- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Avicularia #42 üzenetére
Ausztria a téma. Ott mas a móka.
De ahány ország annyi szabály... És ez problémás.
-
.Szaki.
addikt
Ez milyen szinten védelem? Az európai autógyártóknak tulajdonképpen semmilyen versenyképes alternatívájuk nincs. A Dacia-tól a BMW-n, Miniken és Smartokon át mindegyik vagy echte kínai, vagy kínai gyártású, esetleg kínai technológiájú elektromos autó. Ergo ezekkel a szabályozásokkal ugyanúgy védővám kerül a hazai autókra is, mint a kínai logós kínai autókra. Sőt, a BYD-re minimális lesz a védővám (~17% talán?), mert együttműködéstől függ, hogy ki hány százalékos vámot kap.
A VW AG-nek próbálkozik most azzal, hogy beszállna a Rivianba, annak lehet értelme.
-
Crus
őstag
Ez az ő szemszögükből nézve a saját autógyártásuk védelme. Minden hatalmon levő párt mögött ott állnak a dollármilliárdos cégek. DE! A másik oldalról zöldíteni akarják lassan bármi áron a közlekedést, de az olcsó kínai villanyosból nem kérnek, nehogy a proletár már olcsón járkáljon igát húzni
-
.Szaki.
addikt
A Spring valójában egy Dongfeng, ami az ő gyárukban is készül. Minimálisan áttervezték, hogy egyáltalán bejöhessen az EU-piacra és ennyi.
Egyébként nem tudom mit csináltok az autóitokkal, három hete autóztam el a Toyotámmal Mo-ról Belgiumba Ausztrián, Németországon és Hollandián keresztül, adaptív tempomatot használva és egyszer nem rántotta el az autó a kormányt. Rendesen tartja középen az autót. Németországban persze folyton felújítások vannak, ott sokszor az eredeti felfestést tartotta validnak, na de igazából akkor is enyhén tartotta volna egyenesen a kormányt. Csipogott, én pedig bármilyen komolyabb erőátvitel nélkül tudtam irányítani az autót a megfelelő irányba. Nem kellett megerőszakolni a kormányt.
Anno volt nálam egy A-Klasse Mercedes, na azzal volt olyan gondom, hogy egy úthibát felfestésnek nézett, ezáltal azt hitte nem tartom megfelelően a sávomat és besatuzott az autó 70-nél. Na annak a tervezőjének én is eltörtem volna a kezét.
-
Watchdog
aktív tag
válasz
Avicularia #42 üzenetére
Tehát akkor a magyar szabályozás kialakításakor a cél a táblaspórolás volt?
-
hibavissza
veterán
Gyenge hatótáv, lassú töltés, balesetveszélyes vezérlés, gigantikus értékvesztés, presztízs nulla. Az árából majdnem kijön egy hibrid RAV4.
Ezt bolondok veszik? Az otthoni napelemről töltős, munkába járós mutatványhoz húzós a 15 millás induló.
Hiányolom a cikkből, hogy a gyártó mit gondol az üzembentartásról. Cellacsere költsége? Futómű alkatrész árak? Karosszéria elem, fényszóró árak? Szélvédő csere költsége? Szervizhálózat? Pár szám nagyban emelte volna a cikk értelmét. Most annyit tudtunk meg, hogy ebben a formában autónak nem alkalmas, barnul a vajbőr ülés és amúgy tök átlag vagy alatti villanyautó. A magyar autós újságíró szakmát jól jellemzi, hogy már ezzel a pár adattal is többet kaptunk mint más médiumoktól. -
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
Avicularia #8 üzenetére
És a keresztező útról érkező honnan tudja, milyen korlátozás van érvényben?
-
sfefe
addikt
-
-
-
joey04
titán
válasz
Donki Hóte #25 üzenetére
Attól még nem lesz kínai.
Engem nem érdekelnek az autók meg rollerek annyira, így ezeket a teszteket skippelni szoktam, de a legutóbbi hangulatos MA YT vidi után mondom elolvasok egyet. Hát, tisztzára mint a Xiaomi telefonok. Alapvetően jó ajánlatok elsőre, van benne rengeteg próbálkozás újításra, amiknek egy része nagyon jó, másik része borzalmas, és van benne egy jó nagy adag koppintás, meg érthetetlen hibák. Kínai.
-
Crus
őstag
-
-
Reignman
aktív tag
válasz
Donki Hóte #25 üzenetére
Azért az nem mind1, hogy európai tervek, szabványok, minőségellenőrzés, tesztek, garanciák alapján legyártatnak vmit a kínai olcsó munkaerővel, vagy kapsz vmit, ami egy európai/koreai auto kínai másolata.
-
-
_lAc_
csendes tag
Nem jól tudod, mert nekem is egy Toyotám van és minden motor leállítás után újra aktív az a szutyok rendszer. Minket már majdnem megölt az autópályán egy sávelhúzásnál esőben kirántotta a kezemből a kormányt és be akart vinni a terelőtáblák közé, és a hirtelen ellenkormányzásom hatására megúszott az autó és majdnem belecsúsztam a mellettem haladóba. A lélekjelenlétemnek köszönhetően tudtam összeszedni az autót...
Szal egy veszélyes fos ez a sávtartó rendszer, azóta nem indulok el az autóval amíg ki nem kapcsolom. -
-
8th
addikt
válasz
Krugszvele #20 üzenetére
Sokan nem hajlandóak beülni egy 3-5 éves használt autóba holott az (se) lenne számukra a realitás ehelyett a takarójukon messze túlnyújtózva akár hitelből beülnek egy új autóba súlyos milliókat dobva ki ezzel az ablakon. Legyen az ő bajuk.
-
Crus
őstag
Vannak. Fentebb írtam: BYD Seagull. Kínában a kb. 300km-es hatótávú Seagull 3.8m forintnak megfelelő összegért megy. Pont az a gond, hogy az EU ezzel képtelen versenyezni, így tiltja, ahogy csak bírja. Csak a vezír' se most jött le a falvédőről és idehaza fogják gyártani hamarosan... persze akkor se 3.8m lesz, de talán 5-nél megáll, a nagyobb akksis meg 6-nál. És akkor elég hamar népautó lesz belőle idehaza.
-
kapal
tag
Figyu, ez hol van a KRESZ-ben?
A 14.§ (6) bekezdése ennyit ír:
Az (1) bekezdés c)–g) pontjában említett jelzőtábla hatálya a táblánál kezdődik és a következő útkereszteződés kezdetéig tart, kivéve, ha a jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő tábla ennél rövidebb távolságot jelöl meg, vagy a (7) bekezdésben említett jelzőtábla a tilalmat előbb feloldja. A vasúti átjáró előtt a 90., 91., 92. vagy 95. ábra szerinti veszélyt jelző táblával együtt elhelyezett, az (1) bekezdés d) pontjában említett jelzőtábla hatálya a vasúti átjáró kezdetéig tart.Amit említesz, azt nem találom. Lehet, hogy benne van, de eddig nem találtam meg. Segíts lci, hogy hol van!
-
Krugszvele
senior tag
válasz
secretgarden #11 üzenetére
Gondolj bele, 10 milliód van autóra, veszel 2 millióért valami tökmindegyet és 2-3 millióból kicseréltetsz rajta "mindent". 5 millióból van egy "új" autód. Nem jobban megéri, mint tízért ez a - teszt alapján - hulladék?
-
Reignman
aktív tag
Az mondjuk tény, hogy az első generációs Huawei, zte és társai androidos okostelefonok ipari hulladékok voltak zéró támogatással. De legalább olcsón adták őket, ugyanez ezekről az autókról nem mondható el.
Én egyébként tök jó dolognak tartom az e autózást, és bizonyosan veszek is majd a jövőben, de egyelőre második kocsinak, gyereket suliba vinni, vásárolni menni, városban, rovidebb utakra használni. És itt kellene egy olyan autót csinálnia a kínaiaknak, mint 5-6 éve egy 3 és fél milliós Swift. Mert ilyen autók amennyire én látom már nincsenek. Pici, olcsó, fölösleges csillogó villogó szirszarok nélkül, közepes akksival épp a napi, kétnapi használatot kiszolgálva. Kb mint egy 8 éves bmw i3 -
válasz
Avicularia #8 üzenetére
Ez mondjuk nálunk is így van...
Tehát például, ha egy falu határa előtt kint van a 70-es tábla, az nem csak a lakott terület tábláig érvényes, hanem a következő (általában 50 km/órás) korlátozó tábláig. És ugyanígy fordítva, ha egy 60-as tábla van még a lakott területen, akkor a lakott terület vége tábla után sem hajthatunk 100-al, csak amikor elérjük a sebességkorlátozást feloldó, vagy magasabb sebességet jelző táblát.
De nem tudják sajnos...
-
Nézz meg egy Springet, az gyerekjáték kategória...
A PSA és társai is hasonló nevetséges vonalon akarnak elindulni.
------
Szomszédnak amúgy van, ők nagyon elégedettek vele, nekem bejön.
Ugyanaz lesz a történet itt is, mint a mobiloknál. Első körben ha jól gondolom fikaáradat lesz erre is.
Ebből jöhetne egy benzines modell, vagy hybrid, onnan érdemes agyalni, a villanyautózás szerintem még mindig erős zsákutca, kínai ide vagy oda.
Ezek sem nekünk készülnek, mert a magyarnak a levetett német prémium a sláger, vagy a lekotlott tesla...
-
NomadND1
senior tag
5 forintot nem adnék ezért a hulladékért....
Build Your Dream, na persze -
Fuxosbömis
tag
Nagyon pc módon írtad körül a gagyit.
-
Thom!
veterán
Messze az átállás még.
Az összes kínai autó kivül belül egy giccsparadé ingyen sem kellene.
Az ára meg hagyjuk is.... -
Reignman
aktív tag
15 millió? Ha igazak a hírek, 1 éven belül jönnek a Peugeot/Citroen/Opel/Fiat elektromos autók 10 millió alatt. Most a Dacia spring 6-7 millió támogatással. Nem mintha nagyon erdekelnének az elektromos autók, de biztos nem vennék ennyiért kínait. Valószínűleg az alkatrészei is kínai gagyi, negyedannyit sem kibíró konstrukciók, mint az európai modelleké. Én ezeket a tömeg gyártott, jó drágán árult autokat majd 15 év és 150k km múlva nézném meg, mit spóroltak ki a kínai kollegák. Rozsda, elektromos hibak, energiatarolasi gondok stb.
-
secretgarden
aktív tag
10-ért nem lenne rossz. 14-ért... Háát, necces...
-
Badboys
őstag
Valószínűleg azért állnak tömegével a raktárakban és a kereskedésekben mert bitang nagy a kereslet írántuk. Ingyen sem kellene. Max rögtön eladnám.
-
paatrick
őstag
Erről a kocsiról mindig a Ford Kuga jut eszembe:
Nyilván a kínaiak is innenmásoltákinspirálódtakA belseje meg annyira bazári, nem fér a fejembe hogy ez valakinek őszintén bejön. Amin még mindig kiakadok hogy full automata meg elektromos kocsikba még mindig ilyen nagy bumszli váltókart erőltetnek bele. Mi a francnak? Elveszi a helyet és hülyén is néz ki.
Arra kíváncsi leszek hogy néznek majd ki ezek a kocsik 10 évesen (rozsda, belső anyagok).
-
Avicularia
veterán
Ezt már másik autós tesztben is olvastam itt az oldalon:
ennek az autónak sincs fogalma a kereszteződések feloldó hatályáról
Nem ismerem az összes európai országot, de Ausztriában és Svédországban pld. nem oldja fel a kereszteződés a sebességkorlátozó táblát. Valszeg nem ismeri az autó a magyar kreszt. Előző X.-es és a mostani XI.-es Honda Civicemben sem tudta ezt az autó, Magyarországon vezetve mindig hülyeséget mutatott, pedig jó a táblafelismerésük.Régebbi cikk, de szvsz még mindig érvényes [link]
Sebességkorlátozás A sebességhatárokkal kapcsolatban van egy sajátos eltérés a hazai és az osztrák szabályok között. Persze, ott is adott a városi 50, a lakott területen kívüli 100 és az autópályán a 130 km/órás maximális megengedett sebesség, ám ha tábla ettől eltérő sebességet engedélyez, azt nem oldja fel a következő kereszteződés, vagy lakott terület határát jelző tábla. Tehát például, ha egy falu határa előtt kint van a 70-es tábla, az nem csak a lakott terület tábláig érvényes, hanem a következő (általában 50 km/órás) korlátozó tábláig. És ugyanígy fordítva, ha egy 60-as tábla van még a lakott területen, akkor a lakott terület vége tábla után sem hajthatunk 100-al, csak amikor elérjük a sebességkorlátozást feloldó, vagy magasabb sebességet jelző táblát. Amikor egy olyan útszakaszra csatlakozunk be egy kereszteződésnél, amelyen az általánostól eltérő sebesség engedélyezett, akkor a kereszteződés előtt, vagy néha az úttorkolattal szemben az érvényes sebességkorlátozást jelző táblát helyeznek el, alatta kiegészítő tábla minkét irányba mutató nyíllal.
-
Sirus86
aktív tag
Bog: meg mindig all a keresem. Jo lenne egy isofixes gyerekulest beletenni. Esetleg foto veled hatulrol, hogy fersz el, ha rad van beallitva a vezeto ulese. Az is egy tampont.
-
Sirus86
aktív tag
válasz
Alogonomus #4 üzenetére
Ha jol tudom, csak a Toyotakban permanensen kikapcsolhato ez a boszmeteg, meg nehagy Daciaban. Amugy szonryu dolog, masfel eve egy VW Sharan is meglepett engem es a nejem is. Borzaszto veszelyes dolog ez a kotelezo EU-s huyleseg. Asszony meg is allt utanna es surun karomkodva szidta a kocsi ervezojet. Ha Bog azt irja, ez azert emberes, akkor itt biztos lesznek sulyos balesetek. Foleg a felfesteseknel, meg a magyar szep, lekopott utjain.
-
Crus
őstag
14 millióért ez nem lesz slágertermék. Ennyiért 15-25 ezret futott Teslát veszel. A slágertermék az EU-ban még mindig elérhetetlen BYD Seagull lenne... bár ha arra is rátesznek mindent is és lesz 7-8m akkor az se fog érdekelni senkit se.
-
Alogonomus
őstag
Az lesz gond, amikor egy balesetes helyzetből menekülnél valamelyik irányba, és az agresszív sávtartó beleszól, hogy "te itten csak ne akarj menekülni, ütközzél csak szépen a sávodban levő akadályba". Az már sok, ha egy felnőtt férfinak is izomból kell ellentartania az automatikával szemben.
-
Busterftw
nagyúr
Szerintem nekem az lesz a jovoben a legnagyobb problemam auto vasarlaskor, valoszinuleg mar elektromos, (kovetkezo 5 ev kb, 7-es golf meg boven eleg), hogy ne mu/bor legyen az uleseken.
Max ujra lesznek huzva szovettel. -
mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül egyszer csak elrántja a kormányt
Hogy mi van?
-
Bander78
tag
Ez a kocsi belülről annyira szarul néz ki, hogy még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- LEGO klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Google Pixel topik
- BestBuy topik
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple Watch 7 45MM Nike Edition + sok tartozék
- Lenovo 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Magyar Világító billentyűzet,nVmeSSD,jó akku
- Lenovo Legion 5 Gamer Laptop gyönyörű állapotban, dobozával. (RTX 3060)
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Asus játékra is,core i5 ,Geforce GT940M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD+HDD,nagyon szép állapot,W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged