döntöttem véglegesen csak agyalok. Ha váltok i8 Plusra vagy S9 Plusra és nem jön be, bármikor visszatérhetek P20 Próra. -
hito
nagyúr
válasz
philoxenia #2957 üzenetére
Persze, hogy működik a zoom, csak éppen nem vált normál és tele lencse között. Csak digitális zoom működik ebben is. Mondjuk az ingyenes változatot töltöttem le, de nem hinném, hogy a fizetős ebben különbözik. Ha Nekem mégis működik a normál és a tele lencse közötti váltás, akkor => milyen szoftveren vagy?
-
papelado
aktív tag
válasz
#18001664 #2960 üzenetére
Kicsit szerintem lazíts.feszkóztál nagyon
Eleve az,hogy mi kamera szoftver hiba az is egy nagy kérdés..
Nem lehet mindneki kedvére tenni mindenki igényét kielégíteni.
A kamera így is remek .Én egyáltalán nem érzem hibásnak.
A másik folyamatosan jönnek a frissítések pl kamerára is .Most kaptuk meg a kényelmi UI javításokat a 960 FPS target boxot 132 es firrssítés hoz majd hátsó kamera optimalizáslást.
Szerintem is jót tenne neked egy váltás meglátnád ,hogy máshol még vékonyabb a kenyéren a vaj...
Értem én ,hogy ide nekem mindent azonnal azt amit én elképzelek de a realítások talaján maradva ez soha egyetlen más gyártónál se fogod megkapni.Nincs tökéletes készülék ez most azért közel van hozzá de el nem fogja érni mert minden és mindenki változikUi szerintem megbánnád a váltást .
-
xedamen
senior tag
válasz
#18001664 #2944 üzenetére
Én is kivagyok ettől, de tegyük hozzá, hogx valószínűleg (bár nem függő) a szolgáltató által hozzáadott "extrák" miatt még mindig a Telekomnak is jóvá kell hagynia. Nekem is T-től van és még nincs 131... Valóban nem egy iOS, de én nem bánom, hogy átjöttem X-ről
amíg nincs olyan bug, ami idegesít (merülés, lagging, vagy valami hasonló) addig nem érdekel annyira melyik szoftver van. Nyilván idegesít kicsit engem is az eljárás, de lehetne rosszabb is.
-
törölt tag
-
hito
nagyúr
válasz
#18001664 #2955 üzenetére
Tegnap vettem egy iPhone 8 Plus-t. Huawei P20 Pro mellett nyers kamera erőben elvérzik, de most mérges vagyok a P20 Pro-ra az említett dolgok miatt. Egyébként jó az i8+, de nagyon meglátszik a fele akkora szenzor méret, ráadásul az IOS sem az én világom. Még egy kicsit erőltetem azért a dolgot (mármint az i8+-t), de nem sok reményt fűzök hozzá.
-
törölt tag
Én most nagyon gondolkozok, hogy teszek egy kis kitérőt iPhone 8 Plus vagy Samsung S9 Plus irányba, de még rágódok rajta kicsit.
-
hito
nagyúr
válasz
philoxenia #2947 üzenetére
Nem, 128-as van fenn és most látom, hogy már ebben tiltva volt
YamatoVTEC: hát a zoom.
-
djgala
csendes tag
Sziasztok.
Csak egy egyszerű kérdés, mindenki írja, hogy olcsóbb a p20 pro mint egy s9+. Én most szeretnék váltani (kell vennem telefont mert otthagyom a céget) iphone 6s-ről. Telenornál nézem egy kiválasztott előfizetéshez a p20pro 225e Ft az s9+ 195e Ft. Akkor most hogy is van?
-
törölt tag
Azért az kicsit felháborító, hogy van aki szombaton megkapta a frissítést, van aki még ma sem. Nem értem miért nem lehet követni egy Apple féle frissítési folyamatot! Ha nem elég nagy a Huawei szervere, vegyen nagyobbat, gyorsabbat, hogy ha kiad egy frissítést egy régióra, azt mindenki azonnal megkapja!
Engem ez most nagyon felbosszantott. Maga az eljárás. -
hito
nagyúr
Azért most már a pofám leszakad a Huawei-től, de tényleg!
Letiltották a lencse váltás lehetőségét minden egyes kamera alkalmazásban!!!
Gusztustalan, amit művelnek mostanában a P20 Pro-val. Először a fHD 60fps-t mocskolják szét, most undormány módon tiltogatják le a 3rd party alkalmazásokat? Meg vannak ezek hülyülve???
-
GMalik
tag
A huawei rgbw alkalmaz a sajátos színmegjelenítés céljából, ami szerintem szebb, mint egy samu. Osszehasonlitottam mar s7 edge vel, illetve s9 vel is..
P20pro termeszetesebben jeleniti a szineket, a feherekre duplan igaz.
Viszont szomoru, h a youtube nem tamogatja a keszuleket hdr tekintetben. -
Vikooo
addikt
Tipikus Samsung AMOLED probléma. Nekem meg az S6-nal jelentkezett a rozsaszinesedes már az első bekapcsolasnal.
Sajnos az AMOLED még több gyerekbetegsegben szenved mint az LCD.
Nem is tudtam, hogy kapott egy plusz fehér alpixelt a P20Pro, azt hittem RGB, közös kék alpixellel két pixel között.
-
GMalik
tag
válasz
ADAM1337 #2936 üzenetére
Sajna nagyon durván ront az élvezeten...
Kapcsolatba léptem a huawei képviselettel, szerintük is problémát jelent.
Kifehéredik a kijelző alsó fele(rgbw színmegjelenítés), a felső pedig két ujjnyi sötétebb sávot jelenít meg..
Olyan, mintha TFT panel lenne hibásan...
Nagyon gáz..
A héten elállási joggal fogok élno, mert másképp nem cserélnék ki sajna. -
GMalik
tag
Sziasztok!
Pénteken érkezett meg a p20 pro a telekomtól..
Nálam sajnos panel sávosodás található, ami alacsony fényerő mellett lelhető fel.
Valaki járt hozzám hasonlóan? -
Bferibörs
addikt
válasz
Destroyer91 #2799 üzenetére
lehet,hogy nem segít de egy próbát megérhet ( nekem a sonymnál volt ilyen gondom a gyári USB kábelével) kábel cser ( kb. 3-at próbáltam ki ) megoldotta.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
spawn21
veterán
Mennyi gond
Hetente ha egyszer használom a kamerát 3 percre. Nekem tényleg elég lenne egy régi Nokia
-
hito
nagyúr
válasz
philoxenia #2919 üzenetére
Ejnye!!!
-
papelado
aktív tag
válasz
philoxenia #2917 üzenetére
"hogy a csaj melyik része legyen a legélesebb a fotón."
Ezt manuálisan a "TÁG"Rekesz utófókusz már tudja!Abban igazad van jó lenne automatán-IDe is jöhetne egy target box mint a 920FPSnél.Mondjuk ide sok esetben nagyobb hihih -
papelado
aktív tag
válasz
xedamen #2911 üzenetére
Telekom asszem valamivel kevésbé függettlen szoftvert használ így nálatok mindig kicsit később érkezik meg.Jönni fog pár nap szerintem max.
Felment a az update .Nálam is fasza a target box 960FPS-nél Mozgatható áthelyezhető bárhová de a zona mérete nem növelhető mint a Samuknál.
-
papelado
aktív tag
Frissítési híradó! :
Vodafon-ra megjött a 131 OTA(#2899) philoxenia
Ismét csak egyet tudok érteni.
-
Vikooo
addikt
válasz
Balázs1986 #2897 üzenetére
+1
-
Balázs1986
őstag
válasz
Balázs1986 #2904 üzenetére
Szerk.: Épp csak a szemem ki nem ütötte az [Auto] gomb lassításnál, megvan a választás lehetősége, sokkal jobb így
Bocs, letelt a szerkesztési idő. -
Balázs1986
őstag
válasz
philoxenia #2899 üzenetére
Nem pár hónap távlatában beszélek.
Pontosan, mindenkin múlik merre megy el egy topic. De ha van egy adott és megengedett hangnem\hangulat, ami elveszi azok kedvét akik érdemben szólalnának meg néha, akkor nem kell meglepődni ha a primitív kérdések és a trollok maradnak. Ez nem biztos hogy jó irány. És ezt most nem feltétlen ide értem, több topic-ban látok hasonlót, főleg a Mobilarena tesztek alatt. A Prohardverben ezt nem tapasztalom, vagy csak kevesebbet olvasok már ott. Na de befejeztem az offot, elnézést.Közben lement a frissítés, valóban átkerült a zoom gomb. Függőleges helyzetben fixen jobb oldalon, vízszintesen pedig alul van. A lassított felvétel visuont nem biztos, hogy jobb lett így, hogy csak a négyzetre lehet hagyadkozni
-
gti16v
őstag
Érdekes dolgot,csinált ma a telefon..a velencei -tóban végig a farzsebemben volt a telefon,kb fél órát,max 5-10-20 centi mélyen előkaptam fotózni...kameráról törölném le a vízcseppeket...és akkor látom,hogy a középső kamera,kicsit párás belülről,nem tagadom sík ideg lettem...,meg felvillant a sonys időszak,amikor az összes beázott (Z,2 db Z1,2 db Z2,Z3)....gondoltam a gagyi ajtók miatt....ebben a proban nincs ajtó...meg minden csati szabad....mindenesetre,most meginogtam...(attól függetlenül,hogy durván szép képeket,lőttem előtte is utána is,és mire kiértem a partra,eltűnt nyomtalanul a pára)
Tudom,tudom...nem szabad vízbe vinni stb.. De 2018 -ban még tényleg nem lehet,legyőzni a vizet ?és meglehet téveszteni a vásárlókat?Hozzáteszem előtte,otthon a kis medibe jóval melyebbre,jutott a telefon,és tovább..és nem volt ilyen gond,ráadásul az a kis sim fiók,"hivatalosan" az egyetlen gyenge láncszem,ami egyszer volt,kihúzva vásárláskor...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új P-sorozat csúcsmodellje három hátlapi kamerával, OLED kijelzővel, betüremkedéssel és mesterséges intelligenciával próbál tarolni. Irgalmatlan jó telefon, de nem hibátlan.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Villanyszerelés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest