Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KPepe
senior tag
válasz khalid98 #2398 üzenetére
Köszi, akkor ez egyszerű lesz elvileg. Csak pár dolgot tettem rá eddig (Chrome, Winamp, meg pár zene), viszont gyárilag telepítettek rá néhány dolgot, azokat max felrakom az új kártyára, ha épp szükség lenne rá.
Ez a particionálósdi akkor rám nem vonatkozik, mert gyári állapotú a telefon. Csak régi kártya kivesz, új berak.
No, köszi mindenkinek!
A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
khalid98
tag
attól függ!
-ha vannak alkalmazásaid az sd-kártyán akkor előbb mindent tegyél vissza (beállításokban...) és utána már csak gépes dolog lesz hogy átmásold a TE cuccaidat...
-ha nincs akkor csak a cuccaidat kell másolni
-ha rootolva van a telód és valamilyen partíció rá volt tolva az sd-re, akkor ugyanolyan partíciót nyomsz az újra, majd megint csak másolás...Elérhetők vagyunk: Google, Facebook, Email: info@elises.hu, mobiltelefon alkatrészek, tartozékok
-
KPepe
senior tag
válasz LallerHUN #2395 üzenetére
Köszi!
És még egy dolog: a hozzáadott 2 gigás kártya nagyrészt tele van már, így érkezik a telefon. Kérdésem az, hogy a gyárilag rárakott cuccokat át kellene migrálni valahogy az új kártyára? Olyan nagyon egyértelmű leírást nem találtam. Viszont olyant emlegettek, hogy ext4-re le kell formázni az új kártyát.
Összefoglalva: kell valamit akcióznom (és ha igen, mit, hogy?), vagy csak régi kivesz, új betesz?
Köszi ismét!
-
LallerHUN
tag
Ezzel nagyjából tisztában voltam, de ma ismét visszakaptam a telefont a szervizből és mivel full feltöltve vittem el így pont ki tudtam próbálni helyszínen, mert épp hogy volt benne nafta, na mind1 persze megint nem sikerült kijavitaniuk a hibát, már összesen egy hónapot töltött a telefon szervizben, ezalatt kapott egy szoftver és egy rom frissítést, ami persze nem oldotta meg a touch panel(digitalizer) problémát, szóval ismét visszakell vinnem és nyomtékosítanom kell hogy cseréljék ki, mert a hiba nem szoftveres. Egyedül azt nem értem, hogy erre mér nekem kell rájönni, miért nem a szerviz....... De ami a legbosszantobb, hogy már több mint egy hónapja nem tudom használni a telefont, (cserekészülékről nem is álmodok ) és az újboli beadás plusz két hetet jelent.... A pláne az az egészben hogy garanciás is ráadásul a telefon....
-
KPepe
senior tag
Sziasztok!
A fórumot olvasgatva láttam, hogy voltak/vannak lassulási gondok a nagyméretű SD kártyákkal. Erre van már valami megoldás, vagy valami infó, hogy milyent érdemes beletenni? Én szeretnék egy 16 vagy 32 GB méretűt, de így kicsit tartok tőle.
Teljesen a gyári szoftver fut rajt, ahogy a dobozból kivettem.
Köszi előre is!
-
Bambalazs
senior tag
Múltkor készítettem egy részletes leírást itt a fórumban:
http://mobilarena.hu/tema/re_htc_one_v_legenda_csak_egy_one/hsz_1999-1999.html
Azóta a kernel is frissült, és a TWRP, úgyhogy mindkettőből a legfrissebbet töltsd le. A Google Apps-ból azt töltsd le, ami be van linkelve. Az All-In-One Tool is frissült, abból is a frissebbet használd. Sok sikert!
Nincs időm részletesebben elmagyarázni, rohanok a Jégkorong VB-re.[ Szerkesztve ]
-
khalid98
tag
ha úgy vagy vele, (mint mondtad) hogy majd 1-2 év múlva a mai csúcs is szar lesz, akkor persze megéri, mert akk. ezt a telót használni fogod addig amíg kedved van hozzá, na de ha el akarom adni, akkor már nem ér meg rákölteni 10-et...
Elérhetők vagyunk: Google, Facebook, Email: info@elises.hu, mobiltelefon alkatrészek, tartozékok
-
evko
aktív tag
válasz ncc1701 #2387 üzenetére
Szerintem megvennék, mert Vaterán 35-ért láttam és még le sem volt járva az aukció...
Kérdésem inkább az lenne, hogy szerinted csak a touchot lehet cserélni? Mert én azt rendeltem meg.. LCD nélkül...
Valahogy tuti lehet cserélni.. És akkor 2000-ből megvan.Még egy kérdés...
Hol találok leírást, hogyan töltsem fel a CM10-et? Elejétől a végéig.. Mert nekem gyári cucc van még rajta...
Ja, toltam már rá más telókra CM7-et, stb-t, de annyira gyakorolott nem vagyok, szóval ezért kellene leírás..
Köszi!--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
ncc1701
veterán
válasz khalid98 #2383 üzenetére
Hát nem is tudom. Enyém most gyári állapotú, egy karc nincs rajta, szerintem 30-ért el lehetne adni. Törötten a kutya nem venné meg.
Másrészt: cm10 óta gyors is ez a teló, nem a klasszikus szappantartó, kicsit egyedi a dizájnja, nekem tetszik, plusz eléggé minőségi összerakás, szóval, nekem megérne.Szerk: az meg, h csak 1ghz, meg csak 512Mb... Hidd el, 2 év múlva a mai csúcs telókat is csak fikázni lehet, h csak 4 mag, meg csak 2g ram, úgyhogy ez egy olyan mókuskerék, mint a pc: értelmes ember nem száll bele. Amire kell, arra megfelel. Most is, 3 év múlva is.
[ Szerkesztve ]
-
evko
aktív tag
válasz LallerHUN #2378 üzenetére
Így megy ez szinte mindenhol.
Mivel egy szervizben nincs idő a hibát "beazonosítani", így ha nem jelentkezik, akkor dobnak rá egy sw-t és viszont látásra.
A töltésre meg végképp nincs idő. Sajnos gondolom, ahol HTC van, ott is irreálisan teljesíthetetlen norma van (egy nap javíts meg 25-30 telót!!). A 8 órát el lehet osztani csak 25-el. 19 perc van 1 telóra mindennel együtt.
Ebben benne van a szétszedés-összerakás, szoftver frissítés, ellenőrzés, dokumentálás, minden.
De van, ahol ennél jóval magasabb a norma...
De legyen egy telóra 20 perc... Nem sok... Persze, hogy nem fog jelentkezni a hiba sok esetben, sajnos.Nagyon sok telót be sem kapcsolnak, mert típus hiba, minek bekapcsolni, kicserélik, amit kell és mehet.. Persze lehet hogy más hibája is van, ami meg is marad... Ugye van végteszt, de még akkor is simán kimehet hibásan.
Azt nem tudom, a végteszten mi van, de oda zúdul mondjuk 500 telefon 1 nap, hogy teszteljék le, ott sem biztos, hogy lesz idő tüzetesen végigellenőrizni mindent...Ez nálunk a helyzet!
--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
evko
aktív tag
válasz ncc1701 #2382 üzenetére
De csak plexit is ki lehet valahogy cserélni... Vagy nem?
Miért ne érne meg 9 ezret? Nem értem....
Nem hiszem, hogy olyan szar ez a telefon.Nekem tetszik, azaz ki tudja. Az összes androidos egy fos meg úgy általában a mobil telefonok is elavult elektronikai hulladékok, szóval, ez sem rosszabb a többinél.
Ugyan olyan szar android fut rajta és ugyan olyan elavult hulladék, mint a többi.Nem tudom, engem még egyik mobil sem hozott lázba.... De nem is fog, mert ezekkel a hulladékokkal lassan már telefonálni sem lehet... ami ugye elvileg az alap funkciója lenne...
-
Bambalazs
senior tag
Hello.
Maxwen féle CM10 a legfrissebb Hellboy kernellel. Vannak újabb romok is, de azoknak kétes a stabilitása és az akkumulátor fogyasztása.
Törött üveg. Ugyanabban a cipőben járunk. Tudsz rendelni hozzá alkatrészt 9e Ft-ért, youtube-on van hozzá videó, hogyan lehet kicserélni.
Más kérdés, hogy erre a telefonra nem érdemes költeni egy petákot se. -
evko
aktív tag
Sziasztok!
Erre a telóra mi most a legjobb ROM?
Nekem gyári van. De ha van jobb, akkor rátolnám. Persze, az is kérdés, melyik a legjobb (leginkább közkedvelt)?A másik kérdés.. A Touchom repedt. Még működik, de törött... Mondjuk így...
Hogyan lehetne ezt cserélni? Házilag gondoltam, nem service és hasonló...
Van hozzá mindenem, mármint célszerszámok. Cseréltem már más telón touchot, de ezen ha jól látom, talán nem olyan egyszerű..?Köszönöm, jó éjt!
-
LallerHUN
tag
válasz ncc1701 #2370 üzenetére
Nah 3 hét alatt sikerült visszakapnom a one V-t és elég komoly munkát végeztek! Szoftvert frissítettek 3 hét alatt és persze teljesen lemerült akuval kaptam vissza, szóval otthon töltőre dugva próbáltam ki a telót és persze a hiba még mindig fenn áll A szerviz megjegyzésben az áll hogy a hiba nem felismerhető
Úgyhogy holnap jön a 2. kör.........
-
Peterhappy
őstag
válasz ncc1701 #2376 üzenetére
Hű nekem most esik le, én ilyen CM10et használtam az előző telefonomon (Galaxy 3), épp a rendszer miatt váltam meg tőle nehezen, nagyon megszerettem. Ha erre rácsavarom, ezek szerint ugyanazt kapom? Mert akkor nem kérdés, megy rá a szoftver és közben sűrűn fohászkodom, hogy ne ugorjon a garancia
-
ncc1701
veterán
válasz Peterhappy #2375 üzenetére
Az új szint nagyon megéri. Eddíg is szerettem ezt a telót, mert nem az a klasszikus szappantartó forma, meg marha jó, minőségű anyagokból van, de cm10 óta szoftveresen is nagyon rendben van.
-
Bambalazs
senior tag
válasz Peterhappy #2371 üzenetére
Hello.
1) A rootolás önmagában nem jelenti a bootloader felnyitását és az egyéni ROM telepítését, teljesen más fogalom. Garancia szempontjából és tapasztalat hiányából adódóan biztonságosan a gyári rendszert használnod.
2) Passz.
3) Ha nincs mobilneted, akkor hiába állítod 2G-re, mert ki van kapcsolva. Akku szempontjából érdemesebb 25%, maximum 50% fényerővel használni a telefont.
4) Vissza lehet tenni a gyári rendszert és visszazárni a bootloadert, de az eredeti LOCK bootloader státusz helyett RELOCK lesz, amiből a szemfüles szervizesek ki tudják szúrni, ha hozzányúltak a telefonhoz.
Ne aggódj, mindenki volt kezdő!
-
LallerHUN
tag
válasz Peterhappy #2371 üzenetére
A tokok témájában én nillkin tokot ajánlok, még anno 3000 huf volt ebayről és fóliát is adtak hozzá De az általad linkelt tokok szerintem mind megfelelőek
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Négy kérdésben szeretném kérni a segítségeteket.
1) megéri rootolni a telefont, vagy biztonságosabb, ha a gyári androidot és a gyári Sense-t használom, esetleg ezeket érdemes frissíteni?
2) milyen tokot érdemes hozzá vásárolni? ILYET vagy inkább ILYET?
3) Ha a legoptimálisabb működést szeretném elérni, miként érdemes beállítanom a telefont?
Gondolok pl. arra, hogy csak 2G-re állítom (már ha át lehet) a hálózatot, mivel csak wifizni fogok, netezni nem - így növelve az akku élettartamát. Tudnátok még egy-két ilyen praktikát-trükköt mondani? Függően persze attól, hagyjam-e a gyári romot, vagy főzöttet tegyek-e fel.4) Főzött ram esetén ugrik a garancia, vagy vissza tudom utólag tenni a gyárit? Ez utóbbi esetén is ugrik a gari?
Előre is köszönöm, elnézést ha nagyon banális kérdéseket teszek fel, nagyon amatőr vagyok még az okostelefonok terén, a HTC-khez meg végképp nem értek
Üdv,
Péter -
LallerHUN
tag
válasz Real Ghoost #2367 üzenetére
Ma én is visszamentem a telómért a T-hez, (érintő kijelző hiba volt) és mikor sorra kerültem közli velem az ember kikerekedett szemekkel, hogy ez még bizony nincs itt, mert kinn van a HTC-nél Bár tény nem kaptam sms-t de mivel lejárt a két hét fogtam magam és bementem. Azt mondta, hogy szerda körül várjam az értesítést Ennyi idő után már remélem tényleg meg is csinálják
-
Real Ghoost
aktív tag
Nagyon szépen megcsinálta a szerviz a telómat, most így a szűz rendszer nagyon hasít kb 2 hét volt mire visszakaptam.
Kitettem az apróba, mert közben vettem egy SGS Advance-t. Nem ezen akarok meggazdagodni, ha vkit érdekel nézzen be.
[ Szerkesztve ]
-
Winchester95
őstag
Gondoltam beírok érdekességképpen.Sokáig használtam egy adott gyári romot.Nem rég(kb 1-2) hete vettem észre hogy frissítés van.
Memória kezelés, akadozás, durva szaggatások, hibák lassulások voltak......
Most ez mind megszűnt az új gyári frissítéssel.
Szóval tökéletes lett a telefon. -
khalid98
tag
válasz ncc1701 #2362 üzenetére
igaz... de ti azt mondjuátok hogy killerekkel jó a rom... slimen most kb minden szar háttérben fut és rendesen fut, mintha egy 1gb ramosat fognál a kezedben...ezt az üzletpolitikát meg én is rühellem, ha lehetne rakni bele +Ramot akkor már raktam volna
Elérhetők vagyunk: Google, Facebook, Email: info@elises.hu, mobiltelefon alkatrészek, tartozékok
-
ncc1701
veterán
válasz khalid98 #2360 üzenetére
Attól függ, h milyen app. Vannak rá egész jó killerek, sajna 512M RAM az ennyit tud szerintem. Sosem értettem, h mikor 1G RAM pár $, akkor miért ezen spórolnak. Nyilván pozícionálni kell a telókat, hiszen ha az olcsókba is beletesznek 1-2G RAM-ot, akkor a nagyobb, drágább tesókat kevesebben vennék.
-
ncc1701
veterán
válasz Bambalazs #2358 üzenetére
Nekem tokban van, méghozzá nem a kicsúsztatósban, hanem a rendes klasszikusban, de 1x ejtettem le, pont a sarkára, van is az alu házon egy 0.5mm-es nyomódás, mert ugye pont a sarkára esett, ott is pont a teló élére. Murphi, ez ellen nem tudsz mit tenni.
Jól gondolom, h a CM10-et már nem fejleszik tovább? Nem mindha nem lenne sokkal jobb, mint a gyári.
-
khalid98
tag
válasz Bambalazs #2359 üzenetére
Lehet hogy atomstabil de olYan lassú tud lenni mint egy csiga és ha több mint (például) 5-6 app nyitva marad a háttérbe akkor mar hagy ne mondjam mi DE mondtam hogy lehet csak az enyimmel van a gond
-
Bambalazs
senior tag
-
Bambalazs
senior tag
válasz ncc1701 #2354 üzenetére
Igen, nem véd a gorilla glass a pókhálósodás ellen, az ipad 2-esemen már tapasztaltam, de szerencsére annál csak a keretnél repedt be, amit a tok remekül eltakar.
15-20e Ft egy kijelzőcsere. Nem szeretnék költeni rá, mert úgy 35-15=20 ezer forint pluszban lennék csak, amennyiben eladnám még a nyár folyamán. Ennyiért meg inkább megmarad tartalék telefonnak, ha veszek egy másik telefont.
Arra akartam célozni, hogyha csak 1 milliméterrel is magasabb a kijelző mellett a ház, tökéletes védelmet nyújtana az üveg szélének az ilyesfajta helyzetekben. 1 mm...
-
khalid98
tag
Ja am lehet hogy minden telo mas es mas... nekem "plö" ( ) a slim jobb, probald ki nagyon jo, ha meg mar kiprobaltad akkor nem szoltam )
-
khalid98
tag
-
ncc1701
veterán
De amúgy sarokra esést gorilla sem nagyon bír ki... Viszont ha már szét kell kapni, akkor akku csere is sima ügy.
-
ncc1701
veterán
-
Bambalazs
senior tag
Gorilla Glass a fenekét! Előbb kiugrott a telefon a kezemből a BKV busz linóleum padlójára, akkora kátyúba ment a busz. Mondanom sem kell szétrepedt az üveg. Nem a kijelző hibája, hanem egyszerűen ez egy szar konstrukciójú telefon.
-
Bambalazs
senior tag
válasz Real Ghoost #2351 üzenetére
Max 35e Ft.
Viszont mindenképp 40-re lődd be az árát!
[ Szerkesztve ]
-
Real Ghoost
aktív tag
Na holnap visszakapom a V-met, elvileg a teljes belsőt kicserélte a szerviz, gondolom akkor alaplap, akksi kijelző minden, szerintetek így mennyiért lehet kb eladni? T-mobile függő, 11 hónapos.
Vettem közben egy SGS Advance-t[ Szerkesztve ]
-
khalid98
tag
felraktam most a cm9-et, a 10-es nagyn szarakodott, nem tudom mért pedig elvileg ugyanaz minden mint neked meg egy ismerősömnek... mindent kipróbáltam most van egy KangBang vagy mi a fene az bejtt, csak a sd kártyát a kamera nem nagyon akarja felismerni... majd megoldom
-
ncc1701
veterán
válasz khalid98 #2345 üzenetére
Progikat hosszú lenne felsorolni. A beállítások ahogy a Mester írta nekem feljebb, 1.2ghz max, feszkó alapon, nem piszkáltam. Ütemező az a smartassv2, és erre rájön a default 16%-os memória tömörítés (zram).
Ami állandóan fut: llama, lux auto brightness pro, call recorder pro, alarm clock xtreme free, és a k9 mail. A többi app csak akkor megy, amikor használom, de amúgy lövöm ki task managerrel. Najó, ahogy bicajos idő van, akkor fut még a sports tracker is. Szabadon van általában 70-80M ram.
-
khalid98
tag
jó az megvan újraindítottam 3 gomb megnyomásával, de néha-néha belaggolgat
-
-
khalid98
tag
-
ncc1701
veterán
Most vettem észre, h a gyro szenzor vmiért nem megy. Be kell vhol kapcsolni?
-
khalid98
tag
válasz ncc1701 #2332 üzenetére
az igaz, xda-n láttam hogy 1,9Ghz-en ment neki stabilan, csak kicsit pár fokkal melegebb lett a teló, ezért levitte 1,6Ghz-re, ami valljuk be nem olyan rossz...így 1Ghz-es gyári mellett...
-
ncc1701
veterán
Feszkót lehet egyébként csökkenteni? Úgy értem, óvatosan, 1100mV helyett 1075mV? Van vmi fórum, ahol ilyennel próbálkoztak?
-
khalid98
tag
és amúgy milyen kisebb-nagyobb külömbségek vannak a hellboy meg a másik kernelben?
-
ncc1701
veterán
válasz khalid98 #2321 üzenetére
A fene tudja, nekem az tök használaton kívüli gond volt. Most nekem ott a settings gomb lett. De asszem azt vhol beállítottam.
Ja, és a képernyő bekapcsolást egyrészt rá tudod tenni a volume down-ra is, vmint be tudod kapcsolni a lennit 3 gomb végigsimításával is.
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
válasz khalid98 #2319 üzenetére
A maximumot feltettem 1.2ghz-re. A zram memória tömörítést pedig a defaultra tettem, asszem 16%, ütemezőnek pedig smartassV2, ahogy nekem is javasolták. Baba.
Külföldi fórumokon olvasgattam, h megy 1400mhz-en is, én nem eröltetném. A jellybean alapból gyors, hát még így, h sense, bloatware nélkül. -
khalid98
tag
a cpu nálad hogyan megy?
-
ncc1701
veterán
Igazából nekem asszem flashelés után kapásból oda bootolt a progival. Vagy a fene tudja. De egyébként mindegy, jó a gombokkal is.
-
khalid98
tag
kernel muszály? nincs benne a romban?
-
ncc1701
veterán
válasz khalid98 #2303 üzenetére
Igen, unlock, root, recovery, cm10-gapps zipet rámásolod, majd flasheled a toolkittel a kerneled (olvass vissza, anno belinkeltem a hellboy félét), majd a recoveryben full wipe, majd cm10, gapps telepítés. Linkeltem még videót is az egészről.
Én régebben tettem rá cwm recoveryt, nem cseréltem le. Az újabb toolkitben már más van, nyilván az is működik. -
khalid98
tag
ujra nyitottam a bootloadert, most mehet rá reco?
-
khalid98
tag
válasz ncc1701 #2302 üzenetére
tudod mit, most megcsinálom toolkittel unlockolom utána rakok rá egy recoveryt? szal ugyanaz mint a desire? és majd recovery keresztül romolgatok... csak kérdés hogy milyen recoveryt?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest