- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Huawei Mate 8- A Kirinpáncélos
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rayoliviero
veterán
válasz
magicbox #4377 üzenetére
Én ettől egyszerűbben csináltam, nem flasheltem egyenként minden összetevőt a B133-ból, hanem rögtön a 170-et tettem rá.
dload mappába a 170-es ROM.
fastboot flash recovery stock recovery.img
3 gombos módszer és fel is teszi a gyári ROM-ot, majd utána data/factory reset. -
rayoliviero
veterán
válasz
magicbox #4360 üzenetére
Ha unlocked, akkor ne csodálkozz, hogy unlocked-ból nem tudsz csinálni locked-ot.
Valami hiba van nálad, amikor lefut a parancssorban a parancs. Ezek szeritn nem hajtotta végre rendesen.
Ide vissza kell menned, ehhez a lépéshez:
fastboot oem relock xxxxxxxxxxxxxxxx
Ha hibát dob, akkor valami baj lehet az Androidos programokkal.
Android SDK kellene például.
-
-
bébi67
aktív tag
válasz
magicbox #4299 üzenetére
Gondolhatod mit éreztem, amikor világossá vált számomra, hogy hardware hibás a rezgő, nem szoftveres és vissza kell zárnom a gari miatt. Amit itt a fórumon olvastam a visszazárásról, attól a maradék önbizalmam is elment, de csak összejött. Nagy volt a boldogság. Most nagyon jól el vagyok a B170-es stock, zárt bootloaderes telóval. Piszkálta az agyamat a Cunaja rom, de amit leírtál, attól elment a kedvem egyelőre.
-
bébi67
aktív tag
válasz
magicbox #4296 üzenetére
Valóban, nekem minden twrp-s telepítés után eltűnt a twrp és csak a gyári maradt. És valóban fogalmam sem volt, hogy mit csinálok, összeszedtem az infókat itt a fórumon és próbálkoztam. Sajnos hiányosak az ismereteim, de sokat tanultam belőle, a legfontosabb, hogy ne romoljak az én szintemnek a gyári romok teljesen megfelelnek. Azért a Huawei mérnökei sem idióták, hogy ne tudjanak tökéletes programot írni.
-
rayoliviero
veterán
válasz
magicbox #4296 üzenetére
Viszont a linkelt recovery.img biztatónak tűnik, ha az működik akkor utána simán mehet a 3 gombos telepítés.
Én tuti ezt választanám, de nem akarlak rábeszélni.
Nálam is "félig" rossz volt a Huawei extract toollal kiszedett recovery, de utána simán felment egy normálisan működő szerencsére fastboottal.
-
rayoliviero
veterán
válasz
magicbox #4293 üzenetére
Akkor Huawei extract tool nevű programmal tudod kiszedni a recoveryt a gyári ROM-ból. Nekem amúgy az a recovery nem működött rendesen, nem lehetett benne factory resetet csinálni. Uátna tettem fel ezt fastboottal, simán felment.
De bébi67 megoldása is jó, ha van olyan TWRP-ből telepíthető zip, ami gyárit csinál a telóból.
-
rayoliviero
veterán
válasz
magicbox #4289 üzenetére
Itt van egy, ha egyáltalán le lehet tölteni, mert nálam nem indul el a letöltés. De nem teszteltem le, már nem tudom, hogy melyiket tettem fel.
szerk: Chrome böngészőben letöltődik.
-
rayoliviero
veterán
válasz
magicbox #4286 üzenetére
Azért van több módszer az XDA-n, mert több létezik.
Úgy tudod feltenni a B170-et, hogy előtte Stock recoveryt kell feltenned pl. fastboottal. Utána a 3 gombos módszerrel felteszed a B170-et, vagy amelyiket akarod, factory reset és már félig sínen vagy. Utána megcsinálod a bootloader visszazárást.
Amúgy semmivel nem rosszabb a Kangvip ROM, mint a gyári, nem laggol.
Stock recoveryt honnan szerzel: Google megbízható helyről, vagy Huawei extract toolal kiszeded a gyári ROM-ból, de azzal nekem valami baj volt, amikor felflasheltem.
Én a Google-ben kerestem és azt tettem fel fastbootal.
Az egészet nagyon gyorsan le lehet zavarni.
-
bébi67
aktív tag
válasz
magicbox #4273 üzenetére
B152-t tedd fel ! Utána DC Unlocker klienst megnyitod. Belépsz a nyitáskor vásárolt felhasználónévvel és jelszóval. Rányomsz a lock gombra és ennyi ! Utána reboot és kész a zárás. Letisztult bennem, így csináltam.
Jó, hogy leírtad a hibáit a Cunaja Lite-nak, így még várok a felrakásával, bár szerintem nem hoz annyi előnyt, hogy újra nyissam a telót. Ami miatt megtettem volna, az a hívásrögzítés, de az már megoldódott, úgy, hogy egyelőre maradok szimpla felhasználó. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
magicbox #4273 üzenetére
Zard vissza ugy, ahogyan en leirtam. (Keress ra a hozzaszolasaimra, mar privatban tobb embernek segitettem, es mindenki sikerrel jart ugy, ahogyan en csinaltam. )
Egyebkent a gyari 170-es rom hibatlan. Joval smoth-abb, mint a 180-as. (Ezt is leirtam anno.) Az a rom amit te most hasznalsz, annak az alapja 180-as, igy nem.is varhato, hogy siman fog futni.
A deoxed romok meg ugy altalanossagban darabosak, es velemenyem szerint nem hozzak a gyari rom fluid erzeset. -
bébi67
aktív tag
válasz
magicbox #4244 üzenetére
Igen, stresszes napjaim voltak. Megvonják-e a garanciát, mert esetleg látják, hogy már nyitva volt, aztán a sorozatos műhibák javítás közben.
SD kártyára dload mappába B152 kicsomagolva betesz. *#*#2846579#*#*(project menü) 4.Software Upgrade, 1. SD Card Upgrade.
B152 fent van. Factory reset.
Fastboot módban : fastboot oem relock xxxxxx enter, itt hibát írt nem csinálta meg. Itt megint stressz volt.
Aztán azzal a felhasználó névvel és jelszóval, amivel a nyitókódot kiolvastam DC Unlocker kliensbe beléptem.
Még egyszer ráböktem a nyitókód kiovasásra , ki is írta ismét, amit már amúgy is tudtam és akkor ráböktem lock gpmbra, kiírta, hogy sikerült ( angolul persze ).
Telót újra indítottam, aztán fastboot módban csatlakoztattam a pc-re és ekkor már LOCKED felirat volt zölden, hurrá !!!
Hcu0017-tel is kísérleteztem és így utólag nem emlékszem, hogy ott sikerült-e a lock gombbal visszazárni, vagy a DC Unlockerben. Tudom , hogy ez így nem kissé zavaros, de valahogy így jött össze.
Sajnos nincs meg a kellő tudásom és tapasztalatom a romoláshoz, de azért csak összejött valahogy, igaz éveket öregedtem közben.
Sok minden nem világos. Például azt sem értem, hogy a TWRP-t miért mindig csak egyszer tudtam használni zip-es telepítésre, mert miután feltelepült egy új rom, többet elő nem bírtam csalni a twrp-t, mindig a gyári recovery jött elő.
Mindegy, túl vagyok rajta. Most nagyon piszkálja az agyamat a Cunaja Lite feltelepítése, de nem tudom, hogy az EU régiós telóra fel lehet-e tenni, meg ez a twrp működés is zavaros nekem, de figyelgetem a fórumot, hátha ki tudom kupálni magamat és egyszer megértem ezeket a dolgokat.
Ja, még annyit, hogy az alaplap csere után megváltozott az IMEI szám. Az alaplap típusa pedig, amire cserélték Nord European NXT L29.
Hát ennyi. Négyszer mentem fel a TMX-be, mire jó lett a teló, de tényleg mind végig azon voltak, hogy megcsinálják, egy percig sem tartottak be, úgy, hogy bátran lehet vinni hozzájuka Mate8-at ha rossz, minden alkatrésszel fel vannak szerelkezve, meg tudják csinálni. -
rayoliviero
veterán
-
Barcsik
aktív tag
válasz
magicbox #3446 üzenetére
Nincs TWRP a telefonomon. B152-vel vásároltam, INNEN telepitettem a B170-et, majd később INNEN a B180-at. Ez nem custom ROM, ázsiai régióra kiadott hivatalos verzió szerintem.
(#3447) bodrik11 Kizárólag az IGO SzülinApp alkalmazásra gondoltam. Egyebekkel nem foglalkozom.
(#3450) pusihusi Enyém sincs nyitva, root-olva, stb. A B180-at Én linkeltem be korábban.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
magicbox #3389 üzenetére
No... mely levego...kicsit ideges lettem...szerintem meg sem nezted hogy mit irtam, miket linkeltem.
A leirasom szerintem csak annak bonyolult, aki nem erti (ertelmezi) mi van oda leirva...
Velemenyem szerint a 3 lepes konnyu, de barkinel problema merulhet fel igy jobb, ha nem szalad egybol ide a forumba, hanem elolvassa, hogy milyen helyzetben mit csinaltam, es hogy mi varhato a lepesek utan.Szoval az adb=fastboot flash.
Eddig en nem talalkoztam mas megoldassal a gyari allapot visszaallitasara, mint amit szepen vegig, lepesrol lepesre leirtam, ami termeszetesen tartalmazta egyebek mellett a tabela forumtars bootloader visszazarasat is.
Szivesen vennem (es szerintem mas is) a gyari recovery-hez tartozo linkedet pl.
Az altalam linkelt xda-s teljes adb-s parancssoros rom (amit nalam bonyolultnak, bordik11-nel atlathatobbnak iteltel az en megoldasomnal) kinai, ezert kell a gyari allapothoz masik eu rom is, amit szinten konnyen, az altalam mar tobbszor leirt modon, az un. haromgombos modszerrel fel lehet tenni. Leirast (linket) szinten tartalmazta a hozzaszolasom...szerintem... -
Walter_White
senior tag
válasz
magicbox #3389 üzenetére
"Mindkettő készülékre igaz, hogy a rootoláshoz és a TWRP felrakásához ki kell nyitni a készüléken a bootloader-t. Erre van két lehetőségünk. Az első és ingyenes, hogy írunk a Huawei-nek és ők 1-2 héten belül megküldik a nyitó kódot. Innen kérhetitek...
Akik itthon vásárolták a készüléket, ők ide is fordulhatnak bootloader nyitás ügyben: mobile.hu@huawei.com"Nem próbáltam, de szerintem ezeknél is meg kell adni minden ilyen adatot.
-
Barcsik
aktív tag
válasz
magicbox #3255 üzenetére
Megvan. Beállitások, intelligens asszisztens, mozgásvezérlés és ott lesz legalul a kettős ablak gesztus.
(#3257) Zototh64 Igy már tuti megtalálja.
A gesztus nálam is ki van kapcsolva, de ettől függetlenül, ha az alkalmazásváltó gombra hosszan nyomok, előjön a kettős ablak. Szóval ott csak a gesztus kapcsolható ki, de maga a funkció az nem.
-
-
válasz
magicbox #2887 üzenetére
Ertem, meglatom majd ezekszerint. Kovi hetvege lesz a nyero, ha osszejon. Sokat nezegettem az S7 Edge-t is, de 70-nel dragabb es az Edge funkciot nem hasznalnam, a hardveres resze pedig nem izgat, hogy gyorsabb. Hearthstone + 2D-s jatekoknal tovabb nem jutok ugysem. Alig varom, hogy a kezemben foghassam, tul sok tesztet es kommentet olvastam ahhoz, hogy ne ez legyen a valasztott.
-
Bensid
tag
válasz
magicbox #2667 üzenetére
Bár pár évvel ezelőtt nekem még nagyon fontos lett volna a grafikai teljesítmény, így 23 éves fejjel már eljutottam oda, hogy napi fél óra játék max. Arra meg bőven elég a mate 8
A kamerára viszont még nem reagált senki. Ezek szerint nincs is ilyen nagyitás funkció? De akkor a videóban hogyhogy mégis csinálja az emberke?
-
Z.É.T.
őstag
-
ivatti10
aktív tag
válasz
magicbox #2456 üzenetére
LG G3-ról jöttem, 6-os Androidot használtam, de ég és föld a kettő közötti engedélyeztetési procedúra, az Lg javára, és ráadásul ott azonnal, minden működik.
Lord Baelish
Én is találkoztam vele, de - és most itt megint a túlbonyolítást támassza alá - már nem találom. :-) -
Lord Baelish
tag
válasz
magicbox #2410 üzenetére
ez mind-mind be van állítva... és semmi
kérdés: azoknál akiknek mély alvásban nem jönnek az értesítések, azoknak zárolva vannak azok az alkalmazások? és akiknek meg megjönnek az értesítések azoknak meg nem?
MÁS: mi ez a Dropzone alkalmazások lehetőség? mert pár alkalmazásnál feldobja mint lehetőséget a jogosultságoknál
-
-
ivatti10
aktív tag
válasz
magicbox #2403 üzenetére
Sajnos azt kell mondjam, ezt nem megérteni kell, el kell fogadni. Samsungos koromból nagyon sok ember küzdött olyan problémákkal, melyek az én-és a többség-telefonomon, telefonján nem jelentkezett. Ez (asonló szitu, csak sajnos most én is beletartozom ebbe a kisebbségbe. És ez, hogy nem jönnek az üzik, nagyon gáz. Nem kaptam a fejlesztőtől semmit, ezek szerint feltette valahova.
-
-
supertrezi
aktív tag
válasz
magicbox #2340 üzenetére
Azon különben mit nem tudtak megoldani a Huawei mérnökei, hogy a retkes LED normálisan jelezzen e-mailnél, Vibernél...? Nem semmi.
Egyébként most néztem: továbbra sincs fönt teljes, magyar nyelvű használati útmutató a Mate 8-hoz. Ez a másik dolog, amiért szégyellhetik magukat.
-
Black&White
addikt
válasz
magicbox #2335 üzenetére
Special features:
Two filtering modes. Users can choose a filtering mode from local VPN or Local HTTP proxy. The first one does not require ROOT access and VPN-server is located on user’s same device, so that there is no need to pass the traffic for filtering through a remote server. Second is recommended if you are using a device with ROOT or you want to use Adguard along with any third-party VPN.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír A Huawei a legnépszerűbb kínai, a Samsung a legkapósabb globális márka
- Hír A Huaweihez „igazolt” Lionel Messi
- Hír Mobilarena TV: A Kirin ereje
- Hír CES 2016: Rövid ismerkedés a Huawei Mate 8-cal
- Hír Tényleg erős lett a Mate 8 és a Kirin 950
- Hír Ilyen élőben a Huawei Mate 8
- Hír Kirin 950 lapkával debütált a Huawei Mate 8
- Hír Rekordot döntött AnTuTuban a Kirin 950, a Huawei Mate 8 rendszerchipje
- Hír A vártnál is erősebb lesz a Kirin 950?
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest