Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mkRoland

    senior tag

    válasz evi88 #2237 üzenetére

    Ha a Marketről leszeded a "WiFi Manager" programot, akkor az jelzi. Alapból egyébként az android nem is írja ki, ha ilyen Ad-Hoc hálózatot észlel a közelében, talán még a nevét sem tudja megjeleníteni. Ha kért jelszót, akkor működnie kellene. Nincs rajta MAC- vagy IP-cím szűrés beállítva? Itt érdemes utánaolvasni a dolgoknak, kiragadom a lényeget:
    "MAC szűrés: Ha ezt aktiváljuk, akkor csak engedélyezett Wi-Fi adapterrel rendelkező számítógép csatlakozhat a routerre." Minden hálózati eszköznek (BlueTooth, vezetékes, WLAN) van egy egyedi azonosítója (rá is van írva a készülék hátuljára az aksi alatt meg talán a dobozára is, de a Beállítások => Vezeték nélküli és hálózatok => Wi-Fi beállítás => kapacitív menü gomb => Speciális menün belül megtalálod.
    Az IP cím pedig változtatható és az esetek jelentős részében a routertől automatán meg is kapja a neki járót, de be lehet állítani azt is, hogy manuálisan kelljen megadni az IP-címet, ez is növelheti a hálózat biztonságát.

    Nem vagy túl távol a routertől? Egyáltalán milyen routert használsz vagy milyen WiFi-hez akarsz kapcsolódni? A router típusa rá van írva a dobozára. A router kinézete az esetek döntő többségében: fehér (vagy sötétkék) doboz, fekete vagy fehér antennával, sok-sok LED villog rajta (minimum 3-4).
    ILYEN vagy ILYEN vagy ILYEN. Ennek az elejére van írva a márkanév + típusjelzés (értelmetlen betűk és számok halmaza kötőjellel elválasztva).

    [ Szerkesztve ]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák